![]() |
Alıntı:
|
Sevgili Maviş; nasıl savaşıyorsunuz onlarla peki?
|
savaşmazsan inan bana her marul kökünün üzerinde bir salyangoz bulursun giden marulamı yanarsın yoksa verdiğin emeğemi yanarsın artık geri kalanı sen düşün
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Maviş,
Bahçenizi gezdim; Sebzeyi, meyveyi, çiçeği, fideyi velhasıl her türlü güzelliği bir arada gördüm. Bahçe böyle olmalı diyenlerdenim. Kutlarım, saygılarımla.. |
Alıntı:
|
Kolay gelsin, aile şirketi :D
|
Sevgili Maviş,
Bahçenizi kısmen dolaştım. Beğenmemek mümkün değil... İki sorum var: 1- "Talvar" ne demektir? 2- Ağaç kavunu (pepino) fidan olarak mı aldınız? Nasıl elde ettiniz? Peşin teşekkürlerimle, sevgiler, selamlar... |
Alıntı:
1- talvar 1.Bağ ve bostanlarda, çalı çırpıdan yapılmış üstü kapalı bir çeşit çardak, bağ evi ya da bostan kulübesi. 2.Asma çardağı. 3.Çardak. 4.Hayvanların barınması için dört direkten yapılmış üstü kapalı çardak. 5.İlkel biçimde yapılmış üstü açık balkon. 6.Bağ ve bahçelerde tahtadan yapılan, yerden bir metre yükseklikteki yatılacak yer. 7.Bağ ve bostanlarda bekçiler için yüksekçe yapılan gözetleme yeri. 8.Bağ ve bahçe kulübelerinde direk yerine kullanılan kalın ağaç. 9.Bağ teveklerini yukarı kaldırmak için yanlarına dikilen sırık. 2- Pepinoyu annem komşudan dal (çelik) getirdi. Diktik ama sıcaktan bir türlü olmadı. Sonbarda çiçek açıyor. Don zamanı kuruyor, baharda kökünden tekrar filizleniyor. Yani tek tük meyvesini görüyoruz. Serin yerleri seviyor.:D:):D |
4 Eklenti(ler)
Bahçem yine ot olmaya başladı. Isırgan yok mu. :mad: Ama böreği güzel oluyor.:D
Ispanakla beraber ısırgan karışık. :D Zeytin yağlı. Eklenti 347047 Brokolilerim. Eklenti 347048 Karnabaharlarım. Eklenti 347049 Benim bebişlerim. Marullarım.:D Eklenti 347050 |
4 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
O marullara, açılıp dağılmasın diye laktik sardıklarını gördüm. Şu kırtasiye malzemesi olarak kullanılan lastiklerden.
Göbekli marulun şartı budur demişlerdi. |
4 Eklenti(ler)
Pepino. Yazın sıcaktan olmaz. Sonbaharda kendini toparlar güzelleşir. Don olduğunda dalları kurur. Baharda tekrar çıkar. Meyvesini tek tük yeriz. Ama görüntüsü çok güzel. Kıyamam.:):D:D
Eklenti 347058 Bal kabağım. Eklenti 347059 Benim bal kabağı yaramaz. Böğürtlen talvarına tırman, orda kabak sezesi olsun babam kabağın sapı kopmasın diye file çuval geçirdi. Kabağım sararmış. Gelecek seneye tohumu hazırlanıyor. Eklenti 347060 Kabağın deli çiçeği. Eklenti 347061 |
Geçen gün, "talvar" ne demek diye sormuştum. Sanırım görmediniz???
Utanmadan, sıkılmadan bir de "sanırım görmediniz demişim yukarıda!.. Ben uyumuşum canım, dosdoğru... Özür dilerim. |
3 Eklenti(ler)
Çeri domateslerim.
Eklenti 347063 Benim su kabağı bir alem. Torbalara dikerim yazın her gün su veririm. Güzel büyümez. Salatalık seramın yanına tohum düşmüş kendiliğinde çıktı. ben kıyamadım, ama çok güzel büyüdü. :D:D Bu kabağını her sene ekerim. Eklenti 347064 Bu sene meyvesi büyük. :D:D Eklenti 347065 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Salatalık seram. Salatalık seramın ağzı.Yağmur ve çiğ deyen yerler ölmeye başalamış. :(:(
Eklenti 347070 Ama seramın içi güzel. Eklenti 347071 Eklenti 347072 Eklenti 347073 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Biberlerimin gidişatı iyi gidiyor.
Biberlerim çiçek açmaya devam ediyor.:D:D:) Eklenti 347078 Eklenti 347079 Eklenti 347080 Sarı dolmalık biberim. Eklenti 347081 |
3 Eklenti(ler)
Annemin su tersi. Annem mide rahasızlığı olduğundan su teresini sıksık yer.:):):D
Eklenti 347082 Sarı papatya. Eklenti 347083 Zeytinler olmaya başladı.Toplanıp yağı çıkarılacak. Eklenti 347084 |
Sebzelerinize, seranıza, kısaca bahçenize hayranım. Sizin ve Valide Hanımın ellerinize sağlık.
Yazdıklarım kayboluyor. Anlamadım. Tekrar yazıyorum: Talvar konusunda çok mahçubum. O yazının altına gerekeni yazdım, lütfen okuyun, ve bağışlayın. |
3 Eklenti(ler)
Biberlerim.
Eklenti 347087 Marul çitillerim. Eklenti 347088 iceberg marulu çitili. Birazdaha büyüsün viyola şaşıracağım. Çok dikkatli olmam lazım diğer marul çitilerinden çok nazik gibi.:) Eklenti 347089 |
Alıntı:
|
Maviş bahçeni daha şimdi gezdim baştan sona okadar çok şey var ki ve okadar güzeller ki ;) Annenin ve senin ellerine sağlık :p Herşey çok çok çok güzel meyve sebze çiçek tavuk 10 üzerinden 10 :D
|
4 Eklenti(ler)
Burokoli ve karnabahar tohumlarını ekmiştim. Çitileri.
Eklenti 347094 Viyloya şaşırdım. Yukarda deponunu üstüne koydum zarar gelmesindiye.:D Eklenti 347095 Beyaz mavişim. Eklenti 347096 Zavallı küçük fasulye tarlam.:( Bu sene hiç iyi gitmedi. Darısı bahara. Bahara tekrar ekilcek.:D:D:) Sabırsızlıkla bekliyorum.:D:) Eklenti 347097 |
Alıntı:
|
Hoşbulduk ;) Lafla falan değil gerçekten çok hoş buldum herşeyi :D Tabi bakmaz olur muyum o sayfayı baştan beri takip ediyorum zaten :p Seradan hiç çıkmak istemedim zaten salatalık hastalığı var da bende tavşanlar gibi :D Bende yani yatırdım 2 gün oluyo bakalım çıkacaklar mı yeni de tavuk horozlarım geldi şuan mutluluğuma diyecek yok ;)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025