![]() |
Alıntı:
Tane büyüklüğünü resimden tam bilemiyorum fakat benim göndereceğim mısırların koçan uzunlukları diğer arkadaşın gönderdiklerinden bir hayli uzun sanırım farklı cinsler. |
sn osman hocam günaydın
saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
Elimdeki mini meksika salatalığı tohumlarını, Tohum takas etkinliği için hazırlamıştım. Takas etkinliğine katılıyorsanız oradan talep edeceğiniz diğer tohumlarla beraber istekde bulunabilirsiniz. Tohum takas etkinliğine katılmıyor veya size tohum alma imkanı olmazsa ben sizi tohumsuz bırakmam bilginize. Muğladan selamlarımla. |
teşekkür ederim sayın smnunal tohum takas etkinliğine katılıyorum oradan talep ederim o zaman eğer kalmaz ise tekrar size müracat var bilginize hayırlı sabahlar efendim :))))
|
Alıntı:
Özellikle benim göndereceğim bazı tohumlardan istekte bulunmanızı öneririm. Mümkün olduğunca üyelerimizce gönderilmeyen veya temini zor tohumları göndermeye çalışıyorum. |
tavsiye ettiğiniz tohumların adlarını öğrenebilirmiyim efendim
|
Alıntı:
Sayın tuya, Göndereceğim tohumların tamamını tavsiye ediyorum. |
Sayın smnunal paketim elime ulaştı çok teşekkür ederim inşallah sizin yöresel ürünleriniz sakaryadada üretirim.
Saygılar |
Alıntı:
Göndermiş olduğum tohumların elinize ulaşmasına sevindim. Umarım bu tohumlardan güzel bitkiler elde edersiniz. Muğladan selamlarımla. |
Sayın smnunal benim gibi birçok kişiyi ürünlerinizin tohumları ile mutlu etmişsiniz tarlanızın bereketi bol olsun çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Sayın kılıç, İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirir ve isteyenlerle paylaşırsınız. Muğladan selamlarımla. |
2 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde yetiştirdiklerimizden pepino.
|
1 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde 1 kök kendiliğinden biten pamuk bitkisi ve verdiği ürünler.
|
4 Eklenti(ler)
Tüketeceğinizden fazla üretirseniz olacağı budur. Toplanmayıp başında kalan acı arnavut biberler.
|
Alıntı:
Onlar tüketeceğinizden fazla değiller. Toplanıp bir güzel kurutulduktan sonra, çekirdekleri çıkarılıp, rondodan geçirilirse, çok güzel pul biber olacağı kanaatindeyim. Zira çok güzel biberler. Afiyetle tüketin. |
Alıntı:
Tohum oluşturduysa etkinlik için saklarsanız çok memnun olurum.. ;) (Ben istiyorum da) |
Alıntı:
Bunlar toplanıp rondodan geçmeden sadece evde ben tüketiyorum. Evde benden başka acı tüketen olmayınca böyle dalında kalabiliyor. |
Alıntı:
Tohum oluşturmasına gerek yok elimde hazır tohum var etkinliğe göndereyim dedim Halil bey gerek yok buralarda zaten var dedi. Göndersek demekki isteyen çıkacak. |
Sn. Smnunal kusura bakmayın, dediğiniz gibi Halil Bey' de mevcutmuş.. Ben de başlığınıza yazdıktan sonra öğrendim..
|
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu ormana gezmek ve mantar toplamak için gittiğimde olgunlaşan ürünlerinden topladığım bizdeki adıyla dağ çilekleri meyve ve çiçekli resimleri.
|
Bende bu dağ çileğinden getirdim.Hala vermedi.Çiçekleri var ama meyveye dönmüyor.Bekliyorum.Güzelliği yeter.
|
Alıntı:
Sayın fikreteren, Bizim yöremizde bu çilek yılın yaklaşık 6 ayı hiç su görmeden ormanda kayalık ve yamaç yerlerde yetişiyor. Belkide sizin bölgede fazla nemden dolayı çiçek açıp yeterli tozlaşma olmayınca meyve vermiyordur. Bahçelerde peyzaj için değerlendirilebilecek bir bitki olduğunu düşünüyorum. Her daim yeşil oluşu fazla boylanmaması üzerinde meyve ve çiçeklerinin aynı anda bulunması meyve rengi ve çiçeklerinin güzelliği bu bitkiyi yetiştirmek isteyenler için yeterli olacağını zannediyorum. |
smnual bahçeniz çok hoş.Beğenerek ve zevkle vakit geçirdim .Teşekkürler.Dağ çileği resimleri muhteşem.
|
Alıntı:
Sayın ayseldeniz, Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Muğladan selamlarımla. |
Merhabalar,
Dağ çileği olarak adlandırdığınız meyvenin İstanbul'da kullanılan adı; "kocayemiş" tir. Selamlarımla, |
Alıntı:
Sayın Ben fakir, Belirttiğiniz gibi bu bitkinin litaratür ismi kocayemiş olmasına rağmen genellikle ege bölgesinde dağ çileği olarak bilinir. Bende sizin bir nazcizane sözünüzden alıntıyla cevap vereyip, Bizim bahçeyede uğradıysa bir fakir nasibiyle ve bereketiyle gelmiştir. Hoş sefa gelmiştir bizede gelen misafiri boş cevirmemek görevi düşer. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Ayı yemişi de deniyor Ama bizde özel bir adı var Anderhane :D |
3 Eklenti(ler)
Ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen yaban mersini meyveleri olgunlaşmaya başlamış.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnşallah sizlerde bu gönderdiğim tohumlardan güzel bitkiler yetiştirip tohumlarını aldıktan sonra paylaşma mutluluğunu yaşarsınız. Muğladan selamlarımla. |
1 Eklenti(ler)
Kasım ayı ortalarına gelmemize rağmen hala çiçek açıp ürün veren yöresel siyah uzun patlıcan.
|
2 Eklenti(ler)
Giresun dağlarından gelip ailemize yeni katılan bitkilerden. Orman gülü.
|
Sayın smnunal, bahçenizi ilk defa geziyorum Maşallah her şey ne kadar bol ve bereketli,
ellerinize sağlık. Artık bahçenizin Daimi takipçisiyim. Bu sivri ve uzun patlıcanları ilk Marmaris'te görmüştüm ve çok şaşırmıştım ama kızartması çok lezzetli oluyor. |
Sn smnunal hocam maşallah çok aktifsiniz elinize saglık
Saygılar |
Alıntı:
Sayın vehibe, Bahçemize hoşgeldiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Yukarıda resmini eklemiş olduğum siyah uzun patlıcan çok verimli bir çeşit olup çok lezzetli tamamen yöresel bir çeşittir. Her türlü yemeği çok lezzetli olur. Bu seneki tohum takas etkinliğine yeterli miktarda tohum göndereceğim yetiştirmek isteyen herkesin ekmesini tavsiye ederim. Muğladan selamlarımla. |
Alıntı:
Çok teşekkürler. İnşallah sizlerde daha güzellerini yetiştirirsiniz. Muğladan selamlarımla. |
Kocayemişe bayıldım, ne kadar hoş görünüyor.
Dona dayanıklı olup olmadığını araştırmam lazım, bahçemde olmasını çok isterdim. Teşekkürler paylaşım için. |
Alıntı:
Kocayemiş bizim buralarda hava sıcaklığı -10 derecelere düştüğünde bile birşey olmuyor. Meyve ile aynı anda çiçekli olması ve çiçeklerinin güzelliği için yetiştirilebilir. Bir de çiçekli olduğu dönem bahçelerde çiçeklerin çok az olduğu döneme denk gelmeside güzel tarafı. Muğladan selamlarımla. |
Sevgili Hemşerim smnunal,
Bahçeni devamlı geziyorum,çok beğendim. Hele doğal olanlara hayran kaldım. Benim bahçenin,senin bahçe gibi olması için benim kırk fırın ekmek yemem lazım. Sağlıklı,mutlu,başarılı çalışmalar dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025