![]() |
Eskiden bizde vardı ondan ama kurudular. Bulursam dikeceğim tekrar. O kadar gül var ama o yok. Mis gibi kokusu vardı, çok büyük çiçek açtığı için tas gülü derlerdi.
|
Bizim bahçede de eksikti bu yıl kendini gösterdi ancak. Diğer güller de çok güzel de, bunun yeri bir ayrıymış. İnsan bulunca anlıyor. Bir de gerçekten de ilginç bir şekli var. Diğer güllerden farklı.
|
1 Eklenti(ler)
Yılın ilk çilekleri !!! :D insan toplamaya kıyamıyor. Ben de hira gibi çiçek muamelesi yapıyorum ama dayanamadım kopardım. Çok yumuşak ve çok tatlılar, satın aldığımız çileklere hiç benzemiyor :p
|
BBahçeniz çok güzel. Çeşit çeşit meyveler, gülleriniz hepsi çok güzel. Bahçe sayfanız hayırlı olsun.
|
Teşekkürler sayın Fatoş, bahçeme hoş geldiniz, sefalar getirdiniz ;)
|
1 Eklenti(ler)
Aslanağzı bütün güzelliğini serdi ortaya, doğa ana gülüyor yine bizlere...
|
4 Eklenti(ler)
Bu da bir tür çalı.Yeni açtı ve çok hoş bir kokusu var. Çok seviyorum onu. Gelin tacının beyazı olabilir. Bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Ortancam iyice tomurcuklandı. Açmak üzere.
|
1 Eklenti(ler)
Biberlerim büyüyor...
|
1 Eklenti(ler)
Sipariş ettiğimiz yılan kovucu sonunda geldi. Bugün yerleştirdik. Umarım işe yarar. Çok tedirgin olurum yılanlardan.
|
Alıntı:
|
Hah tam da bu, teşekkürler sayın h_dogan. ;)
|
2 Eklenti(ler)
İğde kokuları dolduruyor ciğerlerimizi. Küçük ve sarı çiçekler, bitmeye yakın bir bahar mevsiminin neşesini, mayısın baygın esen meltemlerini anlatıyor...
|
2 Eklenti(ler)
Mandalina çiçekleri... Ne baharın, ne yazın, arada kalmışlığın güzel ve farklı kokusu.
|
1 Eklenti(ler)
Çilek!!! :D
|
Alıntı:
|
Faguscum herşey harika hatta muhteşem ;) Neredeyse yok yok ben de bayılırım iğde çiçeğinin kokusuna ama bizim buralarda bulmak ne mümkün tek tük ufak ağaçlık yerlerde yabanileri olur bu aralar çiçekliler fırsatım olsa dallarından almaya gidicem ama çok uzaktalar :p
En çok ta şu son mesajın hoşuma gitti '' çilek!!! :D '' ve üstten görünen bir çilek çok samimi buldum ;) |
Sağ ol hira çilekler ve çiçekler için ;) Bence sen o çileğin saksısına yazı falan yaz, kimse aklından geçirmesin. O acıyı biliyorum. Vallahi insan hırçınlaşabiliyor, Allah göstermesin :D
|
Alıntı:
|
yazıyı yazarım da ne kadar etkili olur bilmem:) caydırıcı cezalar düşünsem daha iyi:) söz konusu çiçeklerim olunca ağzımdan ateş püskürürüm yeminle:) o an gidiyor benim kafa:)
|
Sevgili Fagus, aslanağızların, ortancaların, fil bahrin ve iğde çiçeklerin (kokusunu duyar gibi oldum) çok güzeller maşallah. Ben de çekirdeğinden iğde fidesi yetiştirdim hep dua ediyorum inşallah çiçeğinin kokusunu duyabilirim diye.
Ellerine sağlık. |
Sağ ol sevgili YeniGine, çekirdekten iğde yetiştirmeyi ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım. Bizim ağaçlar da meyve vermiyor nedense, sadece çiçek açıyor. Ama bu yaz biraz toplayıp deneyeceğim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çelik kasımda almak lazım heralde değil mi şimdi tutmaz bence. Zaten köydeyim bende faguscum bbannemler falan beraber oturuyoruz ayrıca benden başka kimse karışmaz çiçeklere bahçeye yani babannemi zorlmaya gerek yok iğde bulsam benden çok sevinir :p |
Sağ ol bay tömürcek, güzel sözlerin beni çok mutlu etti :p O petunyalar benim canımı çıkarıyor ama, iki senedir bir tek bu yaşadı :D Senin tek yıllık çiçeklerinse gayet güzeller benden farklı olarak. Bir poşet ateş çiçeği ektim 5-6 tane çıktı :D Aslında çeliği ne zaman alman gerekir bilmiyorum ama eğer bahçe senin emrindeyse hiç durma koş git ufak bi dal kır belki tutar :D bazen en iyisi bir işe bodoslama girişmek oluyo :D
|
O petunyaları bana hiç sorma tam tamına 5 yıldır petunya öldüren bir bireyim :D Dikiyorum tam çok güzel oluyorlar çiçekleri coşuyor sonra başlıyor yapakları yapış yapış olup kurumaya bu sene geçen seneden aldığım tohumları ektim okadar çok çıktılar ki ama inan ne saksı kaldı ne toprak ne de saksı koyucak yerim, bilmiyorum fidelerimi nereye nasıl dikicem bir sürü fidem var büyüyen çeşit çeşit :p
Ozaman ben ilk fırstta gidip bir kaç dal kırayım ama bizim burdakiler yabani iğde sadece çiçek açıyor meyve vermiyor biraz ince yapraklı ve dikenli ;) Hoş zaten meyvesi için değil çiçeği için istiyorum ben farketmez nasıl olduğu :p |
Demek sen de bizdensin. Ben de alışmışım, bu petunya her an ölecek gibi geliyor :D Ama bence hiç hayıflanma , bende o kadar petunya fidesi hiç olmadı ve kıyamete kadar olmayacak :D Mümkün değil petunya çimlendirmem sanki. Bi şekilde halledersin petunyaları, olmazsa da en azından elinde bolca petunya var.
|
Neden olmasın ki senin petunyan da tohum yapacak katsız o ;) Ve o tohumları kuruyunc patlamadan toplayacaksın çay tabağında bi kaç hafta bekletip gazeteye sarıp kldırcaksın seneye nisanda toprağın üzerine serp ve sula al sana binlerce petunya fidesi hemen çimleniyorlar zaten ;)
|
Toplaması, saklaması, ekmesi tamam da çimlenmiyorlar. Elim uğursuz sanki, bana inat çıkmıyorlar :D
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025