agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

smnunal 17-11-2012 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muallim (Mesaj 1049658)
Sevgili Hemşerim smnunal,

Bahçeni devamlı geziyorum,çok beğendim.
Hele doğal olanlara hayran kaldım.
Benim bahçenin,senin bahçe gibi olması için benim kırk fırın ekmek yemem lazım.
Sağlıklı,mutlu,başarılı çalışmalar dilerim.

Sayın Hemşerim Muallim,

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz.

GÜLSEN_ 19-11-2012 22:27

sn.smnunal bey dağ çileği yeniyormu görüntüsü,çiçeği harika uzun zamandır sayfanızı ziyaret edemedim yine herşey çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık göndermiş olduğunuz tohumlar içinde çok ama çok teşekkür ediyorum size..

Ben fakir 19-11-2012 22:46

Sevgili smnunal,

Dağ çileği/kocayemiş konulu yazınızı cevaplamayı atlamışım. Acemiliğime verip bağışlayın lütfen.

1950 yılında Boğaziçine taşındığımızda, evimizden içeriye doğru onbeş dakika yürüyünce, ( ki yaklaşık 1 km yapar) kocayemiş ormanına girilirdi.

Çok yaygın ve yerelmasına benzer bir kök yapısı vardı, taşkömürü gibi yandığı için oduncular söküp söküp satarlardı.

Şimdi değil orman, örnek bir tek kök kalmadı.

Selamlar ve sevgilerimle...

smnunal 20-11-2012 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1050907)
sn.smnunal bey dağ çileği yeniyormu görüntüsü,çiçeği harika uzun zamandır sayfanızı ziyaret edemedim yine herşey çok güzeller ellerinize emeğinize sağlık göndermiş olduğunuz tohumlar içinde çok ama çok teşekkür ediyorum size..

Sayın GÜLSEN,
Dağ çileği meyvesi yenilen çalı formunda bir bitki. Güzel sözleriniz için teşekkürler. Gönderdiğim tohumlardan inşallah güzel bitkiler yetiştirirsiniz.

smnunal 20-11-2012 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir (Mesaj 1050920)
Sevgili smnunal,

Dağ çileği/kocayemiş konulu yazınızı cevaplamayı atlamışım. Acemiliğime verip bağışlayın lütfen.

1950 yılında Boğaziçine taşındığımızda, evimizden içeriye doğru onbeş dakika yürüyünce, ( ki yaklaşık 1 km yapar) kocayemiş ormanına girilirdi.

Çok yaygın ve yerelmasına benzer bir kök yapısı vardı, taşkömürü gibi yandığı için oduncular söküp söküp satarlardı.

Şimdi değil orman, örnek bir tek kök kalmadı.

Selamlar ve sevgilerimle...

Sayın Ben fakir,

Bağışlanacak bir şey yok bizlerde ilk zamanlar forumda yazdığımız yazıları bir daha aradığımızda bulamaıyorduk acemilikte olur böyle şeyler.

Bizim bölgede dağ çileği adı üzerinde ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen bir çalı formunda bitki olduğundan kimse onun odunuyla uğraşmaz. Onun için lokalde olsa bazı yerlerde bulunuyor.

Muğladan selamlarımla.

bahtiyar02 20-11-2012 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1003849)
Sayın bahtiyar02,

Benim bu sitenin en beğendiğim tarafı insanları paylaşma mutluluğunu öğretmesidir. Umarım herkes elindekini ve gönlündekini karşılıksız olarak paylaşma zevkini tadarlar.

Tohumlar olgunlaştığında sadece siyah uzun patlıcan tohumu değil elimde olan diğer tohumlardanda tarafınıza gönderileceğini bilmenizi isterim.

Muğladan selamlarımla.

Sevgili smnunal;
Göndermiş olduğunuz tohumlar elime geçti.İnanın çok sevindim. Yukarda belirtiğiniz gibi paylaşım mutluluğunu herkesin devam etmesi dileğiyle.
Adıyamandan sevgiler,Saygılar

smnunal 26-11-2012 14:31

2 Eklenti(ler)
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun.

smnunal 26-11-2012 14:40

2 Eklenti(ler)
Yapraklarından temizlenmiş olan zeytinler yıkama makinasında yıkanıp durulandıktan sonra kırıcıda ezilip hamur haline getirildi.

dalya35 26-11-2012 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1054616)
Zeytin taralsının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun.

Bereketli olsun sn. smnunal, çok güzel görünüyorlar bilmeyenler olabilir diye söylemeden geçemiyeceğim, zeytin toplamak çok zor iştir... Soğuk demeden yağmur demeden sabahın köründe başlanır, taa ki akşamın karanlığına kadar sürer ... Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.

smnunal 26-11-2012 14:43

3 Eklenti(ler)
Nihayet mutlu son, Ölmez ağacın ürünü altın sarısı zeytinyağı.

_Esin_ 26-11-2012 15:11

Bereketli olsun. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.

Lale 26-11-2012 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1002459)
Sayın Asya Ceylan,

Bizim içinde bulunduğumuz bölge birçok bitkinin yetiştirilmesi için çok uygun bizde değişik bitkileri yetiştirelim bölgemize uyum sağlar ve memnun kalırsak üretimine devam ederiz düşüncesiyle ekiyoruz.

Geçen yılda ilk kez yetişdirdiğimiz turuncu patlıcanlar için çevremizdeki insanlar öyle patlıcanmı olur demişlerdi fakat yemeğini tadanlardan tad ve kalite yönünden beğenildi, hoby amaçlıda olsa üretim için bu sene yine ekildi.

İnsanları alışkanlıklarından ve önyargılarından vazgeçirmek çok zor fakat zamanla herşeye alışılıyor.

Muğladan selamlarımla.

Bahçeniz çok güzel, emeğinize sağlık. Beyaz patlıcanlara gelince; bu yıl ilk defa bende ektim ve tadı çok güze,l komşularım da çok beğendi. Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Saygılarımla.

smnunal 26-11-2012 15:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 (Mesaj 1054620)
Bereketli olsun sn. smnunal, çok güzel görünüyorlar bilmeyenler olabilir diye söylemeden geçemiyeceğim, zeytin toplamak çok zor iştir... Soğuk demeden yağmur demeden sabahın köründe başlanır, taa ki akşamın karanlığına kadar sürer ... Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.

Sayın dalya35,

Maalesef emek olmayınca yemek olmuyor. Zeytin toplama kış dönemine geldiği için birazda zorluğu oradan geliyor. Birde üstüne ürettiğiniz ürünün değerini alamadınızmı yorgunluğunuzda gitmiyor.

Tüm üreticilerin emeklerinin karşlığını alması dileğimle. Güzel temennileriniz için teşekkürler.

smnunal 26-11-2012 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1054636)
Bereketli olsun. Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.

Sayın Esin teşekkür ederim. Allah herkese kendi ürünlerini yetiştirme ve yeme fırsatı versin.

smnunal 26-11-2012 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lale (Mesaj 1054646)
Bahçeniz çok güzel, emeğinize sağlık. Beyaz patlıcanlara gelince; bu yıl ilk defa bende ektim ve tadı çok güze,l komşularım da çok beğendi. Denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Saygılarımla.

Sayın Lale,

Bahçe geziniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla.

Dünyalı 26-11-2012 21:45

Sayın smnunal;

Zeytin yağlarınız (altın sarısı) çok güzel görünüyor.
Allah bereket versin.
Ağız tadıyla yemek nasip olsun.

Darısı başımıza.

milaca2010 27-11-2012 00:08

Bereketli olsun sn.smnunal; Zeytinin yağ haline gelme aşamaları keyfle izledim, verdiğiniz emeklerin karşılığı alabildiyseniz deymeyin keyfinize.
Allah ağız tadıyla yemeye nasip etsin, sağlık ve esenlikle kalın...

smnunal 27-11-2012 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1054930)
Sayın smnunal;

Zeytin yağlarınız (altın sarısı) çok güzel görünüyor.
Allah bereket versin.
Ağız tadıyla yemek nasip olsun.

Darısı başımıza.

Sayın Dünyalı,

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
Zeytin yağının renginin sarı olması zeytinlerin kaliteli olması ve sıkım esnasında içerisindeki vitamin, minarel ve enzimlerin etkisinin kaybolmaması için su sıcaklığı çok önemlidir. Zeytinyağının kaliteli olması için mümkün olduğunca ısıl işlemden enaz etkilenecek şekilde işlem yapılmalıdır.

Sıkım esnasında makinaları kendim kullandığım için mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışırım.

Bahçesi olan ve zeytin yetiştirme imkanı olan herkesin zeytin dikmesini öneririrm.

İnşallah sizlerde kısa sürede kendi zeytin ve zeytinyağınızı üretme ve tüketme mutluluğuna kavuşursunuz.

smnunal 27-11-2012 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1055069)
Bereketli olsun sn.smnunal; Zeytinin yağ haline gelme aşamaları keyfle izledim, verdiğiniz emeklerin karşılığı alabildiyseniz deymeyin keyfinize.
Allah ağız tadıyla yemeye nasip etsin, sağlık ve esenlikle kalın...

Sayın milaca2010,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla.

gülenmelek 27-11-2012 08:40

Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin ;) Sarı sarı pek güzel görünüyor ;)
Merak ettiğim 2 konu var.
1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü.
2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? ;) Yağ çıktığı zaman, sonrasında da bir işlem uygulanıyor mu?

smnunal 27-11-2012 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1055184)
Sayın smnunal; Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin ;) Sarı sarı pek güzel görünüyor ;)
Merak ettiğim 2 konu var.
1- Yağ çıkarmak için, yeşil-siyah, olgunlaşmış-olgunlaşmamış olması farketmiyor mu ? Gördüğüm kadarı ile zeytinler karışık çünkü.
2- Siyahlaşmış zeytinler toplanıp, sofralık zeytin yapmak için hani, suda bekletilir, her gün o su değiştirilir v.s. acısı gitsin diye. Yağ yapıldığı zaman ise bu acılık olmuyor. Nasıl ? ;) Yağ çıktığı zaman, sonrasında da bir işlem uygulanıyor mu?

Sayın gülenmelek,

Zeytinyağı elde etmek için ağaçtaki tüm zeytinlerin kararmış olması en verimli olduğu dönemdir.

Birde en kaliteli yağ elde etmek için verim biraz düşük olmasına rağmen erken hasat edilip soğuk sıkım yapılmasıdır. Resimlerde gördüğünüzde erken hasat soğuk sıkım elde edilen zeytinyağıdır.

Zeytinden yağ elde edildiğinde bünyesinde bulunan acı su atıldığı için acılık kaybolur. Elde edilen zeytinyağı naturel 1. kalite sızma olarak raflarda amblajlanmış olarak tüketiciye sunulur. Berraklaşsın diye sadece dinlendirirlir veya filtre edilir başkaca hiçbir işlem yapılmaz.

mandalinci 27-11-2012 09:02

Ellerinize sağlık, bereketli hasatlar dilerim.

syuksek 27-11-2012 10:19

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1054616)
Zeytin tarlasının bir kısmında dikili olan, Gemlik cinsi 4 yaşlı fidanlardan ilk gün toplanan zeytinlerden sezonun ilk zeytinyağını çıkardık. Elde edilen zeytinyağı yaklaşık olarak 140 kg. oldu. Siftahı bizden bereketi Allahtan olsun.

Sevgili smnunal,

Bahçeniz ve zeytinleriniz çok güzel. Zeytinleriniz ve zeytinyağı bereketli olsun. Emeklerinize ve ellerinize sağlık.
Rengi o kadar güzel ki hani mis gibi kokusu buralara kadar geldi desem yeridir...

Kızım görse herhalde pek zeytin bırakmazdı sizin ağaçlarda :eek:
Eklenti 349431

Acaba 140 kg zeytinyağı kaç kg zeytinden elde ettiniz?

Sevgilerimle...

smnunal 27-11-2012 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 1055195)
Ellerinize sağlık, bereketli hasatlar dilerim.

Sayın mandalinci,

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Herkesin ürünün bol olmasını diliyorum.

smnunal 27-11-2012 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1055215)
Sevgili smnunal,

Bahçeniz ve zeytinleriniz çok güzel. Zeytinleriniz ve zeytinyağı bereketli olsun. Emeklerinize ve ellerinize sağlık.
Rengi o kadar güzel ki hani mis gibi kokusu buralara kadar geldi desem yeridir...

Kızım görse herhalde pek zeytin bırakmazdı sizin ağaçlarda :eek:
Eklenti 349431

Acaba 140 kg zeytinyağı kaç kg zeytinden elde ettiniz?

Sevgilerimle...

Sayın syuksek,

Güzel sözleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Zeytinyağının rengiyle ilgili önceki mesajlarımda açıklama yapmıştım kokusunu yazmayı unutmuşum hatırlattığınız içinde ayrıca teşekkür.

Yaklaşık olarak 620 kg zeytinden 140 kg yağ elde edildi.

Maşallah kızınızda pek şirinmiş, Allah uzun ömür versin. Babaların yanında kızların sevgisi bir başka oluyor, Hele torun olursa.

Muğladan selamlarımla.

tekomusti 27-11-2012 11:10

Sn smnunal hocam maşallah hersey çok guzel ellerinize saglık Allah kolaylık versin bereketli olsun
Sağlıcakla kalın
Konya'dan selamlar

smnunal 27-11-2012 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1055241)
Sn smnunal hocam maşallah hersey çok guzel ellerinize saglık Allah kolaylık versin bereketli olsun
Sağlıcakla kalın
Konya'dan selamlar

Sayın tekomusti kardeşim güzel sözlerin için teşekkürler.

Akhisarlı 27-11-2012 21:22

Sayın smnunal bereketli olsun.

Randıman çok iyi çıkmış 4.5 kg.

Benim 5.2 kg/lt çıktı .07 asit geçen yıl 03 çıkmıştı yıldan yıla farklılaşıyor.

Dediğiniz gibi çok emek harcanıyor para etmiyor.Traktörüne zeytin yağı koyan biri çıkmış haberlere izleyemedim.Yakıttan tasarruf yapıyormuş.Eski traktörlere 2.5 asit, yeni traktörlere ekstra sızma 03 asit.

smnunal 28-11-2012 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı (Mesaj 1055617)
Sayın smnunal bereketli olsun.

Randıman çok iyi çıkmış 4.5 kg.

Benim 5.2 kg/lt çıktı .07 asit geçen yıl 03 çıkmıştı yıldan yıla farklılaşıyor.

Dediğiniz gibi çok emek harcanıyor para etmiyor.Traktörüne zeytin yağı koyan biri çıkmış haberlere izleyemedim.Yakıttan tasarruf yapıyormuş.Eski traktörlere 2.5 asit, yeni traktörlere ekstra sızma 03 asit.

Sayın Akhisarlı,

Sizlerin ürünleride bereketli olsun.

Bu hafta içinde bir arkadaşın 166 kg gemlik cinsi zeytininden 52 kg yağ çıktı. Başkası söylese zor inanırdım fakat makinayı kendim kullandığım ve zeytin hamurunu gördüğüm için bunları yazıyorum. Bizim yörede bu yıl gemlik cinsi zeytinlerde randıman iyi.

Bizde'de geçen yıl yağların asitleri çok düşük çıkmıştı bu sene hava şartlarına bağlı olarak epey yüksek çıkıyor havalar soğudukça yerli çeşitlerde asit seviyeleri normal düzeye düşeceği kanaatindeyim.

Eskiden zeytinyağının içerisine başka yağlar karıştırırlarmış fiyatı yüksek olduğu için, Şimdide diğer yağların ve yakıtların içine zeytinyağı karıştırmaya başladılar. Allah sonumuzu hayır eylesin. (Tüm üreticilerin)

Muğladan selamlarımla.

hberbul 28-11-2012 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1046784)
Sayın fikreteren,

Bizim yöremizde bu çilek yılın yaklaşık 6 ayı hiç su görmeden ormanda kayalık ve yamaç yerlerde yetişiyor. Belkide sizin bölgede fazla nemden dolayı çiçek açıp yeterli tozlaşma olmayınca meyve vermiyordur.

Bahçelerde peyzaj için değerlendirilebilecek bir bitki olduğunu düşünüyorum. Her daim yeşil oluşu fazla boylanmaması üzerinde meyve ve çiçeklerinin aynı anda bulunması meyve rengi ve çiçeklerinin güzelliği bu bitkiyi yetiştirmek isteyenler için yeterli olacağını zannediyorum.

Sayın smnunal,Bu bitki iç anadoluda yetişir mı?Soğuğa dayanıklı mıdır?

smnunal 29-11-2012 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1055961)
Sayın smnunal,Bu bitki iç anadoluda yetişir mı?Soğuğa dayanıklı mıdır?

Sayın hherbul,

Koca yemiş (Dağ çileği) iç anadolu bölgesinde kışları korunaklı bir yerde veya saksı içerisinde yazın dışarıda kışın içeride yetiştirebilirsiniz.

Bu bitkiye bulunduğunuz yörede -10 derecenin üzerinde uzun süreli soğuk olması durumunda zarar verecektir. Onun için saksıda deneyebilirsiniz.

tekomusti 09-12-2012 07:35

sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah
esen kalın

smnunal 10-12-2012 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1063933)
sn smnunal hocam merhaba sağlık sıhhat iyidir inşallah
esen kalın

Sayın tekomusti,

Sağlık sıhhatimiz iyiler bir yaramazlık yok.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 10-12-2012 12:52

1 Eklenti(ler)
Aralık ayında çiçek açmaya devam eden bordo gülümüz.

smnunal 10-12-2012 12:58

5 Eklenti(ler)
Son çiçeklerini sergileyen kasımpatılar.

smnunal 11-12-2012 10:34

3 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz beyaz sarmalık lahanalar fazla göbek yapmaktan göbekleri çatlamaya başladılar.

smnunal 11-12-2012 10:37

2 Eklenti(ler)
Bazı lahana kökleride saplarından filiz verip yavru göbekli lahana yaptılar. Resimdeki lahana gövdesinde ana baş hariç yedi adet yavru baş daha oluşmuş.

Sevgi 11-12-2012 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1054621)
Nihayet mutlu son, Ölmez ağacın ürünü altın sarısı zeytinyağı.

Sayın smnual, bahçenize ve zeytin ağaçlarınıza kocaman maşallah. Allah bin bereket versin.

smnunal 12-12-2012 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1065639)
Sayın smnual, bahçenize ve zeytin ağaçlarınıza kocaman maşallah. Allah bin bereket versin.

Sayın Sevgi,

Mevlam toprak özlemi çekenlere fazlasıyla versin.

Orhan Özbilgiç 12-12-2012 20:15

Sevgili Kardeşim;
Uzunca bir zamandır internete giremediğim için, çok arkadaşımızın bahçesini gezemedim.
Bugün seninkinden başlıyorum. Son birkaç aylık bölüme gözatabildim.
Bende Dağ çileği ve Yaban mersini görüntülerine bayıldım.
Yaban mersini bizde olmuyor. Ama Dağ çileğimden ümitliyim. Gerçi iki senedir çiçeklenip, meyve tutmadı ama bu sene ümitliyim. Zira gece nemini çok sevmiyen bir bitki. Bu yüzden bu sene üzerini tülleyip geldim. Bakalım baharda meyve tutup tutmadığını göreceğiz.:p

Zeytin konusunda telefonda söylediklerin nedeniyle, fotoğrafları iyice merak eder olmuştum. Gördüm. Bundan böyle renk konusunda daha titiz olacağım. Aydınlattığın için sağol.

Maşallah, her işe yetişiyorsun. Bahçenin bereketi bunu kanıtlıyor. Allah bereketini ve kazancını arttırsın.
Selam ve sevgilerimle.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025