![]() |
Alıntı:
Saygılar, selamlar. |
Alıntı:
Damla sulama yapsak bu kadar ot da çıkmaz. Gübreyi de verebiliriz. bir ilaçlama kalır. ;) |
:( Ben işte bu gübre, mildiyö, küllenme, azot, nitrat, potasyum, fosfor 20x20 şimdi yine 18.18 vs.vs. gibi terimler geçen sene iyice aklımı çelmiş idi hiçbirşey anlamamış idim hâlâ da anlamıyorum. Geçen sene anlamaya çalışayım derken tamamen bu konulara yönelince ne verilir, o neymiş, bu neymiş, ne vermek gerek diye diye yeminle bitkilere su vermeyi unutmuştum.
:) Bu sene çok şükür yanmış hayvan gübresini öğrendim ve ilkbaharda bütün bitkilerimi onunla ektim, diktim, belledim, çapaladım. Geçen sene bir de elimde Bitki Coşturan vitamininin portakal renklisi elimde dolanıp duruyordum, bu sene onu da unuttum. Yani rahattım; ta ki yukarıda Sevgili Adalet Yağcı ile sevgili hdoğan'ın muhabbetine kadar. Peki aklıma getirdiniz o halde güllere yeniden yanmış hayvan gübresi vermem gerekir mi? :D Ne güzel sakin sakin bütün bitkilerime sadece su veriyor idim. |
Alıntı:
Sebzelerden iyi bir verim almak istiyorsak mecburen gübre veriyoruz, hayvan gübresi yeterli olmuyor. İlaç konusunda yardım ederiz o konuda da rahat olun. ;) Saygılar ablacığım. |
2 Eklenti(ler)
Siyah inciler.
|
1 Eklenti(ler)
Bhut Joloika.
|
Karabuğday- Greçka
1 Eklenti(ler)
Karabuğdayın yetiştirmesinde pek başarılı olamadım. Daha erken ekmem gerekiyor sanırım çok sıcakta bitkiler büyümedi. Bir de otlar bastırınca tek tük çiçek açıyordu. Bitkiler de öldü sayılır olgunlaşan tohumlar dökülünce hemen çimleniyorlar.
Yakın çekim çiçekleri çok güzel görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
Yakın çekim horozibiği.
|
2 Eklenti(ler)
Yıldız çiçekleri.
|
5 Eklenti(ler)
Aslanağzıları birinci açıştan sonra budamıştım. Şimdi dallanıp tekrar açmaya başladılar.
|
5 Eklenti(ler)
Devam.
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
|
4 Eklenti(ler)
.....
|
3 Eklenti(ler)
Limonum açmaya devam ediyor. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Kadife çiçeği bir yandan açıyor bir yandan tohum oluşturuyor. Bakalım tohumları çimlenecek mi?
|
2 Eklenti(ler)
Bu kıvırcığı seviyorum. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Kat kat zinnialar.
|
1 Eklenti(ler)
Küçük begonvil yine açıyor. Seneye yere indireceğim kısmetse.
|
5 Eklenti(ler)
Güller bu sıcakta küçük açıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Solanum sp.
|
2 Eklenti(ler)
Ağaç mineleri hem açıyor hem tohumlarını olgunlaştırıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Domatesler..
|
2 Eklenti(ler)
Hatmi.
|
Kıvırcık zinnia çok ilginç ve çok güzelmiş.
Domateslerin renkleri çok hoş bayıldım. Sefanız olsun . Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
Bu kıvırcık zinnia ilk defa bu sene oldu. Benim şansıma herhalde. Geçen sene sadece pembe renk vardı bu sene renkler değişti biraz üstüne bir de kıvırcık zinniyam oldu. ;) |
Ahh..ahhh...Adanaya kadar gelip o Zinyaları yolasım geldiiiiiiii.......:))))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birimiz hepimiz için!!!! |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yaşasın tohum takas şenliği! Eklenti 426435 Hatta sarı ampul çeri bile var! Eklenti 426436 Benimki de görmemişin domatesi olmuş hesabı...:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu kadar heveslendirmeyin beni :(
|
Bence heveslenin çeriler içinde en beğenileni siyah çeri. Sarı olanı da beğendim ben ama tam domatesin ekşiliği yok onda. Kırmızı çeriler içinde de en küçük boyutlu olan en lezzetlisi. Armut çerilerin tadı diğerlerinin yanında pek bir anlam taşımıyor bence. Ben beğenmedim. Ama görselliği var işte.
|
O zaman bende tohum arayışına giriyorum . Bulamazsam kapınızı çalarım ona göre :D
Bu yıl geçti artık gelecek yıl ölmez sağ kalırsam bende bu lezzetleri tatmak isterim. Nasip . |
Tohum arayışına girmenize gerek yok takasta paylaşırız. ;) Nasıl olsa seneye ekeceksiniz.
|
Çerry domateslerinde lezzet benim damak tadıma pek uygun gelmedi.Ançak Sarı çerry domatesin reçeli,kırmızı çerry domatesin sabah kahvaltısındaki iştah açıçılığı,siyah çerry domatesin çam şişelere kurulan turşusuna diyeçek (Bençe) yok.Turşu mini büber ve salatalıkla olursa.
|
Ben de hepsinin olgunlaşmamışından turşu yapmayı düşünüyorum çünkü fazla miktarda var. Turşu tüketmeyi reçele tercih edenlerdenim pek reçel sevmem. ;)
|
1458 mesajdaki katkat zinnialara bayıldım emeginize saglık hepsi cok güzel görünüyor..
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025