![]() |
1 Eklenti(ler)
Oğuz " Güler acıktım" diye seslenince içeri girip ona yemeğini ısıttım. O da bana yardım olsun diye sofrayı kurmuş bana da servis koymuş. Ama ben ceplerime doldurduğum erik ve muşmulalar, iki elma ve üç hurma ile öğle yemeğini yapacağım diye kendi servisimi hazırladım. :D
|
Maşallah Sn. Güler. Bu sevdaya yeni adım atan bir doğa sevdalısı olarak sizi kutluyorum. Darısı bizim de başımıza inşallah.
|
Alıntı:
|
Selamlar Güler hanım, bu kadar klematis türünü nereden buldunuz? Bahçeniz hayranlık verici, bilgilndirebilirseniz çok sevinirim, sevgiler
|
Alıntı:
Bir kısmını Bauhaus'dan almıştım, ama çok değişik türleri değişik fidanlıklarda var. Yeri geldi Anadolu yakasındaki fidancıları,yeri geldi Yalova'daki fidancıları dolaştım. Sağlıklı ve ender türleri aradım, bir kısmını bulmamda da Forumdaki arkadaşlar yardımcı oldu. |
3 Eklenti(ler)
Sağı solu toplayıp, korunacak bitkileri, masaları sarıp sarmalayıp İstanbul yolunu tuttuk.
Tam yola çıkacağız sanki bize "gitme bak çiçeklerimi açmaya başlıyorum, her taraf mis gibi kokacak diyen Kış Tatlısı (Chimonanthus praecox) ile Lonicera fragrantissima'nın çiçeklerini görünce içim gitti. Oğuz'a bir hafta daha kalsak mı, bak çiçekler açıyor dedim. |
1 Eklenti(ler)
Kuşlar için ağaçlarda elmalar, hurmalar, narlar bıraktık ama elmalara pek rağbet yok sanki
[ATTACH] 662251 [/ATTACH] |
3 Eklenti(ler)
Hemen hemen hiç yaprağı kalmayan güller hem açıyor hem de tomurcuk veriyordu, bırakıp gelmek zor geldi.
|
Bahçemi özledim. Nergislerim ben gelirken tomurcuktaydı şimdi hepsi açmıştır, etrafa mis kokular saçıyordur.
Kış bitkilerin kokuları bir harika oluyor, Chimonanthus praecox - Lonicera fragrantissima ne güzeldir şimdi. Oğuz'u razı edebilsem de yılbaşını köyde geçirsek ama sanırım bu sıralar sağlığım pek iyi değil diye rıza göstermez. |
Güler Hanım;
Hepside, şu anda bile harikalar... Ellerinize ve yüreklerinize sağlık. Bizde de, birkaç nergis ve lonicera fragrantissima var. Ama ne yazık ki, o kokuları hiç duymuyoruz. Nergisleri göz önünde bir yere dikmiştim. Bu yıl onları uzak bir köşeye aktarmayı düşünüyorum. Yerlerine, daha bir yazlık bitkileri taşır veya eker-dikerim. Zira, geçmiş yıllardaki gibi, şubat mart aylarında gidemiyoruz. Çok uzak. Gidip gelmek yoruyor. Siz, şurada 1-1,5 ay sonra, gülleri ve diğerlerini budama bahanesiyle gidersiniz. ;) Ben, hepsini kasımda budayıp geldim. Mayısa kadar, İstanbul'daki fidanlıklar ve çiçek satılan yerlerde özlem gideririm artık.:) |
Alıntı:
Olsun, fidanlık-sera dolaşmanın apayrı bir keyfi vardır. Tadını çıkarın sevgili Orhan Özbilgiç, ama müsait bir zamanda buluşalım mini bir toplantı yapıp özlem giderelim. Sizin için bir sap korogaki ayırdım. |
Korogaki?:p
Bu toplantı kaçırılır mı?;) Teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Manyas'da hazırladığımız korogakilerin bir kısmını İstanbul'a getirdik ve balkona astık. Onların şekerleri yavaş yavaş üzerlerine çıkmaya başladı, Manyas'da bıraktıklarımız ne haldedir kimbilir?
Senecio rowleyanus' un açmış olduğu bu beş adet minik çiçeğinin balkonu bu kadar güzel kokutacağı kimin aklına gelir. |
Güler hanım, bahçenizi gezerken gördüğüm güzellikler karşısında başım döndü. Umarım uzun yıllar siz ve eşinizle birlikte bu güzellikleri bizlerle paylaşırsınız bizleri de mutlu edersiniz. Siz ve sevdiklerinize sağlıklar dilerim. Şuan itibari ile 80 inci sayfadayım devamı gelecek.
|
Teşekkür ederim sayın İSAK, daha güzelleri sizin olur inşallah.
|
Merhabalar güler hanım.Aloe verayı araştırırken sizin forma denk geldim size yazmak için üye oldum ama bayadır o konuya yorum yapılmadığını görünce buraya yazmak istedim.Benim cildimde izler var bunun için kullanmak üzere temin ettim.4yaprağı vardı 1 ini kesip kullandım.Büyümüş olarak iki yaprağı kaldı ama kesmeye korkuyorum zaten az diye.Kesilen yer tahmini ne kadar sürede uzar ve diğerlerini şuan kesmemeli miyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok kibarsınız gerçekten.Dikmem içinmi acaba? |
Birde kesilen yer çabuk uzamıyor mu acaba?
|
Alıntı:
Ben size hem bir bitki hem de kesilen dallardan gönderirim. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
150. sayfaya geldim, çelebi lalelere rastlayamadım. :( Ama iyi oldu, çok sevdiğim bu bahçeyi bir kez daha dolaşmış oldum. :p Eski mesajları okudum, nostalji yaşadım.;) Gezime devam edeceğim.:)
|
Teşekkür ederim sevgili SDurul.
|
Ben bu bahçeyi tekrar gezmem şart oldu :D
|
Güler ablamın bahçesi gez gez hazine, tekrar tekrar gezilesi mekan.
|
Alıntı:
Yaptığım delilikler tekrar tekrar aklıma geldi de güldüm. Hele senin mesajların yok mu, okudukça Oğuz da ben de çok güldük. Espri kabiliyetin çok fazla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Güler Hanım, yeni bir üye olarak sizin sayfanızla başlamış olmaktan dolayı çok şanslı ve mutluyum. Gerçekten çok güzel bir bahçe, sevginin ve emeğin eseri olmuş. Anlatımınız ile birlikte taçlanmış. Benim gibi yeni başlayanlara hem örnek hem umut oluyor. Emeklerinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025