![]() |
Aynen yan parsel boş duruyor sezon başında kepçeyle temizlik yaptılar ama doğa kaybettiklerini hemen geri aldı:)
|
Alıntı:
Echeveria glauca güzel bir sukkulent türü yerini sevmiş.. |
1 Eklenti(ler)
Bahçede son baharın etkisi hissedilmeye başlandı. Bu sene domateslerden çok verim alamadım. Domatesler daha yeşilken kararıp çürüdü. İlaç kullanmadığım için de verim çok düşük oldu ama çıkanlar bana yetti gitti.
|
2 Eklenti(ler)
sn . meyvelitepeden aldığım Ashwagandha bitkisi. Tohumluklar hazırlanıyor bu sene paylaşıma sunacağım. YApraklarından çay yaptım tadı çok kötü. Düzenli kullanıp etkisi gözlemlenebilir.
|
1 Eklenti(ler)
Hatmi çiçeği 5m ye kadar uzadı. Şu an tohumluk olarak bekletiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Köyden getirdiğim börülceler. Benim aldıklarımın içi çok doluydu ama benim bahçede çok tane yapmadılar. Ancak tohumluk çıkacak gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen son bahar ektiğim ufacık muz fidanı büyüdü dev gibi oldu. Bu kışıda saksıda geçirsin seneye toprakla buluşacak ***.
|
1 Eklenti(ler)
Melisalar sürekli çoğalıyor. Bu sene çok tohumda yaptı. Tohumları toplamıyorum yere düşüp filizlenenleri başka alanlara ekiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Favori domatesim garnet. Yakında tek çeşit olarak bunu ekebilirim. Şu ana kadar bir hastalıktan etkilenmedi. Verimi yüksek lezzetli bi çeşit.
|
1 Eklenti(ler)
Adaçayı arasında devasa büyüyen karakafes otum. Birde dibinden kabak patlamış onuda ellemdim oda büyüyüp kabak vermeye başladım.
|
1 Eklenti(ler)
Kalıcı ıspanaklar yaz sıcağında çok ürün vermedi. Yağmurla beraber tekrar canlanmaya başladılar.
|
1 Eklenti(ler)
Biftek otları malabar ıspanağı ile yarışıyor:) Yanlarında birde tomatillo çıkmış. Malabar ıspanağından henüz yemek yapacak toplayamadım. Bazen taze yapraklarından yiyorum. Sümüklü değişik bir tadı var.
Biftek otlarının çok güzel bir kokusu var. Taze yapraklarını çok tüketemedim. Yaprak sarması olarak çok lezzetli oluyor. Salamura yapıp kullanmayı düşünüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Lahanaları siyah ufak böcekler sardı. Ne yaptımsa kurtulamadım. Sanırım kimyasal ilaç kullanmak zorunda kalacağım.
|
Sakarya'nın neresindesiniz ben Erenler'deyim.
|
Alıntı:
|
Bahçede domatesler kurudu. Bu sene hasat çok tat vermedi .
Yeşil yapraklı bitkilerde hasata tam gaz devam ediyoruz. Dün bakla tohumlarını ektim. |
2 Eklenti(ler)
Baharda diktiğim zeraçal köklerini deneme amaçlı söktüm. Henüz kök oluşumu istenen seviyede değil ama bunları da ziyan etmek olmaz , ballı zerdaçal yapıp değerlendireceğim.
3 kök ekmiştim diğer kökleri ilkbahar saklıyorum |
5 Eklenti(ler)
Tatlı patateslerden 3 fide yapmıştım. ikisini toprağa diktim ama böcek saldırılarından nasibini almış her yeri delik deşik.
Diğerini aldığım ufak çuval içine diktim. Buradan bir tencere tatlı patates hasatı yaptım. Küçük olanları tohumluk saklayıp diğerlerini afiyetle yiyeceğiz. |
2 Eklenti(ler)
Solucan gübresi çalışmalarım
|
1 Eklenti(ler)
Melisa her geçen yıl daha fazla yayılıyor
|
2 Eklenti(ler)
Tohuma kaçan alabaş ve brokoli
|
1 Eklenti(ler)
Karakafes fidelerim
|
1 Eklenti(ler)
Salep fidelerim bu sene dikecek yer bulamadım bahar sonrası yumrularını alıp son bahara yerine dikeceğim
|
1 Eklenti(ler)
Baklalar çiçek açtı
|
Alıntı:
|
Evet kökünü bölüp çoğalttım bilek kadar opmıştu şaşırdıö bir yılda bu hale gelmesine
|
1 Eklenti(ler)
Bokashi kompost sıvısını bu sene fideleri sulamak için kullanacağım
|
Alıntı:
|
Bokashi kompostu için altı musluklu bir kova ihtiyacınız var nette nasıl yapıldığına dair videolar var. Bir de ema sıvısı bu da evde yapılabiliyormuş ama ben internette emturkey diye bir siteden almıştım çok seyretip kullanıldığından uzun süre kullanılabiliyor. Kompostun içine organik olan herşey konulabiliyor koku sineklenme olmuyor açtığın da turşu gibi kokuyor sadece
|
Üzerine yaptığımız her ilaveden sonra ema sıvısı ilave edip sıkıştırıyoruz hepsi bu kadar 20 günde oluyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025