![]() |
Fidelerin gelşimi çok güzel. İnşallah verimide aynı olur.
Kolay gelsin |
Alıntı:
inşaallah sayın KAPTANzst, geçen sene sozona geç başlayabilmiştik, bu sene sezonu iyi değerlendirmeye çalışıyoruz,saygılar iyi çalışmalar |
5 Eklenti(ler)
domates fideleri viyollere alışıyor - 34 günlük
Eklenti 384845 Eklenti 384850 Eklenti 384841 Eklenti 384843 Eklenti 384844 |
Bu sene de ben geç kaldım sorunlar nedeniyle.
Her şeyin hayırlısı.. |
Alıntı:
daha geç kalmış sayılmazsınız sayın KAPTANzst, kolay değil ateş düştüğü yeri yakar tekrar hayata alışmak için bahçe insana iyi gelir,dertleri unutturur,:( inşaallah en yakın zamanda atlatırsınız bu süreci... kolay gelsin |
Sn attar,
Çalışmalarınızı baştan sona keyifle okudum. Benim de B.Çekmece-Çatalca arasında yazlığım var. Trafik ve boğaz köprüleri eziyetine rağmen bahçe keyfini yaşamak için hafta sonlarını iple çekiyorum. Bahçenin küçük bir yerinde sebze adaları oluşturdum. Damlama sulamada kullanılmak üzere sizin 37 nolu mesajınızda görünen su deposuna benzer birşey gerekli. Bunu Çatalca'dan mı temin ettiniz? |
Alıntı:
sayın fixture; bu depo çıkma depo satan hurdacılarda var, fiyatı 150 TL, altınşehirde hurdacılarda var başka yerde bulamadım ekonomik olsun diye böyle düşündük, fakat alırken içinde daha önce ne olduğunu sor, kimyasal madde deposu da olabiliyor zararlı olabilir, meyve suyu deposuydu benim aldığım, bulamazsanız yardımcı olurum, saygılar |
4 Eklenti(ler)
domates ve biber fideleri açık havaya alışmaya başladılar 36 günlük
Eklenti 385747 Eklenti 385741 Eklenti 385742 Eklenti 385743 |
sn attar sizin fideler olmus daha benimkiler toprak tan cikmadilar
iklim farki heralde elinize saglik bol hasatlar.))) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
yere diktiğimiz çilekler otun arasında kaybolmuş, onları saksıya aldım
Eklenti 387086 üzüm asmaları gözleri uyanmaya başladı Eklenti 387087 erik yapraklarını giyindi Eklenti 387088 yer hala yaş işlem yapamıyoruz Eklenti 387089 askerler hazırlanıyor Eklenti 387090 |
Güzel bir bahçe planlaması olmuş. Çalışmalarınızı zevkle izledik.
|
Alıntı:
|
emeğinize sağlık fidelerin sulamasını 3 günde bir yapn o zamana gelmişler daha iyi olur
|
tekirdağda dostumuzun üzüm bağı ve bahçesinden örnekler
5 Eklenti(ler)
ilgimi çeken salatalık için yer serası uygulaması
Eklenti 389927 Eklenti 389928 üzüm asma terbiye şekilleri konusunda bilgi aldık Eklenti 389929 Eklenti 389930 Eklenti 389931 |
fideler 45 günlük
5 Eklenti(ler)
domates fideleri bu hafta soğuktan pek gelişemedi
Eklenti 390556 Eklenti 390557 Eklenti 390558 biberler de soğukta büyümeyi yavaşlattı Eklenti 390559 Eklenti 390560 |
13 nisan hava sıcaklığı 22 derece
5 Eklenti(ler)
yer hala tavını bulmamış traktör sokamadık
Eklenti 390586 ot aldı başını gidiyor, ot ilacı kullanmak istemiyorum Eklenti 390589 Eklenti 390588 asmaların gözleri patlıyor Eklenti 390587 Eklenti 390590 |
fideler 50 günlük
5 Eklenti(ler)
havaların soğuk gitmesi dış şartlarda büyümeyi yavaşlattı
Eklenti 393809 Eklenti 393810 Eklenti 393811 Eklenti 393812 Eklenti 393813 |
dev bal kabağı uyandı
2 Eklenti(ler)
|
nihayet bugün soğuklardan kurtulabildik
5 Eklenti(ler)
biraz acele ettik ama ottan kurtulduk
Eklenti 393913 Eklenti 393914 bu alana yürüyüş yolu yapmayı planladık Eklenti 393915 Eklenti 393917 asmamızın durumu Eklenti 393916 |
Alıntı:
annem koyde ayri yere ekince olmadi ama sebzelerin Icine ekince oldu demisti benimde sizin kabak fideleri kadar Buyuduler Karar veremedim daha . size de sormak istedim.))) |
Alıntı:
|
fidelerde yapraktan sıvı gübre kullanımı neticesi: 55 günlük
5 Eklenti(ler)
geçen hafta eminönü çiçekçileri dolaştım, heryer sebze fidesi dolmuş taşmış,
fidelerin boyuna posuna baktım bizim o kadar ilgi alaka ile gözümüz gibi baktığımız fideler ticari satılan fidelere yetişmesi mümkün değil, satıcılara sordum bunları nasıl bu hale getiriyorlar diye; dedi ki sıvı gübre ve hümik asit vs.veriyorlar otomatik fıskiyeleri var, viyoller küçük olduğu için toprak besini yetersiz gelir sıvı gübre şart dedi, bana da mantıklı gibi geldi sıvı gübre aldım, üzerindeki tarife göre sulandırdım, hem yapraktan hem kökten verilebilir diye yazıyordu ve gaflete geldik bütün fidelere birden yapraktan verdim,ertesi sabah baktım yapraklar buruşmuş eyvah dedim, bastım suyu ama artık nekadar kurtulacak bilmiyorum, 50 gündür çocuk gibi baktığımız fideler perişan vaziyette, bir daha kullanmam ama bu bir ders olsun, varsın az yavaş büyüsün |
Sayın attar,
çok geçmiş olsun. Vallahi bende alsammı diye düşünüyordum ama şimdi vazgeçtim. |
Çok üzüldüm sayın attar...
Bol sulayın eminim düzelirler. Ben de geçen sene nergis soğanına doğal gübreyi sulandırarak verdim, aradan on, onbeş dakika geçmeden baktığımda bütün yaprakları yarıya kadar sararmıştı.( Fazla vermişim demek. ) Hemen musluğun altında dakikalarca su verdim. Sararma dibe kadar ulaşmadı. Soğanlarada bir şey olmadı. Bu kadar kısa sürede bu etki beni çok şaşırtmıştı. Şimdi iki kere düşünüyorum gübreli su verirken. |
Gecmis olsun sn attar cok uzuldum ne kadar guzel fideler diyordum.
2.3 séné oncede bende gubre atmistim biber fidelerim yanmisti ders aldim bidaha atmadim hic kurtulan olmadi maalesef ama siz sulayîn kurtanilirsiniz . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Attar moralinizi bozmayın, kurtulanlar hayata zorluklara rağmen devam edebilen güçlü fidelerdir, kuruyan fideleriniz eğer hepsine aynı ölçüde gübre verdiyseniz en zayıf fidelerinizdir diye tahmin ediyorum. Diğerlerini öldürmeyen şey güçlendirmiştir diye umalım.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025