![]() |
1 Eklenti(ler)
Pırasalarım 2 ay oldu hiç gelişmedi son baharın gelmesini bekliyorum belki yağmurlarla birlikte gelişmeye başlarlar.
|
1 Eklenti(ler)
fesleğenlerimi çok toparlamayamadım. Onlar da güneşi görünce hemen tohuma kaçtı fesleğen tohumu isteyen varsa bol miktarda gönderebilirim:)
|
2 Eklenti(ler)
2 farklı lavantam var. Küçük olanını çeliktne ben yetiştidim. Baharda çok güzel kokuyor ama sürekli budamak gerekiyor aksi takdirde çok büyüyor. Bu sene yeni çelikler ile çoğaltacağım.
|
2. fotoğraftaki türü Lavantalar arasında "tek geçerim", tek yetiştirdiğim de diyebilirim. Diğer çeşitlerinden bihaber olduğumdan olabilir ama çok yoğun bir kokusu var bu türün ve Lavantayı kokusu için yetiştirdiğimden iltifatta torpil geçiyorum:cool:
Bu arada fotoğraf yan çıkmış hemen düzeltilmeli, karizmamız çizilmesin:p |
Alıntı:
|
Fotoğrafı paintte düzeltiyseniz daha kolay yolu bana göre yok, elinize sağlık...
Kolay gelsin, Saygılar... |
3 Eklenti(ler)
forumdan öğrendiğim şekilde çelikten üretim çalışmalarına da başladım:rolleyes:
Cocopeat ve perlit karışımına leylandi , mazı , ardıç kartopu çalısı çeliklerini diktim. Açık alanda tutuyorum. Bakalım bu işi başarabilecek miyim? |
2 Eklenti(ler)
Dün bahçeyi kazarken fotoğraftaki böcekleri gördüm. Bunalrı ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır? Önlem almam gerekir mi acaba?
|
Alıntı:
|
Okudukça tüylerim ürperdi:) Artık gördükçe toplayıp uzaklaştırmak lazım bunları .
Bilgi için teşekkürler Sdurul. |
4 Eklenti(ler)
bu sene ektiğim fidanlar.
Yeni dünya bir bahçeden sökmüşlerdi. Çöpe atıyorları ben toprakla bulşturdum:) Cevizi Bu sene tohumdan ektim biraz daha büyüyünce aşılarım diye düşünüyorum. Kuru olan ağaç trabzon hurması. 1 ay önce diktim tüm yaprakları döküldü. Tutar diye umut ediyorum |
3 Eklenti(ler)
Bu sene deneme amaçlı brokoli diktim ama hiç verim alamadım. Uç sürgünleri ufak ufak çıkıyor ama yemek yapacak yer kadar toplayamadım daha. Seneye ekmem bir daha:)
|
1 Eklenti(ler)
bahçeye kurduğum sera. BAhçem kuzey güney istikametinde çok rüzgar alıyor Rüzgar almasın diye kaldırım üzerine kurdum. İçerisinde fidelerimi yetiştireceğim.
|
4 Eklenti(ler)
burası da seranın içi. BAharda çimlendirdiğim palmiyelerimi sera altına aldım. Bunların saksını değiştirmek için ne kadar bekleme gerekir acaba? Ayrıca besin vermek gerekir mi bilgisi olan var mıdır?
Viyollerdeki fideleri de eyülül ayında ekmiştim. Leylandilerin büyük kısmı öldü ilkbaharda bir daha deneyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
pırasalarım gelişti büyüdü. Bir posta toplayıp yemek yaptık. İkinci içinde biraz daha büyümelerini bekliyorum.
|
2 Eklenti(ler)
güllerini budayan komşumuzdan çelikler aldım. Ekeli 10 gün falan oldu ama gözlerden patlayanlar var bakalım köklenme oranı ne kadar olacak.
|
2 Eklenti(ler)
Kasımpatı lar coştu. Sonbaharın güzelleri kuzey tarafta olmasına rağmen çok güzel çiçek açtılar. Bu çiçekleri çelkik alarak çoğaltabilir miyim acaba?
|
Dallarını kırıp,dikerseniz tabii ki tutar.Ama bu mevsimde olur mu bilemem.Ben dikip tuttuktan sonra herkes dikebilir yani.:p
|
1 Eklenti(ler)
bahçemin son hali. Kar yağmadığından halen yeşil domates ve patlıcanların zamanı geçti ama biber almaya devam ediyorum
|
1 Eklenti(ler)
karalahana dolmasına doyamadım:) bahçenin en verimli sebzesi
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene ektiğim lavanta çok büyüdü. Biberiyeleri de geçen sene çelikten ekmiştim. Bu hafta sonu budadım.çıkan çelikleri de farklı yerlerde ektim bakalım tutacak mı?
|
1 Eklenti(ler)
Bu fındıktan tohumdan kendiliğinden çıkmıştı. Söküp farklı bir noktaya gömdüm tomurcuklar patladı baharda karşımıza ne çıkacak göreceğiz.
|
1 Eklenti(ler)
bu kaktüsü mayıs ayında yol kenarında bulmuştum. bir parçasını koparıp saksıya ektim yaz boyunca büyüdü. cinsini bilmiyorum ama baya büyüyr sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
bu sene ektiğim böğürtlen ve yasemin. Bu dikim işleri çok zevkli her diktiğim bitki benim çocuğum gibi sanki:)
|
Yılbaşındaki kar yağışından önce çok şiddetli lodos vardı.Benim sera bu lodosa falzda dayanamdı havalandı gitti:( yaklaşık 300m ilerde boş arazide buldum. Şükür hiç kimseye zarar vermemiş. Çok üzüldüm ama bu sene bir daha kuramam artık. Seneye daha korunaklı bir yer bulup tekrar kuracağım İnşallah.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bahçeden kış manzarası
Bahçemde şu an sarımsak ve karalahadan başka birşey yok. Onlar da büyümüyor zaten. |
3 Eklenti(ler)
Sezon açılışına başladım. Bahçenin sonundaki alanı kullanmıyordum bu sene orayı açıp paylaşımdan aldığım domatesler ekmeyi düşünüyorum.
Ayrık otları her yeri sardığı için kazıp temizlemek çok zaman alıyor. Bu hafta bu alanı tamamlamış olurum sanırım haftaya da kalan yerleri kazarım artık. |
3 Eklenti(ler)
Paylaşımdan aldığım tohumları evde çimlendirdim. Güneş ışığını almayan fideler hızlıca uzadı bu şekilde uzayanların da çoğunu kaybettim. Acemilik işte. Diğerleri tutar İnşallah.
|
Çıkan fidelerde çok kayıp verdim. Kaplardan viyollere şaşırtmayı düşünüyorum. İnşaallah elimdekileride bu arada kaybetmem.
Bu arada fidelere su ile karıştırılmış leonardit versem sıkıntı olur mu acaba? Büyümeleri çok yavaş şu an belki besin desteğiyle daha da hızlanır. |
1 Eklenti(ler)
Bahçe sezona hazır. Bu sene bahçe alanını daha da genişlettim. Geçen sene yaptığım palmiye fidelerini saksıya ektim onları da duvar kenarına sıraladım.
|
bol verimli bir sezon dilerim, ağaçları dikerken güneşin yönüne dikkat edin, büyüyünce ışığı kesiyorlar ve sebzelerin verimini düşürüyorlar, şu anda bizim bahçede öyle, eski ev sahibi hep kenarlara ağaç dikmiş, sebze verimi o yüzden düşük.
|
1 Eklenti(ler)
Siteden gilabunudan aldığım yediveren ahududu fidesinde tormucuklar patladı bakalım bu sene meyve alabilecek miyim?
|
sevgili thunderon;
Bahçeniz, seranı ve anlatımınız çok güzel. Umarım daha sık görürüz sizleri burada. Deneyimlerinizden istifade etmek isterim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene ilk defa diktiğim Ranunculus çiçeği. Örümceğe benzeyen kurumuş tohumlar vardı. Umutsuzca diktim ama çok güzel filizlendiler.
|
1 Eklenti(ler)
Paylaşımdan aldığım çiprisa tohumları filizlendi.Biraz daha büyüdükten sonra şaşırtacağım. Naıl kullanılacağına dair bir fikrim yok bakalım yemeklere nasıl bir lezzet verecek.
|
Alıntı:
Benim bir sorum olacaktı. Geçen sene biberiye çelikleriniz tuttu mu? Kışı nasıl geçirdi şu an canlandılar mı? Eskişehir karasal iklimine dayanırlar mı acaba? Biberiye yetiştirme düşüncem varda o yüzden sordum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu şebboyları da geçn sene tohumdan ürettim. 1 yıl boyunca büydü bu sene de ilk çiçeğini açtım. Çiçeklerinin rengi çok hoşuma gitti.
|
1 Eklenti(ler)
Paylaşımdan aldığım kadife çiçekleri. Çimlenme oranı çok düşük oldu ama bana bunlar bile fazla:)
Bu sene saksılarımda bu çiçekler olacaklar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025