agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   TCM / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34328.htm)

dongyul 19-10-2015 11:48

Brokolileri ne zaman ekmiştiniz? tohumdanmı ektiniz? yoksa hazır fidemi ektiniz? çeşiti bellimi?

TCM 19-10-2015 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1415292)
Brokolileri ne zaman ekmiştiniz? tohumdanmı ektiniz? yoksa hazır fidemi ektiniz? çeşiti bellimi?

Brokoliyi ilk kez diktik, sadece dikmeyi değil yemesini de daha önce denememiştik :) Planlarımız arasında da yoktu, ancak çıkmayan sebzelerin yerine veya artan sıralara yanılmıyorsam haziran ortası gibi hazır fide olarak diktik. Satıcıdan lahana, karnabahar, pırasa istedik, yanlarına pancar ve brokoliyi de ekledi. İyiki de eklemiş. Çeşitlerini bilmiyorum.

dongyul 19-10-2015 13:58

çok teşekkür ederim çok güzel görünüyor. Bende temmuz ortası gibi tohumlarını ektim benimkilerin olgunlaşmasına daha var beklemedeyiz.
kafasını kopartınca yan dallardan tekrar daha küçük yapılı brokoliler veriyor ^^

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1415300)
Brokoliyi ilk kez diktik, sadece dikmeyi değil yemesini de daha önce denememiştik :) Planlarımız arasında da yoktu, ancak çıkmayan sebzelerin yerine veya artan sıralara yanılmıyorsam haziran ortası gibi hazır fide olarak diktik. Satıcıdan lahana, karnabahar, pırasa istedik, yanlarına pancar ve brokoliyi de ekledi. İyiki de eklemiş. Çeşitlerini bilmiyorum.

sinbas 19-10-2015 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1415285)

Forumda bir arkadaş demişti 'brokolileri kesin yenisi çıkar' diye.

Eklenti 581609

Haklıymış, bunlar yenilenenler...

Eklenti 581610

"Tacını Kesin yenisini çıkarır" ben yazmıştım, başka arkadaşlar da ayrıca yazmış olabilirler.
Tohumunu Nisan Mayıs gibi ekersiniz veya diğer fidelerin dikim zamanı ziraatçılardan bulursanız fideden de dikebilirsiniz.

Tüm sebzelerde Fide alımını kesinlikle ziraatçılardan öneriyorum zira açılmış tohumlardan yetiştirilme riski olduğu için emekleriniz boşa gider.

TCM 26-10-2015 13:01

5 Eklenti(ler)
Yayla nın ekimpatları;

Eklenti 582621

Bunlar yazın 3-4 ay açsalar, bahçede başka çiçeğe gerek kalmazdı herhalde.

Eklenti 582622

Gazaniaların bu renkleri varmış mı bizim bahçede yav.

Eklenti 582624

Görelim bakalım Bodrumun papatyasını yaylanın soğuğunda ne yapacak, deniz kenarında yayılması değil öyle.

Eklenti 582623

Kelebekler bıraktı şimdi de 'ağır sıklet' bombus arıları rahat bırakmıyor kadifeleri.

Eklenti 582625

Geçen sanırım 'TRT Belgesel' de denk geldim, bombus arılarını tanıtıyorlardı. Uzaktan bakınca dombili, safçana, kendi halinde arıcık sanıp sarılıveresi geliyor insanın. Ancak pek öyle değil; belgeselde fareyi yuvasından kaçırıp kendisi yerleşti kraliçe bombus arısı, orada yumurtladı çoğaldı. Bal arısının aksine birden fazla sokabiliyormuş bu arkadaşlar, balı daha az olduğu için pek değeri yok, üstelik yerin altına yaptıkları yuvalarındaki arı sayısı 50-100 veya biraz daha fazlaymış. İyi tarafı bal arılarının aksine çiçekleri çok daha fazla ziyaret edebildikleri için tozlaşmada büyük katkıları oluyormuş.

blnturkek 26-10-2015 14:58

emeğinize sağlık.

TCM 27-10-2015 09:04

Marina di Chioggia Bal Kabağı

4 Eklenti(ler)
Önceki gün kalan kabakları da kopardık artık...

Buncağızım hariç. Ne zaman büyüycen de adam olcan sen?

Eklenti 582741

Bu balkabağını da kopardım...Sorsalar, 'pek güzelmiş padişah sarığı gibi, nedir bunun adı?' söyleyebilirsen söyle... :p

Eklenti 582742

Gelişimini tamamlamış gibi duruyor, nasırlaşmış, renk değiştirmiş...

Eklenti 582743

Bu senenin en büyük kabağı da biz cinsini bilmiyoruz. Tatlı kabağı olabilir mi, Dışından bakıp anlayabilir miyiz?

TCM 27-10-2015 09:24

4 Eklenti(ler)
Ayçiçeklerini de topladık artık, yağmurlarla kimisi toprakta, kimisi de topladığımız yerde çürümeye başlamış. % 90 içi dolu olan da var yarıdan fazlası boş olanda. Seneye nasip olursa daha erken ekmeli bunları.

En büyüğü küçük seleyi doldurdu çap olarak. Resimde sol üsttekinin taç yaprakları kahverengi hal almış gördüğünüz gibi, artık çürüyor, tanelere bozulmanın etkisi zaman alsa da bir an önce çıkartılıp serilerek kurutulması gerek. Bu sene epey ayçiçeğimiz oldu, bizim kız pek sever de önce tohumları garantiye almak lazım, yaklaştırmıyorum şimdilik, kuşlar gibi dönüyorlar etraflarında ana-kız :)

Eklenti 582757

Bu da ayçiçeğinin kökü, bir - birbuçuk karış anca. O boya bu kadar kök nasıl yetiyor hayret.

Eklenti 582758

Senin ne işin var buralarda daha...

Eklenti 582759

Toplaşın artık, havalar soğudu

Eklenti 582760

TCM 27-10-2015 09:52

4 Eklenti(ler)
Elmaları da hallettik hafta sonu. Beş kasa elma oldu, irili, ufaklı, delikli, sağlam, ezik vs. Biraz daha kaldı ağaçta olmayı bekleyen. Sağlam olanları evin içine delikli kasalara aktararak beklemeye aldık. Bir kasasını eşe dosta dağıtırız. Kalanlardan iyice küçük olgunlaşmamış olanlar ile ezikli vs. olanları elma sirkesi yapması için bir abimize verdim, birazını da kendim yapmayı düşünüyorum forumu araştırarak.

Elma bulduğum sürece sabahları kahvaltı olarak sadece bir elma yerim, üşenmezsemde bir su bardağının içine beşte bir elma sirkesi, kalanını da su tamamlayıp içerim. Öğleye kadar yetiyor bana. Yaylada kaldığımız yaz aylarında aşağı işe giderken gevreklere dayanamazsam gevrek + çamur peynirle yapıyorum kahvaltıyı, ilginçtir o zaman öğleyi zor ediyorum. Demek ki yedikçe yiyor insan :D

Bu elma nasıl denk getirdiyse merdivenin alt basamağında sekip üst tarafın keskin yerine girmiş.

Eklenti 582773

Bulduğum çam iğnelerini ortancaların diplerine doldurdum.

Eklenti 582774

Çam iğneleri asidik ortam sağlıyor ve ortancalar bunu seviyordu biliyorsunuz. Ayrıca kışın köklerinin soğuktan korunmasına az da olsa katkısı olacaktır.

Eklenti 582775

Kasımpatları toplu olarak.

Eklenti 582776

Jakin 27-10-2015 12:40

[QUOTE=TCM;1416710]
Elma bulduğum sürece sabahları kahvaltı olarak sadece bir elma yerim, üşenmezsemde bir su bardağının içine beşte bir elma sirkesi, kalanını da su tamamlayıp içerim. Öğleye kadar yetiyor bana. Yaylada kaldığımız yaz aylarında aşağı işe giderken gevreklere dayanamazsam gevrek + çamur peynirle yapıyorum kahvaltıyı, ilginçtir o zaman öğleyi zor ediyorum. Demek ki yedikçe yiyor insan :D

Bir hekim olarak bu şekilde kahvaltı yapmamızı tavsiye eder misiniz? Yoksa dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın mı dersiniz? ;) Şimdi bu yazdıklarınızdan sonra kahvaltıda kendi yediklerimi düşününce utandım. :o Devamına aynen katılıyorum.

Kasımpatlarınız, buruşçuk kabağınız pek güzeller.. :)

celalim01 31-10-2015 17:39

Bizim kasımpatılar halen açmadı. Sizde açmaya başlamışlar. Açtıklarında bahçeyi coşturuyorlar.

TCM 31-10-2015 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1416734)
Bir hekim olarak bu şekilde kahvaltı yapmamızı tavsiye eder misiniz? Yoksa dediğimi yapın, yaptığımı yapmayın mı dersiniz? ;) Şimdi bu yazdıklarınızdan sonra kahvaltıda kendi yediklerimi düşününce utandım. :o ...

@ Jakin cevabı ayrıntılı bir şekilde boş zamanımda yazarım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1417407)
Bizim kasımpatılar halen açmadı. Sizde açmaya başlamışlar. Açtıklarında bahçeyi coşturuyorlar.

Yayla daha erken soğuduğu için kasımpatıları ekimde kasımı yaşıyor :)

YeniGine 31-10-2015 23:43

Benim de kasımpatlarım ekimde çiçeklendiler. Ama neyse ki yeni yeni tomurcuk tutan kasımpatlarım, isimlerine yakışacaklar...

TCM 02-11-2015 13:59

3 Eklenti(ler)
Cuma günü kayınpederle yayladaydık. Bahçede kargı, demir, kök ne varsa çıkardık, attık, depoladık yaktık. Sadece bir kaç kök kereviz, pırasa ve bir kökün üzerinde dört tek biberi olan üç kök bhut jolokia mız kaldı. Onu da önce elyaf sonra naylonla alttan hava alacak şekilde sarıp sarmaladık tohum alabilmek için.

Eklenti 583617

Resimden de anlaşılıyor üst yapraklarını hafif soğuk vurmuş

Eklenti 583618

Bu da dünyanın en çirkin kasımpatısı herhalde. :p

Eklenti 583619

TCM 02-11-2015 14:06

2 Eklenti(ler)
Bu sene epey ayçiçeğimiz oldu ancak ekimde biraz geç mi kaldık toplamada mı geç kaldık çoğunun tablasının alt kısmı nemden çürümeli oldu, (resimde orta kısım) zamanla bu çekirdeklere de yansıdı, ayrıca çoğu çekirdeğin içi boş kaldı. Seneye daha erken ekmeli. Amanin o da ne!!!

Eklenti 583620

Çekirdek çitlemeye mi geldin sen?

Eklenti 583621

TCM 02-11-2015 14:15

2 Eklenti(ler)
Bunlar kalan kabaklar;

Hangisi ne kabağı anlayamadık, en sağdaki açık renkli olan tatlı kabağına benziyor ama. Hanım da kabak tatlısını pek sever. Yayla komşusu demesin mi "her kabaktan tatlı olur" diye. Resminden tanıyıp, beğenen olursa söylesin tohum paylaşım etkinliğine alayım.

Eklenti 583622

Bunlar da badem hasadımız. Bir iki tane yeni olduğunda bir kaç tane de geçmeye başladığında yemiştik. Dün kırdım bir tane tam badem tadı gelmiş.

Eklenti 583623

TCM 10-11-2015 09:57

4 Eklenti(ler)
Tarla ekim sonunda sürüldü; sadece bir kaç pırasa, pancar, brokoli kaldı sebzelerden, bahçenin sefasını sürüyorlar şimdilik.

Eklenti 584700

Bu hafta sonu pastırma sıcakları yerini soğuklara bırakacakmış. Cosmoslar çoktan gitti bu diyarlardan, dahliyalarda bu hafta salmışlar kendilerini. Kadifeler formda daha, ancak geçiyorlar artık. Bodrum papatyaları ile gazanialar yayıldıkça yayılıyorlar.

Eklenti 584701

Ya alyssum lara ne demeli...Tohum vermeye bile niyetleri yok daha. O renk hele o kokularıyla kış moduna geçmemiş arıları çağırıyorlar kendilerine...

Eklenti 584702

Kekikler de yarışmakta alyssumlarla. Seneye bakalım hangisi daha fazla yer kaplayacak bu alanda...

Eklenti 584703

TCM 10-11-2015 10:40

3 Eklenti(ler)
Hercai menekşelerin geçen seneden kalanları kocadı gitti, kimisinin kökleri, sapları bir daha canlanmayacakmış görüntüsü veriyor. Bu sene kendiliğinden çıkanlar ise farklı evrelerde kendilerini gösteriyorlar. Tam istim üzerinde olanlar var aşağıdaki brachycomeların yanındakiler gibi, büyümeye yeni başlayanlar da var. Brachycomelar geçen sene dökülen tohumlardan çıkanlar. Dökülen tohumlardan çıkan çiçekler benim evde yetiştirdiğim hemcinslerinden yaklaşık bir ay sonra piyasaya çıkıyorlar. Misal üstteki alyssumlar biz yayladayken böylesine gösterişli değildi. Daha önce de yazmıştım seneye bu bir ayı daha öne çekmek ve çimlenmelerini hızlandırmak için üzerlerine naylon örtmeyi düşünüyorum. Ancak bu işi nasıl yapmam konusunda emin değilim. Tamamen örtsem topraktan çıkınca bozulurlar mı bilmiyorum.

Eklenti 584717

Hanımla merak ediyoruz verbenalar kışı çıkarır mı...

Eklenti 584711

Aubrietalar... Fazla güneşi, sıcağı sevmiyorlar, leylandinin altında yarım gün güneş almalarına rağmen gönüllerini edemedik bir türlü. Bir kaç tek çiçek gördük üzerlerinde hepsi o. Sanki serin havalarla serpilmişler biraz. Soğuğa dayanıklı yazıyordu bilgilerinde. Kendileri bilir artık, yanlarındaki sedumlar yer açılsın da yayılalım diye bakınıyorlar zaten...

Eklenti 584716

samur 10-11-2015 10:56

Alisyumlar gecen sene de guzeldi bu sene daha da guzel olmuslar, mosmor şahane gorunuyorlar. Artik kis cicekleri zamani geldi, her mevsim ayri guzel. Ellerinize saglik

TCM 10-11-2015 11:10

4 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/1414751-post639.htm

Müstakbel komşum ve ortağım @Sinbas, alacağımız bahçenin farklı açıdan görüntülerini veriyorum.

Eklenti 584718

Eklenti 584719

@ Sinbas gibi ben de hafta sonu sarımsak ektim bahçeye. İki senedir pek başarılı olduğumuz söylenemez. İlk sene 5-6 cm aralıklarla ektiğimiz için düzgün çapa yapamadık otlar büyüdüğünde ve baş gelişimleri sık olduğu için olmadı. Yine sarımsağımız oldu küçük ama lezzetli. Geçen sene araları biraz daha açmıştım 10 cm. kadar. tavuk gübresi ve fenni gübre de attım. Ancak hasat zamanı baktık ki geçen seneye göre daha iyiyiz ancak hala başlar küçük ve ektiğimize göre aldığımız sarımsak sayısı az, veya bize göre öyle. İnsan bir koydu mu 7-8 almalı di mi ama...

Bu sene araları iple kare ve 12-13 cm. gelecek kadar açtım, güzelce çapaladım, içerisine yanmış tavuk gübresi ve biraz da fenni gübre atarak bir kez daha çapaladım ve düzledim. Su birikmesini önlemek için tabandan biraz yukarıda yaptım. Ve iri yerli sarımsakları düz kısmı alta gelecek şekilde yaklaşık 3-4 cm. derine gömdüm. Üzerlerini toprakla örttüm ve haftaya yağmurların yağmasını bekliyorum.

Eklenti 584720

Yaklaşık 250 tek sarımsak ekildi. Ne yapacaksak o kadarını :)

Eklenti 584721

Mücevher Çalısı 10-11-2015 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1419426)
...
Misal üstteki alyssumlar biz yayladayken böylesine gösterişli değildi...
...
Hanımla merak ediyoruz verbenalar kışı çıkarır mı...

Merhaba Sn TCM. Alyssumlar (Ballıcalar) bu havaları seviyorlar. Yaz sıcaklarında bozulup, havalar serinleyince çiçekleri coşuyor...

Verbenalar (Yer Mineleri) ise İzmir gibi ılıman bölgelerde kışı atlatıyor...

Saygılar...

TCM 11-11-2015 08:07

@Mücevher Çalısı, 1.000 metre rakımdaki yaylada olduğumuzu hatırlatayım, alyssumların yaklaşık dörtte birlik kısmı geçen zorlu kışı atlatmıştı. Verbenaları Bayındır dan fide olarak aldığımda satıcı 'bu sene verbenaları Bayındır da bile soğuk vurdu' demişti. Orada vurduysa yukarıda işi zor diye düşünüyorum. Bir ihtimal 'soğuk vurdu' dediği öldü değil de, gelişimi olmadı ise (ortanca gibi) seneye aynı yerinde görebiliriz.

Mücevher Çalısı 11-11-2015 10:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1419670)
@Mücevher Çalısı, 1.000 metre rakımdaki yaylada olduğumuzu hatırlatayım, alyssumların yaklaşık dörtte birlik kısmı geçen zorlu kışı atlatmıştı. Verbenaları Bayındır dan fide olarak aldığımda satıcı 'bu sene verbenaları Bayındır da bile soğuk vurdu' demişti. Orada vurduysa yukarıda işi zor diye düşünüyorum. Bir ihtimal 'soğuk vurdu' dediği öldü değil de, gelişimi olmadı ise (ortanca gibi) seneye aynı yerinde görebiliriz.

@TCM, yaylada olduğunuzu okudum biliyorum. Ballıcalar orada kışı nasıl geçirir bilmiyorum, sadece serin havadan hoşlandıklarını biliyorum...
Geçen kış neredeyse bütün bitkiler vuruldu Yer Mineleri neden vurulmasın ama ortalama İzmir-Ödemiş-Gölcük Yaylası kış şartlarını konuşacak olursak Yer Minelerinizi seneye de görmeniz gerekir...

Saygılarımla...

TCM 11-11-2015 13:09

2 Eklenti(ler)
@ Mücevher Çalısı, hanım sevinecek bu habere...

Sizin sayfaya bakarken sedum reflexumlar aklıma geldi. Bir sezonda epey boşluk doldurdular. Sanırım seneye bu dönemde pek boşluk bırakmayacaklar. Onların ise umurlarında değil kış mı gelmiş, kar mı yağmış :)

Eklenti 584926

Hazır ismi geçmişken yayladan bir görüntü.

Eklenti 584925

TCM 16-11-2015 09:16

5 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu geç çıktık yukarı; biraz pırasalardan söktük, biraz brokoli. Pırasa az daha var ama brokoli bitti artık.

Dahliyaların önceden kabaca belirlediğimiz hoşumuza giden farklı renklerini topraktan çıkardık, topraklarını iyice silkeleyip üzerine meşe odununun külünden serpip, çift kat gazete kağıdının içine koyduktan sonra bir kaç avuç odun talaşı dökerek kutuların içerisine yerleştirdik. Toprak ve talaş biraz nemli olduğu için hava alarak kurumaları kolay olsun diye ağızlarını açık bırakarak camla kaplı balkona yerleştirdim. Çoğu toprakta duruyor daha. Haftaya kalanlarla ilgilenmek gerekecek.

Böyle küçük olanlar sanırım sezon başında tek tek olupta toplu halde ektiklerimden. Yoksa tek tek harici ektiğim en küçüğü zaten bu kadardı.

Eklenti 585637

Orta boylar. Çiçek ve uç kısımları tamamen ölse de sapları hala yeşil. Aslında az daha beklesek iyiymiş, yumruların beslenmesi açısından. Ancak bu seferde topraktan çıkarması zor oluyor. Böyleyken kenarlarını kürekle kaldırarak toprağı yumuşatıyorum, hanım da yukarıdan saplarından asıldığında yumrular zedelenmeden çıkıyor. Arada küreği yumrulara yakın saplarsam kesme sonucu zayiatımız da olmuyor değil.

Eklenti 585638

Eklenti 585640

Bu en büyüğü, tek başına 5 kg vardı sanki.

Eklenti 585639

Bazı arkadaşların rahatını bozduk ama yapacak bir şey yok.

Eklenti 585641

622ali 20-11-2015 18:00

Merhaba sayin tcm.
Bugun yine forumda kaybolmusken, bir mesajinizda ortancalari celik ile cogalttiginizi okudum.

Ben yaklasik 1 1.5 ay once bir kok ortanca aldim ve onu bahceme diktim. Resminide hatirlarsaniz ortanca sayfasinda paylasmistim. Aldigim ortanca hic boylanmadi ve sadece yeni birkac yaprak olustu. Ortalama boyu 15 cm kadar.

Ortancalari celikten cogaltmak icin kasim ayinin uygun oldugunu okumustum.(yanlis ise duzeltin) Durum boyleyken ortancalari cogaltmak icin tavsiyeleriniz nelerdir?

Neler yapmaliyim sizce?

Sizinde basinizi agritiyorum farkindayim fakat siz anlatirken acemilerin daha iyi anlayacagi cok basit bir dil kullaniyorsunuz. Affiniza siginiyorum...

TCM 21-11-2015 08:40

@622ali baş ağrıtmak ne demek, ortanca sayfasına yazdım bir şeyler... http://www.agaclar.net/forum/calilar...tm#post1421843
Bu arada Fransada yaşayan biri olarak geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

İsmail Kuzucu 21-11-2015 16:09

Yumrularınız bereketli olsun Sayın TCM. :)

TCM 21-11-2015 16:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1421902)
Yumrularınız bereketli olsun Sayın TCM. :)

Sağolun İsmail Bey, ne kadar bereketli olduğunu tam çözemedim aslında, bir kaç tanesini seneye işaretleyerek ekmeli bakalım bire kaç verecek. :)

İsmail Kuzucu 21-11-2015 16:59

Bizimkiler bu sene fazla bereketli olmayacak sanırım, fazla bakım olmadı. Sizinkilerin maşallahı var. :P

TCM 14-12-2015 10:33

2 Eklenti(ler)
Odamıza ne zamandır istediğim benjamini aldık. İkisi uzun açık renkli benjaminler ortaya, koyu renkli iki adet kısa benjamin alt tarafı kapamak için aralara koyduk.

Eklenti 588890

Eklenti 588891

TCM 25-12-2015 10:02

2 Eklenti(ler)
Bu sezon ilk kez tohumdan yetiştirdiğim, ara ara resimlerini de paylaştığım aubrietalar soğukla birlikte gelişmeye başladı, hatta geçen hafta sonu baktım çiçeklenmiş.

Eklenti 590214

Eklenti 590215

Muda 22-01-2016 18:47

Aubrietaların satış görüntülerindeki çiçeklerini görmüş yayılıcı,her tarafının çiçekli olduğunu görünce beğenmiş ve her renkten arkadaşla beraber çok fazla tohum olacağı düşüncesi ile almıştım. Ancak daha önce anlattığım şekilde büyütemedik. Siz soğuğa dayanıklılığını da test ederseniz yeniden tohumlarını edinip ekmeği düşünmeye başladım.

TCM 22-01-2016 18:56

Bu hafta gittiğimde bakayım geçen hafta karlardan sonra bakmak aklıma gelmedi. O zamana kadar herhangi bir bozulma yoktu. Benim aubrietalarda bu sene yaz boyunca keyifli değildi, bir iki tane çiçek açtı ve küçülmeye gitti. Ancak havalar serinleyince coştu ve gelişti. Birkaç yerde de okumuştum aşırı sıcağı sevmiyor diye. Esas beklentimiz bu yıl, reklamlarındaki gibi çiçeklenme olacak mı ben de merak ediyorum.

TCM 25-01-2016 13:08

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1434977)
Aubrietaların satış görüntülerindeki çiçeklerini görmüş yayılıcı,her tarafının çiçekli olduğunu görünce beğenmiş ve her renkten arkadaşla beraber çok fazla tohum olacağı düşüncesi ile almıştım. Ancak daha önce anlattığım şekilde büyütemedik. Siz soğuğa dayanıklılığını da test ederseniz yeniden tohumlarını edinip ekmeği düşünmeye başladım.

Dün kısa süreli yaylaya çıktık, aubrietalarla ilgili görevimiz de tamamladık.

Eklenti 593344

Eklenti 593345

Resimde de görüldüğü gibi @ Muda, bizimkiler kardan kıştan etkilenmemiş gibi gözüküyor. Üzerindeki çiçeği bile duruyor daha.

TCM 25-01-2016 13:53

2 Eklenti(ler)
Kar ile başları dertte olmayan başkaları da var bahçemizde...

Bu kartopu mesela, umurunda değil dışarıda kar varmış buz varmış. Bunun adını çiçekleri beyaz olduğundan değil de, 'kar' a kafa tuttuğundan "kartopu" koymasınlar sakın. :p

Eklenti 593346

Kekik te "kar ne neymiş" diyor sanki ama görüntüsü pek onaylamıyor bu efelenmeyi...

Eklenti 593347

TCM 25-01-2016 14:05

2 Eklenti(ler)
Bahçemizden diğer kar manzaraları...

Sedumlar ne oldu acaba, keyifleri kırıktı kar öncesi, şimdi yamulmuş olmasınlar temelli...

Eklenti 593351

Keçi gübremiz karın altında, içindeki 'pire' ler donmuştur herhalde. ;)

Eklenti 593352

Yağan karın ardından iki gün rüzgarlı ve soğuk olunca kar donmuş. Dolayısıyla kartopu oynama, pekmez ile yemek için kar toplama, kardan adam yapma etkinliklerini rafa kaldırdık.

TCM 25-01-2016 14:10

2 Eklenti(ler)
Dün kardan adam yapamadık ama geçen hafta mobil sağlık hizmeti için gittiğim köyde hafiften kar yağınca...

Eklenti 593353

yapıverdim hemen bir 'kardan adam' cık...

Eklenti 593354

Gülmeyin lütfen, bu kadar karın bu kadar adamı olur.

TCM 26-01-2016 08:50

1 Eklenti(ler)
Dün yazmayı unuttum. Terbiyesizin biri kümesi çökertmiş. Ne arıyorsun kümesin tepesinde, işin ilginci kestiğim dikenli 'gür' dallarını kümesin üzerine atmıştım hep, nasıl yattın o dikenlerin üzerinde. Kırılmış bir tane dalı hafiften göçmüş içeri doğru. İnşallah bir kaç aylık ömrün kalmıştır, kayınpederimle bir gün uğraşmıştık biz onu yapacağız diye...

Yaratığın biri de su bardağımızı kırmış, yazın ilaç karıştırmak için dışarı çıkarmıştık, unutmuşuz, kalmış dışarıda, alışmıştır diye ellememiştim artık, seneye nasılsa dışarıda yine lazım olacak diye düşündüm. Ne istediniz güzelim bardaktan, çiçekli çiçekli pek güzelmişmiş.

Eklenti 593379

Hanımla epey etrafta araştırdık, kanıt yok, yapan mendeburlar oldukça 'soğuk'kanlı, işinin erbabıymış doğrusu, helal olsun. Kümes neyse de bardağa yazık oldu, bir iki dal daha bulur kümesi düzeltiriz de bardağı nasıl yapacaz, çiçekleri de vardı...

Olmayacak böyle kamera koyayım en iyisi...

Mücevher Çalısı 26-01-2016 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1435643)
... Kümes neyse de bardağa yazık oldu, bir iki dal daha bulur kümesi düzeltiriz de bardağı nasıl yapacaz, çiçekleri de vardı...

Nazardır nazar, çiçeklerini gören nazar etmiştir:rolleyes:

Oralarda uçuran fırtına çıkmadı mı ayol, bardak nasıl sağlam kalsın?

Kar buz çatlatmıştır en büyük ihtimal:)

En önemlisini sona sakladım, başa döneceğim, "Nazar!" Sizin üzerinizden "nazar" kalkmış:p

Sahi siz ne gibi bir varlıktan şüphe ettiniz? Yazınız biraz muallak kalmış:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025