agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   aheste / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/32238.htm)

aheste 04-07-2014 12:50

3 Eklenti(ler)
Veee mavişlerimm :)

Eklenti 506787

Eklenti 506788

Eklenti 506789

aheste 04-07-2014 13:00

3 Eklenti(ler)
Yeni aldığım lobelyalarım, çok tatlılar:)

Eklenti 506790

Eklenti 506791

Buda daha önceden olan. Çok rüzgar vardı zor çektim fotoları. Bunun rengi koyu boncuk mavi, öbürkü aynen göründüğü gibi, ikiside aynıymış gibi çıkmış, belirtmek istedim.

Eklenti 506792

bay tömürcek 04-07-2014 13:03

Aheste ablacım maşallah echeveriaların ve sempervivumun göz alıcı ;) Sempervivum bizim buralarda eski evlerin çatılarında yetişir çok hoş durur çatıya dikerler eski oluk kiremitli tek katlı çatılara burda görenek gibi bişey ;)

Mavişlerin yapma çiçek gibiler abla benimkide iki gün önce açmaya başladı yakında ben de eklerim fotosunu inşallah seninkiler kadar coşkulu açar ;)

aheste 04-07-2014 13:27

5 Eklenti(ler)
Bu cam güzelini yeni aldım, mutfak penceremin önünde duruyor, önceden hiç yetiştiremezdim ve sinir olurdum, şimdilerde ise çok seviyorum, bodur olanından arıyorum ama bulamıyorum. Biraz karanlık çıkmış.

Eklenti 506793

Eklenti 506794

Buda başka bir renk, o da daha önce mutfak penceremin önünde duruyordu ama rüzgarlı bir günde küt diye aşağıya düşmezmi, ben de aşağıdaydım tam dibime düştü ve ben şok oldum tabi, ama kabahat bende tabi gövde koskocaman, saksı minicik, Allahtan fazla hırpalanmadı, sadece üste giden büyük dalı kırılmış, parçalayıp komşulara dağıttım, birazınıda suya ısladım, saksısınıda değiştirdim artık:)

Eklenti 506795

Bunlarda köklendirdiklerim,çok çabuk kökleniyorlar.

Eklenti 506796

Eklenti 506797

aheste 04-07-2014 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1302494)
Aheste ablacım maşallah echeveriaların ve sempervivumun göz alıcı ;) Sempervivum bizim buralarda eski evlerin çatılarında yetişir çok hoş durur çatıya dikerler eski oluk kiremitli tek katlı çatılara burda görenek gibi bişey ;)

Mavişlerin yapma çiçek gibiler abla benimkide iki gün önce açmaya başladı yakında ben de eklerim fotosunu inşallah seninkiler kadar coşkulu açar ;)

Çok ilginç sevgili tömürcek'ciğim, sempervivumların çatıya dikilmesi, sulamasını nasıl yapıyorlarki yaz aylarında, ve çok sıcaklardan etkilenmiyorlarmı? Ben eminim senin mavişlerinde böyle açarlar:)

yağmur 04-07-2014 13:52

Mavişler yine harika, Maşallah!

aheste 04-07-2014 13:54

4 Eklenti(ler)
Bu güzelim de, sitemizde eski ve değerli bir üyemizden gelmişti, başka güzellerde var gönderdiği, onları da daha sonra ekliycem:) Teşekkürlerimle :)

Eklenti 506800

Eklenti 506801

Çok güzel çiçeği varmış benim kara kızımın, bol bol üretmek lazım:)

Eklenti 506802

Eklenti 506803

aheste 04-07-2014 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1302511)
Mavişler yine harika, Maşallah!

Çok teşekkürler sevgili yağmur:)

aheste 04-07-2014 14:04

4 Eklenti(ler)
Vee ceylan sardunyalarım:)

Eklenti 506807

Eklenti 506808

Eklenti 506809

Eklenti 506810

Sevgi Durul 04-07-2014 14:08

Sevgili aheste, dilim tutuldu, hepsi övgüye değer, maşallah.:)

Ellerinize emeklerinize sağlık, tüm bitkilerde bu kadar bol çiçeklenmeyi neye borçlusunuz? Bir püf noktası vardır sanırım.;)

Bir sorum daha olacaktı. Yeni çimlenmiş lobelyam var. Ölmelerini istemiyorum, gölge, güneş, az su, çok su? Bilgi verirseniz sevinirim.:)

Sevgiyle...

aheste 04-07-2014 14:09

1 Eklenti(ler)
Glayörlerim pek keyifzsiz iki seneden beri, bu sene sadece bu rengi açtı, bide sarım var açmasını beklediğim, gövdesinde şişlik var gibi bakalım;)

Eklenti 506812

aheste 04-07-2014 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1302523)
Sevgili aheste, dilim tutuldu, hepsi övgüye değer, maşallah.:)

Ellerinize emeklerinize sağlık, tüm bitkilerde bu kadar bol çiçeklenmeyi neye borçlusunuz? Bir püf noktası vardır sanırım.;)

Bir sorum daha olacaktı. Yeni çimlenmiş lobelyam var. Ölmelerini istemiyorum, gölge, güneş, az su, çok su? Bilgi verirseniz sevinirim.:)

Sevgiyle...

Çok teşekkürler sevgili SDurul, güzel sözleriniz için, bu sözleri sizden duymak ne güzel. Sardunyalarımda ve mavişlerimde saçı kıbrız (bizim burada saç kıvrız deriz) kullanıyorum az az, şimdilerde cam güzellerinde de denemeye başladım böyle...

Lobelyaya gelince, onları bende yetiştiremiyorum tohumdan malesef, ama kendiminkilerden denemedim hiç, hazır fide olarak aldım, bu sene zengarden'den almıştım karışık olarak tohum, ektim ama çok az çimlendiler, kala kala üç adet kaldı bugün sabah yine gittim başlarına biri daha gitmiş.
Daha önceden elimde olan koyu mavi lobelyam ve yeni aldıklarım sürekli güneşin altında duruyor, balkonumun üzeri açık öğlen 2 , 2-30 kadar güneşli ve hiç etkilenmiyor, sularını da toprakları kurudukça veriyorum, ama fazla sudanda şikayetçi değiller, ve lobelyamın birinede de verdim saçkıvrız denemek için ve sonuç olumlu. Pek yardımcı olamadım ama...
Sevgilerimle...

yağmur 04-07-2014 20:55

Ama bu ceylanların hepsi muhteşem! Bende ne zamandır sardunyaya doydum diyordum bu renkleri de canım çekti şimdi :D

bay tömürcek 04-07-2014 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1302503)
Çok ilginç sevgili tömürcek'ciğim, sempervivumların çatıya dikilmesi, sulamasını nasıl yapıyorlarki yaz aylarında, ve çok sıcaklardan etkilenmiyorlarmı? Ben eminim senin mavişlerinde böyle açarlar:)

Evet abla hatta dam koruğu da deniyor galiba sempervivum için :) Sulanmaz hiç yağmurdan yağmura sulanır onlar :) Çoğaldıkça çatıdan sarkarlar hatta :) Şimdilerde pek kalmadı bikaç kişinin çatısında hala var ama :)

Cam güzelin çok güzelmiş aheste abla ben de yetiştiremiyorum malesef bi kaç senedir. Bozuluyor hemen ne katlısını ne de katsızını olduramıyorum. Bu sene gene aldım gene bozuldular nedendir anlamıyorum. Alttaki ufak katlı cam güzelin eski cam güzellerinden bizim burda kirpili diyolardı galiba ona eskiden tam hatırlayamadım şimdi. O arsızdır mesela diğer satılanlar gibi bozulmaz. Bol bol çoğalt ondan ablacım gene ondan fayda var yani ;)

YeniGine 04-07-2014 23:42

Sevgili aheste önce kocaman bir MAŞALLAH; sonra ellerine, gönlüne sağlık.
Ben de mavişlerim için bu sene hep senin mavişlerin gibi olacağını hayal ediyordum. :D Ama nerdeee olmadı, olamadılar. Maşallah!..
O ceylanlar maşallah maşallah!..

Sonra 'küt diye aşağıya düşmezmi, ben de aşağıdaydım tam dibime düştü ve ben şok oldum tabi, ama kabahat bende tabi gövde koskocaman, saksı minicik, Allahtan fazla hırpalanmadı' demişsin... İçimden güldüm valla 'İyi ki kafama düşmedi' diye düşünmüyorsun bile.
Sevgili aheste ellerine, gönlüne sağlık.

aheste 05-07-2014 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1302662)
Ama bu ceylanların hepsi muhteşem! Bende ne zamandır sardunyaya doydum diyordum bu renkleri de canım çekti şimdi :D

Sevgili yağmur, 1 ve 2 ci fotodaki ceylanları bu bahar sonu aldım, sonbaharda dallanıp budaklanırlarsa paylaşırım ;)

aheste 05-07-2014 14:00

Tömürcekcim o cam güzeli gerçektende dayanıklı ama çiçekleri az katlı ve küçük, iki seneden beri bende bir akrabamız vermişti bir dal. Cam güzellerine hastalık çabuk geliyor, ben sık sık ilaçlıyorum bu şekilde yetiştirebildim ancak.

aheste 05-07-2014 14:07

Sevgili Yenigine bende çok güldüm sonradan :) ben çiçeğim gitti ah vah derken bir yandan da az kalsın başıma düşecekti diyorum, birde kızıma baktım gülme krizlerinde :D

günebakan 05-07-2014 14:39

Ceylanlar, mavişler harika gerçekten de bayıldım:)

lusoari 05-07-2014 15:51

Sevgili Aheste, Mavişlerinle, ceylan sardunyaların harika!
Benim beyaz sardunya hastalığim var özellikle 1. ceylanına bayıldım ama 2. ve 3. de süperler. Uzun uzun seyre daldım karşılarında. :D
Maviş çiçeğini yakından hiç görmedim ama bana çok şirin geliyor, görüntüsü muhteşem. Arananlar listesine bunuda eklemem lazım. :D

aheste 05-07-2014 21:31

Çok teşekkür ederim sevgili günebakan, sevgili lusoari beğenileriniz ve güzel sözleriniz için...

yağmur 05-07-2014 22:31

Sayın aheste düşünmeniz yeter. Bol çiçekli günler dilerim.

tWoFuNN 14-07-2014 09:57

Sayın aheste,
Yetiştirmekte olduğunuz çiçeklerin hepsi birbirinden güzel maaşallah. Gelecek paylaşımlarınızı merakla bekliyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025