![]() |
1 Eklenti(ler)
Bol verimli sarı ampul çeri domates meyve kalitesi ve aroması güzel bir çeşit.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumluk olarak ayrılanlardan süs ayçiçeği ve örümcek çiçeği.
|
2 Eklenti(ler)
Aşırı sıcaklardan etkilenen ve büyümekte zorlanan ayvalarımız.
|
4 Eklenti(ler)
Bölge ortalamasına göre iyi meyve tutan zeytin ağaçlarımız meyveleri irileşmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Yumurta patlıcanlar tohum için olgunlaşmaları bekleniyor.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğimiz dahlialardan ilk çiçek.
|
1 Eklenti(ler)
Ailemizin yeni üyelerinden sarı renkli begonvil.
|
1 Eklenti(ler)
Olgunlaşan mitch gala cinsi elmalardan hasat.
|
2 Eklenti(ler)
Bu sene yetiştirdiğimiz domateslerden çeri domatesler ve normal domatesler.
|
4 Eklenti(ler)
Açmaya devam eden yıldız çiçeklerinden.
|
3 Eklenti(ler)
Melek borazanları sıcaklardan dolayı azda olsa çiçek açanlar.
|
3 Eklenti(ler)
Örümcek çiçekleri durmadan çiçek açanlardan.
|
Sayın Smnunal,
Bir süredir bahçelere bakamamıştım. Bahçenizdeki meyveler ne güzel olgunlaşmış. Allah ağız tadıyla yemeği nasip etsin. |
Sn smnunal ayçiçeğini görünce çocukluğumu hatırladım. Çorlu da tarlalar hemen kasabanın dışındaydı gidip koparır güneşte biraz kurutur oturup kellelerinden yerdik. Hey gidi günler. Şimdi aynı tarlalarda fabrika dolu.
|
Alıntı:
Güzel söz ve dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah sizleride daha güzellerini yetiştirmeye nasip eylesin. |
Alıntı:
Ülkemizde maalesef en verimli tarım arazileri bilinçsiz şekilde yok edildi ve az da olsa kalan verimli topraklarımız işyeri ve konut amaçlı olarak yok ediliyor. İnşallah tez zamanda bu yanlıştan dönülür ve kıymetli topraklarımızı korumuş oluruz. |
Çicekleriniz,meyveleriniz,sebzeleleriniz hepsi harika....Ağız tadıyle yemek,zevkini sürmek nasip olsun...
|
Alıntı:
Güzel söz ve dilekleriniz için teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
İkinci parti dikim yapılan liliumlar açmaya başladı.
|
2 Eklenti(ler)
Havalar biraz serinleyince haseki küpeleri tekrar açmaya başladılar.
|
2 Eklenti(ler)
Katmerli mor datura çiçek açmaya başlayanlardan.
|
Osman bey kamil beyden 2. parti lilyumların sizdeki Oranj rengi bende de açtı. ama tek kandil.
Ben mi soğanı besleyemedim anlamadım. Diğerleri tomurcuk daha açmadı. |
Alıntı:
Bizim liliumları diktiğimiz yer kısmi gölge alan birde toprak hayvan gübreli ve çok süzekti. Bizimde bazı soğanlar maalesef aşırı sıcaklardan bozuldu kanaatimce yazlık dikimlerde soğanların iyi gelişmesi için daha derine süzek toprak içine dikilse bitkiler ve çiçekleri daha güzel olacak. |
Selamlar Osman bey,
Lilyumlar hakkinda nacizane fikrimi paylasmak istedim müsadenizle. Lilyumlar 1e 1 ölcüde Perlit-toprak ya da kum-toprak karisimina, soganin yüksekliginin iki kati derinlige yani soganin yüksekligi 5 cm ise 10 cm derinlige gömülür ( Madonna lilyum haric ). Dikim islemi sonbaharda ilk buzlanma (don) olmadan önce ( Ekim-Kasim) yapilirsa eger kökleri ve sogan daha iyi gelisir ve daha güzel ciceklenir. Lilyumlar tabiri caizse ayaklari serin baslari sicak sever. Besin degeri yüksek, gecirgen toprak severler, gül gübresi verebilirsiniz ( Temmuz ayindan itibaren cicek acana kadar haftada bir sefer ). Lilyumlar dikildikleri yerden cikartilmazlarsa her yil bir önceki yila göre daha güzel gelisip cicek acarlar. Cicekleri acip döküldükten sonra tohum kapsülleri kopartilmalidir ve hicbir zaman cicek sapi dipten kesilmemelidir, cicegi gecen lilyumlarin, cicek acan kismin hemen altindan kesip saplari kendiliginden sararmaya birakilmalidir, sonbaharda cicek sapi tamamen kuruduktan sonra dipten kesilmelidir. Soganlar eger yerde dikiliyse, üzerleri yagmur sularindan koruyabilecek yapraklarla ya da benzeri seylerle kapatilmalidir, saksida ekiliyse saksinin üstü en az 5 cm kalinliginda strapor ya da benzeri birseyle örtülerek isi yalitimi saglanmali ve yagmur almayan bir yere konmalidir. Bahar baslangicinda ana sogana ve yeni cikabilecek yavru soganlara dikkat edilerek topragin üzeri havalandirilmalidir. Saygilar, selamlar. |
Sayın f.okan,
Göstermiş olduğunuz ilgi ve vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Çardaktaki red globe üzüm salkımları gelişme döneminde.
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeden toplanan mahsullerden.
1-Japon eriği 2-Altın çilek 3-Yeşil lop incir ve Bursa siyah incir. 4-Naşhi armudu,Mor incir ve Sarılop incir. 5-Margarita cinsi armut. |
1 Eklenti(ler)
Yer lahanası- kohlrabi
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede yetiştirdiğimiz süs kabaklarından hasat edilenler.
|
1 Eklenti(ler)
Ev kapısının girişine diktiğimiz sabah sefası cardinal climber sarmaşığı kardeşliği.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025