![]() |
Meyvelerini de görmek nasip olur inşallah, güle güle büyütün, bol bol meyveler versinler dilerim.
|
Alıntı:
|
Şu mesajınızda yer alan Speckled Roman Çizgili Roma Domates'te meyve iç kısmında dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?
Ben 2019 yılındaki etkinlikte Sn bahceden tohum paylaşımı aracılığı ile ekmiştim. O sene bahçede birçok çeşit domates vardı. Fakat bu domates diğer tüm türlere göre hatta hayatımda gördüğüm tüm domateslere göre çok daha kırmızı bir iç rengine sahipti. Tabiri caizse kan kırmızısıydı. Fakat aynı sene bahçede birçok hastalıkla karşılaştığımız için bu durumun virüs veya bakteri veya bitkinin kendi meyve yapısıyla mı alakalı olduğunu anlayamadık. Sizde ki durum nasıldı belirgin bir farklılık var mıydı. Kısmetse bu yaz için bu türün hayalini kuruyorum. |
Merhaba sn. Dobipa,
Domateslerim saksılarda yetişmeye çalıştıkları için fazla verim alamadım ne yazık ki ve fazla da büyüyemediler. Olan 1 - 2 tanesinin de içi daha pembemsiydi. Fakat lezzeti çok çok güzeldi. Tohumlarını ayırdım bu sene tekrar yetiştirmeyi deneyeceğim ben de. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sırf tohumları için bugün Passiflora edulis meyvesini aldım. :D Hemen taze taze ekeceğim.
Eklenti 723467 |
1 Eklenti(ler)
|
Hayırlı olsun, güle güle büyütün, çiçekleri bol olsun. Bende mavinin peşindeyim bulursam hemen alacağım inşallah.
|
Çok teşekkürler sn. Akçabardak. Bir de internetten aldığım fidem var o mavi olması lazım. Yavruladığında sizinle seve seve paylaşırım. :)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün tohum ekim günüydü. Çocuklar gibi heyecanlı ve şen uyandım. :rolleyes: Yeni bir serüven daha başlıyor.
Eklenti 723560 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Neler ektim: Tiny tim domates Tula domates (Dünyanın en lezzetli domatesi iddiası vardı) Sarı ampul domates Karışık cherry domates Çizgili Roma domates Acı ve tatlı kıl biber Kokulu süs kavunu Lif kabağı Turp Passiflora edulis Kedi nanesi Hercai menekşe İspanyol sarmaşığı Pembe servi sarmaşığı Cennet kuşu (aslan bıyığı, paşa bıyığı) Aslan ağzı Lisianthus Nazende (bezelye) çiçeği Acer Manolya Jakaranda Katsura |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Biraz erken olmuş, umarım ihtiyaçları olan ısı ve ışığı yakalayabilirler. Heyecan böyle bişey işte :)
|
İnanın kış ayları bana geçmek bilmiyor, bir an önce bahar gelsin diye beklerken… :rolleyes: Deneme yanılma, bakalım nasıl bir gelişim izleyecekler. Isı konusu sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama ışık kısmından emin değilim ben de.
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bitki aileme son katılanlar:
Passiflora incarnata (arka planda da açmaya hazırlanan kalanchoe ve solda tutunmaya çalışan milii) Eklenti 723663 Yerli (çalı) gardenya Eklenti 723664 Katmerli ful yasemini ve arka planda bahçeye ekilecek olan diğer yerli gardenya Eklenti 723665 |
3 Eklenti(ler)
Kokulu zakkum çeliğimi daha büyük saksıya aldım ve dış ortama yavaş yavaş alışması için kapalı balkona aldım.
Eklenti 723666 Tohumdan yetiştirip viyollere şaşırttığım pervane yaseminlerden birkaçı kurudu, kalanlar da hızla büyümeye devam ediyor. Ve yine tohumdan yetişen bezelye çiçekleri. Eklenti 723667 Jakaranda pek keyifsiz, derdi nedir acaba? Eklenti 723668 |
2 Eklenti(ler)
Bugünün mutluluk sebepleri:
Tam 1 ay sonra çimlenen passiflora edulis tohumu. Eklenti 723671 Ve miniminnacık bir lisianthus. Eklenti 723672 |
1 Eklenti(ler)
Yazlık bahçesindeki gardenyam bu kışı da atlatmış, bir tomurcuğu da var üzerinde. Ortanca ve çalı gardenya da bahçeye ekildi. Ortancaları malta eriğinin altına ektim umarım bu sefer keyifle büyürler.
Eklenti 723679 |
5 Eklenti(ler)
Kışı atlatan kara mürver,
Eklenti 723696 Kırmızı marullar sonunda çimlenmişler, Eklenti 723697 Çiçeklerde bahar hazırlıkları, Eklenti 723698 Eklenti 723699 Eklenti 723700 |
5 Eklenti(ler)
İlk hercai açmak üzere, tabi ben çiçeği görebilir miyim meçhul...
Eklenti 723714 Tohumdan çimlenen güllerim nasıl açacak acaba? Eklenti 723715 Eklenti 723716 Kış tatlısı yaşamaya pek istekli değil gibi. Eklenti 723717 Onlarca gül çeliğim neredeyse firesiz tutmuşlar. Eklenti 723718 |
Alıntı:
Gardenyanın yapraklarında sararmalar var, bir eksiklik var sanırım. Gardenya sayfasında araştırın bence. |
Merhaba sn. Akçabardak. Gardenyalarım sürekli demir eksikliği yaşıyorlar çünkü toprak kalitesi pek iyi değil ve sular çok fazla kireçli. Demir sülfat uygulamama rağmen emilim düşük olduğundan tam olarak faydalanamıyorlar. Geçtiğimiz aylarda humik asit satın almıştım, ilk fırsatta bahçeye de uygulama yapacağım. Saksıda ciddi fark yarattı toprakta da fark yaratacak mı merak ediyorum.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Manolya tohumları da çimlenmeye başlamışlar. Bu sene çimlendirme işini fazlasıyla abarttım sanırım, onlarca fideyi nerede büyüteceğim hiç bilmiyorum...
Eklenti 723760 |
Güneşi görmek için boyunu uzatan arkadaşa istediğini verin de diğerleri 'sırık' diye dalga geçmesin, malum ufaklıkların acıması olmuyor. :)
|
Benim gibi bodur olmalarına gönlüm el vermiyor sn TCM. :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025