![]() |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hafta sonu çok yoğundu ben bahçeye sebzeleri dikmek için plan yaparken misafir geldi,anneme gitmem gerekti,eskiden olsa koşarak giderdim ama bu kez ayaklarım geri gitti.Apar topar sebzeleri diktik,akşama da güzel bir yağmur yağdı.
Bunlar da tohumdan yetiştirdiğim sebzeler. 5 çeşit domates fidesi(çeri,beyaz,yeşil,pembe ve siyah çizgili) Eklenti 292270 Eklenti 292272 Eklenti 292273 Salatalık ve acurlar Eklenti 292271 Süs cin biberi ve tatlı sivri biber Eklenti 292274 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tarla glayölü ;) |
5 Eklenti(ler)
Petunya fideleri yerlerini buldular.Beyaz katmerli çok güzel kokuyor.Kayınvalidem beğenmese de...
|
3 Eklenti(ler)
Balkona Petunya seçmemin sebebi yaz boyu çiçekli kalmaları ve kokuları...
|
Ellerinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Arap saçını kışın 4 poşet almıştım önce çok yavaş büyüdüler,ama şuan çok hızlı büyüyor.İlk defa yetiştiriyorum.Güneşe çıkınca biraz yandılar.
Eklenti 293412 Birden çıkarmakla hata ettim.Özellikle kolonche,aloavera,kaktüs,yılbaşı çiçekleri hep rennkleri soldu. |
1 Eklenti(ler)
Yol üstünde fidancının önünden geçerken farklı bir bitki yoktur diye uğradım.Bu çam ağacımsı bitkiyi gördüm.Adına sundavilla dedi ama internetten aradım bir bilgi bulamadım.Ucunda minik kırmızı çiçekleri var.
Eminim tecrübeli arkadaşlar hemen bilecektir.Ben ilk defa rastladım. Eklenti 293415 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çam türü olunca dona dayanır diye aldım. Peki fırça çalısı ve ağaç hatmi dona dayanıklı mıdır? Çünkü onları da ben bahçeye ektim. |
Sayın hberbul;
Hoşgeldiniz. Sayfanız hayırlı olsun. |
4 Eklenti(ler)
Bahçe çalışmaları sabah işe gitmeden ve akşam işten gelince yavaş bir şekilde devam ediyor.
Avize(yucca gloriosa) nin kuruyan dallarını budadım kuş gibi kaldı kadife diktim etrafına. Eklenti 293734 Fırça Çalısı (callistemon sp.) yi fidanlıktan aldım açacak tomurcuğu var tepesinde.Buranın kışında donmasın diye kuytu bir yer seçtik eşimle. Eklenti 293735 Ağaç Hatmi(hibiscus syriacus) de sundevilla nın yanında yerini aldı. Eklenti 293736 Kırdan topladığım Gladiolus atroviolaceus diplerine de bir kaç lisi diktim. Eklenti 293738 |
3 Eklenti(ler)
Eşimin anneannesinden hediye (anneanne vefat etmiş)bu saksı annemlerin bahçede bir köşede atılı duruyordu.Ben elime alınca annem "al götür çiçek dikersin" dedi.
Eklenti 295405 Aklıma güzel bir fikir geldi.Önce boyadım ve kuruyunca vernikledim. Eklenti 295406 İçine çiçekler dikildi ve tekrar anneme hediye edilmek üzere hazırlandı. Eklenti 295407 |
5 Eklenti(ler)
Kullanılmayan mutfak eşyalarının değerlendirilmesi,
Bu çaydanlık kırılmıştı yapıştırıp dibini kırdı eşim(porselen matkapla delinmedi) Eklenti 296703 Bunlarda eskilerden kalma seramik sürahiler.Dibini matkapla deldik. Eklenti 296704 Eklenti 296707 Eklenti 296705 Eklenti 296706 |
4 Eklenti(ler)
Sedum çeşitleri ve fare kulağı yağmurlarla birlikte coştular seneye yerlerini değiştirmem gerekecek.
|
5 Eklenti(ler)
Ballıca mı yayılıcı mine mi karar veremediğim seradan geçen hafta aldığım bu fide kızımın anaokuluna gönderildi,o büyütecek.
Eklenti 296812 kedi tırnağı ve mineler birarada Eklenti 296811 yine mine çeşitleri Eklenti 296813 ballıca çeşitleri Eklenti 296815 |
2 Eklenti(ler)
Okulumuzun bahçesinden söküp tutarsa diye ektiğim çiçekler.
Papatya ve adını bilmediğim 2 çiçek. Eklenti 296909 Bu heryıl çıkar buralarda çok da severim ,bahçemde olsun iştedim.Ve tuttular,3 günde canlandılar. Eklenti 296910 |
Fırça çalısı ve ağaç hatmi soğuğa dayanıklı.ağaç hatmi tohumdan yetiştirmiştim,kocaman oldu.fırça çalısı seradan aldık daha yeni,ama yakınımızda bir iş merkezinin bahçesinde 5-6 yıldır görüyorum,bir şey olmuyor.sundavillaya gelince,3 kez yeni alıp ,soğukta kaybettim.bir yıl içeri aldım,havalar iyi diye çıkardığımda bir anlık ayazda gitti resmen.bir daha tövbe.saygılaır..
|
Alıntı:
İstanbul'da sorun olmaz da buraların kışı biraz sert. Ağaç hatmi tohumu gelmişti ben de zor olur diye uğraşmadım şimdi sizden duyunca gelen tohumlar hemen ekilecek. |
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta sonu taşfırını kullanalım dedik.
Ama bu fırının bir sorunu var tabanı çok iyi ısıtmıyor,baca ortada olduğu için ısı direk bacdan gidiyor.Birde kapısı çok her yerden ısı kaybediyor. Çok işi bilmeyen bir usta yapmış.Elden geçmesi lazım.Eşim "hallederiz"dedi. Buna rağmen pidemizi yaptık. Bu arada belirteyim abim konya etliekmek ustasıdır. Hamuru açamayınca yoğurana(bana) bahane buldu ama yine de hazırlara göre lezzetliydi. Sıra ekmek ve pizza yapmakta.Ekşi mayalı ekmek denemeleri başlayacak. |
Nefis görünüyor, afiyetler olsun.
|
4 Eklenti(ler)
Baharatlar
Artık taze fesleğenli makarna yapabilirim.Hafta sonu yaptığım pizzaya çok yakıştı. Eklenti 301686 Biberiye tohum takasdan geldi. Eklenti 301684 Bu da reyhan sadece dolmada kullandım. Eklenti 301685 Cılız kekiklerim biraz canlandı.Dayanamadım cumartesi pazardan 2 fide aldım.Henüz resimlemedim. Eklenti 301687 |
5 Eklenti(ler)
Güller bu yıl çok iri açtı,ama iri olmasının kötü yanı yağmurlara dayanamadı ve yaprakları çabuçak dökülüyor.sabah baktığımda çoğu yaprağını dökmüştü.
Bu yediveren sarmaşık ama gül ömrü uzun değil malesef,aşı yapmayı düşünüyoruz. Eklenti 302024 Reçellik gülüm,şurup yapmak üzere toplandı ve dolapta bekletiliyor. Eklenti 302028 |
5 Eklenti(ler)
Güllere devam...
|
2 Eklenti(ler)
Bu aralar tüm mahalleyi hanımeli ve iğde kokusu sarmış durumda.
Renkli açanlar bu yıl tüm çiçeklendi.Kokusu daha keskin. Havalar hala serin gittiğinden akşamları bu kokunun keyfini süremedik. |
5 Eklenti(ler)
Sıcak bir gün... Güneşin altında durmak imkansız...Bitkilerin bazıları boynunu büktü.Belki artık hergün sulamak gerekecek.
Karanfillerim rengarenk açtı. Bunları geçenyıl dikmiştim çok iyi değildi durumları çiçeklenmesine şaşırdım. Eklenti 308247 Eklenti 308248 Bunları yeni diktim çelikten,bir kökte iki renk... Eklenti 308249 Herbiri birbirinden güzel... Eklenti 308250 Eklenti 308251 |
1 Eklenti(ler)
Eşimle ortak bir ilgi alanı bulduk,bitkiler...
Eşim geçen gün okul bahçesinin otlarını keserken iri papatyaları görmüş ve kesmeye kıyamamış,aradı bahçeye çıktım. Beraber topladık,toplarken bir kış bana papatya almak için bakmadık çiçekçi kalmadığını bir çiçekçinin saksıda yetiştirdiği papatyaları aldığını ve Ankara'dan Kırıkkale'ye elinde buketle geldiğini hatırlatınca "nerde o eski günler"dedim :)) Birazı buket olarak odamı süsledi,bir kısmından öğretmenlerime taç yaptım ,birazı da kurutulmak üzere serildi. Papatya en sevdiğim çiçek... |
2 Eklenti(ler)
Ve kızımın 1.sınıf karne töreni.
Öğretmen tebrik etmek için masaya çıkartınca kalbim kıpır kıpır oldu çok duygulandım! Hayatın hep başarılarla geçsin güzelim,ömür çizginde üzüntüye yer olmasın... Eklenti 308300 Eklenti 308299 |
Bahce sayfaniz hayirli olsun. Cirkin görüntülerden hic cekinmeyin hepimiz gectik o dönemlerden. Önümüzdeki zamanlarda bircok güzellikler görecegimize eminim. Minik pembeli ciceginize de bayildim. Bahcelerin en degerli cicekleri onlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025