agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

efeege 15-07-2013 10:40

sayın h dogan..
sebzeleriniz çiçeklerinizin maşşallahı var adananın sıcağına rağmen..
bende zinia meraklısı olarak çeçitlerini çok beğendim mümkün olursa tohumlarından bende talibim..
selamlar.

h_dogan 15-07-2013 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1179989)
sayın h dogan..
sebzeleriniz çiçeklerinizin maşşallahı var adananın sıcağına rağmen..
bende zinia meraklısı olarak çeçitlerini çok beğendim mümkün olursa tohumlarından bende talibim..
selamlar.

Kısmetse paylaşacağım tohumlarını Sn. efeege. Teşekkürler beğeniniz için.

h_dogan 18-07-2013 23:03

4 Eklenti(ler)
Kaktüs çok yavaş büyüyor, su dışında hiçbir şey vermiyorum. :)

h_dogan 18-07-2013 23:04

1 Eklenti(ler)
Hanımelini tam açtığı zaman fotoğraflayamamıştım.

h_dogan 18-07-2013 23:05

1 Eklenti(ler)
Yediveren üzümün ilk meyveleri olgunlaşıyor yavaştan.

h_dogan 18-07-2013 23:07

4 Eklenti(ler)
Lif kabakları hem büyüyor hem de minikleri oluşturuyor.

h_dogan 18-07-2013 23:08

2 Eklenti(ler)
Mısırlar tohuma kaldılar.

h_dogan 18-07-2013 23:09

2 Eklenti(ler)
Küçük yapraklı fesleğen de hem çiçek hem tohum oluşturuyor.

h_dogan 18-07-2013 23:09

1 Eklenti(ler)
İlk olan muz salkımının meyveleri baya dolgunlaştı.

h_dogan 18-07-2013 23:11

Solanum nigrum

2 Eklenti(ler)
İt üzümü de hatırı sayılır yabancı otlardan.

h_dogan 18-07-2013 23:12

1 Eklenti(ler)
Yüzünüzden GÜLücük eksik olmasın iyi geceler.

YeniGine 19-07-2013 00:00

Allah razı olsun sevgili hdoğan, senin de inşallah; sana da iyi geceler...
Sevgili hdoğan, o kaktüs çiçek açıyor mu acaba, komşumda da var. Yani benim tarafa alabilirim; benim taraf dediğim de yine bitkileriyle, bahçesiyle ilgilendiğim komşumun oraya yani.

Sevgi 19-07-2013 00:05

Sn. Doğan,
Adana ya geldiğimde fırsat bulup ziyaretinize gelemedim. Ama şimdi çok kızıyorum kendime keşke gidip tanışsaydım da bu bahçeyide gezseydim diyorum.

Bol hasatlar dilerim.

YeniGine 19-07-2013 00:15

:( Çok yazık, Adana'ya kadar gidilir de Sevgili hdoğan ile tanışılıp, bahçesi gezilmez mi. Kendinize kızmakta çok haklısınız Sevgili Sevgi.

banusemiha 19-07-2013 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1179800)
Benim de siyah çerim oldu... Dayımın bahçeye ektiklerimi herkes çalmaya uğraşıyormuş. En azından tadına bakayım diye dün getirmiş.

Yaşasın tohum takas şenliği!
Eklenti 426435
Hatta sarı ampul çeri bile var!
Eklenti 426436
Benimki de görmemişin domatesi olmuş hesabı...:p

örüyorum..

Çok güzeller maşallah..Görmemişin domatesi olmuş diyorsunuz ama ben de ilk defa siyah domatesin çerisini ve ampul domatesi görüyorum..Paylaşımlarınız için teşekkürler..

Sevgi 19-07-2013 00:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1181486)
:( Çok yazık, Adana'ya kadar gidilir de Sevgili hdoğan ile tanışılıp, bahçesi gezilmez mi. Kendinize kızmakta çok haklısınız Sevgili Sevgi.

Maalsef kısıtlı bir zamana denk geldi. Düğün için 2 günlüğüne gitmiştim. Düğün telaşı olunca insan istediği gibi gezemiyor tabi. İnsanların telaşı varken beni gezdirin diyemezdim. Başka zaman kısmet olur inşallah.

h_dogan 19-07-2013 06:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1181478)
Allah razı olsun sevgili hdoğan, senin de inşallah; sana da iyi geceler...
Sevgili hdoğan, o kaktüs çiçek açıyor mu acaba, komşumda da var. Yani benim tarafa alabilirim; benim taraf dediğim de yine bitkileriyle, bahçesiyle ilgilendiğim komşumun oraya yani.

Ablacım ben daha açtığını görmedim ama görüntü olarak güzel bir kaktüs. ;)

h_dogan 19-07-2013 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1181480)
Sn. Doğan,
Adana ya geldiğimde fırsat bulup ziyaretinize gelemedim. Ama şimdi çok kızıyorum kendime keşke gidip tanışsaydım da bu bahçeyide gezseydim diyorum.

Bol hasatlar dilerim.

Çok teşekkür ederim Sevgi Hanım. İnşallah bir gün tanışmak kısmet olur.
Saygılar.

h_dogan 19-07-2013 07:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi banusemiha (Mesaj 1181496)
örüyorum..

Çok güzeller maşallah..Görmemişin domatesi olmuş diyorsunuz ama ben de ilk defa siyah domatesin çerisini ve ampul domatesi görüyorum..Paylaşımlarınız için teşekkürler..

Size de bulaşacak bu sebze işi tohum isterseniz takasa göndeririz. ;)

ilksenozturk 19-07-2013 11:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1175465)
Muzlar alttan çok fazla yavruluyor 2-3 haftada bir temizliyorum. Gelecek sene için sağdaki kalın olan 3 taneyi bıraktım. Diğerlerini keseceğim çıktıkça. Zaten bu sene meyve verenlerin gövdesi görüldüğü gibi oldukça kalın. ;)

sorumdaki bilgisizliği mazur görün lütfen
kesmeseniz de kürekle ayırıp dikseniz tutar mı muz?

h_dogan 19-07-2013 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1181623)
sorumdaki bilgisizliği mazur görün lütfen
kesmeseniz de kürekle ayırıp dikseniz tutar mı muz?

Tutuyor Sn. ilksenözturk ama ben çoğaltmak istemiyorum temizlemesi sorun oluyor. Daha önce üç ocak vardı bire düşürdüm. Çok fazla dal da bırakmak istemiyorum diğerlerinin gücünü almasın diye. Şimdi her sene için 3 dal bırakıyorum. Bu sefer biraz geciktim kesmekte yeni sürgünleri bayağı uzadılar.

h_dogan 19-07-2013 22:40

3 Eklenti(ler)
Sardunyalar.

h_dogan 19-07-2013 22:41

1 Eklenti(ler)
Siyah inciler inci gibi gerçekten. ;)

h_dogan 19-07-2013 22:42

2 Eklenti(ler)
Zinnialardan bıktırdım ama çok güzeller napayım. :dilli:

h_dogan 19-07-2013 22:44

2 Eklenti(ler)
Atlantic Dill's Giant'ın son durumu. Bu hafta kopartacağım bakalım kaç kg gelecek. ;)

loveforlife 19-07-2013 23:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1181823)
Zinnialardan bıktırdım ama çok güzeller napayım. :dilli:

Şu kıvırcığın tohumundan mutlaka istiyorum. Böyle de güzel olunmaz ki!

YeniGine 19-07-2013 23:58

Zaten çok çeşitli bitkilerim yok karınca kararınca ben de fotoğralarken inşallah bıktırmam kimseleri diyorum. Fakat sonra ağaçlar.nette hiçbir üye hiçbir çiçek fotoğrafından bıkmaz diye söyleniyorum kendi kendime. Ve gerçekten o kıvırcık zinnia çok güzel. Bende yok öyle bir zinnia.

h_dogan 20-07-2013 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1181849)
Şu kıvırcığın tohumundan mutlaka istiyorum. Böyle de güzel olunmaz ki!

Böyle nasıl çıktı anlamadım ama değişik olduğu için gözümüze çok güzel görünüyor. Zinniaların tohumunu paylaşacağım ama karışık olarak çünkü bu kıvırcıktan tek bitki var. ;)

h_dogan 20-07-2013 07:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1181850)
Zaten çok çeşitli bitkilerim yok karınca kararınca ben de fotoğralarken inşallah bıktırmam kimseleri diyorum. Fakat sonra ağaçlar.nette hiçbir üye hiçbir çiçek fotoğrafından bıkmaz diye söyleniyorum kendi kendime. Ve gerçekten o kıvırcık zinnia çok güzel. Bende yok öyle bir zinnia.

Ben de bu bıktırmama konusunda size katılıyorum ben bitkilerin fotoğraflarını izlemekten sıkılmıyorum hele benim bitkilerse hiç sıkılmam. :D

aheste 20-07-2013 08:42

Sayın h_dogan merhabalar, bahçenizi sessiz gezenlerdenim, bütün bitkileriniz, çiçekleriniz çok güzel, zinnialara bayıldım, hele mor olan bi harika :) Sizin kabaklarınız olmuşta hasat zamanı bile gelmiş, bizim buralarda kabaklar daha minicik. Turuncu kabağa bayıldım, ne kadar koyu bir rengi var, ithal bir tohummu acaba, tohumlarından buralara kadar gelirmiki ... :) Biz bıkmayız lütfen siz fotoğraflayın... Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Saygılar, selâmlar...

h_dogan 20-07-2013 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1181903)
Sayın h_dogan merhabalar, bahçenizi sessiz gezenlerdenim, bütün bitkileriniz, çiçekleriniz çok güzel, zinnialara bayıldım, hele mor olan bi harika :) Sizin kabaklarınız olmuşta hasat zamanı bile gelmiş, bizim buralarda kabaklar daha minicik. Turuncu kabağa bayıldım, ne kadar koyu bir rengi var, ithal bir tohummu acaba, tohumlarından buralara kadar gelirmiki ... :) Biz bıkmayız lütfen siz fotoğraflayın... Ellerinize, yüreğinize sağlık...
Saygılar, selâmlar...

Sn. aheste teşekkür ederim beğeniniz için.
Koyu turuncu renkli kabaklar da bu son eklediğim fotoğraftaki kabak da takas etkinliğinden gelen Atlantic Dill's Giant. Kabaklarda açılım fazla oluyor rengi de değişik olabiliyor. Takasta tohumlarını paylaşacağım kısmetse ama ne çıkar bilmem. :dilli:
Turuncu ve tonları çıkacaktır büyük ihtimalle çünkü bunlarda tozlanma olduğunda beyaz balkabağımız henüz çok küçüktü.

esemeral 20-07-2013 10:38

Sayın h_dogan bahçenizde gezerken bitkileriniz sizin onlara olan sevginizi gösterebilmek için yarışa girmiş gibi geldi ve bu çabalarınızı gıpta ile takip ediyorum. Elinizde bulunan bitkileri takasta üyelerle paylaşma isteğiniz üzerine acaba benimde bu bitkiden olur mu diye düşünceler geçiyor. Bol çiçekli ve verimli günler dilerim.

h_dogan 20-07-2013 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1181924)
Sayın h_dogan bahçenizde gezerken bitkileriniz sizin onlara olan sevginizi gösterebilmek için yarışa girmiş gibi geldi ve bu çabalarınızı gıpta ile takip ediyorum. Elinizde bulunan bitkileri takasta üyelerle paylaşma isteğiniz üzerine acaba benimde bu bitkiden olur mu diye düşünceler geçiyor. Bol çiçekli ve verimli günler dilerim.

Takasta yeteri kadar tohum alabileceklerimi paylaşacağım Sn. esemeral. Tohum almadığım bir sürü bitki var ama bazılarında az tohum olacağı için paylaşmayacağım. Ama arkadaşların genelde beğendikleri bitkilerin tohumu olacak siz de isteyebilirsiniz tabi ki.
Sağlıcakla kalın. ;)

h_dogan 22-07-2013 20:52

3 Eklenti(ler)
Tek katmerli petunyam. Pek tohum vermeye niyeti görünmüyor. :o Diğerleri tek kat ve yaşlandılar sanki, ben de budadım onları. İnşallah tekrar açarlar.

h_dogan 22-07-2013 20:55

2 Eklenti(ler)
Yumurta patlıcanlar çok geç şaşırtılmasına rağmen nurtopu gibi patlıcanları vermeye başladı. Otlardan kurtulamıyorum malesef. Her taraf doldu yine.

h_dogan 22-07-2013 20:59

5 Eklenti(ler)
Zinnialar tam coştu tabi otlar da coştu. Bu sene evin önünü 3 kez temizlememe rağmen otlar bana mısın demediler yine çıktılar bol bol.
Zinnialarım yıkılmasın diye kamıştan çit yapıp bağladım hepsini.

h_dogan 22-07-2013 21:00

4 Eklenti(ler)
Bunlar da diğerleri bağlayınca görüntü ilk başta pek güzel durmadı ama daha çok büyüyecekler.

h_dogan 22-07-2013 21:01

2 Eklenti(ler)
Papatya bu mevsimde 2-3 çiçek açtı. ;)

h_dogan 22-07-2013 21:02

2 Eklenti(ler)
Yıldız çadırının çiçeğini çekemedim ama tohum kapsülünü çektim. :D

h_dogan 22-07-2013 21:05

3 Eklenti(ler)
Yediveren üzümün ilk meyveleri olgunlaşmaya başladı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025