![]() |
Çiçeklerimin özellikle saksıda olanların çoğu aşırı sıcaktan öldü.Geçen hafta sıcaklık 50 dereceye dayanmıştı.
Onlara serin bir yer bulamadan cam güzelleri,küpe çiçeği,arap saçı hepsi kurudu.ne bahçe de ne evde serin bir yer bulmak imkansızdı. O kadar üzüldüm ki hiç o tarafa bakamıyorum.Fotolarını bile çekemedim. |
5 Eklenti(ler)
Kamil Beyin lisileri ile avunuyorum.Bu yıl yaptığım en güzel çiçek tercihi...
Her rengi çok güzel... |
1 Eklenti(ler)
Güzel kızımın doğum günü pastası...Allah' ın bize en büyük armağanı...Gülen yüzün hiç solmasın..
|
5 Eklenti(ler)
Lisilerin son hali bir makine bunlarla doldu.Fotagraf çekmeye doyamadım.Herbiri ayrı fotograflık.
Lisileri özellikle saksıya dikmiştim.Kışın kapalı garaja alsam seneye yaşatabilir miyim? |
Sayın hberbul, güzel kızınızın yeni yaşını kutluyor yanaklarından öpüyorum. Sağlık sıhhat versin Allah. Bahçenizi daha evvel de dolaşmıştım ama yorumlama fırsatım olmamıştı. Eşinizin el emeği göz nuru kütük saksınızı çok beğendim, ellerine sağlık, doğal ürünlerin görüntüsü bir başka oluyor. :eek:
Lisileriniz öyle güzel ve sağlıklı görünüyorlar ki çok heveslendim, ben de edinmeye çalışacağım bir sonra ki mevsim. Satış zamanını anımsatırsanız çok memnun olurum. Kuş gözü papatyalarınız ve diğer bitkileriniz de güzel ve epeyce emek verilmiş, keyifle çeşitlendirmenizi temenni ediyorum bitkilerinizi. Sağlıcakla kalınız. ;) |
Lisiler çok güzel olmuş sevgili hberbul
bende meraktayım acaba seneye yaşatabilecekmiyiz |
[QUOTE=esk nisagül;1004731]Lisiler çok güzel olmuş sevgili hberbul
bende meraktayım acaba seneye yaşatabilecekmiyiz[/QUOT teşekkür ederim nisagül,kış iklimine bakarsak sizin ve bizim işimiz zor.Bu yılki gibi bir soğuk olursa hiç şansımız yok.Bizim okulun havuzu için ayrılmış bir kapalı alanı var oraya kaldırmayı düşünüyorum,orayı sera gibi kullanacağım.Böylece hayatta kalabilir sanıyorum. |
5 Eklenti(ler)
Yenilerde aldığım biberiye.Şimdilik saksıda kalsın.Sonbaharda aldığımı bir topraga bir saksıya taşımaktan kuruttum.
Eklenti 322761 Horoz ibiği...Hala ibiği büyümekte.Yaprakları biraz çok ve canlı olsa fena olmazdı. Eklenti 322762 Sıcağa inat çiçeklenen ipek çiçeği. Eklenti 322763 Buz çiçeği ve gazanya aynı saksıda... Eklenti 322764 Japon fenerinin olgunlaşan tohumları. Eklenti 322765 |
Alıntı:
Ben de bu yıl hangi çiçek nerde yetişir bilgi sahibi oldum .Seneye daha planlı bir dikim yapacağım. |
3 Eklenti(ler)
İlk domates hasadı.Salatalıklar kurudu,patlıcanlar pek boylanmadı,biberlerde öyle.Anladık ki bu bahçenin topragı komşuların da dediği gibi pek verimli değil.
Seneye daha fazla gübre takviyesi ile desteklemeli. Buna rağmen dougles fir den tohum alıp ektiğim 5 çeşit domates,limon_sever'den gelen beyez domates ve bir dosttan fide aldığım pembe domateslerden bir salata malzemesi;) |
Alıntı:
Ben de kaçırmayın derim...;) http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/25266.htm kolaylıklar dilerim... |
Kutluyorum sizi sevgili hberbul.Samimi ve sıcak bulduğum bahçenizde ömürlük mutluluklar diliyorum. Maşallah Lisilere bayıldım çok güzeller.
|
5 Eklenti(ler)
Kuruyan çiçeklerim...
Cam güzelleri... Hemen hepsi kurudu dipten budadım kurtulma ümidi yok. |
1 Eklenti(ler)
Arap saçı da 2 gün içinde kurudu gitti..
|
1 Eklenti(ler)
Bodur küpe çiçeğim.Bahçenin en gölge yerinde bu hale geldi.
|
4 Eklenti(ler)
Sedum sieboldi.Oysa ağaç dalında asılı.
Eklenti 325195 Güzel çiçekleriyle gelen yılbaşı böyle oldu. Eklenti 325197 Zinnialar bile sarardı soldu. Eklenti 325198 Lilyumların sadece 1 tanesi çok güzel çiçeklendi.Diğer üçü açmadan kuruyuverdi. |
Sevgili hberbul, havalar çok ta sıcak gitmiyor aslında, yağmurlardan mı etkilendi acaba çiçekleriniz? Lisianthus'larınız ne durumda?
|
Alıntı:
103-106 sayılı mesajlarda yer alan kuruyan çiçek fotoprafları 30 Temmuz 2012 tarihinde çekilmiş. 27 Temmuz ve takip eden günlerde Ankara'da sıcaklık 40 derecenin üstünde idi. Sanırım Kırıkkale de de bu civarda olmalıydı. Ancak kuruyan çiçeklerin zinye hariç hepsi saksıda olduğu görülüyor. Bildiğim kadarı ile zinye günesi ve sıcağı çok sever. Benin bahçede bu dönemde tek bir çiçek ve sebze fidem sıcaktan dolayı zarar görmedi. Kanımca yetersiz veya aşırı sulama olabilir bu kurumaların nedeni. Yine anımsadığıma göre o tarihlerde Ankara'da ve civarında hiç yağış olmadı. Tahminime göre sayın hberbul'un sulamadan kaynaklanan bir sorun yaşadığını düşünüyorum. |
Alıntı:
Seneye bahçede tam bir planlama yapmam gerekecek. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Herkes yapma çiçek sanıyor. İşte birkaç fotograf... |
Maşallah maşallah, çok güzel.. :)
|
3 Eklenti(ler)
Lisileri saksıları ile okulun havuz kısmına aldım.Burası hem nemli hem de güneş alıyor.
Bugünkü durumları. Eklenti 367409 Eklenti 367410 Kuruyan kısımları olsa da alttan sürgün vermeye devam ediyor.Sanırım baharı görecekler... Eklenti 367411 |
Sn hberbul,bahçenizi çok beğenerek takdir ederek gezdim. Ellerinize sağlık.Kırıkkale çok yakınmışız.Kızınız çok tatlı Allah bağışlasın.Bu kadar çiçek ve bitki çeşidini Ankara ya gelip aldınız galiba.Yalnız lisi leriniz çok güzel,onları nereden temin etiniz.Merak ettim.Ben Ankara da bulamıyorum.İlkbahar da uygun olursa eğer elinizde fazla varsa bir kaç adet vermek isterseniz çok mutlu olurum.Sevgi ve Saygılar...
|
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel iyi günlerde oturun.
Zinnialarınız dikkatimi çekti renklerinden dolayı :D Bende tek renk var pembe. Oldukça iri açıyor bir gül kadar iri, katmerli ve tek kat olanlar var. |
Alıntı:
lisileri siteden sayın kgursan'dan aldım.Baharda belki yine satış yapar.İlk ve çok kolay yetiştirdiğim bir çiçek ve uzunca bir süre de çiçekli kaldı.Hatta içeri aldığımda mor renkte olanlar hala çiçekliydi. |
5 Eklenti(ler)
Evde koyacak yerim olmadığı için mecburen buraya aldığım diğer çiçekler.
Aloavera yazın dışarda yanmıştı,şuan kendini toparladı. Ama 1 buçuk yıldır niye yavru vermedi anlamıyorum. Eklenti 367582 Yaprak güzeli.Aldığı güneşe göre yaprak rengi değişiyor. Eklenti 367583 Yaz boyu çiçekli kalan sardunya.2 gün önce iyice budandı. Eklenti 367584 Buz çiçeği... Eklenti 367585 Saksıda limon ağacım. Eklenti 367586 |
Aklınıza gelmeyen güzel çiçeğin adı Aptenia cordifolia- Buz çiçeği diye biliyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Mutlu Beyden aldığım 3 adet Avustralya karadutu çok küçük olduğu için saksıya diktim 1 hafta içinde canlandı.
Eklenti 367592 Tohum takastan sayın bahçeden'in gönderdiği greçka buğdayın bir kısmını merakla ektim.Normal buğdaydan farklı çıktı.Artık bahçenin bir bölümüne ekebilirim. Eklenti 367593 Donmasından korkup içeri aldığım frezya. Eklenti 367594 Geçen yıl tohumdan ektiğim süs narı uyanıyor. Eklenti 367595 Ve yavru olan binlerin annesi,burada çok yaygın değil hediye edilmek üzere büyümelerini bekliyorum. Eklenti 367596 |
5 Eklenti(ler)
Bu görüntüler de eşimin bahçesinden :)))
Kış gününde doğan kuzumuz ve annesi. Eklenti 367639 Ama annesinin memesi abse yaptığı için sanırım emdiği sütten kaybettik.Çok üzüldüm. Eklenti 367640 Bu da anne Lokum.Tam 6 tane yavrusu ver. Eklenti 367641 Eklenti 367642 Eklenti 367643 |
5 Eklenti(ler)
Çimlendirme dönemi benim için zor, yorucu ve olağandışı bir zamana denk geldi.
Elimde birçok tohum var ekilecek ama yetişemiyorum. Çiçekler bir taraftan sebzeler bir taraftan alelacele ekildi. Eşimin "bu yıl da ekme" söylemleri arasında... İlk çimlenenler... Limon kokulu fesleğen.Kısa sürede çemlenenlerden.Üstüne poşet geçirince çimlenme süresi hızlandı. Eklenti 381923 Tarçın kokulu fesleğen. Eklenti 381924 Clametis de çabuk çimlendi. Eklenti 381925 Bamya sarmaşığının evveli Eklenti 381926 Ve son hali.. Eklenti 381927 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025