agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Dutlubahçe/Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/42198.htm)

Eray Aksoy 24-03-2020 11:37

15 yılda bahçe nereden nereye gelmiş.Emeklerinize sağlık.İnsanın kendi bahçesinde uğraşıp emek vermesi gibisi yok.Müthiş bir keyif.Ürünleriniz de harika gözüküyor.Ayrıca fotoğraflar da çok güzel çekilmiş.Kolaylıklar dilerim.

Dutlubahçe 24-03-2020 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eray Aksoy (Mesaj 1584194)
15 yılda bahçe nereden nereye gelmiş.Emeklerinize sağlık.İnsanın kendi bahçesinde uğraşıp emek vermesi gibisi yok.Müthiş bir keyif.Ürünleriniz de harika gözüküyor.Ayrıca fotoğraflar da çok güzel çekilmiş.Kolaylıklar dilerim.

Eray bey, güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Dutlubahçe 24-03-2020 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1583586)
Uzunca bir aradan sonra bu gün bahçeye gittik. Kalan pırasa, havuç ve pancarlardan bir miktar hasat ettik......

Bahçemizin yanında kendiliğinden yetişen mor menekşeler ve sarı çiçekler.

Eklenti 704002

Eklenti 704003

Bu seneki bahçe çalışmalarımızın, hepimiz için sağlıklı, huzurlu ve bereketli olmasını diliyorum.

Bizim sarı çiçekler, inşallah bu bitkiden değildir.

http://www.agaclar.net/forum/121703-post1.htm

tropikalist 24-03-2020 12:30

sayın dutlubahçe en az yarım saattir bahçenizle ilgili paylaşımlarınıza bakıyorum gerçekten muazzam...

birde bir sorum olacaktı size galiba sizin kum zambaklarınız varmış hala duruyor mu sizden biraz bu konuda bilgi öğrenmek istiyorum siz tohumdan yetiştirmiş biri olarak daha çiçeğini gördünüz mü eğer gördüyseniz kaçıncı senesinde gördünüz acaba

beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

huzurlu ve koronasız günlerle :D

Dutlubahçe 24-03-2020 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1584200)
sayın dutlubahçe en az yarım saattir bahçenizle ilgili paylaşımlarınıza bakıyorum gerçekten muazzam...

birde bir sorum olacaktı size galiba sizin kum zambaklarınız varmış hala duruyor mu sizden biraz bu konuda bilgi öğrenmek istiyorum siz tohumdan yetiştirmiş biri olarak daha çiçeğini gördünüz mü eğer gördüyseniz kaçıncı senesinde gördünüz acaba

beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

huzurlu ve koronasız günlerle :D

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Evet, tohumdan kum zambağı yetiştirmiştim. Bahçeye son gittiğimde onları diktiğim yere şöyle uzaktan bir göz atma imkanım oldu. Topraktan yavaş yavaş çıkıyorlardı.
Şimdiye kadar çiçek açmadılar. Bakalım bu sene açacaklar mı ben de merak ediyorum.

Asoo 24-03-2020 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1584197)
Bizim sarı çiçekler, inşallah bu bitkiden değildir.

http://www.agaclar.net/forum/121703-post1.htm

Sizin sarı çiçekler karahindiba.

Bizde de bol miktarda var. Yapraklarını gezinirken atıştırıyorum bazen. Bizdekiler biraz acımsı ama seviyorum.

Kökünden yapılan çay çok şifalıymış. Ama iki üç kere kök toplamama rağmen çayını içmek nasip olmadı. Nereye koyuyorsam, bulamıyorum.

Öksürük otu da köy yolumuzda bol miktarda var. Bu bitkinin bahçenizde olmasını neden istemediğinizi merak ettim.

Zararlı bir bitki midir?

Dutlubahçe 24-03-2020 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1584225)
Sizin sarı çiçekler karahindiba.

Bizde de bol miktarda var. Yapraklarını gezinirken atıştırıyorum bazen. Bizdekiler biraz acımsı ama seviyorum.

Kökünden yapılan çay çok şifalıymış. Ama iki üç kere kök toplamama rağmen çayını içmek nasip olmadı. Nereye koyuyorsam, bulamıyorum.

Öksürük otu da köy yolumuzda bol miktarda var. Bu bitkinin bahçenizde olmasını neden istemediğinizi merak ettim.

Zararlı bir bitki midir?

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Öksürük otunun çok istilacı bir bitki olduğu forumda yazıyor.

Melih Bakırlıoğlu 25-03-2020 06:50

Hindiba yapraklarını salatalarınıza çiğden doğrayabilirsiniz, baharatlı tadını sever iseniz. Haşlayarak suyunu dökmeden zeytinyağ ve limonla terbiye ederek yemeklere salata olarak eşlik edebilir veya sadece onu yiyebilir/kaşıklaya bilirsiniz.
Çiçekleri daha sonra küre şeklini alıp beyaz tüysü dokuya dönüşecek ve havada uçup tohumlarını dağıtacaktır.

Dutlubahçe 30-03-2020 18:04

İlk çimlenenler

1 Eklenti(ler)
Sonbaharda komşudan aldığım sinameki tohumlarını 3 martta ekmiştim, bu gün böyleyiz.

Eklenti 705033

doğaseverhüthüt 30-03-2020 19:03

bahçenizi ve fotoğrafları baştan sona inceledim, insanın sevdiği bir işi yapıp akşamüstü çöken o tatlı yorgunluk gibisi yok :) kendi sebze meyvelerini yetiştirdikçe anlıyorsunuz ki şimdiye kadar yediklerimiz bi alt sürümüymüş :) hasadınız bol olsun

Dutlubahçe 17-04-2020 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğaseverhüthüt (Mesaj 1584584)
bahçenizi ve fotoğrafları baştan sona inceledim, insanın sevdiği bir işi yapıp akşamüstü çöken o tatlı yorgunluk gibisi yok :) kendi sebze meyvelerini yetiştirdikçe anlıyorsunuz ki şimdiye kadar yediklerimiz bi alt sürümüymüş :) hasadınız bol olsun

Teşekkür ediyorum. Böyle güzel sözler, hem bahçe çalışmalarımızda hem de paylaşıma devam etmekte bize yardımcı oluyor.

Dutlubahçe 18-04-2020 12:28

2 Eklenti(ler)
Geçen cumartesi yaklaşık 20 çeşit sebze ve çiçek tohumu ekmiştim.

İlk çıkanlar bu gün Blue Beauty Domates (Sezerakk) oldu.

Eklenti 706243

Önce çimlenen sinamekiler gerçek yapraklarını çıkartırken, bir yandan yeni çimlenenler de var.

Eklenti 706244

Dutlubahçe 01-05-2020 09:58

Balkondan

1 Eklenti(ler)
Akçabardak...

Eklenti 707059

davraz65 01-05-2020 11:03

Sayfanız hayırlı olsun Sayın Dutlubahçe
Bahçenizi ve fotoğrafları baştan sona inceledim, emeğinizin karşılığını almanız haz duymanız temennimdir .
Bol bereketli olur insallah

Dutlubahçe 01-05-2020 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi davraz65 (Mesaj 1586911)
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Dutlubahçe
Bahçenizi ve fotoğrafları baştan sona inceledim, emeğinizin karşılığını almanız haz duymanız temennimdir .
Bol bereketli olur insallah

Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Daha güzelleri size nasip olsun inşallah.

Sezerakk 01-05-2020 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1585837)
Geçen cumartesi yaklaşık 20 çeşit sebze ve çiçek tohumu ekmiştim.

İlk çıkanlar bu gün Blue Beauty Domates (Sezerakk) oldu.

Eklenti 706243

Önce çimlenen sinamekiler gerçek yapraklarını çıkartırken, bir yandan yeni çimlenenler de var.

Eklenti 706244

Çok sevindim gördüğüme. Demek ki tohum almada doğru yolda ilerliyorum. Bol bereketli olsun Sn. Dutlubahçe.

Dutlubahçe 01-05-2020 12:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sezerakk (Mesaj 1586922)
Çok sevindim gördüğüme. Demek ki tohum almada doğru yolda ilerliyorum. Bol bereketli olsun Sn. Dutlubahçe.

Teşekkür ederim.

Bir yandan fideleri yetiştiriyoruz ama, dikilecekleri yer henüz hazır değil. Ne otunu biçtirebildik ne de çapa yaptırabildik. Artık hayırlısı...

Dünkü vaziyet.

Eklenti 707069

attar 01-05-2020 15:10

Biran önce dikilecek yeri hazırlamalısınız, otlar iyice coşmuş

TCM 01-05-2020 16:23

Bu haliyle bir patoz, aynen yeşil otlar gübreye... Az daha geçerse her açıdan zor olacak gibi. Bi tane çapa makinesi mi alsak ne.

Dutlubahçe 01-05-2020 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1586960)
Bu haliyle bir patoz, aynen yeşil otlar gübreye... Az daha geçerse her açıdan zor olacak gibi. Bi tane çapa makinesi mi alsak ne.

Dün motorlu bir tırpan aldık zaten. Başkasına bağımlı olarak bir şeyler yapmaya çalışmak gerçekten zor.

chelik26 01-05-2020 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1586926)
Teşekkür ederim.

Bir yandan fideleri yetiştiriyoruz ama, dikilecekleri yer henüz hazır değil. Ne otunu biçtirebildik ne de çapa yaptırabildik. Artık hayırlısı...

Dünkü vaziyet.

Eklenti 707069

Sadece 2 ay boyunca 2 kovan arı koyacaksınız oraya ne bal alırsınız.
Ben sırf arılar için bahçeyi sürmekten vazgeçtim. Sizinkinden daha gür otlarım var artık.
Ama 20 tane tavuğu arada bir salıyorum içine 2 günde duman ediyorlar gittikleri yeri :)

Dutlubahçe 07-05-2020 18:28

3 Eklenti(ler)
Bahçenin otunun biçilmesi işini, dün abimle beraber hallettik çok şükür. İnsanın bir ağabeyinin olması, bu yaşta bile güzel bir şey.

Eklenti 707582

Otlar biçilince, görünmeyen bir çok şey gibi, çimlenen melisalar da meydana çıktı.

Eklenti 707583

Güzün ektiğimiz baklalardan ilk hasadımızı yaptık.

Eklenti 707584

Asoo 07-05-2020 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1587552)
Güzün ektiğimiz baklalardan ilk hasadımızı yaptık.

Eklenti 707584

Maşallah, afiyet olsun.

Ben de benimkiler bir karış olmak üzere diye seviniyordum. Her bahar biraz daha ılıman bir yere mi yerleşeydim dedirtiyorsunuz.

Dutlubahçe 07-05-2020 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1587562)
Maşallah, afiyet olsun.

Ben de benimkiler bir karış olmak üzere diye seviniyordum. Her bahar biraz daha ılıman bir yere mi yerleşeydim dedirtiyorsunuz.

Her yörenin kendine has özellikleri var, ben de bazen Ege ve Akdeniz bölgelerindeki arkadaşlara imreniyorum. Fakat oraların da bazı dezavantajları olduğunu görüyoruz.
Vaki olanda hayır vardır demiş atalarımız.

Dutlubahçe 15-05-2020 22:25

3 Eklenti(ler)
Bahçemizin çapa işini, komşu köyden Kemal abinin yardımıyla, bu gün hallettik çok şükür. Şu dört günlük yasak geçince, ekim-dikim işlerine başlarız inşallah.

Eklenti 708235

Biz bahçeden ayrılırken, şakayığımız açmaya hazırlanıyordu.

Eklenti 708236

Geçen yıl tohumdan yetiştirip bahçeye diktiğim haseki küpeleri, kışı sağ-salim atlattılar ve çiçek açtılar.

Eklenti 708237

Çamfıstığı 20-05-2020 07:48

Sn.Dutlubahçe merhaba,

Geç kalmış olmanıza rağmen yinede kısa sürede toparlamış görünüyorsunuz.İnsanın Ağbisi veya kardeşleri olması ve yaşam devam ederken kıymetlerini biliyor olmanız çok sevindirici.

Sevenlerinizin de olduğu belli.Kemal bey maşallah traktörün yapacağı işi o ağır dizel makine ile halletmiş.

Neyse Her Şey Çok Güzel Olacak belli.Kolaylıklar dilerim.

Dutlubahçe 20-05-2020 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamfıstığı (Mesaj 1588863)
Sn.Dutlubahçe merhaba,

Geç kalmış olmanıza rağmen yinede kısa sürede toparlamış görünüyorsunuz.İnsanın Ağbisi veya kardeşleri olması ve yaşam devam ederken kıymetlerini biliyor olmanız çok sevindirici.

Sevenlerinizin de olduğu belli.Kemal bey maşallah traktörün yapacağı işi o ağır dizel makine ile halletmiş.

Neyse Her Şey Çok Güzel Olacak belli.Kolaylıklar dilerim.

Güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Dutlubahçe 20-05-2020 22:20

4 Eklenti(ler)
Bu gün domates fidelerimizin bir kısmını bahçeye dikebildik.

Eklenti 708847

Şakayığımızın açtığını, dört yıllık bir bekleyişten sonra gördük.

Eklenti 708848

Enginarlarımızın hasadı yaklaşıyor gibi.

Eklenti 708849

Fıstık çamımız çok güzel gelişiyor maşallah.

Eklenti 708850

Çamfıstığı 21-05-2020 17:56

Her şey harika ama Enginarlar bir başka güzel geldi bana.Maşallah

Dutlubahçe 11-06-2020 15:10

5 Eklenti(ler)
Dün yine bahçemizdeydik. Domates, biber gibi fide dikimlerimiz bitti sayılır.

Geçen hafta ektiğimiz, barbunya, mısır, kabaklar da çıkmaya başladılar.

Sugar Pie Pumpkin kabak (obabilgesi)

Eklenti 710104

Kuşkonmaz asparagus (Muda)

Eklenti 710105

Oturak barbunyalarımız.

Eklenti 710106

Geçen yıl ektiğimiz ağaç bamyaları kışı atlattı, bu sene inşallah mahsülünü alırız.

Eklenti 710107

Dünkü enginar hasadımız.

Eklenti 710108

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025