![]() |
1 Eklenti(ler)
Salı günü Manyas'a gittim.
Çarşamba günü hava da güzeldi. Hemen gülleri budamaya başladım. İlk gün seksen gül budadım ve ikiyüzelli çelik yaptım. Ertesi günü de kalan yetmiş gülü budadım ve yüzelli çelik hazırladım. Sağ elim, makas tutmaktan dumura uğradı desem yeridir. Ama mutluyum.... sizlere bir yığın çelik gönderebileceğim. Bu arada, bahçedeki bahar dalları çok güzel açmışlar, kır menekşeleri patlamış ve mis gibi kokuyor. Saksıdaki sümbüller başlarını çıkarmışlar, toprağa ekilenler ise yaprak halindeler. Köşede kalmış bir şebboy da açmış, saksıda da daha açacak çok tomurcuk var. Bütün bunlar güzel ve iç açıcı şeyler, ama çim tek kelime ile rezalet. Nasıl adam edeceğim bilemiyorum. Drenajları yenilemem gerekiyor. O kadar çok yağmur yağmış ki. Bir de bayırdan gelen su bizim düzlükte patlıyor, toprak iyice doymuş, suyu ememiyor. Mart ayında hızlı bir tempo ile girişmeyi düşünüyorum. Allah yardımcım olsun. Size birkaç resim yüklüyorum. Eklenti 62686 Gülleri budarken. |
Budanan güller.(bu kısımdakileri uzun tuttum) pencere önünde güzel duruyor.
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Sümbüller
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
şebboy
1 Eklenti(ler)
|
kır menekşeleri
1 Eklenti(ler)
|
Bahar dalları
1 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım, bahçenizin delisiyim:dilli: O hazırlanan güzelim 150 (yüzelli) çelikten payıma düşenleri (her renkten) sabırsızlıkla bekliyorum:D
|
1 Eklenti(ler)
Salkım söğüdün altındaki saksı adamın keyfi yerinde, ama saçlarının yanında bir yığın yabancı ot çıkmış.
Eklenti 62694 |
çim!!!!!
1 Eklenti(ler)
|
Güler Hanım, ona ne şüphe:cool: Ben şimdiden yeşil bir bahçe görüyorum:D
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ, yüzelli olur mu 400 çelik hazırladım.
Yarından itibaren başlıyorum postalamaya, gönderdiklerimi, Gül çelikleri'nde bildireceğim. |
Güler hanım ,çim alanı küçültmeyi düşünmezmiydiniz ?Elinizde ki bol miktarda gül çelikleriyle öbekler oluşturabilirsiniz **** çeşitli geometrik şekiller kullanıp ,çimi azaltabilirsiniz .O kadar büyük alanın tekrar çimlendirme zorluğunu düşününce ,aklıma
böyle çözümler geldi.Size şimdiden kolay gelsin. |
Sevgili nurcanaybay, dümdüz, pürüzsüz çim yeşilliğini balkondan seyretmek insanı dinlendiriyor.
Yol boyunca ve duvar kenarlarında o kadar çok gül var ki. Yine de ilginize teşekkür ederim. |
Bahçedeki bahar dalları ne kadar güzel açmış teyze... Sümbüller ve kır menekşeleri de çok şekerler ama şu saksı adamın acil bir berbere ihtiyacı var gibi:)
Bak sana diyorum boşver çimi diye yerörtücü sukulentlerle ön tarafı sardırıp bir de kaktüsler için kaya bahçesi yapalım:)) Ama kandıramıyorum... Çok yorma teyzeciğim kendini. |
Ohhh bahar geliyor, bizim de Güler hanımın bahçesiyle gözümüz gönlümüz doymaya başlayacak:)
Ben de tam çim yerine başka yerörtücüler kullansanız diye yazmayı düşünürken selenn yazmış. Evet yaaa, çok güzel yerörtücüler var. Şöyle radikal bir değişim iyi olmaz mıydı? Hiç değilse bir bölümde. Hem de zahmetsiz olur. O minik menekşelerden tohum alırsanız ne olur bana birazcık gönderiverin. Ben iki yıl önce aldım ve nereye tıkıştırdığımı bir türlü bulamıyorum:( |
Sevgili nevsune, teşekkürler.
Tohumla uğraşmanıza hiç gerek yok, çok çabuk tutuyor, ben size üç-beş kök yollarım. |
Güler ablacığım bahçede bu bahar çok iş var anlaşılan, elimden geldiği kadar her zaman yardıma hazırım....
Senin ellerinden çimlerin kurtulacağını zannetmiyorum, orası gene yemyeşil olacaktır eminim... Sevgiler ;) |
Sevgili Selenn, hadi benden de sana bir fikir. Boşver Almanya'ya gitmeyi, gel Manyas'a gidelim. El ele verip beraberce yapalım.
Deniz de ilk adımlarını güzel çimlerimizde atar. ;) |
Canıımmm çok teşekkür ederim. Bahar geliyor ya artık isteklerimiz bitmez, bıktırırız sizi;)
Şu kaya bahçesi ve aralara taşlar serpiştirilmiş çiçekli yerörtücü işini bir bölümde mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum. Bahçenizin büyüklüğü böyle bir denemeyi yapmaya çok uygun. Veritabanı için çalışırken çok güzel yerörtücülerle karşılaşıyorum. Her seferinde "ah bir bahçem olsaydı da, bir yerini bir kaya bahçesi yapsaydım" diyorum inanın. Hani balkonum biraz geniş olsa orada minyatürünü yapacağım geliyor. Madem benim bahçem yok, gözüm gönlüm sizin yapacağınızla doysun bari. Hele illaki kaya bahçesi:) |
Güzel fikirleriniz için teşekkür ederim.
Kaya bahçem var aslında, yer örtücü tohumlarından da aldım, ama bir türlü elim değmedi. Şu çimleri bir halledeyim, hem oraya hem de süs havuzuna el atmak istiyorum. Bahçe büyük olunca yetişmek çok zor, hele de eleman olmayınca. Bir de bizim yaşam yerimiz Manyas değil. İstanbul'da oturuyoruz. Hafta sonları kaçamakları ve Bahar aylarında 3-4 ay kalmakla ancak bu kadar oluyor. Bahçe, bahçe diye yanıp tutuşan arkadaşlar, amannnn büyük bahçe istemeyin, baş etmek çok zor. Tam bu kısmın otu bitti, işi azaldı diyorsunuz, bir başka yöne dönüyorsunuz, bir de bakmışsınız, işi bitti dediğiniz yer yine temizlik istiyor. Günde oniki saat çalışmak bile kâfi gelmiyor. Haberiniz ola. |
Biliyorum sevgili Güler. Çok haklısınız, çok zor, çok yorucu ama hamakta yatıp yorgunluğunuz attığınız bir anda veya o güzelliğin ortasında bir bardak çayınızı içerken dünyalar sizin olmuyor mu?
Ben iki metrelik balkonda saksıları oradan oraya taşıyıp, belimi çıkarttıktan ve her bir yeni bitkide eve dağılan toprakları öfleye pöfleye temizledikten sonra kendimi zar zor sığdırıp oturduğum bir anda o bitkilerden birinin çıkarttığı minicik bir yaprağı, bir tomurcuğu gördüğümde "böyle bir mutluluğu neyle satın alabilirim acaba" diye düşünüyorum. Sizin mutluluğunuz benimkinin kaç yüz katı:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ya ben de tam bu teklifi bekliyordum işte teyze:))) Olur valla, canıma minnet:) Ama enişteme üzülürüm, iki bitki delisiyle bir de bebekle ne yapar, yazık kıyamam:) |
Selen, bilmiyor musun Oğuz, çocukları ne kadar çok sever?
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili oğuz alper.
Bahçemin yeni açılışındaki yazıyı alıntılamışsınız, oysa daha sonra sardunyalarımın resimlerini de bol bol yükledim. Yolunuz düşerse beklerim. |
Güllerinizden hediye çeliklerimiz yarın hava müsait olursa yerlerine yerleşeceler. Toplantıdaki anlatımınıza göre şekillenecekler yeniden. Çok teşekkür ediyoruz ailece.
Emeğinize yüreğinize sağlık. |
Sevgili cemal.S, güle güle büyüt ama dikmekte biraz geç kalmadın mı?
|
Sevgili Güler ablacım,
çelikleriniz bugün elime geçti. Süper bir paket yapmışsınız. Çelikler sapasağlam. İnşallah benim nacizane bahçem sizinkine birazda olsa benzer. Tekrar teşekkür ederim ablacım :D |
Alıntı:
Güle güle büyüt. |
Güler Hanım kolay gelsin. Herkezin hayır duasını alıyor, herkezin bahçesini güllerle donatıyorsunuz. Yakında İzmir yolculuğunuzda var herhalde.
Sizdeki enerjiye hayran olmamak elde değil. Bu enerjiyi tahmin ediyorum ki o güzelim bitkiler veriyor. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. |
Nazlı06. İnanır mısınız? Aslında her yere gelmek ve sizlerle tanışmayı çok istiyorum.
Keşke Avrupa Ülkelerindeki emekliler gibi bizde dolaşabilsek. Emekli bir memurum. Hem de birinci dereceden. Askerde oğlum, okuyan bir kızım var. Ha değince gidemiyoruz maallesef. İnşallah sizlerde gelirseniz Çanakkale Gezisinde tanışırız. Türkiye'de ki emeklilerin hali malum. Ben en iyilerinden sayılırım. Bern böyle isem, Allah diğer emeklilerin yardımcısı olsun. Bugünlerimizede şükür. Bilgisayarım olmasada sizlerle yine yazışıp, sohpet edebiliyorum. Kalın sağlıcakla. |
Güler hanım,
Bahçeniz iç dünyanızı yansıtmış, yoksa yanılıyormuyum? Çiçekleriniz harika, Çalışmalarınızda başarılar. yüzünüzden gülücükler eksilmesin. |
Güler hanım,
Merhabalar öncelikle. Bahçeniz gerçektende (nazar değmesin) mükemmel, emeğinizin çok olduğu belli oluyor. Benim arazimde büyük ve ben sizin yaptığınızın 100 de 1 birini bile başaramadım. Ben çimlerinizle ilgili yazışmaları okudum ve ne sonuç aldığınızı merak ettim. Bizim çimlerde galiba sizin ki gibi hasta, biz çimi yapalı 3 sene oldu fakat yazları tamamen ölüyor nerdeyse, kışında artık keyif vermiyor. Şimdiden teşekkürler. Hoşçakalın. |
Sevgili Şeref bey, Hacer Yılmaz, bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti.
Hacer Yılmaz, çimler beni hayli yordu. Gerçi artık miadı da dolmuştu. Geçen sene yabani otlarla çok uğraştım. Bu yüzden sezon sonunda bastım ot ilacını. Şimdi ne çim kaldı ne de yabani ot, hepsi öldü. Bu sene hem alt yapıyı hem de çimi yeniden yapmaya karar verdim. Karar vermesine verdim de nasıl baş edeceğimi kara kara düşünüyorum. Alt yapıyı eşim halledecek, drenaj ve otomatik sulama sisteminin yenilenmesi ona ait. Çim faslı benim elimi öpecek. Hiç de yardımcım yok. M2 - M2 bölerek yapmayı düşünüyorum. Emin olun aklıma geldikçe uykularım kaçıyor. Geçen seneki çimin hastalık faslını ve sitedeki arkadaş ve hocalarımızın önerilerini okuyun, çok faydasını görürsünüz. Dezenfektan olayı mühim. O kısmı tekrar okumanızda fayda var. |
Alıntı:
Ne yazık ki henüz dikemedim. Ama yarın öğleden sonra dikeceğim. Mutlaka dediğini yaparım. Ellerin dert görmesin. Bize o kadar zahmet edip hazırlamışsın. Tekrar teşekkürler. |
Size pratik bir fikir. Şu an aklıma geldi. Mademki hastalık, yabancı ot vs. çimleriniz mahfoluyor. Atın dekara 10-15 kğ serpme olarak buğdayı. 3-4 Cm. olunca traşlayın. Alın size en alasından çim manzarası.
Sakın banada gülmeyin. |
Sivri sineklerden korkmasam çeltik ekeceğim, hem daha iyi fiyata gidiyor.:D:D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025