![]() |
Sayin YeniGine sizin olayını resmen cezaevi açık görüş olayina donmus,hem üzüldüm hem güldüm,yanlış anlasilmaktan korkarım,güldüm derken bende de aynı sorun var,bahce veya balkon olmadigindan evin girişinde merdivenlerde tutuyorum saksilari birde korkuyorum çalıcaklarr diye,dilerim birgün bahçenize kavusursunuz.
|
Sevgili YeniGineciğim,bahar dalı fidesi ve katmerli gülhatmi tohumları için çok teşekkür ederim.Eve gelir gelmez suya koydum.Yarın sabah işe gitmeden önce ekerim diye düşünüyorum.
Telefonda anlattığım gibi apartman görevlisini suça teşvik ettirmeyeceğim.:)Benimde bahçemde artık bir bahar dalım olacak. O güzel yüreğine sağlık canım çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aynı kaderi paylaşıyoruz demek ki dediğiniz gibi bizlerin işi zor; sevince vazgeçemiyoruz da ne yapalım olduğu kadar... Çok teşekkür ediyorum, sağolun inşallah bir gün sizin de bahçeniz olur. |
Alıntı:
:) Bina görevlisi kurtuldu. Diktiğim zaman paylaşır isen sevinirim sevgili Aliyye... |
4 Eklenti(ler)
İlk açan sümbülüm...
Eklenti 597233 Üzüm sümbüllerim ve lalelerim de büyüyorlar... Eklenti 597234 Eklenti 597235 Eklenti 597236 |
Alıntı:
Şaka bir yana çok güzelmiş rengi, ne güzel kokuyordur... ;) |
:( Kıyamam 4. senesi bu. Bir tek yaptığım sorup soruşturup öğrendiğim çiçeğini keseceksin yapraklar kendiliğinden soluncaya kadar kalacak. :( Soğan hep aynı yerinde. Ne kadar vefakârmış hâlâ çiçek açıyor... Ve kokusu harika mı harika sevgili A-NOMAD'ım.
|
Alıntı:
Kendi haline bırakılınca daha rahat ediyorlar sanırım. Annemlerin bahçedeki soğanlıların hepsi sürekli yerlerinde kalır, soğanları hiç çıkarılmaz ama mevsimleri geldikçe salına salına şovlarını yapıp herkesi mest ederler, hiç nazlanmazlar :) |
Maşallah annenlerin soğanlılarına o halde sevgili A-NOMAD'ım, ben de hiç sökmedim geçen seneye kadar fakat o kadar çok soğanlımı kaybettim ki, yok oldular hep. Bir geçen sene bulabildiklerimi söktüm sanırım onlar da beslenememiş özellikle laleler şu an çoğunluğu tek yaprak halindeler.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın telato'nun bana göndermiş olduğu sümbülteberimi bugün söküp saksıya aldım, (yine koruma amaçlı tabi) 2 tane yavrusu kendiliğinden ayrıldı, diğer yavruları korkuma ayıramadım...
Eklenti 597552 Eklenti 597553 Ve saksıya diktikten sonra fotoğraflamayı unuttum... :( |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Çiçekte kumkuatım...
Eklenti 597557 Eklenti 597558 2 ay oldu nerede ise, hâlâ tomurcukta açelyam... :( Eklenti 597559 |
Alıntı:
Yavrularına iyi bakın:D:D Sanırım benimkiler bozuldu:( |
Alıntı:
|
Dua etmek:D gerekiyor olabilir...
|
4 Eklenti(ler)
Sümbüllerim...
Eklenti 598374 Eklenti 598375 :( Hesapta korumaya aldığım sümbüllerimin son halleri... Eklenti 598376 Eklenti 598377 |
YeniGine'ciğim, senin bahar çoktan gelmiş, biliyorum çok yoruluyorsun ama bunları böyle rengarenk görmek de ömre bedel.
Solanum dan bahsettin mi ben mi görmedim? Yaşıyor mu acaba? Bir de atlasları merak ettim, hepsi de tuttuysa yer gök atlas olacak demektir :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili CAN Adalet Hanım aslında yorulmuyorum zira ekmek-dikmek çok seviyorum. Fakat işte olanaklar, imkânlar zorlayınca daha çok üzülüyorum. Saksıya aldığım sümbüller hesapta korumak için ama bu sefer de gelin görün ki kedicik wc niyetine kullanmak istedi. :( Çoğu zarar gördü tabi yine. Ama tabi ben elimden geldiğince yine devam etmeye çalışıyorum...
Eklenti 598380 Nergisim ve hemen arkasından da az biraz solanumum çıkıvermiş. Kışı bina içersinde geçirdi ve 2 hafta önce kadar çıktık dışarı. Ve niyetim ayrıca fotoğraflayıp size kızımı gösterip yapmam gereken bir şey var mı diye sormak idi... Atlaslar hâlâ toplantı salonunda duruyorlar, korkuma dışarı çıkaramıyorum. Hani şu mart ortalarını görmeden. |
Alıntı:
Emin ol pek seviniyorlar, mesela benim Güler atlas dışarı çıktığından beri sevincinden şüpheli oluşumlar (tomurcuk olmalarından şüpheleniyorum, inşallah öyledir) çıkartmaya girişti :cool: Mart kapıdan baktırabilir haklısın ama olsa olsa 1-2 gün baktırır, korkma :) |
:) Çıkarayım yani. Valla 2 kış çok kayıplar verince korkar oldum işte. Atlası da, aloeverayı da çıkarayım yani... :) Hâlâ saklıyorum.
Ve bana göre Güler atlas tomurcukta sevgili A-NOMAD. :( Benim şu an saksılarımı bir görsen sanırsın hepsi boş. Ama işte hepsinde hani belki canlanır umudu ile beklediğim köklerle dolu... |
Aloe verayı bilemem ama atlaslarını çıkar artık, vaktidir. Bahar bereketiyle gelir merak etme, eminim o saksıların çok güzel yeşerip yüzünü güldürecekler.
Ağzından bal akıyor şekerim, inşallah dediğin gibi tomurcuktadır ;) |
YeniGinem gönderdiğin soğanlar yeşermeye başladı. Malum Eskişehir iklimi, sizinkiler solunca benimkiler açıyor:)
. Merakla bekliyorum renklerini, bana süpriz olacak senden ve Sdurul ablamadan gelenler. Açanları bizim içinde kokla :), emeğine sağlık. |
Sevgili yenigine senin bahçeye bahar gelmiş galiba ohh mis gibi sümbüller nergizler açmış harikalar ya:)
|
Harikasın YeniGine'ciğim, neyapıp edip Solanum'u yaşatmayı başardın, tebrik ediyorum :)
Derli toplu bir görünüm istiyorsan sağından solundan kırpıştırabilirsin, hatta bundan hoşlanır bile. Kısa donlarda(yarım saat-bir saat) bitkiler fazla zarar görmüyorlar, uçlarda birkaç cm. donsa da gövde ve kalın dallar sağlam kalıyor korkma. Nergislerin sümbüllerin de can yakıyor :) |
Sevgili aleydim benim de lale ve muskari soğanlarımın henüz çiçek sapları görünürlerde yok. Lalelerin renkleri bana da sürpriz olacak, ben de bilmiyorum. Ve merakla bekliyorum; hergün kontrol...
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... Sevgili günebakan'ım tek tek açıyorlar yavaş yavaş. Öyle çok dağınık yerlere dikmişim ki bunlar binanın ön tarafına diktiklerim. Teşekkür ediyorum, sağolasıın... Sevgili Adalet Hanımcığım solanumum zaten hemen bina girişinin kapı önünde duruyor :) baktım ki kardı-dondu durumları olur ise hemen binaya alacağım. Ve evet hep binadan çıkınca karşımda solanum ve düşünüyorum uç dalları çok ince, acaba budamak gerekir mi, budarsam çiçeklenir mi? Ve ben hâlâ :o budamayı da bilmediğim için hep düşünüp duruyordum. O halde nasipse az biraz ucundan-bucağından budamaya çalışayım. Teşekkür ediyorum, sağoluun... |
5 Eklenti(ler)
Bu sümbüllerimi paylaşmayı unutmuşuum...
Eklenti 598576 Eklenti 598577 Eklenti 598578 Eklenti 598579 Eklenti 598580 |
Alıntı:
Eskiden amiral marka kedi kumu alırdım bizim kediler çişleri gelince bahçede de olsalar koşa koşa gelir eve kumlarına yapar üstlerini örter yine dışarı giderlerdi. :) Kapı kapalı ise tırmalar miyavlar dururlardı, hele bir havucumuz var idi evin kapısını ne yapar yapar açardı. :D |
:( Ah ah Sayın sinbas valla bu sevimli kedicik, çok da seviyorum sonuçta sokak kedisi. Haklı, yumuşak toprak arayacak bulunca da ihtiyacını giderecek. Fakat son 1 haftadır gözlemlediğim sümbüllerim büyüdükçe pek uğramaz oldu saksıya. Anladığım kadarı ile boş topraklı yerleri tercih ediyorlar...
İnşallah düşündüğüm gibidir... |
Allah kolaylık versin..Kediler ve bitki yetiştirmek..Çok zor..Sabrınız ve sevginizden dolayı sizi tebrik ediyorum..
|
Alıntı:
Çok teşekkür ediyorum, sağoluun... |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Sanki geçen sene hepsi bir yöne bakıyorlardı. Bu sene :) sanki küsmüşler.
Eklenti 599358 Eklenti 599359 Eklenti 599360 Eklenti 599361 |
5 Eklenti(ler)
:) Bahar dallarım 3 tane oldular... 3.'nün renginin farklı olması sevindirdi beni...
Eklenti 599362 Eklenti 599363 Eklenti 599364 Eklenti 599365 Eklenti 599366 |
Bahar dallarınız , nergisleriniz bir harika sevgili Yenigine.....
|
2 Eklenti(ler)
:) Bana da rastgelsin inşallah!.. Bugün biber tohumlarımı ektim. Sevgili İsmail Kuzucu, Sevgili akçabardak'ıma ve emeği geçen aile fertlerine tekrar çok teşekkürler.
Eklenti 599367 Eklenti 599368 |
Alıntı:
|
:pNergisleriniz küsmemiştir dört koldan etrafı gözetiyorlar gören göremeyeni haberdar ediyor , güzel bir gün dilerim.
|
Nergisler, bahar dalları muhteşem :)
Bahar dalı çelikten tutuyordu değil mi? Emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun bu arada :) sevgiler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025