![]() |
Alıntı:
Mayıs ayından beri bizimleler aslında iyi bile dayandılar. 3 taneydiler biri hala çok iyi durumda. |
3 Eklenti(ler)
Günaydınn... :)
Japon gülümde ciddi demir eksikliği var. Hemen demir gübrelemesi yaptım. Eklenti 712759 Begonvilim büyüyor. Güneye bakan duvar dibine ektim. Bakalım kışın korumayı başarabilecek miyim... Eklenti 712760 Ve yıldızlar: Eklenti 712761 |
1 Eklenti(ler)
Toprakta böyle bir sürpriz farkettim bugün. Soğanlı bir bitkiye benziyor. Ne çıkacak acaba? :rolleyes:
Eklenti 712768 |
4 Eklenti(ler)
Herkese iyi haftasonları.
Kohleria tek tük açmaya devam ediyor. Eklenti 712856 Sıklamen de güzelliğini sergilemek üzere. Asla güneş görmediği bu cam önüne bayılıyor; coştukça coşuyor burada. Eklenti 712857 Melisalar köklenmeyi, hoya saksıya alınmayı bekliyor. Eklenti 712858 Begonvil istila halinde fakat açmaya hiç niyeti yok. Eklenti 712859 |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yine bir gül aşılama denemesi yaptım ve aşamaları sizlerle paylaşmak için fotoğrafladım.
Öncelikle çoğaltmak istediğim gülden sağlıklı görünen gözü aldım ve dikkatlice sapından ayırdım. Eklenti 713024 Eklenti 713025 Eklenti 713026 Anaç olarak belirlediğim gülü bıçakla T şeklinde keserek kabuk kısmını dikkatlice açtım ve gözü buraya yerleştirdim. Eklenti 713027 Eklenti 713028 |
2 Eklenti(ler)
Son olarak iyice kaynayabilmesi için sıkıca bağladım.
Eklenti 713030 2 hafta sonra bağlar çözülecek. Eklenti 713031 Umarım bu aşıyı da tutturabilirim. |
Sn. E.Kahraman;
Düşünce güzel uygulamada bana göre biraz sıkıntı var. Gördüklerim; Gül göz aşısını vişnelere ben düştüğü zaman yapmaya başlıyoruz. Bu durumda göz tuttuktan sonra sürüyor. Ağustos sonu eylül başı anaçta ve aşıda kabuk ve göz rahat kalktığı zaman yapılması durumunda durgun göz aşısı oluyor. Gözün kaynaması ancak sürmemesi gerekiyor. Nedeni ise süren gözün taze olması nedeni ile kışa dayanamayıp ölmesi. Ben gülde durgun göz aşısı denemesi yapmadım. Ancak en güzel bu şekilde olabilir diye düşünüyorum. Sanırım aldığınız göz üç yaprak üzerinde gülün hemen altından alınmış göz. Ben budarken üç parçalı olan yaprağın altındaki beş parçalı olanın üzerinden keserim. Bu şekilde yaparsanız gülünüz hemen yeni sürgün verip gül verir. Daha güçlü olur. Bu nedenle aşı yapacağım gözü de beş parçalı olan yaprağın gözünü tercih ederim. Aldığımız gözün iç kısmının resmini gördüğümüzde bir boşluk görüyoruz. Karşılığına baktığımız zaman ise bu boşluğun olduğu yerde bir yumru göreceksiniz. Dıştan baktığımızda ise gözün sürmeye başladığını görüyoruz. Gül veya başka bitkiyi aşılarken gözün sürmemesi gerekiyor. Göz sürmesi durumunda boşluk olmakta asıl çıkıntı sürmesi gereken yer dalda kalmakta. Bu durumda göz kaynasa da süremiyor. Öncelikle düz bir şekilde birleşik olarak gözün altının görünmesi gerekiyor. Muhtemelen gözü kabuğun kalkmaması nedeni ile biraz zor çıkardınız. Göz ve T yaptığınız anaç üzerindeki yerin kadmiyum tabakasının hiç zarar görmemesi gerekiyor. Asıl kaynaşma bu kısımda oluyor. Göz aldığımız kalemin sağlıklı olması gerekiyor. Bağladığınız ipin aşı bandı veya şekercilerin kullandığı rafya (300 metrelik olanından ve yumuşak ) olması durumunda tam olarak hava almayacak şekilde gözü sarabilirsiniz. Aşı yaptıktan sonra üst tarafta bir göz bırakarak kesiyoruz. Nedeni göze daha fazla enerji gitmesi. Göz sürmeye başladıktan sonra da o bıraktığımız gözü ben kesiyorum. Kolay gelsin. Başarılar dilerim. |
Alıntı:
|
Harika renkler, imrendim doğrusu
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
3. kez tohumdan passiflora denemem. Bu sefer tohumları taze meyveden aldım. Bir kısmını ılık suda beklettikten sonra ekeceğim, bir kısmını da soğuk katlamaya alacağım.
Eklenti 713050 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Umarım gülünüzün bolca güllerini görürsünüz. Gül aşıları bana rahmetli babamı hatırlatır. Kendisi nerede güzel bir gül görse ondan aşı kalemi alarak bahçesine aşılardı. Size başarılar diliyorum.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Çelikten çoğalttığım begonvilim açtı,
Eklenti 713733 Antalya'dan aldığım japon gülü çeliklerim tuttu, Eklenti 713734 Kış tatlısı tohum kapsülünü atamadan yeni yapraklarını çıkardı. Eklenti 713735 |
3 Eklenti(ler)
Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun.
Ulu Önder Atatürk'ün izinde nice 97 yıllara... Eklenti 713966 Eklenti 713967 Eklenti 713968 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sellukamı mahveden haylaz kim acaba...
Günlerce elimde fener aramalarım sonucunda yakalayabildim. Yaprakların arasında görebilmek ne mümkün. Eklenti 714188 |
Geçen de bizim şebboylara dadanmışlardı, aman dikkat çok çabuk koloni haline geliyorlar.
|
Alıntı:
|
Bahçe sayfanız hayırlı olsun, bahçenize şöyle bir göz attım güle güle büyütün güzelliklerinizi, dal darınıza bayıldım ilk defa darı bitkisi görüyorum çok değişikmiş.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili E.Kahraman masallah sıklamenler harika gözüküyorlar;)
Ben tohumdan bile yetistirdim büyüdü cicek actılar..sonrasinda kuruyup gittiler..Birkac kez denedim.Özellikle kısa girerken ölüyorlar.Acaba ömürlerimi mi kısa oluyor yoksa benim mi beceriksizliğim:) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025