agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   tarla kuşu / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34442.htm)

tarla kuşu 18-05-2016 09:27

...

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim 5 nokta çiçeği. Çok cılız bir yapısı var ama...

tarla kuşu 18-05-2016 09:31

...

1 Eklenti(ler)
Calibrachoa . Beyaz ve pembe minicik fideydiler. Çok güzel geliştiler. Sevdim bu çiçeği...

tarla kuşu 18-05-2016 18:37

...

4 Eklenti(ler)
Uyduruk seramda ki fasulye, salatalık ve kabağım...

tarla kuşu 18-05-2016 18:43

...

2 Eklenti(ler)
Bahçede ki sebzelerim.

tarla kuşu 18-05-2016 18:48

...

3 Eklenti(ler)
...

tarla kuşu 18-05-2016 18:52

...

5 Eklenti(ler)
Bahçenin neşesi yerinde :)

tarla kuşu 18-05-2016 18:55

...

5 Eklenti(ler)
...

abk 18-05-2016 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1462670)
Calibrachoa . Beyaz ve pembe minicik fideydiler. Çok güzel geliştiler. Sevdim bu çiçeği...

Bu saksıda toplam kaç kök calibrachoa var?

tarla kuşu 18-05-2016 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1462841)
Bu saksıda toplam kaç kök calibrachoa var?

İki kök var, bir de at kuyruğu bitkisi var. Bu sene zen garden den denemelik bir beyaz, bir pembe aldım. Bakalım ilerleyen zaman da sorun olmazsa seneye daha çok almak istiyorum.

abk 18-05-2016 22:57

Ben de bir kaç yıldır aynı yerden alıyorum. Ama nedense sizinki gibi dolu dolu olmadılar hiç bir zaman. Bu yıl tekrar almıştım. Hala büyümedi benimkiler. Gübre falan vermem gerek herhalde.

YeniGine 18-05-2016 23:26

Sevgili tarlakuşu maşallah, çiçeklerin, sebze bahçen harika olmuşlar.
Gelincik; bir sürü tohum attım hiçbirisi çimlenmedi :( senin gelinciğinin üstü de tohum kapsülü dolu inşallah seneye bahçenin her yerinde gelinciklerin açacak...
Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

tarla kuşu 19-05-2016 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1462846)
Ben de bir kaç yıldır aynı yerden alıyorum. Ama nedense sizinki gibi dolu dolu olmadılar hiç bir zaman. Bu yıl tekrar almıştım. Hala büyümedi benimkiler. Gübre falan vermem gerek herhalde.

Evet , bu sene çiçeklerime düzenli gübreleme yaptım Bütün çiçeklerim çoşmuş durumdalar.

tarla kuşu 19-05-2016 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1462853)
Sevgili tarlakuşu maşallah, çiçeklerin, sebze bahçen harika olmuşlar.
Gelincik; bir sürü tohum attım hiçbirisi çimlenmedi :( senin gelinciğinin üstü de tohum kapsülü dolu inşallah seneye bahçenin her yerinde gelinciklerin açacak...
Emeklerine sağlık, rastgelsin inşallah!..

Teşekkürler sevgili YeniGine. Bahçede gelinciklerimi özellikle bırakıyorum. Çok ortalarda olanları küçükken daha uygun yerlere taşıyorum, tohum kapsülleri oluşunca da söküp ağaçlara asıyorum. Böylelikle tohumlar bahçeye dağılıyor.
Sağlıkla kalın...

tarla kuşu 28-05-2016 23:11

...

4 Eklenti(ler)
Bugün ki hasatım :)
Fasulyeler seradan, kabaklar 1 hafta içinde üçüncü hasat...

YeniGine 28-05-2016 23:30

Maşallah hasadınıza sevgili tarlakuşu, harika görünüyorlar... Daim olsun inşallah!..

dongyul 28-05-2016 23:40

Sayın Tarla kuşu; havuçları ne zaman ektiniz? ayrıca toprağı nasıl kumlu mu?

tarla kuşu 28-05-2016 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1465125)
Maşallah hasadınıza sevgili tarlakuşu, harika görünüyorlar... Daim olsun inşallah!..

Teşekkürler sevgili YeniGine. Bu sene epeyce erken hasat yaptım...

tarla kuşu 29-05-2016 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1465127)
Sayın Tarla kuşu; havuçları ne zaman ektiniz? ayrıca toprağı nasıl kumlu mu?

Toprağım ıslanınca yumuşacık, kuruyunca da sertleşiyordu. Bu sene 1200 lt ithal torf ve perlit karışımı aldım. Sebze bahçeme paylaştırdım. Havuçları ektiğim yere daha fazla koydum. Havuçları ekeli sanırım 2 ay kadar oldu.
Bu arada saman aldım ve azot ile çürüttüm ( yabancı sitelerde görmüştüm) ve onuda toprağıma karıştırıyorum. Çok güzel torf oldu, toprağı gevşetiyor.
Bu sene bahçemden çıkan otları ve evden çıkan sebze atıkları ile de kompost yapıyorum. Ayrıca Bukaşi kompostu yapıyorum, komposttan çıkan sıvıyı sebzelerime veriyorum.Seneye sanırım toprağım çok daha güzel olacak...

dongyul 29-05-2016 00:14

Tarla kuşu; bende sizinle aynı kaderi yaşıyorum toprak ıslanınca çok güzel kuruyunca seramik gibi oluyor. O yüzden turp, havuç gibi bitkiler gelişmiyor. Bende sizin yaptığınız gibi yapıyorum ancak torf ve perlit kullanmamıştım. Saksıda deneme yaptım ama yamuk yumuk havuçlar elde ettim. Bir kaç güne kadar bağa havuç ekmek istiyorum. Havuç yetiştirmek ayrı güzel topraktan cıkartması çok hoşuma gidiyor.

tarla kuşu 29-05-2016 07:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1465138)
Tarla kuşu; bende sizinle aynı kaderi yaşıyorum toprak ıslanınca çok güzel kuruyunca seramik gibi oluyor. O yüzden turp, havuç gibi bitkiler gelişmiyor. Bende sizin yaptığınız gibi yapıyorum ancak torf ve perlit kullanmamıştım. Saksıda deneme yaptım ama yamuk yumuk havuçlar elde ettim. Bir kaç güne kadar bağa havuç ekmek istiyorum. Havuç yetiştirmek ayrı güzel topraktan cıkartması çok hoşuma gidiyor.

Havuç ekeceğiz yere bolca torf+perlit koyun ve derince belleyerek karıştırın.
Gerçekten çok keyifli. Topraktan çıkarttığınız an misss gibi havuç kokusu yayılıyor.
Çevrede ki tarlalarda özellikle havuçlarda o kadar çok ot ilacı kullanıyorlar ki... Artık pazardan havuç alıp yiyesim gelmiyor.

Resulgur 29-05-2016 14:04

Çok iyi ya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1465117)
Bugün ki hasatım :)
Fasulyeler seradan, kabaklar 1 hafta içinde üçüncü hasat...

Sn. tarla kuşu maşallah her çeşit meyve var. Bu işlerde baya bir tecrübeniz var demek ki sizlerden de bilgi alabilirim :D

Bol ve bereketli ürünler dilerim. ;)

tarla kuşu 29-05-2016 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1465226)
Sn. tarla kuşu maşallah her çeşit meyve var. Bu işlerde baya bir tecrübeniz var demek ki sizlerden de bilgi alabilirim :D

Bol ve bereketli ürünler dilerim. ;)

Teşekkürler sayın Resulgur. 5 yıldır bahçe sahibiyim. Bilgilerimin çoğunu ağaçlar netten edindim. Araştırmayı, öğrenmeyi seviyorum...
Sizin de maşallahınız var. Balkon bahçeciliğinde oldukça iyisiniz...

tarla kuşu 29-05-2016 18:40

Karakafes otu

2 Eklenti(ler)
Bahçemde yetiştirdiğim karakafes otları toplandı, makasla küçültüldü , kovaya konup üzeri su ile dolduruldu. 2 gün sonra sebzelerime çay ziyafeti çekeceğim :)

tarla kuşu 29-05-2016 19:08

...

5 Eklenti(ler)
Bir kaç kare de balkonumdan...

tarla kuşu 29-05-2016 19:14

Resimler yüklerken düzdü ama ters çıktılar. ilk defa böyle bir şey başıma geldi :((

tarla kuşu 05-06-2016 22:08

Havuçlarım....

2 Eklenti(ler)
Havuçlarım çok güzel gelişmişler. Yalnız kenarlarda, derin işlenmemiş yerlerdekiler hiç gelişememiş ve çatallanmışlar.

dongyul 05-06-2016 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu (Mesaj 1466781)
Havuçlarım çok güzel gelişmişler. Yalnız kenarlarda, derin işlenmemiş yerlerdekiler hiç gelişememiş ve çatallanmışlar.

Size imrendim seneye bende yetiştireceğim kafaya koydum ^^ mart ayında ekilse hiç sorunsuz büyürler diye düşünüyorum, havuçta sulama ve toprak yapısı çok önemli ^^

tarla kuşu 05-06-2016 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1466790)
Size imrendim seneye bende yetiştireceğim kafaya koydum ^^ mart ayında ekilse hiç sorunsuz büyürler diye düşünüyorum, havuçta sulama ve toprak yapısı çok önemli ^^

Aslında şimdiden denemeye başlayabilirsiniz. Ben 2 hafta arayayla boş bulduğum heryere tohumlarını ekiyorum. Yazlık sebzelerin arasına falan ektim.
Bütün yıl yetiştirebilirsiniz. İlk defa viyolde havuç fidesi yetiştiriyorum , bakalım nasıl olacak...

tarla kuşu 09-06-2016 13:30

...

2 Eklenti(ler)
Gençlerden öğreneceğimiz çok şey var arkadaşlar... Sevgili dongyul un yaptığı ot temizleme aletinden yaptım ve denedim. Sonuç ; mükemmel...

h_dogan 09-06-2016 15:44

Mesajın sağ alt köşesinde düzelt butonu olması lazım, oradan butona tıklayın sonra da gelişmiş moda geçin. Fotoğraf yüklediğiniz yerden önce fotoğrafları silin sonra da yeniden düzelterek yükleyin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025