agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Güler / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/7121.htm)

Sevgi Durul 09-03-2011 23:47

Sizin eliniz bereketli, Güler hanım. Bendeki atlas iki kıştır, yani bana geleli beri hiç açmadı. Bir atlas, bir de amaryllis deli edecek beni.

Güler 09-03-2011 23:57

Kış aylarında hemen hemen hiç su verme, sulamaya başladığında da iki, üç ayda bir suyuna potasyum ilave et.

nuray 11-03-2011 14:57

güler hanım süper bi bahçeniz var gülleriniz bi harika aslında hepsi süper keşke bizimde imkanımız olsa bahçe yapabilsek apartmanlarda ancak evimizde çiçeklerle uğraşabiliyoruz ellerinize sağlık

Güler 11-03-2011 16:47

Teşekkür ederim. İnşallah sizler de bahçeli bir eve sahip olursunuz. Ama düşünürseniz balkonlarda, ev içlerinde bile arkadaşlarımız ne kadar güzellikler meydana getiriyorlar.
Bu uğraş bile büyük mutluluk bence.

Periş 17-03-2011 09:27

Sevgli Güler ellerine saglık bahçeniz fevkalede muhteşem üstü bayıldım güller meyveler ve siz süpersiniz ellerinize ve yüreginize sağlık.....

Güler 19-03-2011 18:46

3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim burak alkan.

Sundavilla'yı limonluğa kaldırmıştım. Limonluktaki bitkiler ne durumdalar diye bakmaya gittiğimde sundavillanın tohumunu gördüm.
Tohum kapsülü açılmış ve tohumları alt dallara düşmüş. Enteresan tohumları var.
Çok hafif tüyümsü bir doku üzerinde minik minik şeyler. Elle tutmanız pek mümkün değil.
Hani tarlalarda, kırlarda görürüz beyaz tüy toplar. Üflediğinizde dağılır. Aynen onlar gibi.

Toplayabildiklerimi sizler için fotoğraflamaya çalıştım.

Güler 19-03-2011 18:48

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki kamelyalara yeni bir arkadaş katıldı. Çok zarif ve güzel değil mi?

kalambaklı 19-03-2011 18:50

Harika, kıskanmamak mümkün değil.

Güler 19-03-2011 19:02

Sevgili kalambaklı, ben sizin bonsailerinizi kıskanıyor muyum? Zevkle seyrediyorum çalışmalarınızı. :D

İşin esprisi... ama inşallah yolunuz düşer de bahçemde size ikramda bulunurum.

kalambaklı 19-03-2011 19:06

Benim de yolum İstanbul'a düşerse size bir harnup veya zeytin bonsai hediye etmek isterim.
Sağlıcakla kalın.

Güler 19-03-2011 19:10

Sağ olun sevgili kalambaklı.
İnşallah geleneksel hale getirmeye çalıştığımız agaclar.net'in doğum günü toplantısına gelirsiniz.

kalambaklı 19-03-2011 19:15

Nasip olursa gelmeyi mutlaka istiyorum.

züleyha 19-03-2011 21:43

Güler Ablacığım,
Uzun zamandır siteye etkin olarak uğrayamadığım için bahçendeki güzelliklerden mahrum kalmıştım. Her zamanki gibi çiçeklerin muhteşem ötesi. Sana ve bahçene hayran olmamak mümkün değil...

Adalet Yağcı 19-03-2011 23:04

Sevgili Güler, senden öğreneceğimiz daha çok şey var anlaşılan, açelyanın tekrar çiçek açması için önerdiğin yöntemi ilk defa duyuyorum.

Sundaville böyle tohum veriyormuş demek, çok ilginç.
Bu tohumları deneme amaçlı çimlendirecek misin?

Dudi 19-03-2011 23:08

Güler hanımcığım aloe vera taliplisi olabilirim ;)

iris41 20-03-2011 08:13

Güler abla kamelyanız cok güzel demiyecegim :D Kamelyalar her durumda kendine aşık eden bir agaccık .yakıcı ve direk güneş sevmiyor topragı sürekli nem istiyor . işallah başarırsınız gecen yıl İstanbul da sarılarıda satıştaydı . bazen kendimi tutamıyorum almamak icin güle güle büyütün

Güler 21-03-2011 10:24

Sevgili züleyha, seni yeniden buralarda görmek ne güzel. Sesini duydukça sana bahçeden el sallıyor ve dua ediyorum.
İnan çok özledim, ne olur bebeğini de alıp gelsene bu sene, çok mutlu oluruz. Güllü kameriyede çay demleriz. Biz çayımızı içerken İlter'i salıncakta sallarız.

Dudi, toplantıya gelirken Aloevera getirmeyi düşünüyorum. Orada mı alırsın, postalayayım mı?

Dudi 21-03-2011 10:26

Toplantıda alabilirim Güler hanım, çok teşekkür ederim :)

Güler 21-03-2011 11:06

2 Eklenti(ler)
Bu sene bahçeme yeni yeni bitkiler katıyorum.
Bitkileri aldım da nereye ekeceğime karar veremedim.
Bahçenin bir bölümü aşırı sulak oluyor, hatta kışın, köylülerin karagöz dedikleri minik minik su kaynakları oluşuyor.
Ben bunlara taban suyu diyordum ama değilmiş. İşte bu yüzden kışın, o bölgeye ekmiş olduğum pek çok bitkim donuyor.
Bir iki kez ektiğim calicanthus, malta eriği, leylak, mimoza ve diğerleri hep ikinci senelerinde köklerinden donup öldüler.
Bu bir şerit gibi devam edegelen bir hat sanki. Ama genişliği 5-6m civarında. O yüzden o bölüm ekim için müsait değil diye düşünüyorum.

Benim her sera gezişimde ben çiçek alıyorsam Oğuz da mutlaka bir iki fidan alıyor.
"Ne lüzümu var, 4 ağaç var ya ondan" diyorum ama " senin aldıklarından yok mu?" cevabını yapıştırıyor.

Lâf aramızda, bahçede onun olan kısma zaman zaman ben tecavüz ediyordum ama şimdi o başladı bana ait kısımlara göz koymaya.
Nane, fesleğen, dereotu ve maydanoz tarhlarımın hemen yanına ekmiş aşılı böğürtlenleri.
"Sana zarar vermeyecek, tellere sarılıp uzayacaklar" diyor, ama korkarım böyle böyle alanıma yanaşacak.

Hemen bizim bahçenin altında 3000m² lik bir bahçe var. İnanın biraz daha genç olsaydım hiç düşünmez satın alır, bir asma köprü ile ikisini birleştirirdim. Ama şimdi korkuyorum, bahçe büyüdükçe iş de büyüyor.
Ne vakit yetiyor ne de güç. Üstelik devamlı da burada oturmuyoruz.
Bir delilik yapmayayım diye çoğu kez o alana bakmıyorum bile. Ama inanın, sanki Oğuz da böyle düşünüyor gibi geliyor bana. Ben bir çıtlatsam hemen " hadi alalım" diyecek. Aklı fikri orayı satın alsa, bir tavuk kümesi kuracak, şöyle tavukların bahçe içinde ama açık açık dolaşıp, eşelenerek börtü böcek yedikleri bir alanda büyümeleri.
Bolca kendi kendime " Boşver Güler, sen kendi alanına bile zar zor yetişiyorsun" diye yüksek sesle tembih ediyorum. İstiyorum ki kulaklarım da şahit olsun. :p

Yeni aldığım kartopu; Viburnum Plicatum.

Pili pili yaprakları ve ortası tomurcuklu ama kenar yaprakları çiçek açar şeklindeki çiçekleri ile çok güzel görünüm sağlıyor.
Bunu Ortancalarda da gördük.
Bitki soğuk iklime hatta -25 kadar dayanıklıymış.

Güler 21-03-2011 11:13

4 Eklenti(ler)
Bahçenin her tarafı ot içinde, toprak çok ıslak, tutup da çektiğinizde hemen geliyor ama yığınla toprak da beraberinde, çamurlaşmışcasına.
O yüzden suların iyice çekilmesini beklemekte fayda var.

Otlar arasında nergisler, sümbüller baş çıkarmış, bazıları da açmış ve açmaya devam ediyorlar.

Güler 21-03-2011 11:15

4 Eklenti(ler)
Kır menekşeleri mis kokular saçıyor, yayıldıkça da yayılıyorlar.

Ama bahar dallarının bu mevsimde görünümleri şahane.

zenfree 21-03-2011 11:26

Güler Hanım yine güzel görüntüler başladı. Teşekkürler.

Güler 21-03-2011 11:43

İnşallah bahara güzel fotoğraflar yüklerim sevgili zenfree. Daha bahçede renklenme başlamadı.

Periş 21-03-2011 12:08

Bence sizin ruhunuz genç bahçede çiçeklerle fidanlarla ağaçlarla uğraşmak insanı rahatlatıyor cıvıl cıvıl bahçeniz cennet gibi....

Güler 21-03-2011 13:34

1 Eklenti(ler)
Atlas çiçeğim de yeniden açmaya başladı.

Güler 21-03-2011 13:36

1 Eklenti(ler)
Phal. de ona eşlik ediyor.

Zeynep Yılmaz 21-03-2011 13:48

Sevgili güler hanım bahçenize bakıp bakıp hayal kurmaya başladım yine,bir an önce emekli olup kendimi doğaya salmayı düşünüyorum ama daha 28 yaşındayım :D
bize bakalım ne zaman nasıp olacak bahçeli bir ev
Sevgilerle

Lilium 21-03-2011 14:00

Yaşasın buldummmm.

Çocuklarımın anası bu günlerde bana sitem ediyor hiç çiçek getirmiyorum diye, kara kara düşünüyordum nereden bulurum diye.
Ahaa sana çiçek bahçesi dercesine gözümün içine sokuyorlar ben şimdi bu çiçekleri yolarsam günah olmaz dimi, nede olsa eşimi sevindireceğim belkide bir yuva kurtulacak çocuklarım anasız kalmayacak. ;) çiçeklerin sahibesi de sevap kazanacak.;)
Manyasa gitmek bu çiçekleri yolmak farz oldu. Benim durumumda olan varsa peşime takılsınnnn. :D:D

Lilium 21-03-2011 14:03

Alıntı:

Boşver Güler, sen kendi alanına bile zar zor yetişiyorsun" diye yüksek sesle tembih ediyorum. İstiyorum ki kulaklarım da şahit olsun.
Kendini kandırıyorsunnn,

Aha işte söylüyorum, orası da alınacak.

Güler 21-03-2011 14:07

Sevgili Lilium, seni ve Nagihan'ı mutlu edecekse hiç durma hatta koşa koşa git.

Sizler gibi değerli dostlarımdan daha değerli ne olabilir ki? Hatta sana tüyo da vereyim.
Birkaç tane bahar dalı kes, arasına nergis, sümbül ve europs (onlar açmış vaziyetteler) koy. Bir dal da Japon lalesinden ilave et.
Bak ne güzel bir aranjman oldu.

Güler 21-03-2011 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 771664)
Kendini kandırıyorsunnn,

Aha işte söylüyorum, orası da alınacak.

Lilium, üstüme gelme valla, enkaz gibi yıkılırım üzerine. O, 3000 m² lik bahçe çevrilecek. Bizim bahçe ile arasına köprü bağlantı yapılacak. Su hattı için borular döşenecek, kümes yapılacak. Peki, alınan tavuklara, horozlara kim bakacak, kim kapatacak kümese onları, kim doyuracak?
Bunlar için adam bile tutulsa, çok zor iş. Köyde bu işlerle koşuşturacak genç birini bile bulamazsın.

Sonra, Güler bu duru mu;başlayacak oraya da çiçek ekeyim diye. O zaman da bizim Güler'in canı çıkacak demektir.

Yok, yok boş ver sen. Zaten çocuklar da " aman anneeee başına iş açma" diyorlar.

Lilium 21-03-2011 14:39

Lilium, üstüme gelme valla, enkaz gibi yıkılırım üzerine. O, 3000 m² lik bahçe çevrilecek.
Düşündüğüne bak ondan kolay ne var gelir çeviririz, bu konud da (H)epey tecrübe sahibi olduk nasıl olsa.
Bizim bahçe ile arasına köprü bağlantı yapılacak. Su hattı için borular döşenecek, kümes yapılacak.
Onlarıda yaparız olmayacak işmi.
Peki, alınan tavuklara, horozlara kim bakacak, kim kapatacak kümese onları, kim doyuracak?
Oda kolay cumhuru cağırırız nede olsa o konuda o tecrübeli.
Bunlar için adam bile tutulsa, çok zor iş. Köyde bu işlerle koşuşturacak genç birini bile bulamazsın.
Oğuz abi varya, animallah onların tüylerini bile yolar. (bizede hazır pişirmesi kalır.

Sonra, Güler bu duru mu;başlayacak oraya da çiçek ekeyim diye. O zaman da bizim Güler'in canı çıkacak demektir.
Benim bildiğim güler ablanın canı çıkmaz o dokuz canlıdır. Ayrıca sen çiçek almazsan seracılar kimer çiçek satacak sonra dimi ya, ağlamazlar mı arkandan güler abla gelmiyor diye.

Yok, yok boş ver sen. Zaten çocuklar da " aman anneeee başına iş açma" diyorlar.[/
Yok yok aslında tam tersini söylüyorlar al al yarın torunlara kalır ;)

Güler 21-03-2011 14:43

Her derde deva kim derseniz? El cevap.... Lilium. :D :D

Çok can bir dostsun sevgili Lilium.

ciceksever70 21-03-2011 14:52

Güler ablacigim su cekmeyen bahce bölümün icin ökaliptus agacini hic arastirdin mi? Hem görüntüsü güzel, hem de topraktaki tüm suyu cekiyor diye okudum internette. Sevgiyle kal.

Güler 21-03-2011 15:04

Sevgili ciceksever70, evet biliyorum. Burada genelde foseptik çukurlarına yakın dikerler ki suyu emsin.
Benim, bahçenin bahsettiğim bölümü için pek uygun kaçmaz. Hem büyük bir ağaç olunca gölgesindeki güller güzelliklerini yitirirler.

İlgin için teşekkür ederim.

sevim.K 21-03-2011 15:22

Aşık olduğum bahçe canlanmış yine fotoğraflar eklenmeye başlamış. Enerjisi, neşesi hiç tükenmeyen eli yeşil güzelin ellerinde.:)

Ruhumu dinlendiriyor bu bahçe. En çokta gece el ayak çekildikten sonra dolaşıyorum sayfaların arasında. Kayboluncaya kadar o güzelliklerde:) Enerjiniz hiç tükenmesin Güler hanımcım. Sağlıkla kalın, sevgiyle:)

züleyha 21-03-2011 15:29

Güler ablacığım,
Çok gürültü yapmamaya çalışıyorum ama arada bir de kendimi unutturmayayım diyorum. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim :) İlk fırsatta mutlaka geleceğim, havaların biraz ısınmasını bekliyoruz. İlter şimdiden çiçekleri sevmeye başladı, her balkona çıkışında kaşla göz arasında birkaç yaprak ya da açmış çiçek varsa kopartıyor. Çok doğa dostu oğlum :) Sizin bahçede de çılgına döneceğine eminim.

serkan_istanbul 21-03-2011 18:13

Çok güzel bir bahçe işinizde zor ama maaşallah allah nazardan korusun önce eşiniz ve sizi sonrada bahçenizi. İnsanın içinden geçmiyo deil keşke komşu olsaymışız sizinle bahçe komşusu. sevgiyle kalın kolay gelsin.

Periş 21-03-2011 18:20

çiçekler harika görünüyor güler ablacım ellerine sağlık

acemifüsun 21-03-2011 21:00

Sevgili Güler hanım,
Beyaz kamelyanız ne kadar güzel ve zarif:) Ayrıca bahar dalları, atlasınız, kır menekşeleri bir başka güzel:) Paylaştığınız için teşekkürler, sevgiler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025