![]() |
Çok teşekkürler sevgili dongyul, içim rahatladı. :)
|
Sevgili gilan bahçe çalışmalarını baştan beri takip ediyorum. Sessizce dinliyorum seni, geziniyorum arkanda, aldıklarını inceliyorum, gizli bahçen favorim. Bu arada dün Ankara daki bahçeni dolaştım. Sensiz öksüz kalmış gibi. Kimbilir yeni sahipleri senin gibi candan sahiplenebildi mi? Sevgiler
|
Alıntı:
Duyduğuma göre Ankara'daki eve yaşlı bir çift taşınmış. Eskiden bahçeli bir evde yaşıyorlarmış. Sonra apartmana taşınmışlar ama yapamamışlar, bizim eski eve taşınmışlar. Böyle olunca bahçe işlerini seviyorlardır gibi geliyor kulağa. Ne diyeyim, umarım onlar da bahçe de mutlu olurlar. :rolleyes: Gizli bahçe, amcamın bir gün taşları patika havasında döşemesiyle sürpriz olarak oluştu ama hemen sevildi, değil mi? :) Ben zaten böyle oda oda tasarımı çok seviyorum. Bir kaç yıl içinde ortadaki kocaman çimi bölerek 3-5 değişik alan yaratmak istiyorum. Hep birlikte o günleri de paylaşmak dileğiyle... ;) |
3 Eklenti(ler)
Hepimiz bahçe ve bitkileri çok sevsek de hepimizin farklı bir önceliği var. Kiminin sebzeler, kiminin süs bitkileri, kiminin çok yıllıklar... Benim de peyzaj; yani bahçe düzeni.
Bahçe düzeni için bitkiler kadar aksesuarlar da önemli. Koltuklar, minderler, sehpalar, şemsiyeler, saksılar, çitler, rüzgar çanları, kuş yuvaları, pergolalar, her çeşit bahçe süsleri... Bahçemi tasarlamanın henüz başında olduğum için bahçe aksesuarları için bir renk skalasına karar vermem gerekiyor. Sonunda her şey ayrı telden çalmasın, bir uyum içinde olsun istiyorum. Her şeyin aynı renk olmasına gerek yok ama en azından bir tema olmalı. Mesela ”mor ve tonları” ya da ”pastel renkler” ya da ”kırmızı-turuncu-sarı tonları” gibi. Bahçeye bir güneş şemsiyesi almamız gerekiyor. Ne renk bir şemsiye alsak nasıl olur diye düşünüyorum. Çünkü burada vereceğim karar geri kalan bütün aksesuarları da etkileyecek... Krem/bej gibi her şeyle gidecek nötr bir renk alıp renk kararını daha sonraya erteleyebilirim: Eklenti 604494 Bahçede yeşil fonda çok can alıcı görünen kırmızı olabilir: O zaman diğer aksesuarları da kırmızı-turuncu-sarı gibi sıcak tonlardan seçmek gerekir. Eklenti 604495 Ya da en sevdiğim renklerden biri olan turkuaz (ve koyusu) tonlarından olabilir. Diğer aksesuarlarda da yine mor ve turkuaz tonları kullanılabilir. Eklenti 604493 Kararsızım... :rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Kırmızı aksesuarlar:
Eklenti 604496 Turkuaz aksesuarlar: Eklenti 604497 En sevdiğim renk olan mor aksesuarlar: Eklenti 604498 Ya da tonları belli bir uyum içinde seçilen karışık renkliler: En güzeli bu mu ne? :p Eklenti 604499 Bir de sarılar, turuncular, maviler var tabii... :rolleyes: |
Ben de en son fotoğrafta ki aksesuarları beğendim.
|
Üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun :)
|
Hepsi aynı para neyse ki. :D Ama kırmızıya fazla para ödemeyi bile göze aldığınıza göre sizin terasın rengi belli oldu. :p
Aslında yeşil fona en çok yakışan rengin kırmızı olduğuna katılıyorum. Ama benim rengim değil sanki. Dün şu başlığa eski balkonumun fotoğraflarını koydum: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1452933 Buradaki aksesuarlar şimdi bahçede olduğu için bir turkuaz havası zaten var. Mordan da vaz geçemem. Dolayısıyla ya turkuaz-mor ya da son fotoğraftaki gibi uyumlu tonlarda karışık renkliler olacak sanırım. :rolleyes: |
Kaliteli ve dolayısıyla pahali bir şemsiye alacak olsam, her aksesuara uyum sağlayacak bir renk secerdim. Bazen insan ayni renklerden sıkılıyor zaman icinde. Metal ya da ahşap bir sandalye boyanarak rengi degistirilebilir. Ama şemsiyenin rengini degistirmek zor.
|
Günaydın gilancığım bende son resimdeki aksesuar renklerini çok beğendim harika görünüyorlar:)
|
Yukarıdaki fotografların paylaşımı en çok bana yardımcı oldu. Geçen yaz sonundan beri evimin kapısını ne renk boyasam diye karar vermeye çalışıyordum. Şu anda koyu kahverengi. Turkuazlar, morlar, canlı sarılar, çimen yeşilleri, renklerle geometrik desenler, çiçek resimleri... bir sürü olasılık... Yukarıdaki paylaşımı görünce ne istediğimden emin oldum. Canlı bir kırmızıya boyayacağım. :)
|
Sevgili gilan, ben de diyeceğim ki kırmızı-sarı-turuncu, ama sen yine mor ve turkuaz diyeceksin. İnanıyorum ki ne olursa olsun, sen en güzelini başaracaksın. Gönlüne göre, rastgelsin inşallah...
|
Tam da beklendiği üzere herkesin zevki farklı çıktı. :p
Ama böylece en azından herkes kendi balkonunda, bahçesinde hangi renge ağırlık vermek istediğini bulmuş olabilir. :D Alıntı:
Ben de evin giriş kapısı konusunda kararsızım. (Hangi konuda kararsız değilim ki! :o) Bazen koyu kırmızı/bordo düşünüyorum: https://www.pinterest.com/pin/114630752990896018/ https://www.pinterest.com/pin/124271270944735563/ Bazen de aklım yine açık mavi/turkuaza kayıyor: https://www.pinterest.com/pin/346143921334078679/ https://www.pinterest.com/pin/402861129149639004/ Çok güzel ama bence kırmızıdan bile iddialı. Evin bunu kaldırabilmesi lazım. Neyse, daha ona zaman var... :rolleyes: |
Kırmızı kapılarda pek güzelmiş :)
|
Sayın putko'ya katılıyor ve uc kurus fazla olsun illa kirmizi olsun, diyorum. :)
|
Yarın sebze fidelerimizi almaya gideceğiz. Çok heyecanlıyım. ;)
Yakındaki çiçekçilerden biri getirdiği domates fidelerinin listesini yayınlamış. Tam 92 çeşit domates fidesi satıyor! :eek: http://yamagamis.com/pdf/2016_Tomato...uggestions.pdf Yarın bir de Kaliforniya Üniversitesi'nin bir programı olan ”Usta Bahçevanlar” (Master gardeners) üyelerinin düzenlediği ”22. geleneksel ilkbahar bahçe pazarı” var. En uygun fiyata en çeşitli organik fideler orada bulunuyormuş. İlk defa gideceğiz. :rolleyes: |
:) Ben de şimdi nasıl heyecanlandım sevgili gilan, sana sabah olmaz artık. Harika bir duygudur. Rastgelsin inşallah!..
|
5 Eklenti(ler)
Ön bahçedeki güller açtı. :)
Çok iriler, her biri 2 avucumu doldurur. Eklenti 607350 Eklenti 607351 Pembenin altından aşısız dalları büyüdü, ben de meraktan kesmedim. Anacı da bayağı güzelmiş aslında. Eklenti 607352 Beyaz olanda her çiçekte ufak bir pembe çizgi var. Çok tatlı. :) Eklenti 607353 Eklenti 607354 |
2 Eklenti(ler)
Bu da arka bahçenin gülü. Yoğun kokulu, burnu dayamaya gerek kalmıyor, çevreye yayılıyor. En çok böyle gülleri seviyorum. :) Limoni bir kokusu var.
Eklenti 607355 Eklenti 607356 |
5 Eklenti(ler)
Meyve salatası meyvelerini büyütüyor. :)
Beyaz şeftaliler: Eklenti 607357 Nektarinler: Eklenti 607358 Erikler: Eklenti 607359 Sarı şeftaliler: Eklenti 607360 4 aşılı elma ağacında da her tür meyve tuttu. ;) Eklenti 607361 |
3 Eklenti(ler)
Turplar hasata hazır. 5 Mart'ta ekmiştim, 20 Nisan gibi hazır oldular. Paketinde 28 gün yazıyordu ama bir buçuk ay da fena değil bence. :cool:
Dış taraftakileri sanırım salyangozlar kemirdi. Organik salyangoz ilacı koyunca gerisini kurtardım. Eklenti 607362 Eklenti 607363 Eklenti 607364 |
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Geçen haftasonu yapımarketten indirim kuponum olmasına dayanarak biraz şımardım. :)
İşte bahçenin yeni üyeleri. ;) Kokusuna bayıldığım mor petunyalar. Bakalım burada da yazın ortasında ”Bizden bu kadar” deyip gidecekler mi... :rolleyes: Eklenti 607367 Petunyadan çok daha dayanıklı olduğu için çok sevdiğim calibrochalar. Askılı saksılara birebir. Eklenti 607368 Hiç aklımda olmadığı halde rengine takılıp bırakamadığım dahlia. :) Eklenti 607369 Aslanağzı. Eklenti 607370 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Çuf çuf çuf :)
İçi de sebze bahçesi için kadife dolu. :p Eklenti 607374 Eklenti 607375 Bodur kozmoslar ömre bedel. ;) Eklenti 607376 |
2 Eklenti(ler)
Bendeki yüz bin tane fideye ek olarak 6 çeşit domates, 5 çeşit de biber daha aldık. :)
92 çeşit domates satıldığını düşünürsek bence iyi bile tuttum kendimi. :D Seneye tohum ekme işini abartmamayı umuyorum. Böylece aynı türden 30 tane fidem olacağına daha çok çeşit deneyebilirim. :rolleyes: Eklenti 607377 Eklenti 607378 |
4 Eklenti(ler)
Calendula flashback (aynısefa) çok başarılı. Devamlı çok güzel açıyor.
Eklenti 607379 Digitalis de çok güzel ama devamlı devrilme tehlikesi yaşıyor. En büyük dalın dışındakiler kendi ağırlığını taşımakta zorlanıyor. Eklenti 607381 Eklenti 607380 Yere yatan dallarını bu gibi aparatlarla destekliyorum. Eklenti 607382 |
2 Eklenti(ler)
Mor salkımlı çardak iyice orman oldu. :p Yağmurlu bir havadan...
Eklenti 607383 Pervane yasemin patladı patlayacak... :) Eklenti 607384 Arkası yarın (umarım :rolleyes:). |
Alıntı:
Domates, biber fidelerinin sayısını gördükçe, gilan arka bahceyi tumden bozup sebze bahcesine dönüştürecek diye endişeleniyorum. ;) |
Hastalık bu işte gilan bir sürü fide varken kendini durduramıyarak bir tane iki tane daha almak:) mor salkımlı köşeye bayıldım çok rahatlatıcı görünüyor hani bazen kafanı dinlemek istersin ya işte orası tam o köşe gibi görünüyor:)
|
Gilan'cım, mor petunyalar tam gilan rengi.:) Birden bu fotoğraftaki morlar aklıma geldi.:) Mor renkli çiçekleri ben de çok beğeniyorum.:cool:
Aslan ağızları çok değişikmiş, katmerli aynısafaları da çok beğendim. Keşke tohumlarını alıp tohum paylaşım etkinliğine katılabilme imkânın olsaydı. Baş talepçi ben olurdum.:rolleyes: Bahçede çalışıp yorulduğunda mor salkımın altında içilen bir bardak çay bütün yorgunluğunu alır, diyorum.:) Daha bol fotoğraf lütfen. Çok uzaklarda bir kıtanın ve iklimin güzel bahçesini, iyi ki bizlerle paylaştın. Teşekkürler... Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Lisianthus fideleri çıksın, onlara da kesin yer ayıracağım. Mor olanlarına tabii. ;) Alıntı:
Gerçekten de çok güzel bir çiçek. Eklenti 607884 Alıntı:
Daha bol eklemeye çalışırım. :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Mor salkımlı köşenin görüş açısı da çok geniş. Bahçe L şeklinde, orası da tam köşeden L'nin her iki kanadına da hakim tek yer. :) Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 607885 |
Sanırım 1 saatten fazladır sayfana takılıp kaldım Gilan :)
Yani, nasıl anlatayım bilmem, ansiklopedik bir bahçe oldu burası, ne öğrenmek istiyorsan bu bahçede, ne görmek istiyorsan bu bahçede. Ha.. fotoğrafların güzelliği ise ayrı bir konu ama en çok o güzel ifadelerinle bahçenin heyecanını paylaşmanı seviyorum :) Unutmadan yazayım, oyumu kırmızı şemsiyeden yana kullanıyorum her ne kadar karşı olsan da :D Ben kırmızı mor ile yan yana çok severim, Kırmızı şemsiyenin altına mor sandalyeleri koy, yanına birkaç aksesuar yerleştir, gör bak nasıl güzel görünecekler :cool: Yahu teee üç senedir sakladın mı sen o tohumları, bir de çimlendirdin ha... E sen yeşil parmak da değil, yeşil ellisin o zaman :D Çılgın Akşam sefalarını çok beğeneceksin, akşamüzerleri müthiş güzel kokarlar. Bak daha birkaç konuya değinecektim ama bu kadar çok sayfa gezince unuttum işte, şimdi yeniden sayfalara dönmeyeyim, geç oldu, bir ara neleri kaçırdığıma bakarım yine. Sana bol bereketli bir sezon ve kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle... |
Ne desem, ne desem; valla sevgili gilan herşey o kadar güzel gidiyor ki, o kadar güzel ki maşallah, maşallah, zevkle, merakla izliyorum bahçeni... Gönlüne, emeklerine sağlık.
O çuf çuf öyle mi satılıyor acaba merak ettim... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çuf çuf öyle satılmıyor. :) Burada Costco diye bir market var. Türkiye'deki Metro gibi, üyelikle giriliyor, pek çok şeyi toptan satıyor. Ama en güzel özelliği hem ürünleri çok kaliteli, hem de fiyatı çok uygun. Mesela kutu kola alacaksan kasayla alman gerekiyor ama kasa fiyatı dışarıdan alacağın 4-5 tanesinin fiyatıyla aynı. Aynı şekilde sebze meyveleri de çok lezzetli ama soğanı patatesi çuvalla satıyor. Diğer pek çok meyve de en aşağı 4-5 kiloluk paketlerde. Hal böyle olunca tüketebileceğimiz ya da beklerse bozulmayacak her şeyi oradan alıyoruz. İşte geçen Costco'ya gittiğimde sezonluk bahçe eşyaları getirmişti. Bu çuf çufu görünce bırakamadım. Turkuaz ya! ;) Bir de renklerden başka tam bir noktalı desen hastasıyımdır. Hem turkuaz hem de noktalı olunca, fiyatı da uygunken almamak olmazdı. Dedim bahçede ileri geri bir şeyler taşırız. Olmadı da minik kızım oynar. :) Aslında sanırım bir numaralı kullanım amacı bahçede çalışırken, mesela sebze yataklarında iş yaparken, üzerine oturmak şeklinde. O nedenle noktalı kısmı sert sünger, ve de üstünde içecek koyma yeri var. Çekmek için ipi var. İçinde de küçük ayrı bir sepeti var. Sünger kısmını çıkarıp yerde iş yaparken dizinin altına da koyabiliyorsun. Kullanışlı bir şey. Geçen gün fideleri ön taraftan arka bahçeye taşımak için kullanmıştım. O yüzden öyle çiçek yüklüydü. :p Eklenti 608367 Eklenti 608368 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sen sağ ol ve hep var ol Adalet Ablacım. :) Şemsiye o mu olsun bu mu olsun derken kaldık öyle. Ben de mevsim geçmeden sebzelerle uğraşmaya dalınca ilgilenemedim. O konuya döneceğiz şimdi tekrar. :) Çılgın akşam sefaları çok güzel çimlendi. Yere ektiklerimden şu ana kadar 8 tane çıktı. Büyürlerse yeter de artar bile. Bardağa ektiğim ikisinden de biri çıktı, çok güzel büyüdü. Çiçeklerini görürüz sanırım. Sana dünyanın öbür ucundan el sallarlar. :D Eklenti 608369 Eklenti 608370 |
Alıntı:
Gecen hafta sonu bahçede cok yorulmusken, anneme, koyde bana oturak yapacak birileri var mı, diye sordum. :) Nereden bileyim birilerinin okyanus otesindeki gavur memleketinde plastikden oturak yapıp, hatta altına tekerlek ustune minder, icine sepet koyduğunu. :) |
Alıntı:
Bizim köyde sekmen ya da kütmen de derler ona. :) |
2 Eklenti(ler)
gilan'cığım, sana iki uzmanlık sorusu geliyor, bilsen bilsen sen bilirsin :)
1-Bu Acerlerin ikisi de aynı tür mü? 2-İsimlerini biliyor musun? Bu kadar.. :) Eklenti 608394 Eklenti 608395 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025