agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   almanyalı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30549.htm)

almanyalı 17-04-2013 23:48

1 Eklenti(ler)
Eklenti 391704

Geçen yazdan kalma karadeniz lahanası tohuma anca durmuş..böcekler üşüşmüş hemen.
bu karadeniz lahanasının lezzeti başka oluyor normal lahanaya göre.

almanyalı 17-04-2013 23:55

4 Eklenti(ler)
Eklenti 391707

Lalelerim merhaba diyor bir köşeden..

Eklenti 391708

Bir köşede minik hercai menekşe ve vapur dumanları var.

Eklenti 391711

Kırmızı şakayık da çoğalmış bu yıl.

Eklenti 391712

Her yere yayılmış bile..

almanyalı 18-04-2013 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1140587)
Hiçbir şey yapmasak da doğa kendi kendine güzellik oluşturuyor. ;)

merhaba,

Sevgili h_dogan, haklısınız doğa kendini her yerde kendi güzelliğini ortaya seriyor adeta..

bugün fark ettim ki bir sene bahçeyi nadasa bıraksak orman olacak :p
her yer ot nasıl başa çıkarım hiç bilmiyorum..
bir tavuğum ya da bir koyunum olaydı... :rolleyes:

almanyalı 18-04-2013 00:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur (Mesaj 1140597)
ne guzel bahce isleriniz baslamis almanyali
Kolay gelsin .)))

merhaba,

Sevgili yagmur, teşekkür ederim bugün besmeleyle ilk çapayı vurduk.
hayırlısı bakalım inşallah cumartesi günü toprak çevrilip tav hazırlanacak otlar atılacak..v.s....v.s çok iş var,
Bütün kış dinlendikten sonra iş zamanı başlıyor :D

almanyalı 18-04-2013 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1140695)
Sevgili almanyalı, bahçe şu haliyle doğal ve de güzel. Rastgelsin bahçede çok iş var gibi görünüyor. Çol çalışmanız gerekecek çok. Kolaylıklar diliyorum.

merhaba,

Sevgili Yeni Gine, gibi si fazla öyle çok iş var ki anlatamam.
bugün baya bir ot topladım resim çektikten sonra,
henüz bahçe yazın bıraktığım gibi duruyor :o

Bütün yaz bahçede oluyorum, ot bitirmiyorum yolarken :o bunlar son zaman çıkanlar.

Salyangozlar ortalıkta yoktu ama epey zaiyat var bu yıl yine..10 kök primel/ çuha çiçeğinden sadece ikisi hayatta kalmış,
ne varsa kemirmiş illet..:mad:

almanyalı 18-04-2013 00:28

5 Eklenti(ler)
Eklenti 391713

Bu çiçek yine çıkmış..maşallah eksem böyle olmaz, pembe yalınkat açıyor çok arsız heryerden bitiyor ismini unuttum şimdi havuç otunu anımsattı bana çiçeği.

Eklenti 391714

Irisler de açmış, bodur nergislerde yeni uyanıyor.

Eklenti 391715

Mavi ortanca diğerlerinin aksine hızla büyümüş..diğerleri ancak uyanıyor.

Eklenti 391719

Akelei de çıkmış..mor renkli benimki, bu bitki çok arsız ama çok güzel ger yıl daha geniş ve daha güzel açıyor.

Eklenti 391720

Sümbüllerim...en çok onları görünce sevindim, miss gibi kokuyordu .
doğrusu açmalarını kaçırdım ya salyangozlar yediyse dedim durdum.
Mavi olanları yemişler üç tane mavi vardı.

YeniGine 18-04-2013 00:28

Sevgili almanyalı kolaylıklar diliyorum; sonuçta artık bahçedesiniz yorucu da olsa güzel bir uğraş... Haydi bakalım bahçeye, iş başına... Rastgele!..
:( Benim de bir bahçem olsa idi keşke diye de şu an öyle içimden geçiverdi...

almanyalı 18-04-2013 00:41

5 Eklenti(ler)
Eklenti 391721

Mor yalınkat asterlerimde çıkmış, o da kendini heryıl yenileyen ve daha dolgun açan bir tür..seyrine doyulmuyor yaz sonunda.

Eklenti 391722

Şimdi adını hatırlayamadım ama kırmızı minik çiçekleri oluyor uzunca bir sap çıkararak açıyor.
Üç yıl oldu alalı minicik tek bir fide iken bu hale geldi :p

Eklenti 391723

Aslanağzı geçen yıldan kalan saplar yeşillenmiş, rengini hatırlamıyorum geçen yıl karışık ekmiştim birkaç kök kışı anlatabilmiş.

Eklenti 391724

Salyangozlara rağmen şimdiye kadar hayatta kalabilen primelim..

Eklenti 391725

Vişne çürüğü rengi çiçeği vardı bu şakayığın..tomurcuk var şimdiden.

almanyalı 18-04-2013 00:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1140712)
Sevgili almanyalı kolaylıklar diliyorum; sonuçta artık bahçedesiniz yorucu da olsa güzel bir uğraş... Haydi bakalım bahçeye, iş başına... Rastgele!..
:( Benim de bir bahçem olsa idi keşke diye de şu an öyle içimden geçiverdi...

merhaba,

Teşekkür ederim sevgili Yeni gine, bundan sonra güneş çıktımı kimse beni evde tutamaz artık..:D kolu komşu alıştı çoktan eğer evde yoksam bahçeye geliyorlar..:p

Allah gönlünüze göre versin sevgili arkadaşım, insanın hiç ummadığı anda karşısına neler çıkıyor,
ben buraya gelirken çok üzülmüştüm..
köyde doğdum büyüdüm, şehrin göbeğinde beton yığınlarının içinde nasıl yaşarım? alışabilirmiyim? korkusu vardı içimde.
Azıcık maydanoz ekecek kadar bir yere bile razı iken..
bu bahçeyi buldum..:D
şimdi deli gibi bütün yaz eşeleniyorum, eşim aklından zorun mu var her gün buraya geliyorsun diyor ama ne yapim bana iyi geliyor.

YeniGine 18-04-2013 01:00

:D Haklısın; zaten kimse de tutmasın...
Bahsettiğin konuda da haklısın, nereden bileceksin yapabilirmisin, nereye gidiyorsun, nasıl bir yer, başarabilir misin? Doğru ummadığın anda karşına neler çıkıyor. Rabbim inşallah hepimizin karşısına iyilikler güzellikler çıkartsın sevgili almanyalı.
Çok şükür karşına böyle bir bahçe çıkmış, zevkle eşelen dur inşallah.

almanyalı 18-04-2013 01:09

4 Eklenti(ler)
Eklenti 391732

Pembe ortancalardan biri ancak uyanıyor.

Eklenti 391733

Beyaz karanfil..kayınpederimin en sevdiği o dikmiş.
heryıl dahada büyüyor yalınkat açıyor.

Eklenti 391734

Bu da diğer primel...sadece iki tane hayatta kalmış acil koruma altına alıp yeni birkaç reng bulmam gerek.

Eklenti 391735

Sedum atumn joy...çok seviyorum bu sukkulenti, her yıl kocaman açıp kayboluyor..ertesi yıl yeniden merhaba diyor.

almanyalı 18-04-2013 01:20

4 Eklenti(ler)
Eklenti 391736

Asmanın altındaki nergisler çoktan geçmiş bile..

Eklenti 391737

Bir kısmı yeni merhaba diyor..

Eklenti 391738

Evin arkasındaki öbek...öbek diyorum çünki 5 yıl önce burda sadece üç tane nergis vardı...oysa şimdi minik bir orman oldu..aynı yerinde durdukça daha büyük çiçek açıyor.

Eklenti 391739

Komşunun ravent bitkisi..bana istediğin kadar al, yazın benim yerime sula dedi kendisi çok yaşlı arada suluyorum.
Rhabarber almanca ismi çok lezzetli turtaları pastaları oluyor, sadece sapı kullanılıyor yaprakları zehirli.

kelebek çalısı 21-04-2013 03:03

Sevgili almanyalı merhaba,

Uzun zamandır bahçe sayfanızı ziyaret etme fırsatını bulamamıştım, malum bahçe işleri hepimizi meşgul ediyor.

Salyangozlar ile yaşadığınız problemler için salyangozların musallat olduğu hassas bitki ya da sebzelerin diplerine kurumuş lavanta çiçeklerini serpiştirebilirsiniz. Bundan hoşlanmadıklarını söylemeliyim.

Clematislerinize de bayıldım bu arada. Bende de iki tür Clematis var ve şu sıralar tomurcuktalar. Başka bir tutku sanırım Clematis.

Bahçenizin yerleşik bitkileri zaten kışı atlatmışlar ve çiçekleri ile sizi karşılamışlar bile. Eh bir de sizin eliniz değdikten sonra önümüzdeki günlerde daha da keyiflenerek, aralarına katılacak yeni bitkilerle birlikte bu sayfada arz-ı endam edecekler eminim.

Ben de bahçenizin fotoğraflarının eklenmesi ile sizin çalışmalarınızdaki heves ve heyecanınızı yürekten paylaşıyorum sevgili almanyalı.

Kolaylıklar diliyorum.

neslihan0602 21-04-2013 15:51

Sayın almanyalı,ne güzel bir bahçeniz var,gezdim sizden habersizce:cool:ellerinize sağlık..Gerçekten sedum harika görünüyor,utanmasam bir dal kırıverecektim:oŞaka bir yana hepsi birbirinden güzel bitkiler,sağlıkla mutlulukla tadını çıkarın::rolleyes:

almanyalı 21-04-2013 20:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 393433

Bugün bahçedeydik, çok iş var bir kenardan başladık, önce otları temizledik.

Çiçek bidonumda ısırgan otu çıkmış birsürü :)

almanyalı 21-04-2013 20:25

1 Eklenti(ler)
Eklenti 393442

Altın çilek sapları öylece kalmış,
evin arkasını temizlerken iki buçuk saat uğraştık kuru dalların hepsini topladık.

Bulunduğumuz bölgede bu yıl bahçelerde ateş yakmak yasaklanmış, belediyeden izin almadan ateş yakamıyoruz..topladık tepe yaptık.

almanyalı 21-04-2013 21:27

1 Eklenti(ler)
Eklenti 393468

merhaba,

Sevgili Kelebek çalısı, ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz, çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
bu nergis sizin için bugün açmış, yeni çektim resmini:)

Bahçe sezonunu yeni açıyoruz, geçen yıldan ne kadar zayiat var henüz tam olarak bilmiyorum.

Şimdilik primel ve sümbüller azalmış..diğer soğanlılar ancak çıkıyor.

Salyangozlarla ilgili lavanta önerinizi deneyeceğim mutlaka, bugün ne hikmetse hiç görmedik ortalıkta yoklardı...:eek:sadece 3 tane oldukça iri dana burnu böceği bulduk biri başparmağımdan büyüktü.

Clematis burda çok seviliyor çokta çeşidi var, benim geçen yıllardan kalma bir mor vardı fakat nedense yeşermedi sanırım kurumuş.. birkaç çeşit daha edineceğim inşallah :rolleyes:

almanyalı 21-04-2013 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neslihan0602 (Mesaj 1142437)
Sayın almanyalı,ne güzel bir bahçeniz var,gezdim sizden habersizce:cool:ellerinize sağlık..Gerçekten sedum harika görünüyor,utanmasam bir dal kırıverecektim:oŞaka bir yana hepsi birbirinden güzel bitkiler,sağlıkla mutlulukla tadını çıkarın::rolleyes:

merhaba,

Sevgili neslihan 0602, teşekkür ederim bahçemiz çok büyük değil ama bize yetiyor, bütün yazı burda geçiyoruz.:)

Ziyaretinize sevindim herzaman beklerim, sedum autumn joy' bende çok seviyorum.
Çiçek açınca çok güzel oluyor kucak dolusu çiçekleri oluyor pembe pembe..arılar mest oluyor başında:D

almanyalı 22-04-2013 07:55

1 Eklenti(ler)
Eklenti 393801

Bu bitki de kışı atlatmış, bir tane daha var ama onun tepesi kurumuş dipten verdiği sürgünlerde yeşil olarak çıkmış.

almanyalı 22-04-2013 08:05

1 Eklenti(ler)
Eklenti 393803

Bir tane minik petunya açmış:)

almanyalı 22-04-2013 08:09

1 Eklenti(ler)
Eklenti 393804

Laleler de tomurcukta, geçen yıldan kalanları salyangozlar ellemiş tek tük çıkıyorlar:)

almanyalı 22-04-2013 08:26

3 Eklenti(ler)
Eklenti 393805

Eklenti 393806

Eklenti 393807

Burası da bize ait, su tulumbamızın hemen arkası..
Kayınpederimin söylediğine göre kırk yıldır boş..kimse birşey dikmemiş.

Sahibi yıllar önce kayınpederime vermiş "ister kendin işle ister kiraya ver" demiş.

Fakat kayınpederim yabancı gelmesin yakınımıza diye kimseye vermemiş..öylece duruyor.

Bir köşeden girip yavaş yavaş temizlemek istiyorum ki ileride yeni bir çiçek bahçem olsun.

Isırgan otu boyum kadar oluyor yazın ilk resimdeki kuru otlar onların kurusu.

Ikinci resimdeki çalı da her sene dipten kestiğim halde inatla çıkıyor.:rolleyes:

yagmur 22-04-2013 09:47

kolay gelsin almanyali cok isiniz var cok :p
temizlenince guzel ce keyfini cikarirsiniz .))

almanyalı 25-04-2013 07:41

1 Eklenti(ler)
Eklenti 395123

Papatyalarım iyice büyüdüler, tek tek ayırıp fide olacaklar birazdan:)

almanyalı 25-04-2013 07:50

2 Eklenti(ler)
Eklenti 395126

Eklenti 395127

Çan sarmaşığı oldukça canlandı artık..bugün bahçeye gidiyorlar ;)

Alttaki resimde aynı saksıda kara gözlü suzan, çan sarmaşığı, latin çiçeği sarmaşığı var.

Hepsi bugün itibariyle yeni yerlerini alacak bahçemde.:D

almanyalı 25-04-2013 07:55

1 Eklenti(ler)
Eklenti 395128

Geçen yıldan kalan tagetes/çelebi çiçeği tohumlarını bahçeden toplamıştım bir saksının kenarına atıvermiştim..çok güzel çıkmışlar.

almanyalı 25-04-2013 22:35

1 Eklenti(ler)
Eklenti 395501

Buz çiçeği idi galiba türkçesi unuttum şimdi:o
çok güzel çimlendi..bugün tekli fide yaptım, bir iki haftaya bahçeye dikerim inşallah:D

almanyalı 25-04-2013 22:39

1 Eklenti(ler)
Eklenti 395514

Biberlerimmm......hızla büyüyorlar, böyle üç uzun saksı daha var.;)

yagmur 25-04-2013 22:50

Almanyali biberlerin ne guzel buyumusler bende kaloriferin
Yanina ekmistim ama boylari uzadi incecikler simdide seraya koydum.

almanyalı 26-04-2013 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur (Mesaj 1144752)
Almanyali biberlerin ne guzel buyumusler bende kaloriferin
Yanina ekmistim ama boylari uzadi incecikler simdide seraya koydum.

merhaba,

Sevgili yagmur teşekkür ederim, camın önünde duruyor benimkiler tekli viyollere dikilme zamanı geldi aslında ama fazla yerim olmadığı için biraz bekleyecekler:o

Siz ne zaman ektiniz bilemem tabii ama ben normalde bir mart' tan sonra ekiyorum bu yıl biraz geç kaldı.
sardunya toprağı kullanıyorum normal toprağa göre daha iyi su tutuyor haftada bir suluyorum.
sizede öneririm uzun saksıda ise fazla su vermeyin biber sevmiyor, serada çok çabuk kalınlaşır gövdeleri ama viyole dikmeniz gerek.

sevgilerimle

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025