![]() |
Alıntı:
Bir keresinde üzüm pekmezi kaynatılan ateşin közünde, uskumru ızgarası yapmıştık. 50 yıldan fazla geçtiği halde tadı sanki damağımda. |
3 Eklenti(ler)
Dün bahçemizde sezon sonu temizliğine başladık. Domates ve fasulyeleri söktük, sırıkları ve damlama borularını topladık. Biber, patlıcan ve kabaklar şimdilik ellenmedi.
Önceki yıl diktiğim kış iğdesi çiçeklenmiş, inşallah meyvesini de görürüz. Eklenti 721898 Bahçemizin sınırındaki güvemler olmuş da geçmeye başlamış. Eklenti 721899 Güz çiğdemleri artık yazın bittiğini haber veriyor. Eklenti 721900 |
4 Eklenti(ler)
Uzunca bir aradan sonra, bu hafta sonu bahçemize gidebildim. Biberlerden son bir defa hasad yapıp söktüm.
Eklenti 722876 Olgunlaşan güz zeytinimizi kısmen topladım. Eklenti 722877 Ortalıkta başka bir şey göremeyince, gözümü toprağın altına diktim, tatlı patates ve yer elmalarını çıkardım. Eklenti 722878 Sonra aklıma, saksıya ektiğim yer bademleri geldi, oradan çıkan mahsul de bu kadar oldu. Eklenti 722879 |
3 Eklenti(ler)
Havaların serinlemesi ile kendilerine musallat olan tırtıllardan kurtulan kara lahanalar epey güzelleşmiş.
Eklenti 722881 Yaz sonunda ektiğim alabaşlar da kafa tutmaya başlamış. Eklenti 722882 Kasımpatımızın güzelliği bir başka. Eklenti 722883 Bu yıl tohum paylaşımına katılamıyorum, lütfen kusura bakmayın. |
Sayın Dutlubahçe paylaşımlarınız için teşekkürler.Bahçeniz çok güzel,yetiştirmeyi düşündüğüm her şey mevcut.Bahçem ufak,ahududu ve güz zeytini bahçe sınırındaki tel çite sarılıp yetiştirilebilir mi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Fındık çiçeği
4 Eklenti(ler)
Cemreler düşmeye başlayınca, bahçemizi bir dolaşalım dedik. Güzün ektiğimiz baklalar çıkmış ve kışı atlatmış
Fındıklara yakından bakınca epey şaşırdım. Fındık çiçeği denince, ben sadece uzun püskülleri bilirdim, meğer gayet güzel çiçek açıyorlarmış. Eklenti 723847 Küçük kızılcık fidanımız da çiçeklenmiş. Eklenti 723848 Almanya'dan getirttiğim ayı sarımsaklarının çimlenmesine çok sevindim. Eklenti 723849 Kardelenleri her gördüğümde, annemi hatırlarım. Rahmetli, onları çok severdi. Eklenti 723850 |
İlk defa fındık çiçeği görüyorum, ne kadar da güzelmiş. Kardelenleri ben de çok seviyorum çok narin bir çiçek, kolay gelsin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025