agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

köknar 09-04-2010 21:00

Mis gibi karanfil kokusu alır gibiyim :) Harikalar diyarına selamlar...

almira 09-04-2010 21:04

Maşallah Güler Hanım. Hava şartları her ne kadar size muhalefet olsa da çiçekleriniz halinden gayet memnun görünüyor. Hepsi de coşmuş.

Haseki küpelerini sizin bahçenizde görüp te aşık olmuştum. Bu yıl ben de tohumdan yetiştirmeyi denedim ama sanırım başaramadım. Tohumları yaklaşık bir ay buzdolabının sebzeliğinde beklettim. Geçen ay da torfa ekip üzerini kapattım. Hala bir kıpırtı yok.:(

Güler 09-04-2010 21:06

2 Eklenti(ler)
Atlas'ın hem rengi güzel hem de çiçekleri çok iri.

Sevgi Durul 09-04-2010 21:12

Sevgili Güler hanım hepsi ama hepsi çok güzeller. Hatta güzel sözcüğü yetersiz kalıyor. Elleriniz dert görmesin.

Satı Uğurtan 09-04-2010 22:41

Sevgili Güler hanım,bahçenizi geziyordum haseki küpesi, clematis ve katırtırnağı hepsi çok güzel açmış, benimkiler daha açmadılar sanıyorum iklimle ilgili.

Güler 09-04-2010 23:02

Evet ama benim çiçeklerim de kısım kısım açmış. Mesela hasekilerim pembe olanları açmış katmerli mor beyazlar daha açmadılar.
Clematislerin pembe ve beyaz olanları açtı, morlarda daha tomurcuk bile yok.
Sarı beyaz katırtırnağı açtı, pembe olan daha açmadı.
Sardunyalardan limonlukta sağ kalanları oldukça çiçekli ama iyi bir temizliğe ihtiyaçları var.

Burada bazı sabahları halâ kırağı görüyoruz, o yüzden daha limonlukta olan çiçekleri çıkartmıyorum. Sanıyorum 23 Nisanı bulacaklar.

Havalar ısındıkça, toprak ısındıkça sizinkiler de açacaktır, biraz zamana ihtiyaç hissediyorlardır herhalde.

Satı Uğurtan 09-04-2010 23:06

Sevgili Güler hanım, açıklamalarınız için çok teşekkür ederim sevgiler.

Adalet Yağcı 09-04-2010 23:17

Sevgili Güler, nihayet show başlamış, arkası hiç kesilmesin.
Hepsi de çok güzel ama ben karanfilleri merak ettim, sanki yeni yetiştirilmiş gibiler, karanfilleri buduyormusun.

Bu seneki programa hasekileri alıyorum, yetiştirmediğim bir bitki ve bahçelere çok yakışıyor.

Çim konusu hallolmuştur umarım, bu sene biraz yorulacaksın ama salıncağına uzandığında kendini cennette hissedeceksin.

Tüm işlerin için kolay gelsin.

günebakan 10-04-2010 17:22

Güler ablacığım güzel görüntüler çıkmış gene ortaya hepsi bir başka güzel valla:) Ama atlasa bayıldım ben de kırmızı çiçeklisi vardı bir dal sadece.

Güler 10-04-2010 19:25

2 Eklenti(ler)
Pembe karanfiller uzun boylu, kırmızılar bodur. Bodur olanları yuvarlak yayvan saksıda tutuyorum. Sümbüller ve Crocusları da yuvarlak yayvan saksılarda yetiştiriyorum daha dolu dolu oluyor saksılar.
Bahçedeki karanfil sepetini de bu sene kaldırdım.

Hasekiler her yerden patladı, hem de hiç olmayacak yerlerden. Yarın onları söküp topluca belirli yerlere ekeceğim.

Bu gün Sundavillayı iyice termizledim, kuru dallarını kestim yeni patlayanlarını da başka saksıya alayım diye koca saksıyı baş aşağı ettim.
Aman Allahım dibinde yığınla yumru yapmış, hem de neredeyse patlayacak şekilde. Öyle sevindim ki, başladım okşayıp konuşmaya. Hemen yeni toprak hazırlayıp yeni yerlerine geçirdim.

Clivia'nın saksı değişimi şart olmuştu.
Onu da yavaşça baş aşağı ettim, saksıda hemen hemen hiç toprak kalmamış. Kökler aynen fırın makarna şekline gelmişler. Ayırmak mümkün değil.
Hortumu çektim balkona yıkadım da yıkadım. İyice topraktan arındılar da ayırmak mümkün oldu.
Bir saksıdan 5 kök çıktı. Hepsini ayrı ayrı ektim. Üç tanesinin sahibi var. Bir tanesini de Bitki Delilik öyküleri (yarışma) için saklıyorum.

Köklerini merak edenler için fotoğraf çektim.

Clivia.

hüzün 10-04-2010 20:05

Hepsi de çok güzel ama ben karanfilleri merak ettim, sanki yeni yetiştirilmiş gibiler, karanfilleri buduyormusun?
Kokularını duyar gibi oldum karanfillerin ben de ektim gelişimleri güzel ama açmadı geçen yazdan beni(zaten geçen yaz ekmişitim ) püf noktası var mı acaba?

Güler 10-04-2010 22:10

Sevgili hüzün, bodur karanfilleri budamıyorum. Karışık renkte bodurlarım var ve hepsi ufak çiçekli ama çok güzel kokulu. Kırmızı, kırçıllı, beyaz, sarı, pembe.
Bozulan olunca takviye ediyorum. Beyazlarım açtı, kırmızıdan bozulanları takviye ettim. Sarı olanları da bol tomurcuklu bir iki güne kadar açarlar ama iyi bir temizliğe ihtiyaçları var.
Bahçede değişikliliğe başlayınca karanfilleri bulunduğu yerden söktüm yerlerine glayölleri ektim. Karanfilleri saksılara aldım.
Glayölleri de eski yerlerinden alıp onun yerine Adalet Yağcı'nın gönderdiği hazeranları ektim.

Zaman zaman bu değişiklikler hem bitkiler ve toprak için iyi oluyor hem benim de göz zevkime iyi geliyor.

hozat 10-04-2010 23:01

Bitki deilik öyküleri için ayırdığın armağan yine sana dönebilir,sen onu bir kenara ayır derim.

Bu delilik konusunda seni geçecek birisi varsa bir armağan da benden olsun o üyemize.
Bu arada:
Yer fıstıkları ekildi, enginarlar neşelendi, maviş havasında..Her şey için teşekkürler.

Güler 10-04-2010 23:14

Sevindim sevgili hozat, o zaman sıra geldi Osmanlı çileklerine. Onlara da yer hazırla.

Benim anaç Cliviam zaten duruyor sevgili hozat.
Oooo, benim deliliğimi sollayan ne üyeler var bir bilsen. Hele şu işleri biraz kolaylayalım da güzel bir yarışma tertipleriz. Hem de ödülü bol.

hüzün 11-04-2010 19:38

karanfileriniz bütün gün güneş altındalar mı?

Güler 11-04-2010 20:44

Evet, saksıları kışın limonluğa alıyorum ve çok az su veriliyor. Mart ayında gübreli su vermeye başlıyorum. Daha doğrusu gübre şerbeti. Tomurcuğa geçince de Amonyum nitrat. Hem yeşil aksama iyi geliyor hem de çiçeklenmeyi hızlandırıyor.
Martın yirmisinden beri de bahçedeki yerlerini aldılar.
Kırmızı olanların bozulanlarını çıkartıp yenileri ile takviye ettim. (Bodurları) Diğerleri iyi durumdalar.

delete61 12-04-2010 09:46

Hayırlı günler Güler abla. Clivia çok şeker, şuan çiçekli kökleri dışarıda olunca bir zararı olmazmı. Annemde' de var oda ayırmak istiyor ancak çiçekli olduğundan cesaret edemedi. Şimdi bizde ayırabilirmiyiz, yoksa biraz daha bekleyelimmi. Saygılar

Güler 12-04-2010 12:14

Sevgili delete61, ben de çiçekliyken bitki saksısı değiştirilmez veya bölünmez diye bilirim. Hadi çiçeği geçsin de öyle bölerim diye tam üç sene bekledim. Maşallah bolca yanından sağından solundan yeni yavrular verdi ve çiçeği yaz kış hiç eksilmedi.
Biri soluyor hemen yanındaki kökten yenisi açıyor, hıh bu da solsun öyle yaparım diye diye üç sene geçti.
Saksıda kökten başka neredeyse toprak kalmadı.
Artık ne olursa olur diyerek gözümü kararttım yoksa hepsi ölecekti.
Şu anda ayırdığım bütün saksılar sağlıklı görünüyor.

KARADENİZ37 12-04-2010 13:03

Selamlar ve sevgiler Güler abla MAŞALLAH çalışmalar hızlı gidiyor.Şu ana kadar görmedğim pek çok çiçeği senin ve diğer arkadaşlarımız sayesinde gördüm ve öğrendim.Bol bereketli bir dönem dilerim.Önce sana ve ailene sağlıklı ömürler.Umarım hayal kırıklığı yaşamıycağınız bir yaz olur izninizle sizi öpüyorum.

züleyha 12-04-2010 14:40

Güler Ablacığım her zamanki gibi harikasın, senin bu çalışma azmine hayranım. Hiç bıkmıyorsun valla. Benim ufaklığı yanına göndereceğim şu azminden azıcık sebeplensin diye, malum ağaç yaşken eğilir.

Ablacığım sana ufak bir sorum olacak, bu mevsimde melisa budanır mı? Geçen sene melisa almıştım şimdi incecik ve upuzun 3 tane 1,5 m'lik dal kaldı, yaprakları da döküldü. Bu dalları 50cm kalalacak kadar budasam güçlenir mi sence?

Güler 12-04-2010 19:54

İyi kışı geçirebilmiş demekki. Tabii buda toprağına da mümkünse biraz gübre karıştır ve sula. İki karış kadar bırak buda diprten fışkırır.
Melisan çiçekleri kokan cins değil mi? Yaprağı limon gibi kokan değil.

İlter, anne anne demeye başlamış galiba (!) :D

Fatih 12-04-2010 22:53

Güler abla;
Menekşelerin,karanfillerin,atlasın ve diğer geriye kalan sardunyadan tut ta ağaçlara kadar hepsi muhteşmler.Hepsinden çiçekleri eksik olmasın.Dİlerim ki kayıpların yeri bol bol dolsun.Zaten bir gitti mi yerine iki geliyor kendimden biliyorum.:D:D
Bir eksik var gibi tüm evlerde olması gerekn.Mum çiçeği göremedim burada.İsterseniz bir tane sizin için çelik köklendirebilirim.Ne dersiniz?Ya da elimde bir tane köklü çelik var.Birazdaha gelişip sürgünü belli olsun size yollarım tabi isterseniz?

missmenas 13-04-2010 09:18

bahçeden görüntülere bakarken, yazacak söz bulamıyorum inanınki.
Siz bahçe değil cennet yaratmışsınız,muhteşem görüntüler. saolun benim için muhteşem bir gezinti oldu.
Güler hanım, çok teşekkür ederim, bu güzel evde ve bahçede huzur ve mutluluktan başka bişey göremedim ben,geriye sadece size uzun yaşam dileyebilirim herşey zaten mevcut sizde.
sağlıcakla kalın

sezgin53 13-04-2010 10:26

Sevgili Güler ablam,
Canım sıkıldıkça bahçeyi geziyorum. Çıkarken teşekkür etmeyi unutuyorum, binlerce teşekkür eline yüreğine sağlık. İçindeki sevgi yanardağı hiç sönmesın.
30 senedir evde Clıvia var. Ben yılar önce Clıviayı yapma ciçek sanıyordum.
Şu an 5-6 saksı olarak duruyor. Ben evdekilerin çiçekli halini hiç görmedim. Çiçek açması için ne yapmalıyım?. Kolay gelsin.

Güler 13-04-2010 20:29

Sevgili sezgin53, neden çiçek açmıyor ben de bilmiyorum. Benimki oldum olası hep açıyor hem de hiç durmadan.
Ama geçen gün Akdoğa serasını dolaşıyordum, baktım üst tünelde yeni bodur sardunyaları suluyorlar. Su mu vitamin var mı diye sordum, amonyum nitratlı su veriyoruz dediler. Amonyum nitrat hem yeşil aksam için iyiymiş hem de çiçeklenmeyi arttırırmış.
Ben kendim denemedim ama onlardan öğrendiğim bu.

züleyha 13-04-2010 21:55

Güler ablacığım, bendeki çiçekleri kokulu olan melisa. Kışı geçirmesi normal çünkü işeri aldım. Balkonda soğanlı bitkiler ve sardunyalar haricinde çiçek bırakmıyorum. İyiki de bırakmamışım çünkü sardunyalarım dondu :) Bende yenilerini diktim :) Dediğin gibi yaptım. Melisayı yarıdan budadım. Budadığım dalları da suya koydum umarım köklenirler :)

nazlı06 14-04-2010 11:41

Sevgili Züleyha, benim melissam dondan etkilenmişti yenisini almaya gidince çiçekçi budayıp biraz bekleyin dibinden sürgün veriri o demişti eve gelir gelmez denileni yaptım şimdi dibinde sürgün var. sizde deneyin isterseniz.

oceanheart 14-04-2010 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sezgin53 (Mesaj 616398)
Sevgili Güler ablam,
Canım sıkıldıkça bahçeyi geziyorum. Çıkarken teşekkür etmeyi unutuyorum, binlerce teşekkür eline yüreğine sağlık. İçindeki sevgi yanardağı hiç sönmesın.
30 senedir evde Clıvia var. Ben yılar önce Clıviayı yapma ciçek sanıyordum.
Şu an 5-6 saksı olarak duruyor. Ben evdekilerin çiçekli halini hiç görmedim. Çiçek açması için ne yapmalıyım?. Kolay gelsin.

Işık ve nemi yeterince alamıyor olabilir, tropikal bitkilerde özellikle nem oranı çok önemlidir.

Güler 15-04-2010 07:21

1 Eklenti(ler)
Sevgili oceanheart, paylaşımınız için teşekkür ederim.

Belki yeri değil ama burada size biraz sitem etmek istiyorum.

Aşağı yukarı iki senedir üyemizsiniz, çok da güzel bahçeniz olduğu gibi değerli fikirleriniz olduğunu da biliyoruz ama dikkat ettim mesaj sayınız 268. Neden bu güzel fikirlerinizi, bilgilerinizi bizlerle daha sık paylaşmıyorsunuz.
Sizden çok faydalanacağımızı biliyorum.

Bu arada bahçeden bazı fotoğraflar.....

Arka bahçenin otları biçildi, ağaç çanakları düzeltilecek.

Güler 15-04-2010 07:22

2 Eklenti(ler)
Yan bahçe.

Kıştan çıktığı ne kadar belli değil mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025