![]() |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar kış bahçesi faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yer elmalarımızın tamamını söktük, toprağı belledik.
Eklenti 701960 Eklenti 701961 Eklenti 701962 Mart Nisan ayına kadar toprağı bellediğim yere ne ekebilirim? Sonrasında yaz sebzeleri ekeceğim. Eklenti 701964 Eklenti 701963 |
Ispanak, roka, tere, dereotu ekebilirsin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bezelye de kullanilabilir.. turp olabilir.. marul- kivircik....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bezelyeler kardan ve soğuktan etkilenmiyor. Bizzat tecrübe ettim. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, sizlerle istişare yaptığım bahçeceki alana ıspanak, tere ve roka ektim.
Eklenti 702235 Öncesinde ektiğimiz; turp,tere,roka ve yeşil soğanlarımızı hasat etmeye devam ediyoruz Eklenti 702236 Hasat ettiğimiz mahsüllerden bazıları Eklenti 702238 Tabaktaki halleri de böyle, daha güzelleri sizlerin olsun. Eklenti 702239 Havuçumuz büyümekte, boyu gibi eni de olur,inşallah. Eklenti 702237 |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, geçen sezon ayırmış olduğum biber todumlarını ektim.
Eklenti 702862 Tohum viyollerinin her biri yetmişlik olup toplamda yüzkırk adet tohum ektim. Eklenti 702863 Ektiğim tohumların yetmiş tanesi tatlı, yetmiş tanesi acı biberlerden oluşmakta. Eklenti 702864 Amatörce yaptığımız seramızda tohumların filizlenmesini ve soğuktan korunmasını sağlamaya çalışacağız. Eklenti 702865 Bahçemize fidelerin tahmini dikim tarihini mart ayının ikinci hafta sonu olacak şekilde planlamaktayız. Ayrıca bahçemize çeşit olarak nazende fasülye, mısır, salatalık ve balkabığı ekmeyi düşünüyorum. Biberleri fide olarak bahçeye aldıktan sonra aralarına yer salatalığı tohumu ekeceğim ve salatalık yapraklarının gölgeleme etkisini kullanacağız. |
2 Eklenti(ler)
Forum sayfasından bazı üye arkadaşların sayfasından sirke payşasımlarını görmüştüm, bende o hevesle elma sirkesi kurdum. Elma sirkesi yapımında yediğimiz elmaların kabuklarını kullandım. Sirke anası oluşmuş, inşallah bugün süzüp şişeleyeceğim
Eklenti 702932 Eklenti 702933 |
2 Eklenti(ler)
Sirkeleri cam kavanozlara süzdüm, içlerine 1 çay kaşığı bal bıraktım yirmi gün kadar dinlendirip tüketmeye başlayacağız.
Eklenti 702952 Bu süreç bitmyen bir süreçtir, hemen yeni sirkemizin kurulumuna başladık. Eklenti 702953 |
Siz nasıl yaptınız
|
Alıntı:
|
İyi günler,;) işte siz nasıl yaptınız, güzel oluşmuş sirke anası. Bir sürü tarif var ama siz nasıl yaptınız,ben ve üyelerin içinde tarifini verirseniz sevinirim. Bol, bereketli olsun inşallah.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
12.02.2020-13.02.2020 tarihinde Kahramanmamaraş merkeze zannımca bu yılın ilk ve son karı yağdı :)
Eklenti 703073 Eklenti 703074 |
5 Eklenti(ler)
İnşallah. İlk baharın yaklaşıyor olmasıyla sezon hazırlıklarına ufak ufak başladık. Arkadaşımızın mandırasından kullanıma hazır yanmış hayvan gübresi getirdik
Eklenti 703394 Geçen seneden tecrübe ettiğimiz ve verim olarak son derece zayıf olan hobi bahçemizin toprağını, hayvan gübresi ile takviye ettik. Eklenti 703395 Hobi bahçemizde toprağın üzerini hayvan gübresi ile kapladık. Fidelerimizi toprakla buluşturana kadar yağan yağmurlar ile toprak şerbetlensin. Eklenti 703396 Toprağı dikim öncesinde belleyerek, hayvan gübresi ile karışmasına olanak sağlayacağız. Eklenti 703397 Bu sezonda inşallah mini damla sulama sistemi kurarak, tecrübe edeceğiz. Eklenti 703398 |
Ellerinize emeklerinize sağlık.Kolay gelsin.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; ilk defa yapmış olduğum ve paylaştığım sirkemle ilgili sorum olacak, elde ettiğimiz sirkemizin tortularının dibe çökmesi için cam kavanozlara almıştık. Bu süreç içerisinde fark ettik ki cam kavanozlarımızın iki tanesinde sirke anası oluşumu tekrar başlamış. Bir kavanozu halihazırda kullanıyoruz, o kavanozda oluşum yoktur. İlgili ve bilgi arkadaşlar bu iyi bir şey mi ? Elma sirkelerimizi erken mi tüketmeye başladık? Bu şekilde tüketmeye devam edelim mi ? İnternette yaptığım araştırmada tuz atmayı önermişler, ama tuzda sirkenin içindeki simbiyotik yaşam alanını öldürüyormuş! Fabrikasyon üretimlerin çoğuna dışarıdan asetik asit eklendiği gibi prebiyotiksel açıdan faydası yoktur, diyorlar. Konu hakkında tavsiye ve istişareler talep ediyorum. Teşekkürler.
Eklenti 703545 |
4 Eklenti(ler)
Bahçemizde yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Havuçlarımız toprağın sert yapısı nedeniyle büyüyememişler. Havuçlarımızı olduğu kadarıyla hasat ettik, lezzetleri oldukça iyi. Havuçlar gdo'suz ata dede tohumlarınlarından üretilmiştir.
Eklenti 703628 Eklenti 703629 Eklenti 703630 Eklenti 703631 |
3 Eklenti(ler)
Cemre toprağa düştü. Hepimize hayırlı olsun. bahçesel faaliyetlere devam ediyoruz.
Eklenti 703642 Eklenti 703643 Bir sira pazı diktik, sarması ve salatası güzel olur. Eklenti 703644 |
5 Eklenti(ler)
Bal kabaklarımızı toprakla buluşturduk, üç çeşit toplamda altı adet tohum ektik.
Kabak tohumlarını dikmeden önce dikim yataklarını otuz santim yanmış hayvan gübresi ile doldurduk, bakalım faydası olacak mı ? Eklenti 704117 Eklenti 704118 Eklenti 704119 Eklenti 704120 Eklenti 704121 |
2 Eklenti(ler)
Tarıma toprağa ilgi duyan arkadaşlar köstebeğin kazıp yer altından üstüne çıkardığı toprağı bilirler. Ben bu toprağı tohumdan fide yetiştirirken kullanıyorum ve sizlerede tavsiye ederim.
Eklenti 704183 Eklenti 704184 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 704487
Eklenti 704488 Yıllardır kendi ürettiğimiz yerli sarımsaklarımızı, çok şükür bu senede toprakla buluşturduk. İnsanın kendi kendine yetebilecek ürünler yetiştirebilmesi ne kadar güzel. Bu imlkanı veren Allaha şükürler olsun. Sarımsak ekim dönemi : 1. ekim zamanı; 1 Ekim - 15 Kasım sonbahar sarımsağın ekim zamanıdır. 2. ekim zamanı; 25 Şubat - 10 Nisan ilkbahar ayı ekim zamanıdır. |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar iş yoğunlundan fotoğraf paylaşmaya fırsat bulamadım. Nohutların ekim ve çıkım fotoğraflarını aynı anda yayımlıyorum.
Sizler yeterki tohumları toprakla buluşturun. Allahın rahmet ve bereketi sonsuzdur. Eklenti 705600 Eklenti 705601 Eklenti 705602 Eklenti 705603 Eklenti 705604 |
5 Eklenti(ler)
Bahçemize dikeceğimiz fidelerimiz gelişmekte Maşallah bazı fidelerimizi şaşırtma yaparak pet bardaklara aldık. İnşallah hava şartları uygun olursa 18/19 nisan gibi bahçemize dikeceğiz.
Allah herkese emeğinin karşılığını versin. Eklenti 705605 Eklenti 705606 Eklenti 705607 Eklenti 705608 Eklenti 705609 |
2 Eklenti(ler)
Topak fesleğenlerimizi toprakla buluşturduk.
Eklenti 705610 Marullar fidelerimizi toprakla buluşturduk. Eklenti 705611 Şimdik küçük halleri, nasip olurda büyürlerse büyük hallerini de paylaşacağım. |
Alıntı:
İşleriniz kolay ve bereketli olsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025