![]() |
Alıntı:
15 sene önce evi aldığımızda her şey daha kolay gelmişti bana ama artık her şeyde zorlanıyoruz, bütün bu telaş hep çok sevdiğim bitkilerim için bu değişikliğe kalkıştık :) Niyetim arka balkonu tümden balkon cam yaptırıp bitkilerim kışı rahat geçirsinler diye kapatıyorum, sabahtan öğleye kadar güneş te alıyor, hepsini bir araya toplamak istiyorum, yazın dışarı, kışın içeri taşıma olmasın diye bütün bunlar. Sevgilerimle |
Bitince çok güzel olacak, tüm sıkıntıları unutacaksınız, iyi ki yapmışım diyeceksiniz.
Sevgiler.. :) |
Allah kolaylık versin Sn. akçabardak. İşleriniz tez zamanda, hayırlısıyla tamamlanır inşallah.
|
Alıntı:
|
sn.akçabardak,Tamirat işi zordur ama katlanılmadan da bir şeyler olmuyor sabır etmek lazım kolaylıklar diliyorum.Baharda yenilenmiş haliyle birde çay içerken düşünün bu günleri hatırlar durursunuz.
|
Alıntı:
Sn. ibocandan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi biraz sabır ve güzel olacağı için katlanmak gerekiyor. Allah sağlık sıhhat, hayırlı ömürler versin hepimize ki keyfini çıkaralım. Bahar aylarında balkonda oturup çay, kahve kahvaltı yapmasına bayılırım, en sevdiğim mevsimdir, hep şükrederim halimize, Allah herkeslere nasip etsin diye dualar ederim, bir yandan da güvercinlerin ötüşlerini dinlerim, bayılıyorum onların ötüşlerine sonra çiçeklerin üzerlerine gelen kelebekler, arılar dikkatlice onları seyrederim, onlar beni dinlendiriyorlar. |
1 Eklenti(ler)
Peter pepper, kocaman bir kovaya dikmiştim, soğuklar başlayınca yaprakları sararıp dökülmeye başladı,
biberleri üzerinde yem yeşil soğuktan kızaramıyorlardı, yazık kıyamadım onu da eve almak zorunda kaldım. Eve aldıktan 2-3 gün sonra baktım biberler yavaş yavaş kırmızıya dönmeye başladı, üzerinde hem yeşil hem turuncu olarak biraz kel kel koparmaya kıyamıyorum. Şunun şurasında 2 ay kadar yaşarsa kışı atlatıp bahara sağ salim çıkarız ve kaldığı yerden meyve vermeye devam eder. Eklenti 590523 |
Her yerde kar, kış tipi olunca bizim buralara da dondurucu soğu geldi, gece -3, -5 derece gösteriyor, geçen seneden sütten ağzım yandığı için bu sene yoğurdu üfleyerek yemek zorunda kaldım:D
O yüzden ne olur ne olmaz diye bütün donma tehlikesi olan bitkilerimi ısıtılmayan bir odaya doldurdum, dışarıda sadece kışa dayanıklı bitkilerimi bıraktım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, umarım bu sene kayıplar vermeden kışı atlatabiliriz. Herkese iyi seneler, mutlu yıllar diliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Dün yağan yağmurdan sonra durum.
Yan komşumun bahçesi sular içinde. Eklenti 592673 burası da bizim bahçe, suların biraz çekilmiş hali. Eklenti 592674 Bu sabah kalkınca kar yağdını gördük, şu anda hala kar yağışı devam ediyor ama tütmuyor. fotoğrafşamaya çalıştım, pek fark edilmiyor ama siyah kepenklere doğru bakınca biraz da olsa görünüyor. Eklenti 592675 Eklenti 592676 |
Sevgili akçabardak umarım dışarıdaki bitkileriniz etkilenmezler.
|
Alıntı:
Bu sene sanki geçen seneden daha soğuk gidiyor, geçen sene kar yoktu, bu gün buraya incecikten kar yağıyor ve çok soğuk, sadece limonumdan endişeliyim, umarım yine donma tehlikesi atlatmaz. |
@akçabardak, limonu sarıp sarmalasak, da mı saklasak, endişe edipte mi saklamasak, malçlasakta mı baksak, ne yapsak?
Babamların bahçeye bir kaç sene önce limon dikmiştim fide olarak. Yakında görmedim ama bir çocuk boyunu geçtiğini söylemişti geçenlerde. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi, etrafına çuval falan saralım dedik soğukları görünce; ama sonradan düşündük acaba esas kök tarafını mı korumalı, geçen sene buralarda epey limon ağacı kurumuştu soğuktan. |
Alıntı:
Geçen sene -7 derecede dallarda üşüme oldu üzerinde limonlarıyla birlikte, kalın naylonlar var balonlu balonlu, bastırınca patlıyorlar hani, adını bilemiyorum ondan sarılsa büyük bir ihtimal dallarını korur gibime geliyor. Geçen sene bu haliyle üşüdü. http://www.agaclar.net/forum/1343924-post1748.htm Tamamen dondu sanmıştık ama, http://www.agaclar.net/forum/1365199-post1865.htm Çok şükür kurtardı kendisini. http://www.agaclar.net/forum/1373802-post1990.htm |
2 Eklenti(ler)
Dün hava çok güzeldi, sanki bahar gibi güneşli sıcacık tam gezmelik bir gün oldu.
Ankara'dan oğlum geldi ve dün hep beraber Ayvalık sahiline gezmeye çıktık. Sahilde banklarda biraz oturduk, biraz yürüdük sonra evin yolunu tuttuk. Eve dönerken Kipa'ya uğradık, ben hemen çiçek reyonunda buldum kendimi. Geçen seneden çuhalarım vardı ama nedense daha hiç bir hareket yok. O yüzden güzel güzel daha henüz gelen çuhaları görünce yine dayanamadım ve her renginden birer tane alıverdim :dilli: Ayvalık sahilinden ufak bir görüntü. Eklenti 593950 2016 Yılının alınan ilk çiçeklerim çuhalarım oldu. Eklenti 593951 |
Tam istediğim rengarenk görüntü Sevgili Akçabardak.Ben de çuhaların çıkmasını bekliyorum.Yavaş yavaş çiçekçilere uğrama zamanı geliyor demek ki.Güle güle büyütün.
|
Alıntı:
Çok kısa zamanda sizlerin bahçelerinizde de güzelliklerini sergileyeceklerdir eminim, çok tatlı ve sevimli çiçekler, sarıların çok güzel kokuları var, bayılıyorum onların kokularına. |
Çuhaların saksısını değiştiriyor musunuz Akçabardak?Ben de dikdörtgen bir saksıda toplamayı düşünüyorum da.
|
Alıntı:
Tohumlarından ekmiştim onlardan da bir kıpırtı yok, belkide daha erken biraz daha bekleyeyim diyorum şöyle bahara doğru, bazen kışın ortasında olduğumu unutuyorum ve hemen çıksınlar istiyorum, aceleci davranıyorum yenilerini görünce :) Oysa yeni çıkanlar sera ortamında yetiştirildiği için erken çıkmış oluyorlar. |
Teşekkür ederim Akçabardak,ben de saksıda bir deneyeyim.Deneye,yanıla öğreneceğiz bu işi inşallah.
|
Sevgili akçabardak'ım çuhalar harika ve ben çuhaları çok seviyorum. 4-5 senedir diktiğim çuhalardan Allah rızası için yani bir tane bile kalmaz mı?.. :( Yok kalmadı maalesef.... Yine mi alsam diksem acaba? Senin çuhaları görünce yine bak çuha alasım geldi valla...
|
Alıntı:
Sayın Akçabardak; Çuha çiçekleriniz çok güzel bu çiçekleri görünce çok mutlu oldum içimi bir sıcaklık kapladı... Türkiye de bu çiçekleri yol kenarlarında görürdüm hiç önemsemez değersiz gelirlerdi adını bile bilmezdim. Hatta menekşe olduğunu düşünürdüm, cahillik işte başa bela... Kore'de hasta olduğumda bu çiçeklerden çay yapıp içirmişlerdi ve hatta pirinç lapası bu çiçeğin haşlama suyu ile yapıp yediriyorlardı. 2 günde kendime gelmiştim. (orada bizdeki gibi kimyasal yapay ilaç kullanımı çok az.) çiçekleri solduğunda atmayın çayını yapıp tüketebilirsiniz soğuk algınlığına çok iyi gelir ^^ |
Alıntı:
Sözünüzü tutacağım çiçekleri kuruyunca hepsini toplayıp dediğiniz gibi çayını denemek istiyorum. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. |
Alıntı:
Bu aldıklarımı bir de bahçede denemek istiyorum bakalım kalıcı olacaklar mı, çok güzeller ben de çok seviyorum onları, bence sen de al derim. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Hibiskusum tek tük te olsa bu zamana kadar hiç çiçeksiz bırakmadı beni :)
Yazın bir gün dayanan çiçeği, bu gün çiçeğinin 3. günü Bu arada bir de 5-6 tane tohum kapsülleri var, bakalım tohum oluşacak mı... Eklenti 595322 Eklenti 595323 |
Maşallah çiçekleriniz çok güzel Sayın akçabardak.Hibuscus görünce içim gidiyor soğuktan donan çiçeklerim aklıma geliyor.Kardelenlerin sağ alt köşesindeki bitkinin adı nedir ?
|
Alıntı:
|
Ablacım bu aralar siteye giriyorum, bakamıyorum. Nasılsın, sağlığın nasıl. Pervoleler bitmiş çok güzel olmuşlar. Bu yıl bizde çok kış olmadı. Limonun umarım bir şey olmaz.Oğlun gelmiş gözün aydın. Çuhalar çok güzel güle güle büyüt. Hibiskusta çok güzel açmış. Sizden ayrı kalınca kendimi eksik hissediyorum. Çok alışmışım her şeyinize, özlüyorum:) . Sevgiler.
|
Alıntı:
Sağlığım çok şükür şimdilik iyi, ustalarla cebelleşmekten biraz yoruldum ama çok şükür bitti, bahçeleri epey toparladık, dağınıklıklar ortadan kalktı. Bu sene bizde de fazla pek kış olmadı ama yağmurlar çok fazla yağıyor, iki defa da çok güzel kar yağdı ama en fazla bir gün kaldı eridi gitti, Limon ağacımız bu sene atlattı sayılır. Evet oğlum geldi bir hafta kaldı bizi gezdirdi onun şansına havalar da çok güzeldi onun için de biraz değişiklik oldu, dinlendi. Hayırlısıyla şu toplantıyı da atlatın bol bol tekrar bitkilerimizle dertleşiriz. Size iyi eylenceler. |
Alıntı:
Yine her zaman ki gibi HA-Ri-KA ve ben yine BA-YIL-DIM Ellerine sağlık ablacım ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025