agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Fagus Sylvatica / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/31406.htm)

Adalet Yağcı 27-05-2013 18:05

2 Eklenti(ler)
Sevgili Fagus;

Tam 9 senedir mücedele verdiğim ve istilâsından bir türlü kurtulamadığım Amerikan sarmaşığını sizin için fotoğrafladım.

Keşke bu kadar saldırgan olmasaydı, Sonbaharda bahçedeki rengini çok seviyorum, ne yazık ki bu defa yapraklarına ot ilacı sürmek zorunda kaldım, başka türlü başa çıkamıyorum :(

Tam da clematisin içinden çıkmış bu sefer, sanırım çok da zeki bu bitki, onu farketmeyeceğimi düşünmüş olmalı :)

Eklenti 410691

Bu da kurtulamadığım diğer istilâcı kanarya gülü.

Eklenti 410692

Fagus Sylvatica 27-05-2013 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1161094)
ben tam bir çimlendirme özürlüyüm:dilli: ne çiçek tohumları ektim ama sonuç:o

Çoğumuz öyleyiz :D Ama bunu aşacağız ağaçlar.net üyeleri olarak :D Tohumlara da diz çöktüreceğiz.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1161590)
Sevgili Fagus;

Tam 9 senedir mücedele verdiğim ve istilâsından bir türlü kurtulamadığım Amerikan sarmaşığını sizin için fotoğrafladım.

Keşke bu kadar saldırgan olmasaydı, Sonbaharda bahçedeki rengini çok seviyorum, ne yazık ki bu defa yapraklarına ot ilacı sürmek zorunda kaldım, başka türlü başa çıkamıyorum :(

Tam da clematisin içinden çıkmış bu sefer, sanırım çok da zeki bu bitki, onu farketmeyeceğimi düşünmüş olmalı :)

Eklenti 410691

Bu da kurtulamadığım diğer istilâcı kanarya gülü.

Eklenti 410692

Ben de bu haftasonu fark ettim, Filizleri kiraza ve çiçeklere doğru ilerlemiş. Sinsi ve şımarık çocuklara benziyor. Baş etmesi zor. :D Bir de altın çilek var istilacı. Ayrık gibi bir şey. Kökleri toprak altından bir yayılıyor ki görmeyin. Her tarafı kapladı.

Adalet Yağcı 27-05-2013 21:30

Altın çilek istilâcı değildir sevgili Fagus, fotoğraflayabilir misiniz, belki farklı bir bitkidir.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 22:31

Şu anda ne yazık ki elimde fotoğraf yok ama en kısa zamanda yüklerim. Onun farklı türleri olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilmem ama belki öyledir, farklı bir türdür.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 22:42

2 Eklenti(ler)
İşte benim amerikan sarmaşığım böyle. Burası bahçenin alt kısmı ile asıl kısmını bağlayan merdiven.

Adalet Yağcı 27-05-2013 23:24

Peyzaj yaptığınız alana, sebze bahçenize uzaksa bırakın kalsın, bir hayli gelişmiş zaten.
Ben küçük bir bitki olarak düşünmüştüm.
Sonbaharda kırmızı yapraklarını görmek hoşunuza gidecektir ayrıca.

Benim bahçem çok küçük ve süs bitkilerimin olduğu bölümde bu sarmaşık.
Clematisi, gülü ve diğer bitkileri tehdit ettiği için kurtulmaya çalışıyorum.

Fagus Sylvatica 27-05-2013 23:28

Benimki üst taraftaki çiçe bahçesini biraz işgal ettiği için benim de sınırlamam gerekiyor aslında. Ama bu alt kısma dokunmayı düşünmüyorum pek ;)

Fagus Sylvatica 27-05-2013 23:30

1 Eklenti(ler)
İşte bir fotoğraf daha

Fagus Sylvatica 28-05-2013 23:23

1 Eklenti(ler)
Bir süredir zaman bulup da foruma pek giremiyordum. Şöyle bir bakıp çıkıyordum. Neyse ki bu akşam biraz zamanım var ;) İşte yeni aldığımız mum feneri. Çok hoşuma gitti...

Fagus Sylvatica 29-05-2013 00:02

2 Eklenti(ler)
Beyaz zambaklarım açtı :D

Fagus Sylvatica 29-05-2013 00:05

1 Eklenti(ler)
Ikea'da gördüm ve almadan edemedim tabii, artık benim de yeniginem var ;)

YeniGine 29-05-2013 01:06

Sevgili Fagus mum fenerin çok hoş güle güle kullan... Mis zambaklar maşallah. Vee artık senin de yeniginen olmuş çok sevindim. Güle güle büyütesin inşallah.
Şimdi kendi kendime düşündüm işin garip tarafı bende bu sene hiç yenigine yok, komşumun bahçesinde varlar.

Fagus Sylvatica 29-05-2013 23:09

Sevgili YeniGine abla, güzel sözlerin için teşekkürler ;) Aslında eğer böylr bir çiçek olduğunu senden öğrenmeseydim Ikea'da köşe bucak aramazdım yenigineyi. Bahçe bölümünde direk koşup yenigineyi aradım :D Başka deyişle, sende yenigine yok ama dünyaya bir sürü yeniginesever kazandırmış oldun :D

YeniGine 29-05-2013 23:42

:D Çok teşekkür ediyorum sevgili Fagus, beni sevindirdin, çok hoşuma gitti sözlerin. Sağool.

Fagus Sylvatica 29-05-2013 23:49

Ne demek YeniGine abla, gerçekler bunlar, ben demesem başka biri der ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025