![]() |
4 Eklenti(ler)
Tereler ve Rokalar çıkım yaptılar.
Eklenti 699090 İçi kırmızı Osmaniye turplarımızda çıkım yaptılar. Eklenti 699091 Maydonozlarımız yedi, sekiz gün geçmesine rağmen henüz çıkım göstermediler. Eklenti 699092 Yer elmaları çiçeklendi hasat zamanına az kaldı. Eklenti 699093 |
Şuan bende yer elmalarımın hoş kokulu çiçeklerine bakıyorum. Keşke bu kadar boylanan bir bitkinin çiçekleride orantılı olsa :D
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, nazende cinsi olan fasulyelerimizi hasat etmeye başladık.
Eklenti 699185 Eklenti 699186 Eklenti 699187 Eklenti 699188 Eklenti 699189 |
Sn feyzi_48 elinize emeğinize sağlık hepsi çok güzel fotoların. Allah kolaylık versin sayfanız hayırlı olsun.
|
Nazende ler kuru fasulyeye benziyor, pek güzeller bu arada..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Marulları fide viyollerine ektikten sonra buraya çıkan marul fidelerini dikeceğim.
Eklenti 699419 Bu alana soğan güveri diktim yeşil taze soğan olarak tüketeceğiz. Eklenti 699420 Roka ve terelerimiz sağlıkla büyümekteler. Eklenti 699421 Bu alanı dört parçaya ayırdım. maydonoz, ıspanak, havuç ve pazı ekimi yaptım. Eklenti 699422 |
3 Eklenti(ler)
Fasülyelerimizin bozumunu yaptık.
Eklenti 699702 Bozum yaptığımız yere nasip olursa turp ekeceğim. Eklenti 699703 İlk hasadımız 990 gram olmuştu, Bu sefer 1460 gram fasülye topladık. Eklenti 699704 |
Elinize emeğinize sağlık Allah bereket versin sağlıkla ağız tadıyla bahçenizin sefasını sürün.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Tazecik yeşil soğanlarımızı hasat etmeye başladık yanında tere roka
Eklenti 700264 Tere ve rokalar büyümeye devam ediyor, her gün topluyor afiyetle yiyoruz. Eklenti 700265 Yeşil soğanlarımız büyüyenler, büyümekte olanlar ve büyüyecekler, sıralı dikim yapıyorum. İki hafta arayla peyderpey dikiyorum. Eklenti 700266 Turplarımızın gelişimleri güzel, maşallah. Eklenti 700267 ıspanaklarımız kendilerini belli etmeye başladı. Eklenti 700268 |
3 Eklenti(ler)
Bakla tohumlarımızı aldık, zamanı geldi.
Eklenti 700289 İki veya üç santim derinliğe ağzı yukarı gelecek şekilde ekim yaptık. Eklenti 700290 Bahçemizdeki yerlerini aldılar. Eklenti 700291 |
1 Eklenti(ler)
Fide viyolüne ekitiğim marul tohumları çıkım yaptı, fide haline gelince toprakla buluşup bahçedeki yerlerini alacaklar, inşAllah.
Eklenti 700328 |
Maşallah. Bu hobinizden verim elde edip afiyetle yetiştirdiklerinizi tüketmek ne güzeldir. Ben de deniyorum ama ya güneş alamıyor ya da toprağın besini yetersiz gelşyor. İçeride çimlendirdiğim turp ve havuçu direk dışarıdaki toprağa mı atmalıydım diye düşündüm sizin yazınızı okuyunca. Ellerinize sağlık
|
Alıntı:
Bence ilgili ürünlerinizi içeride çimlendirmeyle uğraşmadan tohum halinde toprak ile buluşturun, eğer bulabilirseniz havyansal gübre ile yoksa 15-15-15 npk gübresi ile tohum ekimi veya sebzelerin dikiminden bir hafta önce toprağa besin değeri kazandırabilrsiniz, tohumlarınızı çok sık ekmeyiniz mükün oldukça seyrek ekim yapın çünkü dallanıp budaklandıkça bitkiler birbirlerini strese sokuyorlar. Kolay gelsin. iyi çaşılmalar. |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bahçeden ot temizliği yaptım. Sebzelerimiz rahat nefes aldılar umarım gelişimlerine de faydası olur.
Eklenti 700423 Eklenti 700424 |
5 Eklenti(ler)
Merhaba, arkadaşlar !
Evvelce diktiğimiz turplarımız büyümekte, bir adet kopardım ve tadı acı idi. Eklenti 700476 Ziraatçiden almış olduğumuz yeşil turp tohumuydu Eklenti 700477 Bunun sebebini araştırınca, uzun süre susuz kalması, sık ekim yapılması ve havaların sıcak olması sebebiyle bitkinin strese girip acı olması gibi veriler elde ettim. Ancak turpları tohum döneminden itibaren susuz bırakmadım, tohum çıkımından sonra seyreltme işlemi yaptım, hava sıcaklığıda sonbahar mevsim normalinde denebilir. Nitekim turp ilk tadımda acı tat verdi. Anlam veremedim. Eklenti 700478 Akabinde, tadı ve faydaları konusunda test edilmiş, beyaz turp tohumunu elden bulup ekim yaptım. Eklenti 700479 Tohumların üzerini doğal bitkisel gübre ile örttüm. Eklenti 700480 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ekmiş olduğumuz turp tohumları çıkmaya başladı
Eklenti 700733 Evvel zaman içinde ekmiş olduğumuz tere roka ve turplarımızdan gönlümüzce hasat ediyoruz. Eklenti 700736 Ispanaklarımız aşkla şevkle büyümeye devam ediyorlar. Eklenti 700734 Baklalarımız tohumlarından çıkarak, bizlere göz kırptılar. Eklenti 700738 İnşallah yer elmalarını önümüzdeki haftasonunda hasat edeceğim. Eklenti 700737 |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin olsun. Bizim baklalar, yeşil bakla.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, bahçemizdeki ıspanaklarımızın ilk hasadını yaptık, çok şükür.
İlk hasadımızı peynirli ıspanaklı börek yaparak değerlendirdik. Herkese tavsiye ederim. Eklenti 700965 Eklenti 700966 Eklenti 700967 |
5 Eklenti(ler)
Önceki konularda bahsettiğim üzere yer elmalarından dört kök söküm yaptık.
Eklenti 700995 Eklenti 700996 Edinilmiş tecrübeye istineden diyebilirim ki, toprak yumuşak olmalı ve hayvansal gübre dikim öncesi bolca kullanılmalı ve toprağın sıkışması sertleşmesi bu yöntemle önlenmeli Eklenti 700997 Eklenti 700998 Benim dikim yaptığım toprak çok sert ve besin acısından fakir verimsiz topraktı, sulama yapıldığı zaman toprak beton gibi sertleşiyordu. Yumruların büyümesini engelledi. Eklenti 700999 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025