agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   attar / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27268.htm)

attar 13-06-2013 09:35

2 Eklenti(ler)
armut yapraklarında bir hastalık var ama henüz nedir bilmiyorum

attar 13-06-2013 10:38

5 Eklenti(ler)
arı kovanı peteklerini hazırlayıp kurduk, bakalım oğul yakalayabilecek miyiz?

h_dogan 13-06-2013 10:41

Gelişimleri güzel ellerinize sağlık.
Dev kabakta şimdiden meyve tutturmayın bence. Biraz daha gelişsin bitki ondan sonra bırakırsınız bitki ne kadar güçlü bitki olursa o kadar iyi besler kabağı. Erken tutarsa koparın derim.
Armut içinse mantara benziyor, bordo bulamacı kullanmadınız mı? Şimdi Fosetyl-Al içerikli bir ilacı kullanın acilen. Bir hafta arayla iki kez kullanın. Duruma göre karar veririz sonra kolay gelsin.

attar 13-06-2013 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1169230)
Gelişimleri güzel ellerinize sağlık.
Dev kabakta şimdiden meyve tutturmayın bence. Biraz daha gelişsin bitki ondan sonra bırakırsınız bitki ne kadar güçlü bitki olursa o kadar iyi besler kabağı. Erken tutarsa koparın derim.
Armut içinse mantara benziyor, bordo bulamacı kullanmadınız mı? Şimdi Fosetyl-Al içerikli bir ilacı kullanın acilen. Bir hafta arayla iki kez kullanın. Duruma göre karar veririz sonra kolay gelsin.

balkabağında meyve yaklaşık 120 cm de fakat daha ileride birsürü yeni doğan meyveler de var daha sonrakileri mi kullanayım?

bordo bulamacı kullanmadım çünkü yeni ilk defa dikiyorum bu sene acemilik var,

teşekkürler.

akçabardak 13-06-2013 11:42

Sayın Attar, bahçenizin bereketi bol olsun.
Bir önceki sayfanızda dikkatimi çekti, köstebek dadandı diye, bir ara benim bahçeme de dadanmıştı, ne yaptıysam bir türlü kaçıramadım, bir gün balkonda otururken bahçedeki iki karış boyunda dolmalık biberimin aşağı doğru çekildiğini fark ettim üzerinde de 8-10 adet biberi vardı gövdesi topağa çekildikçe biberler kopmaya başladı, meğer sem köstebek çekiyormuş, sonra birisi bana bir fikir verdi, cam şişenin dibini dikkatlice kırın ve köstebeğin geçtiği yerlere bir kaç tane şişenin ağzı toprak seviyesinden 2 sm. yukarıda olacak şekilde yerleştirin bakalım diye, şişenin ağzından yer altına sesler iletirmiş, yani düdük gibi ötermiş,köstebek huzursuz olup uzaklaşırmış diye söylemilti, bende denemesi bedava deyip 5-6 tane şişenin dibini kırıp yerleştirdim, ve bu şekilde kurtulmuştum, aklınızda bulunsun diye yazdım. Kolay gelsin bol hasatlar.
Şişeler mümkün olduğu kadar uzun olursa daha iyi olur.

attar 13-06-2013 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1169247)
Sayın Attar, bahçenizin bereketi bol olsun.
Bir önceki sayfanızda dikkatimi çekti, köstebek dadandı diye, bir ara benim bahçeme de dadanmıştı, ne yaptıysam bir türlü kaçıramadım, bir gün balkonda otururken bahçedeki iki karış boyunda dolmalık biberimin aşağı doğru çekildiğini fark ettim üzerinde de 8-10 adet biberi vardı gövdesi topağa çekildikçe biberler kopmaya başladı, meğer sem köstebek çekiyormuş, sonra birisi bana bir fikir verdi, cam şişenin dibini dikkatlice kırın ve köstebeğin geçtiği yerlere bir kaç tane şişenin ağzı toprak seviyesinden 2 sm. yukarıda olacak şekilde yerleştirin bakalım diye, şişenin ağzından yer altına sesler iletirmiş, yani düdük gibi ötermiş,köstebek huzursuz olup uzaklaşırmış diye söylemilti, bende denemesi bedava deyip 5-6 tane şişenin dibini kırıp yerleştirdim, ve bu şekilde kurtulmuştum, aklınızda bulunsun diye yazdım. Kolay gelsin bol hasatlar.
Şişeler mümkün olduğu kadar uzun olursa daha iyi olur.

sayın akçabardak; şişe olayını uyguladık, şişeyi koyduğum yere gelmiyor ama 1 metre ötesinde tekrar çalışıyor, benzin dök dediler, dün itibariyle benzin döktüm deliklerine bakalım netice ne olacak, her taraf delik teşik oldu her gittiğimde birkaç zayiatla karşılaşıyorum, teşekkürler tavsiyeniz için,saygılar

h_dogan 13-06-2013 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1169232)
balkabağında meyve yaklaşık 120 cm de fakat daha ileride birsürü yeni doğan meyveler de var daha sonrakileri mi kullanayım?

bordo bulamacı kullanmadım çünkü yeni ilk defa dikiyorum bu sene acemilik var,

teşekkürler.

Bitkiyi biraz daha geliştirin ki meyveyi daha iyi besleyecek yaprak olsun. Şimdikten meyve bırakırsanız bitki büyüme yerine meyveyi büyütme derdine düşer.
Armut için dediğim ilacı acilen uygulayın derim.
Kolay gelsin.

bulgur 13-06-2013 15:48

Bahçeniz harika çok emeğiniz var bence sera ve ev yapın bide mangalık bir yer oh keyfe bak

attar 13-06-2013 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1169286)
Bitkiyi biraz daha geliştirin ki meyveyi daha iyi besleyecek yaprak olsun. Şimdikten meyve bırakırsanız bitki büyüme yerine meyveyi büyütme derdine düşer.
Armut için dediğim ilacı acilen uygulayın derim.
Kolay gelsin.

inşaallah uygulayacağım, tavsiyeniz için teşekkürler sayın h_dogan

attar 16-06-2013 16:28

5 Eklenti(ler)
dev bal kabağı tozlama vakti
Eklenti 418091
Eklenti 418092
üzüm asmalarına artık çardak yapma zamanı geldi
Eklenti 418093
Eklenti 418094
Eklenti 418095

attar 16-06-2013 16:33

5 Eklenti(ler)
domateslerin boğazlarını doldurunca keyifleri yerine geldi
Eklenti 418096
Eklenti 418097
Eklenti 418099
Eklenti 418100

bu domates zannedersem kırmızı örümcek istilasına maruz kalmış
Eklenti 418098

h_dogan 16-06-2013 22:19

Bence kırmızı örümcek değil, toprağı biraz eşeleyin danaburnu kemirmiş olabilir aşağıdan. Bitki büyüyünce de yeterince besleyemiyor kendini yapraklar soluyor ya da kıvrılıyor.

attar 17-06-2013 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1170595)
Bence kırmızı örümcek değil, toprağı biraz eşeleyin danaburnu kemirmiş olabilir aşağıdan. Bitki büyüyünce de yeterince besleyemiyor kendini yapraklar soluyor ya da kıvrılıyor.

o hiç aklıma gelmemişti sayın h_dogan, çarşamba günü ancak gidebilirim bahçeye bir kontrolden geçireyim ozaman,malum esnaflık böyle hemen gidemiyoruz, teşekkürler

attar 20-06-2013 19:43

3 Eklenti(ler)
döllenen dev bal kabağını kuşlar delmiş:(
Eklenti 419381
yeniden başkasını dölledik
Eklenti 419382
kabağımda galiba demir eksikliği oluştu
Eklenti 419383

attar 20-06-2013 19:48

2 Eklenti(ler)
domateslere geçen sene suyu fazla kaçırmışız boylandıkları halde döle yatmamışlardı, bu sene akıllandık suyu kararınca verince hepsinde dometes dökümü gözüküyor
Eklenti 419384
biberlerime bakamadım bu sene bir türlü boylanmadılar
Eklenti 419385

attar 20-06-2013 19:50

1 Eklenti(ler)
asmalar için çardak yapımında kullanılacak malzemeler temin edildi,ilk fırsatta çardağımız yapılacak
Eklenti 419386

FKY100 21-06-2013 07:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1172069)
domateslere geçen sene suyu fazla kaçırmışız boylandıkları halde döle yatmamışlardı, bu sene akıllandık suyu kararınca verince hepsinde dometes dökümü gözüküyor
Eklenti 419384
biberlerime bakamadım bu sene bir türlü boylanmadılar
Eklenti 419385

Sayın attar,

Biberlerin boylanması için ne yapmak gerekirdi. Benimkiler de henüz çok boylu değil.

attar 21-06-2013 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FKY100 (Mesaj 1172216)
Sayın attar,

Biberlerin boylanması için ne yapmak gerekirdi. Benimkiler de henüz çok boylu değil.

sayın FKY100;fideleme esnasında hazır fidelerle benim fidelerin gelişimlerinde ciddi fark vadı, benimkiler daha yavaş ve doğal büyüyorlardı fakat hazır olanlar adeta çıldırmış gibi büyümüşlerdi, bu büyüme çok sıhhatli olmasa gerek diye düşünüyorum, biraz geç büyüsün hormonsuz olsun derim, saygılar

h_dogan 21-06-2013 17:18

Kabağı bana sorarsanız şimdiden meyveye yatırmayın biraz daha büyüsün. Bir de bana demir eksikliği gibi gelmedi, sanırım ilk yaprakları sararmış bu da doğal yaşlandığı içindir. Daha yakın çekerseniz net cevap veririz.

Domatesler meyve tutmaya başladıysa suyu daha fazla verebilirsiniz. Tutmaya başladı mı verir artık merak etmeyin.
Geçen yorum yaptığım domatese baktınız mı sorun ne diye?

Biberleriniz yavaş gelişiyorsa azot takviyesi yapın bitkiniz gelişsin diye. Köklerini de geliştirmek için hümik asit kullanın damla sulamanız var zaten. Alanınızı bilmiyorum ama dönüme 1 kg kullanılıyor damla sulamada. Sizin fideler aralıklı siz yarım lt kullanın.
Kolay gelsin.

sarmansarman 22-06-2013 20:07

Bahçe çalışmalarınızı zevkle izledim tebrikler gerçekten bu işe gönül vermişsiniz

attar 23-06-2013 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1172517)
Kabağı bana sorarsanız şimdiden meyveye yatırmayın biraz daha büyüsün. Bir de bana demir eksikliği gibi gelmedi, sanırım ilk yaprakları sararmış bu da doğal yaşlandığı içindir. Daha yakın çekerseniz net cevap veririz.

Domatesler meyve tutmaya başladıysa suyu daha fazla verebilirsiniz. Tutmaya başladı mı verir artık merak etmeyin.
Geçen yorum yaptığım domatese baktınız mı sorun ne diye?

Biberleriniz yavaş gelişiyorsa azot takviyesi yapın bitkiniz gelişsin diye. Köklerini de geliştirmek için hümik asit kullanın damla sulamanız var zaten. Alanınızı bilmiyorum ama dönüme 1 kg kullanılıyor damla sulamada. Sizin fideler aralıklı siz yarım lt kullanın.
Kolay gelsin.

kabak yaklaşık olarak 3 metre boylandı, her uçta da bir sürü meyveye gidiyor,
ilklerini kopardım, çok yakın çekemedim ama bi daha gidişimde yakın çekim yaparım

sayın h_dogan, o hasta domatesin dibini açtım bir sorun yok, sinek ilacı attım ama sinek de gözükmüyor kırmızı örümcek de gözükmüyor, şimdilik bir değişiklik olmadı

azot sıvı olarak mı oluyor?

damla sulama alanım 400 m2

sulamayı artırayım öyleyse artık

tavsiyeleriniz için teşekkürler

attar 23-06-2013 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarmansarman (Mesaj 1172842)
Bahçe çalışmalarınızı zevkle izledim tebrikler gerçekten bu işe gönül vermişsiniz

teşekkürler sarmansarman, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz

attar 23-06-2013 17:35

5 Eklenti(ler)
dev balkabağının şu an son resmi bu var maalesef
Eklenti 420154

biberler boysuz hali
Eklenti 420155

domateslerin meyve dökümü iyi ama
Eklenti 420156
Eklenti 420157

bazılarında alt yapraklarda kıvrılmalar başladı
Eklenti 420158

attar 23-06-2013 18:25

5 Eklenti(ler)
marullar büyümeye başladı
Eklenti 420159
fasulyelerimiz
Eklenti 420164
üzümlerin busene tadına bakacağız
Eklenti 420165
asmalar için çardak yapımına başlandı
Eklenti 420162
çardağı sabırsızlıkla bekleyen asma
Eklenti 420163

h_dogan 23-06-2013 22:15

O zaman domatesteki fizyolojik yaprak kıvrılması da olabilir. Havanın dengesizliğinden kaynaklanıyor. Domatesinizin meyveleri iyi görünüyor.
Azotu damla sulama ile verilebilen gübrelerle karşılayabilirsiniz tabi organik düşünüyorsanız ayrı. Eğer damla sulama gübresi alacaksanız 18.18.18+TE olan gübreyi alın derim. NPK+ mikroelementler var içinde. Damla sulama ile verebilirseniz çok iyi sonuç alırsınız.

attar 27-06-2013 19:36

5 Eklenti(ler)
oradan buradan

akçabardak 27-06-2013 20:22

Böyle büyük bahçeleri olanlara imreniyorum, ne güzel her istediğini ekebiliyorsunuz.
Maşallah, ellerinize sağlık, son fotoğraftaki düzenleme ferah ferah, marullar yem yeşil
çok hoşuma gitti, bol hasatlar dilerim.

attar 28-06-2013 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1174439)
Böyle büyük bahçeleri olanlara imreniyorum, ne güzel her istediğini ekebiliyorsunuz.
Maşallah, ellerinize sağlık, son fotoğraftaki düzenleme ferah ferah, marullar yem yeşil
çok hoşuma gitti, bol hasatlar dilerim.

büyük bahçenin de işi bitmiyor sayın akçabardak, düzen diye bir şey kalmıyor

attar 01-07-2013 09:38

5 Eklenti(ler)
biberlerimiz tohumdan itibaren 120 günde hasada başlandı

attar 01-07-2013 10:42

domateslerin durumu tohumdan itibaren 120.günündeler

5 Eklenti(ler)
bu iki sıra yaprak yapısı değişik, bunların tohumu s.durul bahçesinden
Eklenti 422355

domatesler ramazan ayına olgunlaşacak gibi duruyor

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025