![]() |
Kompost Keyfi
1 Eklenti(ler)
Eklenti 671268 Geçen sezon boyu ve sonunda sökülen domateslerin üzerinde ki çürük çarıkların attığım yerde, çekirdeklerinden kendiliğinden fidelenen domatesler. Viyollerde özendiğim domateslerimin keyifleri bu kadar yerinde değil. (tam olarak fidelerin çıktığı yer, soğuk kompost çukurunun üzeri olması tesadüf olmasa gerek) |
3 Eklenti(ler)
Bahçenin önceki ve şimdiki hali. Her ne kadar 40 metreyi geçmeyen bir bahçecik olsa da inanın o kaldırım taşlarını döşemek bile başlı başına bir emek gerektirdi. (1,5 kaldırım taşı ~35cm yürüme yolu ile iki sebze adacığı yapılmış oldu) Yeri gelmişken koca koca dönümler üzerinde bu güzel işleri yapan tüm üstadlara saygılarımızı iletelim... |
2018 sezonu heyecanla devam ediyor...
Alıntı:
- Kargılardan fasulye ve salatalık için göze hoş gelecek bir sırık sistemi kurulacak. - Bu yıl fide dikiminden sonra toprak üstüne çam iğnesi ve kabukları ile malç tabakası oluşturmak istiyorum. - 1.5 yıl önce @Meyvelitepe'nin bloğunda görülerek merak amaçlı yapılan soğuk kompost çukuru kazılıp malç tabakasına ilave edilecek. |
Alıntı:
|
g.c. maşallahın var geçen seneyle bu seneyi kıyaslayınca çok planlı bir çalışma yapmışsın. verimler de inşallah o ölçüde güzel olur. sizi mutlu eder.
yürüme yolunun sağına ve soluna parke taşlardan dik olarak diksen daha iyi olmaz mı? yağmur yağdıkça toprak aşağı doğru akabilir gibi geldi bana. akan çamurda taşları gömebilir. hiç bir şey yapmadan o biten domates fidelerine gerçekten imrendim. o kadar uğraşıyoruz. ya sapı ince oluyor ya boyu uzun oluyor. yok ışığı yetmediydi yok çok geldiydi. bırakalım böyle büyüsünler :) :) :) :) |
Alıntı:
Toprağın akma sorununu mutlaka yaşayacağım, biraz çökme yaşadıktan sonra tekrar söküp tekrar döşeme niyetim var. (parke altına farklı -çakıl/kum vb.- bir malzeme ile yükselterek, toprağın yapısını bozmak istemedim) Toprağın tavı yerinde, fideleri dikerken, ince bir çapa yaptıktan sonra ahır gübresi, kompost, çam kabuğu ve çam iğnesi karışımı ile 5 cmlik malç tabakası oluşturup sezon boyu hiç/minimum çapa yapmayı düşünüyorum. Böylelikle toprak akmasını minimuma indirmiş olurum. Tabi bunlar kafamda ki düşüncelerden ibaret fiili durum ne olur bilmiyorum. Sizce ortada ki taşlar toprak altında kaybolup gider mi? |
g.c aynen dediğin gibi sona doğru malzemeler yetmemiş fakat benim düşüncem malçta uygulasanız iyi bir yağmurda o toprak akacaktır. ilk zamanlar parke taşlarının üstünde kalan her toprağı geri atmak zorunda kalabilirsiniz. taşlar hemen gömülmez ancak zaman zaman seni uğraştırır. özellikle kenara yakın bitkiler çok büyürse senin bir şekilde o toprağı sonrasında da olsa desteklemen gerekecek.
eğer bulabilirsen inşaat artık tahtalarından ya da etrafında yıkılacak olan evler varsa onların çatısındaki tahtalardan dayanak yapmak gerekli gibi. sol taraftaki bahçenin tahtası gibi tek sıra rahat rahat işini görür diye düşünüyorum. Dipnot: çocuğun küçük olduğundan dolayı fark edemeden fidelerin arasına girebilir. ve girme esnasında toprakta aşağı doğru kayabilir. o kaymayı sol taraftaki gibi engellersen girsede korkun olmaz. BOL BOL KOLAY GELSİN |
Son Durum
4 Eklenti(ler)
Öncelikli yapılacak işim; Acil tarafından 2-3 çuval koyun gübresi atılacak. Şimdilik sulama yapmıyorum. İlk meyveler görülünceye dek sulamadan kaçınacağım. Ekilenler: 4 farklı türden 45 adet domates fidesi (Black From Tula Siyah, Ödemiş Yerli, Maniye, Yayla Sırık) 2 farklı türden 16 adet biber fidesi (Alaşehir Kıl Acı, Emcelli) 4 adet Aydın Siyah patlıcan fidesi 8 adet f1 Silor Hıyar fidesi 2 adet yerli mısır 6 adet börülce 8 adet fasulye |
maşallah g.c çok iyi olmuş her şey
|
Bahçeden Fotoğraflar
5 Eklenti(ler)
- Biberlerimin gelişimi çok yavaş, sizce durum normal mi?
(Yakından incelediğimde üzerinde herhangi bir sinek/böcek, dibinde salyangoz vb. emici/kemirici yoktu) - Süs ayçiçekler iki karış boyda kafa yapma eğilimine geçtiler. Çok erken değil mi? - Aracımdan çıkan lastikleri bu sefer lastikçide bırakmadım, apartman girişimize çiçeklik yaptım. İçine frezya, kirli hanım, yabani papatya ve kadife ektim. Arkalarında kalan alana söktüğüm bir kova nergis soğanlarını ekerek, nergis bahçesi yapacağım. :) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 675741
Spil'den getirdiğim 3 çuval çam toprağı ile iyice yanmış(3 yaz görmüş) 6 çuval hayvan gübresini karıştırarak harmanladım. Adalara dağıtımında oğlan yardımcı oldu ;) Eklenti 675742 Patlıcanların keyfine diyecek yok, domatesler boy atmaya başladı. Biberler hala toprağın iyice ısınmasını bekliyor. Eklenti 675743 Bunlar da balkondan. Tohumunu paylaşım etkinliğinden edindiğim kirli hanım. Eklenti 675744 A101den soğan olarak aldığım turuncu zambaklarım. Eklenti 675745 Kokusuz türmüş, üzüldüm ama çok gösterişliler. |
Sayın g.c. bahçenizden umarım geçen yıldan daha fazla verim alacaksınız. Sizin küçük paşanın eli değmiş hatta bana kalırsa sizden çok onun emeği var gibi bahçede. Neticede paşanın doğal sebze yemesi amacıyla yola çıkılmış.:)
Bol Bereketli günler dilerim. |
@ g.c. tecrübeyle sabittir, çapraz bağladığınız kargılara domatesleri sardıracaksanız dayanmazlar :) Ben üçlü saç ayağı şeklinde yapmıştım, ona rağmen kimi taraf ağır geldi kimi de hafif bir sabah baktım hafifin üzerine diğer ikisi yığılıvermiş.
|
Alıntı:
Umarım yeterli olur. |
Yarın nasipse oğlumu almaya geleceğim Manisa ya, akşam üzeri gelip hemen döneceğim, var mı buralardan istediğiniz @ g.c. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yağmur Sonrası
5 Eklenti(ler)
Sabaha karşı 5 gibi başlayıp sakin sakin yağan yağmur sonrası sabah soluğu bahçede aldım. Yeşilin yaprakların üzerinde ki yağmur taneciklerinin, ışık prizmasından yansıyan ışıklarını izlemek ayrı bir keyif. Eklenti 676180 Sevgili TCM'den gelen süs ayçiçekleri, bahçeye güzellik katıyor. Eklenti 676181 Biber&Domates&Fesleğen Kardeşliği Eklenti 676182 İlk domatesler irileşmekle meşguller. Eklenti 676183 Domates&Fesleğen ve bol yanmış ahır gübresi Eklenti 676184 Damlacıkların güzelliğine... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 676185 Bu salatalık fidesinden anne olmaz, bakamayacağın çiçeği neden açıyorsun:confused: (Hayata tutunmayı başaran 3 küçük yavrucak) Eklenti 676186 Ve bahçenin neşesi en yerinde olanı, Manisa patlıcanı. Ağaç olma eğiliminde ise de ilk patlıcancıklar görüldü. Gelsin kızartmalar... :dilli: Yine sevgili TCM'den gelen kadifeleri fotoğraflayamadım ancak onlar da bahçe çevresinde bodyguardlık görevi için hazırlıklarına son sürat devam ediyorlar. Diz boyuna kadar büyüdüler. Değmeyin keyiflerine, bunlar bahçeyi korurlar iken kim korkar tırtıldan, börtüden böcekten. |
1 Eklenti(ler)
Evvelsi gün yanlışlıkla koltuk alırken hırpaladığım domates fidesi olur kendisi. Dün durumu kötüye gidince yerini yedekte bekleyen fideye bıraktı.
Kök gelişimi boyu yaklaşık 25 cmlik bir fide için oldukça iyi gibi gözüktü bana. Bazı şeyleri öğreniyorum sanırım. ;) Dipnot: Koltuk alımı için dün bahçe makası kullandım. |
g.c. / Bahçe
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
g.c bahçe çok güzel gidiyor özellikle salatalıkların harika görünüyor. salatalıklar hibrid mi? çok nizami büyümüşler. süs ayçiçeklerinde (günebakan) çok güzel.
|
Alıntı:
|
Maşallah çok iyi gözüküyorlar, ürünleriniz bol bereketli olsun, sağlıkla tüketin sayın g. C
|
Sayın g.c. bahçeniz maşallah bu yıl çok bereketli top patlıcanın kızartması da nasıl muhteşem lezzette olur. Salatalık oğlunuza sağlık neşe versin afiyet bal olsun
Bol verimli günler dilerim. |
Gülümse
1 Eklenti(ler)
|
Aminnnn inşallah, sizin evladınızda gülsün sayın g. c
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025