agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   almanyalı / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30549.htm)

hüzünlimanı 05-04-2013 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1130627)
Eklenti 384088

Katmerli çelebilerim de çıkmaya başladı..:D bu yıl her yeri bunlarla kaplayacağım ki salyangozlar gelemesin..;)

sayın almanyalı çelebi çiçeğinin başka bir adı varmı googlede araştırdım hiç çelebi çiçeği diye bir çiçek çıkmadı salyangozlar gelmiyomu o çiçek olunca benim bahçem yok ama kızımın mezarına çiçek ekiyorum birdahaki gidişimde çoğu yenmiş oluyor zehirli ilaçlarda kullanmak istemiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

almanyalı 05-04-2013 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzünlimanı (Mesaj 1133109)
sayın almanyalı çelebi çiçeğinin başka bir adı varmı googlede araştırdım hiç çelebi çiçeği diye bir çiçek çıkmadı salyangozlar gelmiyomu o çiçek olunca benim bahçem yok ama kızımın mezarına çiçek ekiyorum birdahaki gidişimde çoğu yenmiş oluyor zehirli ilaçlarda kullanmak istemiyorum beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

merhaba,

Sevgili hüzünlimanı, hoşgeldiniz sayfama.
Öncelikle kızınıza Allah'tan rahmet eylesin çok zor iyi biliyorum.
Bizim yaşadığımız bölgede( Ege bölgesinde) genellikle kullanılan yerel adı çelebi,
bu yüzden google'dan pek çıkmaz normal ismi tagetes. kadife çiçeği de diyorlar.
Benim gördüğüm kadarı ile benim bahçemdeki salyangozlar bir tek bu bitkinin yakınına sokulmuyor hatta ona yakın olan sebzeleri bile yemiyor.
Bu yüzden bu yıl birkaç çeşit ekmek niyetindeyim, bütün sebzelerin etrafına dikeceğim.
Kızınızın mezarına bahçe karanfili ya da gazanya dikebilirsiniz, karanfile de salyangoz gelmiyor.
gazanya ben hiç dikmedim, fakat tohum paketini gördüm üstünde salyangoz ve karınca bu bitkiyi sevmez yazıyor.

sevgilerimle

hüzünlimanı 05-04-2013 15:17

merhaba

hoşbulduk çok teşekkür ederim ayrıntılı anlatmışsınız,geçen yaz kadife çiçeğinide denedim mezarlıkta hepsini yediler sanırım bizim salyangozlar avrupadakilere göre daha arsız:)ama dediğininiz gibi gazanya ve karanfile gelmiyorlar,bu arada fidecikleriz çok güzel görünüyolar inşallah açmış hallerinide burdan görürüz.

saygılar

almanyalı 06-04-2013 12:37

2 Eklenti(ler)
Eklenti 386136

Eklenti 386137

Almanca ismi ve latince ismi üstünde yazıyor,
türkçe ismine baktım ama sadece yer açelyası çıkıyor o da bu çiçeğe hiç benzemiyor.

Geçen yıl bir tane hazır fide almışım bu çiçekten güzel açmıştı ama tohum olmadı,
bende bu yıl tohumunu buldum..

adı: Clarkia unguiculata
tek yıllık, boyu 60 cm.
dikim zamanı: Mart ayı ile mayıs ayı arası.
7~14 gün içinde 15 derecede çimleniyor, açık alanda da ekilebilir, toprak nemli durmalı.
Toprağın altında kalınca çıkmıyor, üstüne ekilmesi gerek.
25~10 cm aralıklarla dikilmeli.
Bol güneşli veya yarı güneşli yumuşak toprak seviyor.
Haziran ayı ile Ekim ayı arasında çiçekli oluyor.

Bu yıl rengarenk bir bahçe istiyorum:D
yer açelyası demişken..onuda bulup ekmek niyetindeyim;)

neslihan0602 06-04-2013 14:36

Geçen yıl ekmiştim clarkia,çok narin çiçekleri var ama maalesef çok kısa ömürlü çiçekler..tohumlarından yeniden çıkıyor.

almanyalı 06-04-2013 15:19

3 Eklenti(ler)
Eklenti 386192

Eklenti 386195

Eklenti 386196

Clematiserde yeni, bahçeye gidene kadar saksıya aldım.
Geçen yıldan bitane clematis vardı bahçede ama kışı atlatabildimi bilmiyorum.

almanyalı 06-04-2013 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi neslihan0602 (Mesaj 1133874)
Geçen yıl ekmiştim clarkia,çok narin çiçekleri var ama maalesef çok kısa ömürlü çiçekler..tohumlarından yeniden çıkıyor.

merhaba,

Sevgili neslihan 0602, dediğim gibi ben geçen yıl hazır fide olarak aldım.
Aldığımda çiçekliydi, bakalım bu yıl nasıl olacak?:)

Fagus Sylvatica 06-04-2013 20:50

Salyangozların kardelenlere yaptıklarından bahsetmiştiniz ya sayın almanyalı, küçük (bunu doğa sevdisinden söylüyorum, yoksa küçük müçük değiller) canavarlar benim de lalelerimi yemişler, neyse ki çok zarar yok. Bunun için hiç bir çözüm yok mu gerçekten ? (tabii kesinlikle ilaç istemiyorum)

gtatas 06-04-2013 21:32

Bahçe sevginiz ve bu sevginin sonucunda oluşturduğunuz bahçenizin çok güzel olduğunu düşünüyorum ama fotoğraflarını da paylaşın ara sıra kar yağmur fotoğrafıda güzeldir oraların.İşleriniz de kolaylıklar diliyorum.

almanyalı 06-04-2013 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gtatas (Mesaj 1134015)
Bahçe sevginiz ve bu sevginin sonucunda oluşturduğunuz bahçenizin çok güzel olduğunu düşünüyorum ama fotoğraflarını da paylaşın ara sıra kar yağmur fotoğrafıda güzeldir oraların.İşleriniz de kolaylıklar diliyorum.

merhaba,

Sevgili gtatas teşekkür ederim, soğuklar ve ardı arkası kesilmeyen yağmur ve kar nedeni ile henüz bahçeye gidemedik:( hala geceleri - 3- 2 derece soğuk..

Bu yıl daha bahçeye ayak basamadım, gider gitmez sizlerle ilk gördüğüm manzarayı paylaşacağım sabırsızlıkla hava açsada gitsem diye bakıyorum.:rolleyes:

almanyalı 07-04-2013 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1133985)
Salyangozların kardelenlere yaptıklarından bahsetmiştiniz ya sayın almanyalı, küçük (bunu doğa sevdisinden söylüyorum, yoksa küçük müçük değiller) canavarlar benim de lalelerimi yemişler, neyse ki çok zarar yok. Bunun için hiç bir çözüm yok mu gerçekten ? (tabii kesinlikle ilaç istemiyorum)

merhaba,

Sevgili Fagus Sylvatica,
Salyangoz dediniz...yarama bastınız şimdi :( zaten havalar soğuk gidemiyorum lalelerim nergislerim ne halde? diye merak içindeyim. iyice meraklandım :)

Ilk eklediğim resimde burda satılan Rindenmulch denen bir malzeme var,
sevgili arkadaşım Kelebek çalısı türkçesinin malç/ ağaç kabuğu parçaları olduğunu yazmıştı.
Onunla çiçeklerinizin diplerini kaplayabilirsiniz bu malzeme otların çıkmasını engelliyor ve salyangozlar içinden geçemiyor,
biz kayinvalidemin bahçesindeki çiçekli alanı bu malzeme ile kapladık bayağı fark ediyor diğer sebze kısmına göre daha az geliyorlar.

almanyalı 07-04-2013 00:25

devamı

Ben kendi bahçemde çiçeklerden medet umuyorum artık..:) başka birşey kar etmiyor..
Geçen yıl tagetes ve naneleri yemediler hatta yanında bulunan sebzelere dahi dokunmadılar.
Bu yıl heryeri gazanya, tagetes nane, karanfil le kaplayacağım :D

Yağmur çok yağınça yollarda bile cirit atıyorlar, geçen yıllarda elimden büyük salyangozlar gördüm :eek: kabaklarımı yediler hep..:(
Neyseki italyanlar o dev salyangozları toplayıp bir güzel yiyorlar yoksa bahçe filan kalmazdı valla:D;):dilli:
Toprağı kuru tutun diyebilirim, salyangozlar nem severler kuru ortama gelmezler ve bakıra bakır rle çekebilirsiniz.

Fagus Sylvatica 07-04-2013 00:31

işimiz zor desenize, bizim burada da çok oluyor, her tarafı kaplıyorlar, ama dediğiniz gibi ben de karanfili deneyeyim o zaman, sağolun :)

almanyalı 07-04-2013 09:45

2 Eklenti(ler)
Eklenti 386588

Eklenti 386589

Clematis' leri büyük bir saksı içine aldım,
yanlarında birde hanımeli diktim bahçeye gidene kadar beraber yaşayacaklar..:o

Ikinci resim ise sarmaşık bitkilerin nasıl dikilmesi gerektiğini gösteriyor, resimdeki gibi yamuk dikilmeli imiş...bende yeni öğrendim,
şimdiye kadar hep dik olarak dikiyordum artık dikkat edeceğim.

Fatoş 07-04-2013 11:06

Ellerinize sağlık , her şey çok güzel. Bugün bahçeniz de dört önemli bilgi öğrendim Salyongozlara karşı ağaç kabukları, nane, karanfil. Sarmaşık bitkilerinin eğimli ekilmesi:)) Çok teşekkürler. Sevgi selamlarımla.

h_dogan 07-04-2013 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1134211)
Eklenti 386588

Eklenti 386589

Clematis' leri büyük bir saksı içine aldım,
yanlarında birde hanımeli diktim bahçeye gidene kadar beraber yaşayacaklar..:o

Ikinci resim ise sarmaşık bitkilerin nasıl dikilmesi gerektiğini gösteriyor, resimdeki gibi yamuk dikilmeli imiş...bende yeni öğrendim,
şimdiye kadar hep dik olarak dikiyordum artık dikkat edeceğim.

Siz yamuk dikmeseniz de o uzadıkça yatacağı için bu öneriyi yapmışlardır. Sonuçta sarılıcı bir bitki. ;)

almanyalı 08-04-2013 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş (Mesaj 1134240)
Ellerinize sağlık , her şey çok güzel. Bugün bahçeniz de dört önemli bilgi öğrendim Salyongozlara karşı ağaç kabukları, nane, karanfil. Sarmaşık bitkilerinin eğimli ekilmesi:)) Çok teşekkürler. Sevgi selamlarımla.

merhaba,

Sevgili Fatoş hoşgeldiniz sefalar getirdiniz hemşerim, ayrıca ödülünüz de kutlu olsun:) çok güzel bir bahçeniz var Allah nazardan saklasın elinize emeğinize sağlık.
yine gelin izmire ve tüm izmirli bitki delilerine selamlar
:D

almanyalı 08-04-2013 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1134310)
Siz yamuk dikmeseniz de o uzadıkça yatacağı için bu öneriyi yapmışlardır. Sonuçta sarılıcı bir bitki. ;)

merhaba,

Haklısınız valla :p dikkatimi çekti paylaşayım dedim,
bundan sonra bende yamuk dikicem ki sonradan düz olarak uzasın.:)

almanyalı 17-04-2013 18:53

1 Eklenti(ler)
Eklenti 391529

merhabaaa...!!:D

Nihayet buralara bahar gelmeye başladı, iki gündür hava güneşli 23 dereceyi gördük...ve hemen bahçeye koştuk bugün ilk defa ayak bastık, ilk otu yolduk, ilk fidemizi diktik.:D;)

almanyalı 17-04-2013 19:04

1 Eklenti(ler)
Eklenti 391530

Evimiz...
Çok eski nerden baksanız 30 yıllık, kayınpederimin eseri..zamanında tek başına yapmış" acemilik işte, bir heves yaptım hemde tek başıma!:D" diye anlatır hep.
Bu yüzden sökmeye kıyamıyoruz,
birkaç yıl içinde Türkiye' ye dönmemiz söz konusu olduğu için yeni bir eve şimdilik ihtiyaç duymuyoruz,
zaten içinde sadece çapamızı küreğimizi tutuyoruz.

almanyalı 17-04-2013 19:11

1 Eklenti(ler)
Eklenti 391536

Su tulumbamız ve bidonlarımız, burda havalar genelde yağmurlu olduğu için pek kullanamıyorum bidonlar genelde yağmur suyu ile dolmuş oluyor.

Bulunduğumuz bölgede her bahçenin mutlaka kendi suyu var ve ücretsiz, su dan tasarruf etme ihtiyacı duymuyoruz hiç :)

almanyalı 17-04-2013 19:14

1 Eklenti(ler)
Eklenti 391537

Asma hala uyanmamış, bu yıl derin budadık üzümü pekmezlik üzüm çok tatlı ve iri çekirdekli ama yaprağı çok güzel oluyor.

almanyalı 17-04-2013 19:38

3 Eklenti(ler)
Eklenti 391539

Ilk olarak ceviz ağacımızın altına mor petunyalar diktim, saksıda ki çiçekler iris balkonumda yer kalmadığı için bahçeye geldi.

Eklenti 391543

Naneler...heryerden çıkıyorlar artık kendi haline bıraktım yol yol ellerim şişti geçen yaz..:o

Eklenti 391544

Kırmızı gül..
bu gülü iki yıl önce kayinvalidemin komşusu bana hediye göndermiş saksısı ile,
ben Türkiye' ye izne gelmiştim haberim bile yoktu..willhelm ölmüş.
geri döndüğümde kayinvalidem gülü verdi teşekkür bile edemedim,
bu gül bana onu hatırlatıyor baktıkça.

almanyalı 17-04-2013 19:51

2 Eklenti(ler)
Eklenti 391550

Leylak da uyanmış, minik bir fide halinde almıştım üç yıl oluyor epey toparladı kendini belki bu yıl açar da çiçeklerini gösterir.

Eklenti 391555

Geçen yıldan kalma mısır kurusu...aynı yerinde duruyor, burda tatlı mısır var sadece, süt mısır bulmak nerde ise imkansız..
çok sevdiğim bir komşum taa Tire'deki evinin bahçesinden alıp getirmiş tohumları benim için.:)

almanyalı 17-04-2013 20:05

3 Eklenti(ler)
Eklenti 391558

Doğa tüm güzelliğini sergiliyor..baharın gelişi ile bu güzellikler kendiliğinden açıp toprak çevrilmeden kayboluyor ertesi yıl yeniden çıkıyorlar.

Eklenti 391560

Maviş maviş..

Eklenti 391561

Sarı sarı...hindiba' lara hiç kıyamıyorum bahçeye renk katıyorlar,
tohum olunca kartopu gibi oluyorlar çocukken üflemeyi çok severdim şimdi sevgili kızımla üflüyoruz.. ;)

almanyalı 17-04-2013 20:14

2 Eklenti(ler)
Eklenti 391562

Asmanın dibinde her yıl kendiliğinden çıkan bu güzele ne demeli? asma yapraklandğında hemen kayboluyor.:p

Eklenti 391568

Gelincik..yabani güzel öyle kısa ki ömrü..ben seyrine doyamazken sevgili kayinvalidem onları toplayıp gözleme yapıp afiyetle yiyor..umarım bunları görmez...yoksaa :eek:

h_dogan 17-04-2013 20:53

Hiçbir şey yapmasak da doğa kendi kendine güzellik oluşturuyor. ;)

yagmur 17-04-2013 21:07

ne guzel bahce isleriniz baslamis almanyali
Kolay gelsin .)))

almanyalı 17-04-2013 23:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 391703

Yılın ilk ebegümeci çıkmış..yaprağının sarması çok güzel oluyor, çiçeğinin güzelliği zaten belli..;)

YeniGine 17-04-2013 23:46

Sevgili almanyalı, bahçe şu haliyle doğal ve de güzel. Rastgelsin bahçede çok iş var gibi görünüyor. Çol çalışmanız gerekecek çok. Kolaylıklar diliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025