![]() |
Çok düzenli oldu her şey. Çiçek bahçeniz çok düzenliydi, sebzelerde öyle olmuş. Tebrik ederim, emeğinize sağlık. Ayrıca kıskandım:). Benim bahçem niye böyle düzenli değil diye:). Nasıl fotoğraflıym şimdi ben sebze bahçe mi? Bu görüntülerden sonra:).
|
Alıntı:
Esasında benim... sizden ve sayfama yazı yazan diğer saygıdeğer arkadaşlardan şikayetim var... O kadar içten, sıcacık ve sevgi dolu mesajlar yazıyorsunuz ki... Şimdi ne cevap yazacağımı bilemiyorum:D Napcaz şimdi:D |
Alıntı:
|
Çok ama çoook teşekkür ederim :)
|
maşallah çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bakımlı, sağlıklı ve düzenli bir bahçe böyle olur. ^^
|
Teşekkür ederim Sayın Dongyul; emin olun ki bende sizin sayfanıza her baktığımda;) aynı şeyleri düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen seneye göre 1.65 cm'le rekor boylanan mis zambak, misler gibi etrafı kokutan kokusuyla isminin hakkını veriyor...
Eklenti 557205 Lilium Candidum (Mis Zambak) |
2 Eklenti(ler)
Sanırım Calochortus'un nasıl bir çiçek olduğunu hep beraber öğrendik:D
Eklenti 557214 En güzel renkli olanı en sona kaldı:D Ama bu güzel iki günden beri bu şekilde duruyor:( Eklenti 557215 Yarında istanbulda gök gürültülü sağanak yağış olduğu söyleniyor... Açmasını bekliyoruz ya... Kesin yağmurdan yaprakları dökülür:( |
Şemsiye veya büyük, delikli (5lt) su şişesiyle korumaya mı alsanız acaba? Rengi de çok tatlı. Umarım açtığını görürüz.:))
|
Evet haklısınız, kafama yattı:o hemen doğaya teslim olmayalım.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 557307
Eklenti 557308 Yağmur henüz İstanbulda başlamadı, bende soğanlarım artık yeteri kadar havalandı diyerekten az olanları fileyle paketledim. |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın telato, sebze bahçeniz çok düzenli, estetik ve bereketli bir görüntü veriyor. Bütün o çalışmalarınıza görüntü olarak değmiş, inşallah ürün olarak da değer ve bol bol karşılığını verirler size. ;)
Sizden gelen glayör soğanım kırmızı renk çiçek açtı. Çok çok güzel, daha önce hiç glayör yetiştirmemiştim, açıkçası ilgimi de çekmezdi ama sayenizde küçücük kare bir saksıda az bir miktar toprakla idare edebilip üstüne bir de nar çiçeği renginde güzellikler sunan bir bitkiyle tanışmış oldum. Fotoğrafını çektim ama bilgisayara ekleyemiyorum makinenin bağlantı kablosunda sorun var. :( Bu sorun giderse sayfama ekleyip paylaşmayı çok isterim bu güzelliği. Soğanın tek oluşuna aldanıp küçük saksıya dikmiştim ama bol bol güneş aldı, toprağı da oldukça zengindi. Sanırım seneye de çıkabilir. Sayısını artırmayı düşünüyorum:D Pembe sümbülteberimin yanından iki minik yaprak daha sürüyor.;) Bu arada mis zambak harika görünüyor, kokusu da eminim öyledir, ben de merakla bekliyorum açacağı günleri. :o |
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sayın Sûz-i Dilârâ; Glayöl'ünüzün açmasına sevindim, tabii fotoğrafını görmek beni dahada mutlu eder:D
Glayölün sayısını arttırcağını söylemişsiniz, bence satın almayın genede siz bilirsiniz ama yavru soğanlardan gönderebilirim. Mis zambağın kokusuna gelince; Annem bana yıllardır mis zambağa-camii çiçeği deniliyor diye öğretti:o o zamanlar bende çiçeklerle ilgilenmiyordum ve ismini öyle olduğunu sandım, neden annemim öyle dediğine ve denildiğine gelince, kokusu dedemin kokusuna benziyor:D veya camiye gidenlerin kokusuna:D daha doğrusu hafif hacı yağı kokusuna benziyor:D |
Sayın telato soğanlarınıza ve düzeninize maşallah, emeklerinize sağlık.
:( Şimdi sizin mis zambakları görünce maşallah çoook güzeller; benim rahmetli komşumun bahçesinde kalan zambaklarım geldi aklıma... Bu sene onlar da çıkmadı. |
Alıntı:
Zambaklar da bir açsınlar bakalım notunu veririz:cool: |
Sayın YeniGine; mis zambak yaprak bile çıkartmadıysa problem büyük olabilir.
Siz biliyorsunuz kokusunu ben Sayın Sûz-i Dilârâ'ya doğru söylemiyormuyum hacı yağı gibi değil:D O kadar keskin kokusu yok ama andırıyor hafiften... |
Sayın telato ben nedense pek çiçek koklamıyorum valla bir kez koklamış olabilirim mis zambakları onu da hatırlayamıyorum... O güzel görüntüleri kötü de kokuyorlarsa değer bence...
:( 3 tane idiler, maalesef bu sene yaprak bile yok şöyle uzaktan baktığım kadarı ile... Şu an aklıma geliyor, acaba aileden birileri mi söküp götürdü soğanlarııı... Belki de olabilir... |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 557764
Sternbergia Lutea (Göç Göç Çiçeği) Eklenti 557765 Tigridia Pavonia (Kaplan Çiçeği) Eklenti 557766 Iris Germaniaca (Kök Süsen) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bugün iki farklı yerden kargom geldi... Bahçenin ihtiyaçlarıda hiç bitmiyor:D
Eklenti 557932 Domates klipsi Eklenti 557933 Damlama boru sabitleme kazığı |
3 Eklenti(ler)
Kristalize kar tanelerini andıran çiçeğiyle...
Eklenti 558011 Eklenti 558012 Eklenti 558013 Astilbe (Yalancı KeçiSakalı Çiçeği) |
Nekadar hoş bir çiçek bu böyle hayran oldum maşallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Tek kelimeyle maşallah, bereketi bol olsun.
|
Alıntı:
Bu arada, diğer arkadaşlara nazar değdirdiğim şüpheleri var, ben de endişe ediyorum kendimden aman dikkat Telato ağabeyim :D gerçi 3 kere maşallah dedim, daha bir şey olmaz her halde olursa da ben karışmam :p |
Valla onu bunu bilmem Laleci kardeşim:D şimdi herşey yolunda giderken, sebzelerime birşey olursa...
Bir bakmışsın Bağcılarda arıyorum seni... bulurum... çıkarım karşına:D:D (adresin var zaten:D) |
:D Aman Laleci, al sana fırsat kaç git İstanbul'dan :D Adres de var evet :D Gelip beni bulsan haklısın ne diyeyim :p
Telato ağabeyim, yok yok bir şey olmaz her halde ya, yani, inşallah, bakalım, kısmet :D Hadi oldu bir şey diyelim, (olmaz inşallah da...) gideriz İsmail Kuzucu ağabeyimin serasına, oohh mis gibi, çözüm tamamdır ;) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 558342
Tabi ki bütün domateslerim meyvede değil, bu domateslerimi geç bahçe toprağıyla buluşturduğum için henüz çiçekte. Eklenti 558345 Bu damlama boru hattında kırmızı, siyah ve sarı dolma biberler yer alıyor. Eklenti 558347 Burada ise uzun italyan patlıcanı, kırmızı afrika patlıcanı ve çizgili patlıcan var. |
1 Eklenti(ler)
|
Bahçeniz çok muntazam oldu Sn. telato, yeriniz geniş olunca ne güzel sere serpe aralıklarla göze de hitap ediyor, çok uğraştınız ama şimdi mukafatını alacaksınız hayırlısıyla, ellerinize sağlık.
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Oturma(çardak) alanı ve yürüme alanının dışında ekilen alan bakın kaç m2...? Eklenti 558691 Sebze ekilen alan 25m2... Eklenti 558692 Soğanlı çiçekleri ektiğim alan 10m2... Eklenti 558693 Karpuz, kavun ve bal kabağı ektiğim alan 7m2... Eklenti 558694 Üçgen bahçem ise 1m2 alan... |
Alıntı:
Çok haklısınız Sn.telato ama yine de çok şanslısınız :) şöyle sizin tam ortada olan 2 sıra sebzniz bende yok sayalım çünkü tam ortadan 80 cm. eninde beton yol geçiyor arka sokağa çıkmak için :) Bahçemin sağ tarafında 3 tane ağaç var, bir portakal, bir mandalin, ve bir limon ağacı. Sol tarafta yine 3 ağaç var bir zeytin, bir mandalin ve bir şeftali ağaçları bulunmaktadır, o yüzden ağaçların altına pek yaklaşamıyorum, sizin sıralarınız daha aralıklı bana göre, o yüzden sere serpe demiştim :D Belki de fotoğrafta öyle görünüyordur bilemedim aşağı yukarı 3 aşağı 5 yukarı alanlarımız aynı gibi :) sağlık olsun olduğu kadarıyla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025