agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Dongyul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/36544.htm)

dongyul 24-01-2017 15:45

5 Eklenti(ler)
Bağda son durumlar...

Havaların soğuk ve kapalı gitmesi ürünlerin kalitesinde bozulma ve gelişiminde yavaşlama söz konusu...

Baş oluşturması için ekilen arpacık soğanlar yeşermeye başlamış kar yedikten sonra daha güzel geliştiler sanki..

Eklenti 637678

Eklenti 637679

Bezelyeler çıkmaya başlamış.

Eklenti 637680

Baklalar da bezelyeleri takip ediyor.

Eklenti 637681

Üçüncü posta ekilen karnabaharlar baş oluşturmaya başlamışlar.

Eklenti 637682

dongyul 24-01-2017 21:22

5 Eklenti(ler)

Hasat Zamanı

Yedikule Marul

Eklenti 637690

Roka

Eklenti 637686

Çin Turpu (Laçin Turpu); Dışı beyaz içi bu şekilde mor halkalar oluşturuyor, bizim turplara göre biraz daha aromalı.

Eklenti 637687

Turplar; beyaz ve kırmızı turplar

Eklenti 637689

Bazıları görüldüğü gibi kök kısımlarından çatlamalar yapıyor.

Eklenti 637688

dongyul 27-01-2017 20:13

2 Eklenti(ler)

Bir kısım tohumların çimlendirilme işlemleri başlamış bulunmakta :cool:

Bu yılın bu zamanları içimi bir heyecan kaplar sonuç erkenden tohumları çimlendirmek olur...

Çeşit çeşit biberler, domatesler sıcak pamuk aralarına yerleştirildiler :rolleyes:

Eklenti 637825

Bu sene yetiştirmeyi düşündüğüm domates ve biber çeşitleri, şuan elimde olanları çimlendirmeye başlamış bulunmaktayım :D

Eklenti 637826

İsmail Kuzucu 27-01-2017 22:52

Bereketli olsun. Bu sene dikkatli olmak gerekli, havalar hiç dengeli gitmiyor. Dün kapalı hava varken, bugün yazdan kalma güneşli hava vardı.

dongyul 27-01-2017 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1493465)
Bereketli olsun. Bu sene dikkatli olmak gerekli, havalar hiç dengeli gitmiyor. Dün kapalı hava varken, bugün yazdan kalma güneşli hava vardı.

Sayın İsmail Kuzucu; Evet kesinlikle öyle iklim o kadar dengesizleşti ki ayrıca bahar aylarında gelen erken bir anda sıcaklar şuan çimlendirme başlamama neden oluyor...

saleri 28-01-2017 08:16

Bu senede bereketiniz bol olsun. Allah zararlı börtü böcekleri bahçenizden uzak tutsun. Bol bol resimli paylaşım bekliyoruz

akçabardak 28-01-2017 08:58

Şimdiden kolay gelsin, sağlıklı bereketi bol bir sezon olsun.

dongyul 28-01-2017 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1493480)
Bu senede bereketiniz bol olsun. Allah zararlı börtü böcekleri bahçenizden uzak tutsun. Bol bol resimli paylaşım bekliyoruz

Sayın Saleri; çok teşekkür ederim umarım çok erken davranmamışımdır tereddüt ettim ama bir anda ısınan hava seralarda çok güzel yetiştirme imkanı sağlıyor, hayırlısı...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1493483)
Şimdiden kolay gelsin, sağlıklı bereketi bol bir sezon olsun.

Sayın akçabardak; çok teşekkür ederim geçen sene etkinlikten sizden gelen tohumların bir kısmını bu senede ekeceğim ^^

dongyul 31-01-2017 11:45

4 Eklenti(ler)

Günlük Hasılat

Biraz brüksel lahanası

Eklenti 637988

Bir baş beyaz lahana ve brokoli

Eklenti 637989

Beyaz lahanalar sıkı baş yapısına sahip ve 1 kilogram civarı geliyor.

Eklenti 637991

İkinci posta ektiğim beyaz lahanalar yetişiyor bunları aslında böylede toplayıp kara lahana yemeği şeklinde yemeğini yapıyoruz çok daha lezzetli oluyor...

Eklenti 637990

Dutlubahçe 31-01-2017 18:17

Sayın dongyul, bunlar bahçede mi yoksa serada mı?

dongyul 31-01-2017 18:49

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1493813)
Sayın dongyul, bunlar bahçede mi yoksa serada mı?

Sayın Dutlubahçe; Bugün paylaştıklarımın tümü dışarıda yetiştiler hemen hemen iki haftadadır üstlerini örttüm toprağın kuruması için... amacım topraktan suyu uzaklaştırarak ilk bahar ekimlerini öne çekmek ^^

Bugün topladıklarımın içinde bulunduğu tünel sera... En alttaki beyaz lahanada aşağıdaki fotoğraftaki soldaki beyaz lahanalardan bir tanesi;

Eklenti 638004

Dutlubahçe 31-01-2017 19:31

Bereket ve mutluluk içinde bir sezon geçirmenizi diliyorum.

Bu örtü sera naylonundan çok sanki brandaya benziyor. Yoksa yanılıyor muyum?

dongyul 31-01-2017 19:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1493822)
Bereket ve mutluluk içinde bir sezon geçirmenizi diliyorum.

Bu örtü sera naylonundan çok sanki brandaya benziyor. Yoksa yanılıyor muyum?

Sayın Dutlubahçe; Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için mutlu oldum ^^

Branda değil branda olsa ışık geçirimi olmaz... Normal naylon (Sera naylonu değil) ama ışığı geçiriyor...

İsmail Kuzucu 01-02-2017 22:00

Şu karnabahar nedense marmara bölgesinde tam kendini kapatmıyor. Oysa Bursa taraflarında çok güzel kapanma sağlıyor. Bu sene değişik cinslerle deneme yapacağım. Yerli çeşit tohumda aldım. Bakalım sonuç ne olacak.

Arzuman tohum için biber, domates, lahana, karnabar, kereviz, marul, mor havuç vb tohumlar var. Paket alma ben ayarların burdan.

dongyul 01-02-2017 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1493936)
Şu karnabahar nedense marmara bölgesinde tam kendini kapatmıyor. Oysa Bursa taraflarında çok güzel kapanma sağlıyor. Bu sene değişik cinslerle deneme yapacağım. Yerli çeşit tohumda aldım. Bakalım sonuç ne olacak.

Arzuman tohum için biber, domates, lahana, karnabar, kereviz, marul, mor havuç vb tohumlar var. Paket alma ben ayarların burdan.

Sayın İsmail Kuzucu; karnabaharlar bu sene soğuktan çok etkilendiler sanırım biraz geç diktim....

Çok teşekkür ederim ^^

Resulgur 01-02-2017 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1493455)

Bir kısım tohumların çimlendirilme işlemleri başlamış bulunmakta :cool:

Bu yılın bu zamanları içimi bir heyecan kaplar sonuç erkenden tohumları çimlendirmek olur...

Çeşit çeşit biberler, domatesler sıcak pamuk aralarına yerleştirildiler :rolleyes:

Eklenti 637825

Bu sene yetiştirmeyi düşündüğüm domates ve biber çeşitleri, şuan elimde olanları çimlendirmeye başlamış bulunmaktayım :D

Eklenti 637826

Sn dongyul çeşidi bol tutmuşsunuz maşallah .. O küçücük yerde bu kadar çok çeşit nasıl yetişecek çok merak ettim şimdiden :D

Çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Kolaylıklar dilerim.

dongyul 02-02-2017 11:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1493947)
Sn dongyul çeşidi bol tutmuşsunuz maşallah .. O küçücük yerde bu kadar çok çeşit nasıl yetişecek çok merak ettim şimdiden :D

Çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Kolaylıklar dilerim.

Sayın Resulgur; altında küçük ama değeri büyük benim bahçemde küçük ama marifetleri büyük önemli olan planlamayı doğru yapmak ^^ elbet yetiştireceğiz bir kısmı bahçeye bir kısmı çatıdaki kovalara bir kısmı bağa ekilecek bakalım

Bu arada daha bu bahçeye bir kaç çeşit fasulye, börülce, salatalık çeşitleri ekilecek ^^

dongyul 06-02-2017 17:50

2 Eklenti(ler)

2017'in ilkleri

Bu sene maceraya erken başladım... İlk olarak domatesler çimlendi ve dünyaya merhaba dediler...

Ancak bu sene çok üzüldüğüm nokta yeni çıkan biber çeşitlerimi fare yedi :( Bildiğiniz çekirdek çitler gibi çitlemiş... Tekrar çimlendirilmeye başladım...

Bazı arkadaşlara erken gelebilir ancak artık iklim değişiyor ve sera ortamına ekeceğim için hiçte erken değil... Etkinlikten gelecek olan tohumları iple çekiyorum...

Eklenti 638292

Eklenti 638293

YeniGine 06-02-2017 22:48

Maşallah maşallah sevgili Dongyul, harika görünüyorlar; rastgelsin inşallah!..

dongyul 07-02-2017 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1494395)
Maşallah maşallah sevgili Dongyul, harika görünüyorlar; rastgelsin inşallah!..

Sayın YeniGine; Çok teşekkür ederim ^^

ketenhelva 10-02-2017 06:33

Sn dongyul, bahçeniz harika görünüyor, kolaylıklar dilerim, veriminiz ve agız tadınız bol olsun..

Querqus 10-02-2017 06:56

Sn. Dongyul umarım emekleriniz zayii olmaz. Tekirdağ'da son 4 yıldır 0 altı derece gün sayılıydı. Bu yıl kışın %90 ı eksilerde. Kocaeli bizden daha sert iklime sahip. Umarım siz haklı çıkarsınız. Bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ederim.

dongyul 10-02-2017 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ketenhelva (Mesaj 1494897)
Sn dongyul, bahçeniz harika görünüyor, kolaylıklar dilerim, veriminiz ve agız tadınız bol olsun..

Sayın ketenhelva; güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ^^

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Querqus (Mesaj 1494899)
Sn. Dongyul umarım emekleriniz zayii olmaz. Tekirdağ'da son 4 yıldır 0 altı derece gün sayılıydı. Bu yıl kışın %90 ı eksilerde. Kocaeli bizden daha sert iklime sahip. Umarım siz haklı çıkarsınız. Bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ederim.

Sayın Querqus; Çok teşekkür ederim her şeyin hayırlısı olması dileğiyle ^^

dongyul 12-02-2017 11:16

5 Eklenti(ler)

Sağlıklı Fideler

Sağlıklı fideler yetişme konusunda bende bir kaç yıl önce acı tecrübeler edinerek öğrendim... Halende öğrenmeye devam ediyorum. Benim sağlıklı fideler elde etme konusunda izlediğim yolu sizlerle paylaşmak istedim..

İlk basamak; tohumları ıslak pamukların içinde çimlendirerek başlıyorum... Burada en önemli husus ısının korunması ve sabit olması bu sayede erken çimlendirme sağlayabiliriz. Örneğin ben peteklerin üstünde çimlendiriyorum.

Eklenti 638677

İkinci basamak; çimlenen tohumları zarar görmeden pens yardımıyla hepsini aynı saksıya aktarıyorum. Bu saksılarda tohumlar dünyaya merhaba diyorlar... Bu saksılarda 1.5 - 2 haftalık bir gelişme gösteriyorlar ve kök yapıları gelişiyor... En önemli husus sera ortamında sıcaklığın sabit olmalı...

Eklenti 638678

Üçüncü basamak; Saksılarda toplu halde gelişen fideler ayrı ayrı tek tek küçük viyollere aktarılıyor... Buradaki amaç şaşırtma yaparak kök yapısının daha fazla gelişimini sağlamak... 1.5 - 2 hafta süre zarfında fideler diğer basamağa geçiyor. En önemli husus sera ortamında sıcaklığın sabit olmalı... Işık ayarı tüm gün olmalı eğer ışık yeterli olmazsa fidelerin güçsüz, cılız ve sağlıksız olmasına neden olur..

Eklenti 638679

Dördüncü basamak; Küçük viyoller de kök yapısı gelişen fideleri daha büyük viyollere aktararak hem kök yapısını hemde toprak üstü yapılarının çok hızlı gelişimini sağlamak... En önemli husus sera ortamında sıcaklığın sabit olmalı... Işık ayarı tüm gün olmalı eğer ışık yeterli olmazsa fidelerin güçsüz, cılız ve sağlıksız olmasına neden olur..

Eklenti 638680

Beşinci basamak; Artık son basamak elde ettiğimiz sağlıklı güçlü fideleri asıl yerlerine aktarabiliriz... Bu şekilde o kadar iyi gelişim gösteren fideler oluyor ki bazıları çiçek bile açmış olabiliyor... Kök yapıları mükemmel gelişiyor ve gövde yapısı iri yapıda olabiliyor. Ayrıca bu şaşırtma sayesinde güçlü bireyler elde ediyorum...

Eklenti 638681

Not: Fideler hiç bir zaman direk rüzgara maruz kalmamalı ve eğer çok fazla çeşit ekimi yapılıyorsa etiketleme işine önem verilmeli...

anarius 12-02-2017 15:41

İkinci basamaktan üçüncüye geçişte iç içe geçmiş minik fide köklerini ayırma, yeniden dikme sonucu fidecikler strese maruz kalıyorlar.

İkinci basamağı atlayıp, 1'den direk 3'e geçmenin dezavantajı nedir?

dongyul 12-02-2017 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi anarius (Mesaj 1495153)
İkinci basamaktan üçüncüye geçişte iç içe geçmiş minik fide köklerini ayırma, yeniden dikme sonucu fidecikler strese maruz kalıyorlar.

İkinci basamağı atlayıp, 1'den direk 3'e geçmenin dezavantajı nedir?

Sayın anarius; İkinci basamakta amaç fideleri küçük formdayken ayırıp viyollere alarak fidelerin mantar hastalığını engellemek.. Eğer fideler 2. basamakta uzun süre kalırsa iç içe olması nedeniyle havasızlık sonucu mantari hastalıklara neden olur...

Üçüncü basamakta fideler direk kök oluşumunu sağlıyoruz evet stres yaşadıkları doğru ama şu bir gerçek öldürmeyen her şey güçlendirir stres yaşasalar bile göreceksiniz fideler daha dayanıklı olacak ve kök, gövde gelişimi daha iyi oluyor...

Ayrıca biraz bende düzen konusunda hasasasım.. birinci basamakta tohumlar çimleniyor ve direk çimlenen tohumları viyollere ekersem bazı tohumlar çimlense bile topraktan çıkım olmuyor bazen çürüyor bazen çıkım meydana gelmiyor sonuç olarak viyollerin bazıları boş kalıyor ve boş çıkmayan viyoller benim gözüme hiç hoş gelmiyor...

Bu şekilde viyoller dolu dolu güzel görünüyor... Benim bu tarz bir yaklaşımım var..

YeniGine 12-02-2017 22:29

Sevgili Dongyul, maşallah, ellerine sağlık. 2. ve 3.'cü basamaklarda toprak yapın nasıl oluyor?

mimarCI 13-02-2017 09:02

2. basamaktan 3. basamağa geçerken fidelerin kökünü koparmadan taşımayı nasıl yapıyorsunuz? Saksıdaki tüm toprağı dağıtarak mı?

TCM 13-02-2017 09:04

Katkı yapmak, tebrik etmek ve bilgi almak amacıyla yazmaya başlıyayım.

Düzen, aşk müthiş..

Benim uygulamam..

Devamı sonra, işler yoğun. Sabahtan beri üst tarafı anca yazdım :)

dongyul 13-02-2017 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1495187)
Sevgili Dongyul, maşallah, ellerine sağlık. 2. ve 3.'cü basamaklarda toprak yapın nasıl oluyor?

Sayın YeniGine; çok teşekkür ederim...

Geçen yıl 2. ve 3. aşamada torf kullandım ancak bu yıl 2. ve 3. aşamada torf ve cocopeat karışımı kullandım...

4. aşamada ise

Bahçe toprağı 3 ölçek
Dere kumu 1 ölçek
Koyun ve keçi gübresi karışımı 2 ölçek
Solucan gübresi 1/2 ölçek (kendi yaptığım)
Torf 1 ölçek

Bu şekilde karışım yapıyorum...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mimarCI (Mesaj 1495221)
2. basamaktan 3. basamağa geçerken fidelerin kökünü koparmadan taşımayı nasıl yapıyorsunuz? Saksıdaki tüm toprağı dağıtarak mı?

Sayın mimarCI; hafif fısfısla ıslatıyorum ve saksının tüm toprağını dağıtarak köklere zarar gelmeden pens yardımıyla çekip alıyorum... Ayrıca bazen aşırı uzun kökleri ana kök zarar gelmeden koparabiliyorum...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1495222)
Katkı yapmak, tebrik etmek ve bilgi almak amacıyla yazmaya başlıyayım.

Düzen, aşk müthiş..

Benim uygulamam..

Devamı sonra, işler yoğun. Sabahtan beri üst tarafı anca yazdım :)

Sayın TCM; teşekkür ederim sizin de yaptığınız güzel bir uygulama ancak ben şeffaf plastik bardakları tercih etmiyorum çünkü köklerin ışıktan hoşlanmadığını düşünüyorum o yüzden tercih etmiyorum...

İkinci sorun şeffaf bardaklar çok fazla büyük ve toprak çok fazla kullanılması gerekiyor, eğer sizin yaptığınız gibi üçte ikisine kadar toprak doldurulduğunda bitkiler o bardağın izasını geçme eğiliminde oluyorlar direk ışığa ulaşmak amacıyla sonuç olarak da fark etmeden bitkiler boya gidiyor.... Bu da kaliteli bireylerin oluşmasını engelliyor..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025