![]() |
Alıntı:
Kolay gelsin. |
Gübre kullanmıcam sadece denicem bakalım sonuç nasıl olucak. Deneme yanılma yöntemiyle öğrendiğim her şey daha kıymetli ama sizin dediğinizide brokolilere talaş kullandığımda hayvan gübreside ilave edicem teşekür ederim ^_^
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Elllerinize sağlık. Yine çok güzel iş çıkarmışsınız.
|
Alıntı:
teşekkür ederim bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte elimizdeki en iyi şekilde kullanmak gerekli. artık brokoliler toplanmaya hazır ^^ |
3 Eklenti(ler)
Bahçem küçük olduğu için her zaman monokültür yerine polikültür uygulaması yapıyorum.
Eklenti 587061 Bahçemin bir bölümündeki morlahanaları söktüm yerine kendi yetiştirdiğim kıvırcık, çin (laçin) turp, radika ektim ve kışa uygun olarak kapattım ^^ Eklenti 587062 Eklenti 587063 |
Dongyul,eskiden toprak nadasa bırakılırdı.Derslerde öyle görürdük.Sen,sürekli yeniliyorsun,çok iyi verim alıyorsun.Anlıyorum sen yorulmuyorsun peki bu toprak da yorulmuyor mu?(Kusura bakma bu konuda çok bilgisizim.)
|
Alıntı:
Ben ise dengeli şekilde kimyasal ve gübre kullanıyorum ama yaz, kış hayvansal gübreler kullanırım bu sayede toprakta humus miktarı artıyor ve dengesini buluyor. Ayrıca yaptığım bahçeyi görüyorsunuz asla bir alana tek ürün ekmiyorum bir sürü çeşitli ürünleri bir arada ekiyorum bu sayede aslında verim artışı var bahçemde. Bitkiler birbirleri ile iletişim halinde kesinlikle ve rekabet ediyorlar birbirleriyle. Umarım açık olmuştur çok kabaca anlattım gibi ^^ |
Gayet güzel anlatmışsınız Dongyul.İleride daha da başarılı olacağınıza inanıyorum.İyi verimler diliyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumlarım geldi çok teşekkür ederim Sayın; bahcedenn ve Sayın; birnefestoprak çok minnettarım ^^
Japon ve Çin yeşillikleri Tatsoi Pablo (bir tür marul) Japannese red giant Rossa di treviso Tokyo bekana Yukina Muğla yılan uzun patlıcanı Kale Russian red or rassed jack Nero di toscana Eklenti 587715 |
Tohumlarınız hayırlı olsun Sayın @dongyul
|
Tohumlarınızda geldiğine göre sizden mutlusu yoktur:D Sayın Dongyul.
Sizde benim gibi değişik tohumlar ekme arayışındasınız. Okunmuyor;) neler var bakalım tohum hazinenizde... |
1 Eklenti(ler)
Bugün çok mutluyum sonunda bir sürü tohumla buluştum çeşit çeşit Sayın; Eneskrky'a kardeşimede çok teşekkür ederim ^_^
şen berberfasulyesi kırmızı çiçek açan fasulye çeşitli fasulye tohumları mikrop domates patlıcan tohumu karışık domates tohumu Eklenti 587755 çok mutluyum ^^ |
Alıntı:
evet bende sizin gibiyim çeşitli sebzeleri yetiştirmek ilgi alanım daha fazla uzakdoğu bitkileri beni cezbediyor. isimleri yazdım resimlerin üst kısımlarına... Yarın ilk işim tohumları ekmek olacak ve ilk baharda tohumlarını almak istiyorum ve bende sizler gibi tohum etkinliğinde paylaşmak istiyorum ^^ |
Alıntı:
|
Dongyul kardeş, ben senin gönderdiğin çin lahanası ve japon turbunu yetiştirmeyi beceremedim. Çok iyi çimlendirdim ama havaların serinlemesiyle hepsi bozuldu.
Acaba yanlış zamanda mı yetiştirmeye çalışıyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende size onlar hakkında sormak istiyordum tam denk geldi bence tam ideal zamandı eğer geç ekseniz bile ilkbahara yetişirdi yani sorun olmazdı. Turp zaten sorunsuz oluyor ama çin lahanası biraz zahmetli göbek yapması filan ama olması gerekiyordu bende bu sene fazla yerim olmadığı için ekmedim çin lahanası ama ilk bahara için ekmek istiyorum... Şuan benimde amacım kestane turbu yetiştirmek ve çin turbu var elimde onu yetiştirmek istiyorum. Ektiklerimi bugün geldiğimde kontrol ettim artık turpları görünmeye başlamışlar ^^ |
Alıntı:
Kışın tüm bitkilerin gelişimi durur (örtü altı hariç) turp, havuç, lahana, prasa vb. leri kışa girerken yumrularını göbeklerini oluşturmuş ve olgunlaşma dönemi tamamlanmış olmalı, aksi taktirde olduğu şekliye kalır. |
İşin ilginç tarafı, bu sene kendi turplarımı da yetiştiremedim. Ama kendimi zorlamıyorum, seneye bu kadar çeşit yapmayıp, yetiştiremediklerime yöneleceğim.
Kestane turbu ve Çin turbunu; beyaz turp olarak biliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Karnabaharlarım artık görünmeye başladılar.
Eklenti 587764 Brokoliler tam gaz devam ediyor artık toplanmaya başlandı. Eklenti 587765 Lahanagillerden favorim brüksel lahanası yapraklarının görüntüsü çok güzel onlarda artık yavru vermeye başladı ^^ Eklenti 587766 Eklenti 587767 |
2 Eklenti(ler)
Büyük seram.. her zaman benim favorim monokültür yerine polikültür uygulaması bu serada'da uygulama yaptım...
Iceberg aralarında dere otu, turp, kırmızı pancar, sarımsak ekili. Seranın kenarlarında da taze soğan ekildi. Eklenti 587843 Eklenti 587844 |
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah hepside organik afiyet olsun.
|
Alıntı:
|
marul ve turplar afiyet olsun.
|
Alıntı:
teşekkür ederim ^^ |
Marul çeşidi olarak yedikule gibi ince yapraklı olmayan çeşitler kış ayında daha lezzetli oluyor. Diğer çeşitlere göre geç yetişselerde artık bu çeşitlerden ekeceğim.
Bu arada afyet olsun. :) |
Alıntı:
Kesinlikle size katılıyorum bende ektim göbek oluşturdu ama soğukları bekledim üzerine kırağı yağması lazım. Bugün tadına baktım mükemmeldi acılık yoktu bu çeşidi yediğinizde ağzınızda çok lezzetli öz suyu kalıyor o zaman bu tam olmuş diyorum ^^ |
Günlük hasılat ^_^
4 Eklenti(ler)
Bugün ilk işim brokolinin tadına bakmak oldu tadı soğuk ve kırağı yedikten sonra gerçekten güzelleşti. Benim demem o ki lahanagiller soğuğu yedikten sonra lezzetleniyor.
Brokolinin ağırlığı 530 gr geldi. (Gayet iyi ) Eklenti 588751 Brokolinin kafasını kestim ama asla sökmedim ve yapraklarını kopartmadım. Çünkü yaprakların eklem yerlerinden tekrar büyüyerek brokoli veriyor eğer yapraklarını kopartırsanız tekrar brokoli oluşturmuyor. Eklenti 588752 Eklenti 588753 Dere otumuzda artık toplanmaya başlandı ^_^ Eklenti 588754 |
2 Eklenti(ler)
Günün hasılatı
Yedikule marul, Ak pazı, Brokoli (590 gr), Kestane Turpu, Kolhrabi (alabaş) Eklenti 589442 Kolhrabi (alabaş) Eklenti 589443 |
Ellerinize emeklerinize sağlık, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.
|
Alıntı:
|
Bu kohlrabi farklıymış;) Diğer beyaz olanları :Duzaylılara benzetiyorum ben...
|
Alıntı:
Evet bunlar mor kolhrabi bir kaç çeşidi var beyaz, mor ve sarımtırak renkli ^^ |
Mor olanları biliyorum ama bu ayrıyetten uzun gibi geldi:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025