agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

Lonicera 14-04-2018 14:17

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu frezya tohumlarını ekmiştim, tümü çimlendi ama sadece bir tanesi çiçek verecek olgunluğa erişebilmiş. Yalın kat, mis kokulu...Üstelik elimde olmayan bir renk.:)))

Lonicera 14-04-2018 14:19

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1536203)
Sevgili Lonicera Sedum angelina,baharda çok güzel çiçek açar.Açması yakındır merak etmeyin.Ayrıca -45 e kadar dayanıklıdır.Nerde bilmiyorum ama kışı balkonda da geçirebilir.

Haklıymışsınız , sarı sarı onlarca çiçek tomurcuğu var üzerinde. İlk açmış öncüleri resimledim. Çok hoşumuza gitti bu bitki.

Lonicera 18-04-2018 16:25

3 Eklenti(ler)
Toplamda 6 farklı renk sardunyamız var, bunun yeri bambaşka. Rengine doyum olmuyor.

Eklenti 671211

Amaryllis açtı açacak dedik. İlk gün 2, bir gün sonra 4 ve sanırım yarın da 6 çiçek tamamlanmış olacak.

Eklenti 671212

Eklenti 671213

Lonicera 18-04-2018 16:29

3 Eklenti(ler)
Hanımeli yine kokusuyla baş döndürüyor.

Bu gülümüz tüm güller içinde favorimiz.

Pembe yoncamız yine coştu. Sonbaharda yanına mor yapraklı olan da gelecek.

its_just_a_ride 18-04-2018 21:38

Sn. Lonicera, karakafes çayını genç fidelerinize kullandığınız oldu mu acaba? Kullandıysanız seyreltme oranınızı ve gözlemlediğiniz sonuçları paylaşmanız mümkün müdür? Siz de anaerob çay yapıyordunuz diye hatırlıyorum. Kusura bakmayın, özel mesaj gönderilemediği için buradan paylaştım.

Lonicera 19-04-2018 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1537793)
Sn. Lonicera, karakafes çayını genç fidelerinize kullandığınız oldu mu acaba? Kullandıysanız seyreltme oranınızı ve gözlemlediğiniz sonuçları paylaşmanız mümkün müdür? Siz de anaerob çay yapıyordunuz diye hatırlıyorum. Kusura bakmayın, özel mesaj gönderilemediği için buradan paylaştım.

Sn its_just_a_ride, ben hem anaerob hem aerob çay yapıyorum. Hatta aerob çayı daha fazla yapıyor ve kullanıyorum. Havalı sistemde yaptığım çayı genç fidelerde(domates,biber,çiçek) 1/5 oaranında kullanmıştım. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Fideler biraz geliştikten sonra yarı yarıya bile kullandığım oldu. Havasız ortamda yaptığım çayı genç fidelerde kullanmadım hiç. Ama kullanacak olsam en az 1/10 ölçüsünü kullanırdım.

Sonuç olarak her ikisini de kullandıktan sonra birbirine karşı üstünlüklerini çıplak gözle görmüş değilim.

Comfrey çayını kullandıklarımda sağlıklı gelişimi farketmek mümkün. Sebzelerde meyve iriliği ve lezzet, çiçeklerde baş iriliği ilk gözlemleyebildiğim farklılıklar . Bitkinin yeşil aksamı ise mükemmel diyebilirim.

its_just_a_ride 19-04-2018 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1537809)
Sn its_just_a_ride, ben hem anaerob hem aerob çay yapıyorum. Hatta aerob çayı daha fazla yapıyor ve kullanıyorum. Havalı sistemde yaptığım çayı genç fidelerde(domates,biber,çiçek) 1/5 oaranında kullanmıştım. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Fideler biraz geliştikten sonra yarı yarıya bile kullandığım oldu. Havasız ortamda yaptığım çayı genç fidelerde kullanmadım hiç. Ama kullanacak olsam en az 1/10 ölçüsünü kullanırdım.

Sonuç olarak her ikisini de kullandıktan sonra birbirine karşı üstünlüklerini çıplak gözle görmüş değilim.

Comfrey çayını kullandıklarımda sağlıklı gelişimi farketmek mümkün. Sebzelerde meyve iriliği ve lezzet, çiçeklerde baş iriliği ilk gözlemleyebildiğim farklılıklar . Bitkinin yeşil aksamı ise mükemmel diyebilirim.

Teşekkürler bilgiler için. Seyreltilmiş halde 200 litreyi aşkın yakın gübre çayımız olacak. Bu sezon için fazlasıyla yeterli olacaktır muhtemelen. Kolaylıklar dilerim.

sevgihoca 19-04-2018 13:20

Sevgili Lonicera,Sedum angelina açmaya başlamış.Bütün dalları açımca harika bir görünüm olur.Pembe yoncanıza diyecek yok maşallah.Bu bahar ben de yeni diktim.Fırtınada hatmi çiçeğim kırılmış,düşünün artık.Oxaliste kurumuş.Dipten verir diye düşünüyorum.Hepsini güle güle büyütün.

Lonicera 19-04-2018 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1537826)
Teşekkürler bilgiler için. Seyreltilmiş halde 200 litreyi aşkın yakın gübre çayımız olacak. Bu sezon için fazlasıyla yeterli olacaktır muhtemelen. Kolaylıklar dilerim.

Tek seferde 200 litre mi elde edeceksiniz yoksa sezon boyunca tahmini üretiminiz mi bu kadar? Sormamın nedeni tek seferde elde edip sezon boyunca kullanmayı düşünüyorsanız bozulmadan nasıl depolayacaksınız merak ettim.

Havalı ya da havasız, en geç 1 hafta içinde tüketmeniz gerek diye biliyorum. Aklımda yanlış da kalmış olabilir. Bunun konsantresini yapıp uzun süre kullanabiliyorlarmış.

Lonicera 19-04-2018 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1537827)
Sevgili Lonicera,Sedum angelina açmaya başlamış.Bütün dalları açımca harika bir görünüm olur.Pembe yoncanıza diyecek yok maşallah.Bu bahar ben de yeni diktim.Fırtınada hatmi çiçeğim kırılmış,düşünün artık.Oxaliste kurumuş.Dipten verir diye düşünüyorum.Hepsini güle güle büyütün.

Çok teşekkür ederim sevgili sevgihoca. Tamamının açmasını beklemeden bir kısmını kırıp hoşumuza gitmeyen bir köşeye çelik yaptım. Ama kırmış olduğumuz çeliklerdeki çiçek tomurcukları inadına açmış iyi mi:)) Tutarsa o köşe çok hoş olacak gibi.

Oxalis de mükemmel bir bitki. Benim istinat duvarı ile asfalt kenarında belediye işçilerine kavga dövüş bıraktırttığımız yarım metre genişlik on metre uzunlukta bir kıyı bölgesini komple oxalis ve akşam sefasıyla kapladık. Oxalis çiçeklenmesini tamamladıktan sonra akşam sefaları uyanıyor, 15-20 gün sonra onlar açmaya başlıyor. O kıyı bölgesi her zaman yeşil ve çiçekli oluyor.''Devir daim''e devam yani:)))

Lonicera 24-04-2018 14:15

4 Eklenti(ler)
Dün avluda dolanırken karakafes otu tohumlarına şöyle bir baktım. İyi ki de bakmışım, bazılarında renk değişimi olmuş. Zaten tohum bağlayanlar şişmiş, diğerleri kuruyup dökülecek.

Akşam hanıma yalvar yakar işe yaramayan parça tül perdeden küçük keseler dikmesini istedim. Bana epey bir takla attırdıktan sonra sağ olsun halletti. Bugün sabahtan tohumları guruplar halinde keselere sokup ağızlarını bağladım. Neme lazım, hem çok değerliler hem sayıca da fazla miktarda değiller.

Sonuçta bitkimiz kına gecesinden çıkmış gelin adayı gibi olmuş, umarım konu komşudan gören olmaz. Zaten sabıkamız hayli kabarık:)))

Lonicera 24-04-2018 14:18

1 Eklenti(ler)
Bunlar da paylaşım etkinliğinde Sn ceydoruk' un göndermiş olduğu selluka tohumlarının son hali. Toplam 26 adet tohumdan 2 fire ile 24 tanesi sorunsuzca çimlenmiş oldu. Bunların da bir kısmı bu sezon sonu yolcularından:)))

İSAK 24-04-2018 18:17

Sayın Lonicera, ellerinize sağlık. Gerçekten kınaya çekilmiş gelin gibi olmuş tek eksiği başındaki duvağı o da olsaydı tam olurdu. İzmir de hangi bölgedesiniz.

its_just_a_ride 25-04-2018 00:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1538247)
Dün avluda dolanırken karakafes otu tohumlarına şöyle bir baktım. İyi ki de bakmışım, bazılarında renk değişimi olmuş. Zaten tohum bağlayanlar şişmiş, diğerleri kuruyup dökülecek.

Akşam hanıma yalvar yakar işe yaramayan parça tül perdeden küçük keseler dikmesini istedim. Bana epey bir takla attırdıktan sonra sağ olsun halletti. Bugün sabahtan tohumları guruplar halinde keselere sokup ağızlarını bağladım. Neme lazım, hem çok değerliler hem sayıca da fazla miktarda değiller.

Sonuçta bitkimiz kına gecesinden çıkmış gelin adayı gibi olmuş, umarım konu komşudan gören olmaz. Zaten sabıkamız hayli kabarık:)))

Geçtiğimiz sezonun kuruyan çiçekleri bunlar sanırım. Officinale'nin dondan etkilenmiyor olması güzel, öte yandan steril olmaması da ayrı sıkıntı. Açık alanda hodan gibi her yerde bitiveriyorlar. Gerçi bana kalsa açık kalmış her peyzajı karakafes ile doldururdum :D.

O ufaklığa bakım yapıyor musunuz arada? Saçak kökler çok tur atıyor mu saksı içerisinde ?

Lonicera 25-04-2018 06:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1538289)
Geçtiğimiz sezonun kuruyan çiçekleri bunlar sanırım. Officinale'nin dondan etkilenmiyor olması güzel, öte yandan steril olmaması da ayrı sıkıntı. Açık alanda hodan gibi her yerde bitiveriyorlar. Gerçi bana kalsa açık kalmış her peyzajı karakafes ile doldururdum :D.

O ufaklığa bakım yapıyor musunuz arada? Saçak kökler çok tur atıyor mu saksı içerisinde ?

Hayır, çiçekler 18.03.2018 tarihinde oluşan çiçeklenme. Ardından tohumlar oluştu.

Ufaklıktan kastınız bocking 14 çeşidi ise şimdilik kendi haline bıraktım. Sezon sonuna doğru anaç yeniden bölünüp çoğaltıma alınacak. Yeni yavruların akıbeti malum:)))

Tohum için yetiştirdiğimiz diğer çeşidi ise sezon sonu bocking 14 yanına bahçeye aktaracağım.

its_just_a_ride 25-04-2018 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1538291)
Hayır, çiçekler 18.03.2018 tarihinde oluşan çiçeklenme. Ardından tohumlar oluştu.

Ufaklıktan kastınız bocking 14 çeşidi ise şimdilik kendi haline bıraktım. Sezon sonuna doğru anaç yeniden bölünüp çoğaltıma alınacak. Yeni yavruların akıbeti malum:)))

Tohum için yetiştirdiğimiz diğer çeşidi ise sezon sonu bocking 14 yanına bahçeye aktaracağım.

Tamamen tohum veren varyete (symphytum officinale) üzerine konuşuyorum. Oldukça kısa sürede tohuma kalkmış diyeceğim ama kışın ölmediğini hatırladım sonra officinale'nin. Comfrey Bocking 14 (Symphytum uplandicum)üzerine düşündüğüm için aynı anda, kafa karışıklığı yaşıyorum o nedenle.

Yaklaşık bir ayda tohuma kalkmış oluyor bu durumda. Önemli bir bilgi oldu benim için de. Güzel bir sezon diliyorum size de.

Lonicera 25-04-2018 16:15

4 Eklenti(ler)
Hazır comfreyden bahsetmişken, bu sezonun ilk karakafes otu çayı beslemelerinin resimlerini yükleyeyim. Latinlerde müthiş etki gösterdi. Potasyum fazla olunca çiçeklere etkisi de böyle oluyor. Hele biberlerde çok güzel sonuçlar aldım bir kaç yıldır. Bakalım bu yıl nasıl olacak.

Lonicera 29-04-2018 15:17

4 Eklenti(ler)
Yılan kaktüsü geçen yıl daha fazla çiçeklenmişti, belki yeni yerini sevemedi...

Eklenti 672120

Epey kökleyip kontrol altına almaya çalıştığım pembe ezan çiçeği. Şimdi 3-5 kök kaldı, böylesi daha iyi. Tohuma dönüşmeden dipten budamak lazım, yoksa tohumdan etrafa dökülenler her yeri kaplıyor.

Eklenti 672121

Begonvil çeliklerinin tamamına yakını köklenmiş. Hatta kristal olan hızını alamayıp çiçek bile çıkarmış:)))

Eklenti 672123

Çok alakasız bir yerde olacak ama hanımın gün için yaptığı ve benim kaşla göz arası arakladığım kuş yuvası kurabiye. Şekli çok hoş, o yüzden resimledim. İnşallah saymamıştır diye dua ettim bütün gece:))) Böreklerin resmini çekemedim ama yedim, kurabiyeyi de avluya çıkıp bastırsın diye üzerine kapak yaptım. Ne yapayım, hele de boğazlı olmasın insan:))

Eklenti 672124

akçabardak 29-04-2018 17:06

Benim gibi sürekli diyette olanlara çok iştah açıcı görünüyor, yeme de yanında yat :) Eşinizin ellerine emeklerine sağlık, size de afiyetler olsun, bende olsam bende aşırırdım :)

Lonicera 30-04-2018 14:20

2 Eklenti(ler)
Kaç yıldır yılmadan usanmadan kanatlı bezelye tohumu alıp yetiştiririm. Gel gör ki şimdiye kadar tek bir meyvesini göremedim. Sanırım bu bitkiye merak salan sitedeki diğer arkadaşlardan da ürün alan olmadı. Bu sezon sürekli tohum aldığım arkadaşıma rica ettim, yeni bir varyetesi olan Asparagus pea tohumları getirtti. Yumru yapmayan ve tek yıllık olan bu türü denemeye karar verdim. Çimlendirip 20 cm. boya getirince iyice umutlandım. Bu türü klasik türe göre çok daha küçük yapraklı ve bordo renk çiçekliymiş. Bitkinin tadı da asparagus yani kuşkonmaz lezzetinde olduğu için bu isim verilmiş. Umarım meyvesini görmek mümkün olur.

esemeral 01-05-2018 13:45

Sayın Lonicera Müsadenizle sizi emek ve başarılarını ayakta alkışladığım (kendimce)değerli üyeler arasına alıp tebrik ediyorum.

yer örtücülerden obrizyayı araştırmak için foruma uğradım yolum solanum rantonneti sayfasında en son 2016 yılında yaptığınız paylaşım sonrası bitkinizin durumunu merak edip sayfanız varmı bakayım dedim. 2,5 saattir 2017 nisan ayı sonuna ancak gelebildim. adını duymadığım bitkilerde başarılarınız emekleriniz ve bunları aktarma diliniz bir harika.
yarın kesin devam edeceğim kaldığım yerden ancak iş yerindeyim ve kendimi frenlemem gerek.

sizler gibi değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşan çok değerli üyeler oldukça biz acemiler için öğretmen bulmuş gibi seviniyoruz.

Artık bende kendi evimdeyim çok şükür ve artık rahatlıkla bitkilere sevgimi verebileceğim ama önce bilgi birikimi şart.

bol çiçekli ve meyveli günler dilerim.

Lonicera 01-05-2018 17:26

Sn esemeral, güzel söz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Forumumuza aktif olarak katılıp, takip ettiğimiz sürece bir sürü şey öğreniyoruz hep beraber. Daha yolun o kadar başındayız ki. Düşe kalka yolumuza devam edeceğiz inşallah.

Umarım sizin de hayalleriniz gerçek olur, evinizde sevdiklerinizle beraber sağlık ve huzur dolu bir yaşam dilerim.

Lonicera 01-05-2018 17:45

3 Eklenti(ler)
Sarı melek borazanı üzerindeki tohum baklaları renk değiştirip olgunlaşmaya başlamış. Bir tanesini açtım, tohumlar kahverengi renk almış. Bir bu kadar bakla daha var bitki üzerinde.

Eklenti 672310
Aşk mercan sarmaşığının elde kalan rizomlarını saksıya koymuştum. Yavaş yavaş filizlenmeye başladılar. Bu yıl tahminim en az 50 rizom yapar saksıda. Bazı ülkelerde bu rizomları pişirip tüketiyorlarmış. Yenecek bir şey daha bulduk ya, ne gam:))):eek::eek::
Bir tanesine kıyıp tazeden yedim, fındık benzeri bir tadı var. Amman diyeyim siz bana bakıp da yemeye falan kalkmayın. Belki sizde allerjik veya toksik etki gösterir. Biz acı patlıcan olduğumuz için kırağı çalmaz.:dilli::

Eklenti 672311

Tül keselerden 3 tanesini açtım, yakalanan karakafes otu tohumları bunlar. 10 gün kadar gölge yerde kurutulacak ardından tazeliğini muhafaza için buzdolabunda yerini alacak. Bitki hala yeni çiçek oluşturmaya devam ediyor. Garibim bilmiyor ki kendi yapraklarının çayı ile besleniyor. ''Derenin kuşunu derenin taşı ile avlamak'' bu olsa gerek:))

Eklenti 672312

Lonicera 03-05-2018 14:00

3 Eklenti(ler)
Lantana camara her yıl olduğu gibi, çok kanaatkar bir bitki. Arı , kelebek eksik olmuyor üzerinden.

Eklenti 672585

Oruç başlamadan yenen ne varsa koyayım da sonra ağız sulandırmayalım:))
Tayberry ilk olgunlaşan olacak...

Eklenti 672586

Yeni dünya lezzetine doyum olmuyor. İyi ki aşılamışım.

Eklenti 672587

esemeral 07-05-2018 15:19

Sayın Lonicera emeğinize yüreğinize sevginize sağlık. Sonunda günümüze kadar gelebildim. Ama inanın hiç bitmesin istedim. Helal olsun size ve tabi ki değerli eşinize. sayfanızdaki emek ve çabanızı görüp saygı duymamak mümkün değil. En kısa sürede ilk hedefim karakafes otunu edinip (ön çalışma yapmak lazım diye düşündüğümden) Önce besin hazırlayıp büyük saksılar edinip sizlere öğrenci olarak ilerlemek istiyorum. Ardından 4 yıl da olsa 5 yılda olsa böğürtlen çeşidi çeliklerinizde sıraya girmek istiyorum.

Foruma sadece iş yerinden ve işlerden fırsat buldukça girebiliyorum(ayrıca yağmur suyunu boş çöp kovasına biriktirip evden getirdiğim pet şişelerle eve taşımaya başladım bile). Malum çalışan bayan olunca evde de işler bitmiyor. Fakat emekliliğe kadar mümkün olduğunca bilgi birikimi yapıp Allah Nasip ederse torunlarıma ve çevremdeki dostlarıma da (öncelikle eşime ki sizin sayfanızı öyle bir anlattım ki sizinle tanışmak bile istedi) bitkilerin değerini aşılamak istiyorum. Şimdilik içimde büyütüp bilgi birikimi yapmaya çalışıyorum siz değerli ustalardan.

Bol çiçekli ve meyveli günler dilerim.

its_just_a_ride 13-05-2018 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1537842)
Tek seferde 200 litre mi elde edeceksiniz yoksa sezon boyunca tahmini üretiminiz mi bu kadar? Sormamın nedeni tek seferde elde edip sezon boyunca kullanmayı düşünüyorsanız bozulmadan nasıl depolayacaksınız merak ettim.

Havalı ya da havasız, en geç 1 hafta içinde tüketmeniz gerek diye biliyorum. Aklımda yanlış da kalmış olabilir. Bunun konsantresini yapıp uzun süre kullanabiliyorlarmış.

1:10 seyreltirsek tek seferde 200 litre. Bugünlerde 12 lt'lik kovayı silme dolduran karakafes yapraklarından konsantre çamur(slurry) üretimine başlayacağım. Hazırlayan ve kimi kullananlar 2 haftaya kadar depolayabildiklerini ifade etti. Susuz hazırlanıyor. Koku problemi de çok az oluyormuş bu sayede. Suyla seyreltildiği esnada koku oluyormuş sadece bir miktar.

Lonicera 27-05-2018 14:01

4 Eklenti(ler)
3 hafta boyunca İzmir- Antalya arasında mekik dokuduk. Bu arada bitkileri de akraba ve dostlara emanet ettik. Bu sabah bitkilere kavuşunca evlada kavuşmuş kadar mutlu oldum. Uzun süre uzak kalınca tüm gelişimi daha net görebiliyorsunuz. Biraderin hakkını ödeyemem, dengeli sulama yapmış. Tüm bitkilerin sağlığı gayet yerinde.

Nerede kalmıştık:))

Gardenyamız açmış. En sevdiğim kokulu çiçeklerin başında geliyor kendileri.

Eklenti 674884
Eklenti 674885

Natal pulm, bendeki 7 veya 8.yılı herhalde. Meyve namına bir şey göremedik ama kokusu nefis bitkiler arasında.

Eklenti 674886

Zinnia mix olarak tohumdan ekmiştim, şimdilik bunlar açmış. Farklı renkleri de yolda.

Eklenti 674887

Lonicera 27-05-2018 14:06

4 Eklenti(ler)
Pandora yasemin de başlamış açmaya.

Eklenti 674888

Beyaz lilium tam bir görsel şölen sunuyor.

Eklenti 674889

Ateş çiçeği saksıda bile sorunsuzca gelişiyor.

Eklenti 674890

Aşk mercan sarmaşığını yakında ipe almazsak yanında ne varsa sarılacaktır.

Eklenti 674891

Lonicera 27-05-2018 14:13

3 Eklenti(ler)
Şevket-i bostan neredeyse çiçek açmak üzre. Tohum tazelemek lazım:))

Eklenti 674892

Yer bademi bu yıl kendinden geçti. Sihir karakafes çayında mıdır biraderin suyunda mıdır bilemiyorum artık.

Eklenti 674893

Samsun ormanlarından gelen yabani çilek tam bir yer örtücü. Meyvesinin kokusu baş döndürür ama çok küçük.

Eklenti 674894

Lonicera 27-05-2018 14:32

4 Eklenti(ler)
Quisqualis indica gardenyanın pabucunu dama atıp kokuda ilk sıraya yerleşecek gibi görünüyor. Budamamıza rağmen boyu 5 metreden fazladır herhalde. Balkonu kokuya ve renk cümbüşüne boğmuş durumda. Kokusu tarifsiz. Gel gör ki ne tohumu ne de fidesi yok piyasada. Her evde her bahçede olması gereken bir bitki bence. Çelikten köklendirme denemeleri hep boşa çıktı. Sadece air layering ile köklendiebildim ama bu yöntemle çok sınırlı üretim yapabiliyorsunuz.

Eklenti 674895

Katmerli zakkum da bu yıl çok güzel. 2. kat balkona kadar uzamış:))

Eklenti 674896

Petunyalar önümüzdeki kışı atlatabilirler mi bilemiyorum, geçen kış kışlığını yapmayınca her şey çok farklı oldu.

Eklenti 674897

Mavi yasemini derin budamak olumlu sonuç veriyor.

Eklenti 674898

Lonicera 27-05-2018 15:00

3 Eklenti(ler)
Bu canna avlumuzun baş tacı. Sezon sonuna kadar durmaksızın çiçekleniyor.

Eklenti 674900

Bu da yana yakıla arayıp bulduğum canna. Diğeri gibi tam açmasını bekleyemedim. Nasıl ama, aranacak kadar varmış değil mi:)))

Eklenti 674901

Belçika endivye çiçeğe durmuş bile.

Eklenti 674902

Lonicera 27-05-2018 15:25

4 Eklenti(ler)
Burada Balıkesir Gönen' den bir arkadaşımızın gönderdiği kuzu kulağı demişiz ama yanlış demişiz. Doğrusunu , bitki 3.yılında çiçeklenip tohum bağlayınca kuzu kulağına benzetemediğimiz için arkadaşı arayıp bizzat sorduk. Meğerse tohumları karıştırmış, gelen meşhur labada imiş. Bu bitkiyi ilk '' Elveda Rumeli '' dizisinde görüp işitmiştim. Sabah akşam labada pişiyordu ocakta.

Ne tohum yapmış ama, nasipse paylaşıma koyacağım bu yıl.

Eklenti 674903

Bilyeli kekik de çiçek açmış, yakında tohum bağlar. O kadar küçük ki tohumları, artık sürekli kontrol edeceğiz kaybetmemek için.

Eklenti 674904

Bunlar da bitkilerimizin mutfağından. Hala çiçek açmaya devam eden karakafes otumuz

Eklenti 674905

Yerken tadını haşlanmış balığa benzettiğimiz (bu yüzden hanımın onayını alamayan) hodan otumuz. Hodanı da bitkileriniz için karakafesle beraber çok güzel çay yapabilirsiniz gübre olarak.

Eklenti 674906

akçabardak 27-05-2018 18:37

Sevgili Lonicera maşallah hepsi de çok özel ve güzeller, sayfanızı imrenek okuyor adım adım takip ediyorum, verdiğiniz bilgiler keza ona göre. Gerçekten sihir sizin ellerinizde mi, karakafes otu çayında mi bilemiyorum :) Ellerinize emeklerinize sağlık.

Şevketi bostan bitkisini lezzet olarak çok sevdik, pazarlarda gördüğüm zaman hiç kaçırmam alırım , bahçelerimizde bu bitkiye benzer çok çıkıyor ama ş.bostan mı değil mi emin olamıyorum, çiçeğini çok merak ediyorum o yüzden sizin bitkinizi takipte olacağım.
Buradakiler yaklaşık 1 metre yükselip mavi çiçekler açıyor, çiçeğini hep merak etmiştim.

Labadayı (efelek, evelik) bizde çok tüketiriz, Balkanların meşhur yemeğidir, o yüzden Rumeli dizisinde çok pişerdi :) Ankara'daki bahçemde vardı ama burada nedense edinmemişim, Sevgiyle kalın.

Lonicera 27-05-2018 21:18

Sevgili akçabardak, labadayı hiç pişirip yemedik. Taze olarak salatalara doğradık şimdiye dek. Pişirilerek yapılan lezzetli bir tarife hayır demem:))

Şevket-i bostanı biz de çok tüketiriz. Hatta kendi yetiştirdiğimizin bostanın körpe yapraklarını az miktarda olmak kaydıyla çiğden salataya da koyarız. Mavi renk açanı hiç bilmiyorum, hep sarı renklisini gördüm şimdiye kadar. Bendekiler de sarı çiçek açıyor. Sevgiyle kalın.

Lonicera 27-05-2018 21:23

3 Eklenti(ler)
Nasıl olsa top patladı çoktan. :))

Tokaloğlu....

Eklenti 674930

Siyah katonya....

Eklenti 674931

Çilli kırmızı....

Eklenti 674932

Lonicera 27-05-2018 21:27

4 Eklenti(ler)
Kırmızı Japon süs elması...

Eklenti 674933

Red currant ( kırmızı frenk üzümü)...

Eklenti 674934

Dikensiz logan....

Eklenti 674935

Star red gold nektarin...

Eklenti 674936

Lonicera 27-05-2018 21:29

2 Eklenti(ler)
Gövem eriği....

Eklenti 674937

Domat (deve bastı) şeftali...

Eklenti 674938

Şimdilik bu kadar boğazlık yeter sanırım:)))

Lonicera 27-05-2018 21:33

3 Eklenti(ler)
Ortancanın keyfi gayet yerinde....

Eklenti 674939

Tabak ortanca da keza öyle...

Eklenti 674940

Melissanın ilk çiçek salkımı görünmüş bile...

Eklenti 674941

Lonicera 27-05-2018 21:39

3 Eklenti(ler)
Fil sarmaşığı uyanmayacak diye endişe içindeydik. 2. yılında çiçeklendiği için bu yıl çok şey bekliyoruz kendisinden. Bir de tohum bağlarsa :)))

Eklenti 674942

Bir viyol komple selluka fidesi:)))

Eklenti 674943

Bardak menekşeler henüz tomurcuk göstermediler. Ne renkler çıkacak merak ediyoruz. Anaçlardan sadece 2 tanesi uyanamadı. Bir tanesi kurumuş, diğeri beklemede. Şimdilik toplam 14 saksı, bazı saksılarda 2-3 soğan var:))))

Eklenti 674944

Selma_321 27-05-2018 21:53

Sayın Lonicera, maşallah maşallah diyorum. Bahçenize, emeğinize hayranım... Güle güle büyütün, keyifle hem büyütün meyvelerinizi hemde afiyetle ve sağlıkla yiyin. Çiçekleriniz... Muhteşem. Bahçenize cidden hayranım. Çok çeşitli bitkileriniz var, çokta ilginç. Sayenizde bilmediğim, tanımadığım bir çok bitkiyi tanıdım... Gardenyanızı kıskandım;), benim gardenyam iki tane ikisinde de tek tomurcuk var, kaç ay oldu hala açmadı.
Meyveler muhteşem gözüüyor..Melisadan beş tohum ekmiştim çıktı. Saksıya geçirince dördü üldü. Şuan bir tanesi yaşıyor. Oda bilmiyorum yaşar mı? Eğer birgün fide yaparsanız talibim bende :p:p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025