agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   smnunal / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27396.htm)

smnunal 06-11-2012 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1043691)
Smnunal sizdeki mısırlar tohum bankasına yollanan mısırlardan farklı mı?
Sizdekinin taneleri daha mı iri acaba?
Kültigin'in Mısırları

Sayın selis,
Tane büyüklüğünü resimden tam bilemiyorum fakat benim göndereceğim mısırların koçan uzunlukları diğer arkadaşın gönderdiklerinden bir hayli uzun sanırım farklı cinsler.

tekomusti 07-11-2012 05:47

sn osman hocam günaydın
saygılar

tuya 07-11-2012 07:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1042533)
Sayın gülenmelek,

Maalesef kırmızı örümcek siz farkına varıncaya kadar bitkiye çok zarar veriyor. Meksika salatalığını tekrar denemek isterseniz tohumlarınız hazır unutmayınız.

Kaymak ağacı meyvesini sitede yetiştiren bazı üyelerimizin beğenmediğini bazı üyelerimizinde farklı şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını okumuştum. Bizde sonucunu burdan paylaşmak istiyoruz belki yetiştirmeyi düşünenlere bir fikir olur.

sayın smnunal bahçenizi beğenerek geziyorum herşey çok hoş ve güzel sayın gülenmelek e tohumlarınız hazır sözünüzden cesaret alarak eğer elinizde fazla varsa meksika salatalığı tohumlarından talep etmek isterim verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok özürdilerim eğer tohumunuz varsa ve gönderebilecek olursanız adresimi bildiririm saygılar efendim

smnunal 07-11-2012 07:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1043838)
sayın smnunal bahçenizi beğenerek geziyorum herşey çok hoş ve güzel sayın gülenmelek e tohumlarınız hazır sözünüzden cesaret alarak eğer elinizde fazla varsa meksika salatalığı tohumlarından talep etmek isterim verdiğim rahatsızlıktan dolayı çok özürdilerim eğer tohumunuz varsa ve gönderebilecek olursanız adresimi bildiririm saygılar efendim

Sayın tuya,

Elimdeki mini meksika salatalığı tohumlarını, Tohum takas etkinliği için hazırlamıştım. Takas etkinliğine katılıyorsanız oradan talep edeceğiniz diğer tohumlarla beraber istekde bulunabilirsiniz.

Tohum takas etkinliğine katılmıyor veya size tohum alma imkanı olmazsa ben sizi tohumsuz bırakmam bilginize.

Muğladan selamlarımla.

tuya 07-11-2012 07:56

teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))

smnunal 07-11-2012 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1043846)
teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))

Sayın tuya,

Özellikle benim göndereceğim bazı tohumlardan istekte bulunmanızı öneririm. Mümkün olduğunca üyelerimizce gönderilmeyen veya temini zor tohumları göndermeye çalışıyorum.

tuya 07-11-2012 08:07

tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim

smnunal 07-11-2012 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tuya (Mesaj 1043853)
tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim

Sayın tuya,
Göndereceğim tohumların tamamını tavsiye ediyorum.

nılgun_dogan 07-11-2012 11:21

Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar

smnunal 07-11-2012 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1043944)
Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar

Sayın nilgün doğan,

Göndermiş olduğum tohumların elinize ulaşmasına sevindim. Umarım bu tohumlardan güzel bitkiler elde edersiniz.

Muğladan selamlarımla.

kılıç 07-11-2012 12:49

Sayın smnunal benim gibi birçok kişiyi ürünlerinizin tohumları ile mutlu etmişsiniz tarlanızın bereketi bol olsun çok teşekkür ederim.

smnunal 07-11-2012 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kılıç (Mesaj 1043976)
Sayın smnunal benim gibi birçok kişiyi ürünlerinizin tohumları ile mutlu etmişsiniz tarlanızın bereketi bol olsun çok teşekkür ederim.

Sayın kılıç,
İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirir ve isteyenlerle paylaşırsınız.
Muğladan selamlarımla.

smnunal 07-11-2012 14:38

2 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde yetiştirdiklerimizden pepino.

smnunal 07-11-2012 14:40

1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde 1 kök kendiliğinden biten pamuk bitkisi ve verdiği ürünler.

smnunal 07-11-2012 14:44

4 Eklenti(ler)
Tüketeceğinizden fazla üretirseniz olacağı budur. Toplanmayıp başında kalan acı arnavut biberler.

Dünyalı 07-11-2012 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1044067)
Tüketeceğinizden fazla üretirseniz olacağı budur. Toplanmayıp başında kalan acı arnavut biberler.

Sayın smnunal;

Onlar tüketeceğinizden fazla değiller.

Toplanıp bir güzel kurutulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, rondodan geçirilirse, çok güzel pul biber olacağı kanaatindeyim.

Zira çok güzel biberler.

Afiyetle tüketin.

selis 07-11-2012 19:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1044062)
Sebze bahçesinde 1 kök kendiliğinden biten pamuk bitkisi ve verdiği ürünler.

Bizim bahçede çıkmaz ki :p
Tohum oluşturduysa etkinlik için saklarsanız çok memnun olurum.. ;)
(Ben istiyorum da)

smnunal 07-11-2012 22:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dünyalı (Mesaj 1044284)
Sayın smnunal;

Onlar tüketeceğinizden fazla değiller.

Toplanıp bir güzel kurutulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, rondodan geçirilirse, çok güzel pul biber olacağı kanaatindeyim.

Zira çok güzel biberler.

Afiyetle tüketin.

Sayın Dünyalı,

Bunlar toplanıp rondodan geçmeden sadece evde ben tüketiyorum. Evde benden başka acı tüketen olmayınca böyle dalında kalabiliyor.

smnunal 07-11-2012 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1044286)
Bizim bahçede çıkmaz ki :p
Tohum oluşturduysa etkinlik için saklarsanız çok memnun olurum.. ;)
(Ben istiyorum da)

Sayın selis,
Tohum oluşturmasına gerek yok elimde hazır tohum var etkinliğe göndereyim dedim Halil bey gerek yok buralarda zaten var dedi.

Göndersek demekki isteyen çıkacak.

selis 07-11-2012 22:16

Sn. Smnunal kusura bakmayın, dediğiniz gibi Halil Bey' de mevcutmuş.. Ben de başlığınıza yazdıktan sonra öğrendim..

smnunal 12-11-2012 11:28

5 Eklenti(ler)
Hafta sonu ormana gezmek ve mantar toplamak için gittiğimde olgunlaşan ürünlerinden topladığım bizdeki adıyla dağ çilekleri meyve ve çiçekli resimleri.

fikreteren 12-11-2012 11:35

Bende bu dağ çileğinden getirdim.Hala vermedi.Çiçekleri var ama meyveye dönmüyor.Bekliyorum.Güzelliği yeter.

smnunal 12-11-2012 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren (Mesaj 1046779)
Bende bu dağ çileğinden getirdim.Hala vermedi.Çiçekleri var ama meyveye dönmüyor.Bekliyorum.Güzelliği yeter.

Sayın fikreteren,

Bizim yöremizde bu çilek yılın yaklaşık 6 ayı hiç su görmeden ormanda kayalık ve yamaç yerlerde yetişiyor. Belkide sizin bölgede fazla nemden dolayı çiçek açıp yeterli tozlaşma olmayınca meyve vermiyordur.

Bahçelerde peyzaj için değerlendirilebilecek bir bitki olduğunu düşünüyorum. Her daim yeşil oluşu fazla boylanmaması üzerinde meyve ve çiçeklerinin aynı anda bulunması meyve rengi ve çiçeklerinin güzelliği bu bitkiyi yetiştirmek isteyenler için yeterli olacağını zannediyorum.

ayseldeniz 12-11-2012 12:07

smnual bahçeniz çok hoş.Beğenerek ve zevkle vakit geçirdim .Teşekkürler.Dağ çileği resimleri muhteşem.

smnunal 12-11-2012 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayseldeniz (Mesaj 1046793)
smnual bahçeniz çok hoş.Beğenerek ve zevkle vakit geçirdim .Teşekkürler.Dağ çileği resimleri muhteşem.

Sayın ayseldeniz,
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla.

Ben fakir 12-11-2012 13:17

Merhabalar,

Dağ çileği olarak adlandırdığınız meyvenin İstanbul'da kullanılan adı; "kocayemiş" tir.

Selamlarımla,

smnunal 12-11-2012 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ben fakir (Mesaj 1046833)
Merhabalar,

Dağ çileği olarak adlandırdığınız meyvenin İstanbul'da kullanılan adı; "kocayemiş" tir.

Selamlarımla,

Sayın Ben fakir,

Belirttiğiniz gibi bu bitkinin litaratür ismi kocayemiş olmasına rağmen genellikle ege bölgesinde dağ çileği olarak bilinir.

Bende sizin bir nazcizane sözünüzden alıntıyla cevap vereyip, Bizim bahçeyede uğradıysa bir fakir nasibiyle ve bereketiyle gelmiştir. Hoş sefa gelmiştir bizede gelen misafiri boş cevirmemek görevi düşer.

Muğladan selamlarımla.

KAPTANzst 12-11-2012 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1046775)
Hafta sonu ormana gezmek ve mantar toplamak için gittiğimde olgunlaşan ürünlerinden topladığım bizdeki adıyla dağ çilekleri meyve ve çiçekli resimleri.

Yöreye göre adı değişiyor
Ayı yemişi de deniyor
Ama bizde özel bir adı var Anderhane :D

smnunal 13-11-2012 08:41

3 Eklenti(ler)
Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen yaban mersini meyveleri olgunlaşmaya başlamış.

Maviş 14-11-2012 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maviş (Mesaj 1009376)
Sayın Smnunal Bahçeniz çok güzel çiçekleriniz, meyveleriniz ve sebzeleriniz çok güzel. Maşallah nazar deymesin. Sizden bir istekde bulunabilirmiyim? Ben sebze ve çiçek dikmeyi ve bakmayı çok severim. Ve her sene dikerim, Siyah ince uzun patlıcan ve yöresel tatlı biberlerinizin tohumlarından rica edebilirmiyim? :):)

Eklenti 325622

Çok teşekür ederim. Tohumlarınız geldi. Bende tohumları dikip, sizin verdiğiniz isimle henkese dağıtacağım. :):D:D

smnunal 14-11-2012 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Maviş (Mesaj 1048247)
Çok teşekür ederim. Tohumlarınız geldi. Bende tohumları dikip, sizin verdiğiniz isimle henkese dağıtacağım. :):D:D

Sayın Maviş,

İnşallah sizlerde bu gönderdiğim tohumlardan güzel bitkiler yetiştirip tohumlarını aldıktan sonra paylaşma mutluluğunu yaşarsınız.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 15-11-2012 16:25

1 Eklenti(ler)
Kasım ayı ortalarına gelmemize rağmen hala çiçek açıp ürün veren yöresel siyah uzun patlıcan.

smnunal 15-11-2012 16:28

2 Eklenti(ler)
Giresun dağlarından gelip ailemize yeni katılan bitkilerden. Orman gülü.

vehibe 15-11-2012 18:39

Sayın smnunal, bahçenizi ilk defa geziyorum Maşallah her şey ne kadar bol ve bereketli,
ellerinize sağlık. Artık bahçenizin Daimi takipçisiyim.
Bu sivri ve uzun patlıcanları ilk Marmaris'te görmüştüm ve çok şaşırmıştım ama kızartması çok lezzetli oluyor.

tekomusti 15-11-2012 19:13

Sn smnunal hocam maşallah çok aktifsiniz elinize saglık

Saygılar

smnunal 15-11-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1048687)
Sayın smnunal, bahçenizi ilk defa geziyorum Maşallah her şey ne kadar bol ve bereketli,
ellerinize sağlık. Artık bahçenizin Daimi takipçisiyim.
Bu sivri ve uzun patlıcanları ilk Marmaris'te görmüştüm ve çok şaşırmıştım ama kızartması çok lezzetli oluyor.

Sayın vehibe,

Bahçemize hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Yukarıda resmini eklemiş olduğum siyah uzun patlıcan çok verimli bir çeşit olup çok lezzetli tamamen yöresel bir çeşittir. Her türlü yemeği çok lezzetli olur.

Bu seneki tohum takas etkinliğine yeterli miktarda tohum göndereceğim yetiştirmek isteyen herkesin ekmesini tavsiye ederim.

Muğladan selamlarımla.

smnunal 15-11-2012 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tekomusti (Mesaj 1048713)
Sn smnunal hocam maşallah çok aktifsiniz elinize saglık

Saygılar

Sayın tekomusti,

Çok teşekkürler. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz.

Muğladan selamlarımla.

Adalet Yağcı 15-11-2012 22:15

Kocayemişe bayıldım, ne kadar hoş görünüyor.
Dona dayanıklı olup olmadığını araştırmam lazım, bahçemde olmasını çok isterdim.
Teşekkürler paylaşım için.

smnunal 15-11-2012 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1048849)
Kocayemişe bayıldım, ne kadar hoş görünüyor.
Dona dayanıklı olup olmadığını araştırmam lazım, bahçemde olmasını çok isterdim.
Teşekkürler paylaşım için.

Sayın Adalet hanım,

Kocayemiş bizim buralarda hava sıcaklığı -10 derecelere düştüğünde bile birşey olmuyor.
Meyve ile aynı anda çiçekli olması ve çiçeklerinin güzelliği için yetiştirilebilir.
Bir de çiçekli olduğu dönem bahçelerde çiçeklerin çok az olduğu döneme denk gelmeside güzel tarafı.

Muğladan selamlarımla.

Muallim 17-11-2012 11:24

Sevgili Hemşerim smnunal,

Bahçeni devamlı geziyorum,çok beğendim.
Hele doğal olanlara hayran kaldım.
Benim bahçenin,senin bahçe gibi olması için benim kırk fırın ekmek yemem lazım.
Sağlıklı,mutlu,başarılı çalışmalar dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025