agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   obabilgesi / Bahçe (Balıkesir-Gönen) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/41910.htm)

obabilgesi 18-05-2020 11:20

1 Eklenti(ler)
Bu sezon her domates fidesinin dibine kardeş bitki olarak ceneviz fesleğeni ekeceğiz. Bu şekilde hem domatesin lezzetini katlarken, hem de zararlıları uzak tutmayı hedefliyorum. Tabi hasat ettiğimiz fesleğenlerden yapacağımız pesto sos da cabası olacak :)

obabilgesi 20-05-2020 10:39

Ne Yapacağım Şimdi?

1 Eklenti(ler)
Merhaba e-devlet’den seyahat izni için içişlerine başvuru yaptım ve ret yedim! Şimdi ne yapacağım ben? Herşeyi geçtim geçen sene dikilen, hünnap gibi suyu seven fidanlar var ve susuz kalacaklar.
Birisini ayarlıyayım desem, ağaç sayısı fazla olduğu için basınç yeterli gelsin diye damlama hortumları gruplar halinde ayrılmıştı. Telefonda anlatmam mümkün değil, kezâ sağolsunlar başında dursan gene çok zor anlatabiliyorsun! Fena stres oldum:(

Sevgi Durul 20-05-2020 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1588896)
Merhaba e-devlet’den seyahat izni için içişlerine başvuru yaptım ve ret yedim! Şimdi ne yapacağım ben? Herşeyi geçtim geçen sene dikilen, hünnap gibi suyu seven fidanlar var ve susuz kalacaklar.
Birisini ayarlıyayım desem, ağaç sayısı fazla olduğu için basınç yeterli gelsin diye damlama hortumları gruplar halinde ayrılmıştı. Telefonda anlatmam mümkün değil, kezâ sağolsunlar başında dursan gene çok zor anlatabiliyorsun! Fena stres oldum:(

Bahçeniz ne kadar uzaklıkta, Sayın obabilgesi? İl sınırı dışında değilse bizim gibi yapabilirsiniz.

Bizim burada şöyle bir uygulama var. Çiftçi belgesi olmadığı ve yaşa takıldığı halde eşim her gün gidiyor.

Uygulama başladığında bir kaç gün çaresiz evde kalmıştı. Sonradan araziye ait tapu belgesi arabada bulundurulursa sorun çıkarmıyorlar, diye duyduk. Bazen yalnız bazen beraber, sokağa çıkma yasağı olduğu günler dahil gidiyoruz. Durduran bile olmadı.

Bir de arabanın tepesindeki bagaja birkaç çapa kürek bağladı. Deneyin isterseniz.

Telefonda yazmak zor oluyor, biraz karışık bir anlatım oldu.

Kolay gelsin.

obabilgesi 20-05-2020 11:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul (Mesaj 1588904)
Bahçeniz ne kadar uzaklıkta, Sayın obabilgesi? İl sınırı dışında değilse bizim gibi yapabilirsiniz.

Bizim burada şöyle bir uygulama var. Çiftçi belgesi olmadığı ve yaşa takıldığı halde eşim her gün gidiyor.

Uygulama başladığında bir kaç gün çaresiz evde kalmıştı. Sonradan araziye ait tapu belgesi arabada bulundurulursa sorun çıkarmıyorlar, diye duyduk. Bazen yalnız bazen beraber, sokağa çıkma yasağı olduğu günler dahil gidiyoruz. Durduran bile olmadı.

Bir de arabanın tepesindeki bagaja birkaç çapa kürek bağladı. Deneyin isterseniz.

Telefonda yazmak zor oluyor, biraz karışık bir anlatım oldu.

Kolay gelsin.

Anladım, çok iyi anladım teşekkür ederim Sevgi hn, ama maalesef il dışında :( Zaten tüm sıkıntı da buradan doğuyor. Nasıl üzülüyorum anlatamam, şöyle birkaçgün sağlam yağmur yağsın diye dua ediyorum. En azından bahçeyi 10-15 gün idare eder...

OSMAN45 20-05-2020 12:48

Yukaridaki ile araniz iyi galiba obabilgesi. Cuma ve Sali gunu yagis gorunuyor.

Su zor gunlerde islerinizde kolayliklar ve saglikli gunler dilerim.

ing. klavye icin ozur.

obabilgesi 20-05-2020 13:02

Teşekkür ederim ama hava durumu genelde tutmuyor Osman bey :)
Bu sefer deneyeceğim, bakalım seviyor mu sevmiyor mu?

Asoo 20-05-2020 21:05

Benim iki hünnap fidanım var. Biri pek küçük (2-3 karış boyu var.)bahçede dikili vaziyette, diğeri saksıda idi. Üç yıldır ne suzuzluklar çektiler bir bilseniz.

Suyu sevseler de susuzluğa çok dayanıklılar.

Umarım zararsız atlatırlar.

obabilgesi 20-05-2020 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1588968)
Benim iki hünnap fidanım var. Biri pek küçük (2-3 karış boyu var.)bahçede dikili vaziyette, diğeri saksıda idi. Üç yıldır ne suzuzluklar çektiler bir bilseniz.

Suyu sevseler de susuzluğa çok dayanıklılar.

Umarım zararsız atlatırlar.

İnşallah sevgili Asoo, inşallah...
İnşallah sıfır zarar ile şu süreci atlatabilirim. Çünkü her birinde öyle emek var ki, çok üzülürüm :(

kamil35 20-05-2020 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1588896)

Merhaba, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydolun sorununuz çözülecektir. Ben AKS'ye (Arıcı Kayıt Sistemi) kayıtlıyım. Şehir içi ya da şehirler arası hiç sorun yok. Sadece ilçe tarımdan aktif arıcı olduğumu belgeleyen bir evrak aldım o kadar. Yasaklar başladığından beri kendi arabamla seyehat ediyorum, hiç durduran olmadı. Ancak belgenin olması insana güven veriyor.

hosseda 21-05-2020 07:44

Sayın obabilgesi bir kerede evinizin bulunduğu semt karakolundan izin almayı deneyin.

selim_50 21-05-2020 07:50

giriş-çıkış kısıtlaması bulunan illere semt karakolu izin veremez, seyahat izin kurulundan izin alınması gerekir veya çks, ticari faaliyeti varsa vergi levhası veya sigortalı çalıştığını gösterir kaydı olması gerekir ki yinede iller arası farklı uygulamalar mevcut.

selim_50 21-05-2020 07:52

sayın obabilgesi bildiğim kadarı ile emekli en kolayı ÇKS kayıt yaptırması ve mevcut arazisini çks'sine işletmesi olacaktır.

feyzalp 21-05-2020 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1588906)
Anladım, çok iyi anladım teşekkür ederim Sevgi hn, ama maalesef il dışında :( Zaten tüm sıkıntı da buradan doğuyor. Nasıl üzülüyorum anlatamam, şöyle birkaçgün sağlam yağmur yağsın diye dua ediyorum. En azından bahçeyi 10-15 gün idare eder...

Bu sabah itibarıyla uygulama değişti. Gideceğim ve 1 ay kalacağım dediğinizde izin çıkıyor artık.
Bence tekrar deneyin izin almayı.

selim_50 21-05-2020 08:35

sayın:feyzalp, söylemiş olduğunuz uygulama 65 yaş üstü için geçerlidir, bir ay kalacağım dediğinde gittiğini düşünürsek bir aydan önce geri dönüş yapamaz

obabilgesi 21-05-2020 09:07

Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bu ÇKS olayını derhal araştırıp şartlar uygunsa müracaatlarımı yapıyorum. Sonucu buradan bildireceğim, çok heyecanlandım :)

obabilgesi 21-05-2020 13:19

Tekrar merhaba;
Çiftçilik belgesi hazır diyelim, şimdi ne yapmak gerekiyor?

selim_50 21-05-2020 14:24

çiftçilik belgenize bahçenizi ve bulunduğu ili işletiyorsunuz, ondan sonra seyahat izin komisyonundan veya e-devlet üzerinden başvuru yapıyorsunuz, sistemden belge talebi yapılırsa belgeyi tarayıp yüklüyorsunuz,
En kısa yolu ÇKS belgenizi ve dökümünü yanınıza alarak seyahat izin komisyonuna başvurun.

selim_50 21-05-2020 14:25

diğer türlü ise; bahçenizin bulunduğu şehire gidecek olan bir 65 yaş üstü vatandaş buluyorsunuz yanında refakatçi olarak kendinizi yazdırıyorsunuz, vatandaşı bırakıp, 72 saat içerisinde gidip geliyorsunuz.

obabilgesi 21-05-2020 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 1589045)
çiftçilik belgenize bahçenizi ve bulunduğu ili işletiyorsunuz, ondan sonra seyahat izin komisyonundan veya e-devlet üzerinden başvuru yapıyorsunuz, sistemden belge talebi yapılırsa belgeyi tarayıp yüklüyorsunuz,
En kısa yolu ÇKS belgenizi ve dökümünü yanınıza alarak seyahat izin komisyonuna başvurun.

Talep edilen tüm evrakları online olarak gönderdim:) Bir tanıdık muhtara imzalatıp benim adıma müracaatı yaptı. Görünürdeki tek iş olarak benim imzam kaldı, onu da yarın bir şekilde (vekâlet vs artık nasıl olacaksa) halledeceğiz.
Belgede bahçe ve bulunduğu il zaten otomatik olarak işleniyormuş. Yarın sonuçlandırabilirsek, çiftçilik belgemle bakanlığa tekrar müracaat edeceğim. İnş bu sefer onay alabilirim...

selim_50 22-05-2020 07:50

sayın obabilgesi, herhalde sizin izin çıkmaya iller arası seyahat kısıtlaması tamamen kalkacak, kısıtlamalar 03 Haziran'da yeniden değerlendirilecek

obabilgesi 22-05-2020 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 1589116)
sayın obabilgesi, herhalde sizin izin çıkmaya iller arası seyahat kısıtlaması tamamen kalkacak, kısıtlamalar 03 Haziran'da yeniden değerlendirilecek

Aklıma o da gelmiyor değil hani, gerçekten çok gülerim. Ama ben her ihtimale karşı önlemlerimi alayım da, kısıtlamalar temmuz sonuna kadar sarkabilir gibime geliyor.
Çiftçilik belgem tamamdır, e-devletten başvurumu yaptım.
En güzel gelişme Gönen’de yağmurun başlaması oldu, ağaçlar güzelce sulandı ve onlar sulandıkça yüreğime su serpildi sanki. Gelişeleri aktaracağım :)

obabilgesi 23-05-2020 20:12

Bana Geçmiş Olsun :)

1 Eklenti(ler)
Çiftçilik belgesinin ardından izini kaptım çok şükür, şimdi oraya varınca uzatmak için ikinci bir müracaatta bulunacağım...

abk 24-05-2020 11:32

Sayın obabilgesi, biz çks yanımızda olunca onunla serbest olarak gezebiliyoruz. Tarihli bir izin belgesi falan almıyoruz. Ama bizim gidip geldiğimiz yer aynı şehirde. Bu yüzden sorun olmuyor belki de. Yine de yolda kontrolden geçerken bir sorun isterseniz. Belki de ayrı izin almanıza gerek kalmaz.

obabilgesi 24-05-2020 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1589312)
Sayın obabilgesi, biz çks yanımızda olunca onunla serbest olarak gezebiliyoruz. Tarihli bir izin belgesi falan almıyoruz. Ama bizim gidip geldiğimiz yer aynı şehirde. Bu yüzden sorun olmuyor belki de. Yine de yolda kontrolden geçerken bir sorun isterseniz. Belki de ayrı izin almanıza gerek kalmaz.

Aynı şehirde olduğu içindir, şehirlerarası seyahatte maalesef sorun oluyor. Yalnız bugün şunu öğrendim, eğer izin süresi bitiminde dönüş yapmazsan, 15 gün bulunduğun yerde konaklaman gerekiyormuş. Bunu araştıracağım, doğru ise çok işime gelecek:)

selim_50 28-05-2020 12:20

sayın obabilgesi; dönüş süresini geçirdiğinizde 15 gün konaklama zorunluluğu yok, geri döneceğiniz il kısıtlama kapsamında ise giriş için ve kısıtlama kapsamındaki ilden çıkış için yeniden izin almanız gerekir, 72 saat yani üç gün içerisinde dönerseniz aynı izin ile gidiş dönüş yapabilirsiniz,
(Selim GÜNEY Nevşehir Seyahat İzin Kurulu Başkanı)

obabilgesi 28-05-2020 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50 (Mesaj 1589732)
sayın obabilgesi; dönüş süresini geçirdiğinizde 15 gün konaklama zorunluluğu yok, geri döneceğiniz il kısıtlama kapsamında ise giriş için ve kısıtlama kapsamındaki ilden çıkış için yeniden izin almanız gerekir, 72 saat yani üç gün içerisinde dönerseniz aynı izin ile gidiş dönüş yapabilirsiniz,
(Selim GÜNEY Nevşehir Seyahat İzin Kurulu Başkanı)

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, ama her işte olduğu gibi bu işte de geç kaldım. Ben organizasyonu yapana kadar yasak kalktı zaten:) Siz zaten demiştiniz, tamam kabul ediyorum ve susuyorum:D

obabilgesi 02-06-2020 19:24

3 Eklenti(ler)
Biliyorum geç kaldık...
Gerek pandemi, gerekse sürekli yağmur hali bir türlü fırsat vermedi bize. Nihayetinde bugün derin sürüm yaptık, toprak biraz daha tavını bulunca düzlenip inceltilecek.
Bu arada tüm obsesif halimle fidanlara bir damlama döşedim, cetvelle kağıt üzerine çizilse sanırım ancak bu kadar olur, mutluyum��

derin35 03-06-2020 01:20

Hasadınız bol olsun. Fotoğraf efektleriniz çok güzel. Bulutlar ve dağlara baktıkça ''Orda bir köy var uzakta'' şarkısı düşüyor aklıma.

obabilgesi 03-06-2020 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derin35 (Mesaj 1590185)
Hasadınız bol olsun. Fotoğraf efektleriniz çok güzel. Bulutlar ve dağlara baktıkça ''Orda bir köy var uzakta'' şarkısı düşüyor aklıma.

Teşekkür ederim :)
Fotoğraflarla oynamayı çok seviyorum, tabi bunlar gayet amatörce filtreler. Belki ileride eğitim alıp profesyonel bir doğa fotoğrafçısı olabilirim. (sahi, ne güzel olur...)

obabilgesi 03-06-2020 19:40

Kendine gel armut!

1 Eklenti(ler)
Daha çok bebeksin:)
Japon armudunun tozlayıcısı olmadan meyve tutmayacağını duymuştum. Tabi tozlayıcı desteğiyle öyle verimli olurmuş ki, muhakkak meyve seyreltmesi icap edermiş...
Lakin resimde görülen kosui armudum, tozlayıcısı olmadan ciddi ciddi meyve tutmuş. Şimdi düşündüm de, tozlayıcısı olup fazla verimden meyve seyretmesi yapacağıma, tozlayıcısız büyütebileceği kadar meyve tutmasını tercih ederim. Hem yerden tasarruf, hem de işçilikten.
Haksız mıyım?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025