agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

akçabardak 25-12-2015 06:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428810)
Sevili akçabardak Allah yardımcınız olsun, ne zor her yer her yerde.
Kısa zamanda toparlarsınız inşallah. Kolay gelsin, kendinize dikkat edin. Sevgiler.. :)

Çok teşekkür ederim sevgili Jakin, Allah cümlemizin yardımcısı olsun her konuda, kendime nekadar da dikkat etsem kafamdaki düşünceler uykumu kaçırıyor, yaşlar iyice ilerleyince çok zor oluyormuş, gençliğin verdiği o cesaret kalmıyormuş.

15 sene önce evi aldığımızda her şey daha kolay gelmişti bana ama artık her şeyde zorlanıyoruz, bütün bu telaş hep çok sevdiğim bitkilerim için bu değişikliğe kalkıştık :)

Niyetim arka balkonu tümden balkon cam yaptırıp bitkilerim kışı rahat geçirsinler diye kapatıyorum, sabahtan öğleye kadar güneş te alıyor, hepsini bir araya toplamak istiyorum, yazın dışarı, kışın içeri taşıma olmasın diye bütün bunlar. Sevgilerimle

Jakin 25-12-2015 06:25

Bitince çok güzel olacak, tüm sıkıntıları unutacaksınız, iyi ki yapmışım diyeceksiniz.
Sevgiler.. :)

NMel 25-12-2015 06:48

Allah kolaylık versin Sn. akçabardak. İşleriniz tez zamanda, hayırlısıyla tamamlanır inşallah.

akçabardak 25-12-2015 06:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NMel (Mesaj 1428818)
Allah kolaylık versin Sn. akçabardak. İşleriniz tez zamanda, hayırlısıyla tamamlanır inşallah.

Çok teşekkür ederim NMel, inşallah

ibocandan 25-12-2015 10:53

sn.akçabardak,Tamirat işi zordur ama katlanılmadan da bir şeyler olmuyor sabır etmek lazım kolaylıklar diliyorum.Baharda yenilenmiş haliyle birde çay içerken düşünün bu günleri hatırlar durursunuz.

akçabardak 25-12-2015 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibocandan (Mesaj 1428847)
sn.akçabardak,Tamirat işi zordur ama katlanılmadan da bir şeyler olmuyor sabır etmek lazım kolaylıklar diliyorum.Baharda yenilenmiş haliyle birde çay içerken düşünün bu günleri hatırlar durursunuz.

Sn. ibocandan iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi biraz sabır ve güzel olacağı için katlanmak gerekiyor. Allah sağlık sıhhat, hayırlı ömürler versin hepimize ki keyfini çıkaralım.

Bahar aylarında balkonda oturup çay, kahve kahvaltı yapmasına bayılırım, en sevdiğim mevsimdir, hep şükrederim halimize, Allah herkeslere nasip etsin diye dualar ederim, bir yandan da güvercinlerin ötüşlerini dinlerim, bayılıyorum onların ötüşlerine sonra çiçeklerin üzerlerine gelen kelebekler, arılar dikkatlice onları seyrederim, onlar beni dinlendiriyorlar.

akçabardak 27-12-2015 21:13

1 Eklenti(ler)
Peter pepper, kocaman bir kovaya dikmiştim, soğuklar başlayınca yaprakları sararıp dökülmeye başladı,
biberleri üzerinde yem yeşil soğuktan kızaramıyorlardı, yazık kıyamadım onu da eve almak zorunda kaldım.

Eve aldıktan 2-3 gün sonra baktım biberler yavaş yavaş kırmızıya dönmeye başladı,
üzerinde hem yeşil hem turuncu olarak biraz kel kel koparmaya kıyamıyorum.

Şunun şurasında 2 ay kadar yaşarsa kışı atlatıp bahara sağ salim çıkarız
ve kaldığı yerden meyve vermeye devam eder.
Eklenti 590523

akçabardak 31-12-2015 05:50

Her yerde kar, kış tipi olunca bizim buralara da dondurucu soğu geldi, gece -3, -5 derece gösteriyor, geçen seneden sütten ağzım yandığı için bu sene yoğurdu üfleyerek yemek zorunda kaldım:D

O yüzden ne olur ne olmaz diye bütün donma tehlikesi olan bitkilerimi ısıtılmayan bir odaya doldurdum, dışarıda sadece kışa dayanıklı bitkilerimi bıraktım.

Allah hepimizin yardımcısı olsun, umarım bu sene kayıplar vermeden kışı atlatabiliriz. Herkese iyi seneler, mutlu yıllar diliyorum.

akçabardak 18-01-2016 09:27

4 Eklenti(ler)
Dün yağan yağmurdan sonra durum.

Yan komşumun bahçesi sular içinde.

Eklenti 592673

burası da bizim bahçe, suların biraz çekilmiş hali.
Eklenti 592674

Bu sabah kalkınca kar yağdını gördük, şu anda hala kar yağışı devam ediyor ama
tütmuyor.

fotoğrafşamaya çalıştım, pek fark edilmiyor ama siyah kepenklere doğru bakınca
biraz da olsa görünüyor.
Eklenti 592675

Eklenti 592676

Jakin 18-01-2016 12:31

Sevgili akçabardak umarım dışarıdaki bitkileriniz etkilenmezler.

akçabardak 18-01-2016 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1434023)
Sevgili akçabardak umarım dışarıdaki bitkileriniz etkilenmezler.

Sevgili Jakin, geçen sene çok kayıplarım olunca bu sene tedbirimi çok önceden aldım :D dışarıda kalanlar sadece kışa dayanıklı olanlar.

Bu sene sanki geçen seneden daha soğuk gidiyor, geçen sene kar yoktu, bu gün buraya incecikten kar yağıyor ve çok soğuk, sadece limonumdan endişeliyim, umarım yine donma tehlikesi atlatmaz.

TCM 18-01-2016 15:38

@akçabardak, limonu sarıp sarmalasak, da mı saklasak, endişe edipte mi saklamasak, malçlasakta mı baksak, ne yapsak?

Babamların bahçeye bir kaç sene önce limon dikmiştim fide olarak. Yakında görmedim ama bir çocuk boyunu geçtiğini söylemişti geçenlerde. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi, etrafına çuval falan saralım dedik soğukları görünce; ama sonradan düşündük acaba esas kök tarafını mı korumalı, geçen sene buralarda epey limon ağacı kurumuştu soğuktan.

akçabardak 18-01-2016 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1434040)
@akçabardak, limonu sarıp sarmalasak, da mı saklasak, endişe edipte mi saklamasak, malçlasakta mı baksak, ne yapsak?

Babamların bahçeye bir kaç sene önce limon dikmiştim fide olarak. Yakında görmedim ama bir çocuk boyunu geçtiğini söylemişti geçenlerde. Sizin yazıyı görünce aklıma geldi, etrafına çuval falan saralım dedik soğukları görünce; ama sonradan düşündük acaba esas kök tarafını mı korumalı, geçen sene buralarda epey limon ağacı kurumuştu soğuktan.

Sn. TCM benim de aklımdan geçti gövdesine kalın gazete kağıdı üzerine de naylonla sarılsa diye ama dalları da korunması gerekiyor, toprak altı kökleri pek etkileneceğini sanmıyorum ama sizin fidanınızın yaşı küçük olduğu için belki kök çevresine malçlama yapılarak korunabilir diye düşünüyorum.

Geçen sene -7 derecede dallarda üşüme oldu üzerinde limonlarıyla birlikte, kalın naylonlar var balonlu balonlu, bastırınca patlıyorlar hani, adını bilemiyorum ondan sarılsa büyük bir ihtimal dallarını korur gibime geliyor.

Geçen sene bu haliyle üşüdü.
http://www.agaclar.net/forum/1343924-post1748.htm

Tamamen dondu sanmıştık ama,
http://www.agaclar.net/forum/1365199-post1865.htm

Çok şükür kurtardı kendisini.
http://www.agaclar.net/forum/1373802-post1990.htm

akçabardak 30-01-2016 11:52

2 Eklenti(ler)
Dün hava çok güzeldi, sanki bahar gibi güneşli sıcacık tam gezmelik bir gün oldu.
Ankara'dan oğlum geldi ve dün hep beraber Ayvalık sahiline gezmeye çıktık.
Sahilde banklarda biraz oturduk, biraz yürüdük sonra evin yolunu tuttuk.

Eve dönerken Kipa'ya uğradık, ben hemen çiçek reyonunda buldum kendimi. Geçen seneden çuhalarım vardı ama nedense daha hiç bir hareket yok.
O yüzden güzel güzel daha henüz gelen çuhaları görünce yine dayanamadım ve her renginden birer tane alıverdim :dilli:

Ayvalık sahilinden ufak bir görüntü.
Eklenti 593950

2016 Yılının alınan ilk çiçeklerim çuhalarım oldu.
Eklenti 593951

sevgihoca 30-01-2016 18:41

Tam istediğim rengarenk görüntü Sevgili Akçabardak.Ben de çuhaların çıkmasını bekliyorum.Yavaş yavaş çiçekçilere uğrama zamanı geliyor demek ki.Güle güle büyütün.

akçabardak 30-01-2016 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1436546)
Tam istediğim rengarenk görüntü Sevgili Akçabardak.Ben de çuhaların çıkmasını bekliyorum.Yavaş yavaş çiçekçilere uğrama zamanı geliyor demek ki.Güle güle büyütün.

Teşekkür ederim sevgili Sevghoca, dediğiniz gibi çuhalar yavaş yavaş görücülerin beğenisine çıkmaya başlamış. Dün ben gittiğimde yeni gelmişler kasalardan boşaltıyorlardı, tam üstüne gitmişim.

Çok kısa zamanda sizlerin bahçelerinizde de güzelliklerini sergileyeceklerdir eminim, çok tatlı ve sevimli çiçekler, sarıların çok güzel kokuları var, bayılıyorum onların kokularına.

sevgihoca 30-01-2016 19:29

Çuhaların saksısını değiştiriyor musunuz Akçabardak?Ben de dikdörtgen bir saksıda toplamayı düşünüyorum da.

akçabardak 30-01-2016 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1436557)
Çuhaların saksısını değiştiriyor musunuz Akçabardak?Ben de dikdörtgen bir saksıda toplamayı düşünüyorum da.

Bu defa bahçede denemek istiyorum sevgili Sevgihoca, geçen sene dikdörtgen saksıya dikmiştim sıcaklardan biraz etkilendiler sanırım, bazıları kurudu, kalanlardan da henüz bir hareket yok.

Tohumlarından ekmiştim onlardan da bir kıpırtı yok, belkide daha erken biraz daha bekleyeyim diyorum şöyle bahara doğru, bazen kışın ortasında olduğumu unutuyorum ve hemen çıksınlar istiyorum, aceleci davranıyorum yenilerini görünce :)
Oysa yeni çıkanlar sera ortamında yetiştirildiği için erken çıkmış oluyorlar.

sevgihoca 30-01-2016 20:58

Teşekkür ederim Akçabardak,ben de saksıda bir deneyeyim.Deneye,yanıla öğreneceğiz bu işi inşallah.

YeniGine 30-01-2016 23:50

Sevgili akçabardak'ım çuhalar harika ve ben çuhaları çok seviyorum. 4-5 senedir diktiğim çuhalardan Allah rızası için yani bir tane bile kalmaz mı?.. :( Yok kalmadı maalesef.... Yine mi alsam diksem acaba? Senin çuhaları görünce yine bak çuha alasım geldi valla...

dongyul 31-01-2016 00:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1436441)
Dün hava çok güzeldi, sanki bahar gibi güneşli sıcacık tam gezmelik bir gün oldu.
Ankara'dan oğlum geldi ve dün hep beraber Ayvalık sahiline gezmeye çıktık.
Sahilde banklarda biraz oturduk, biraz yürüdük sonra evin yolunu tuttuk.

Eve dönerken Kipa'ya uğradık, ben hemen çiçek reyonunda buldum kendimi. Geçen seneden çuhalarım vardı ama nedense daha hiç bir hareket yok.
O yüzden güzel güzel daha henüz gelen çuhaları görünce yine dayanamadım ve her renginden birer tane alıverdim :dilli:

Ayvalık sahilinden ufak bir görüntü.
Eklenti 593950

2016 Yılının alınan ilk çiçeklerim çuhalarım oldu.
Eklenti 593951

Sayın Akçabardak; Çuha çiçekleriniz çok güzel bu çiçekleri görünce çok mutlu oldum içimi bir sıcaklık kapladı... Türkiye de bu çiçekleri yol kenarlarında görürdüm hiç önemsemez değersiz gelirlerdi adını bile bilmezdim. Hatta menekşe olduğunu düşünürdüm, cahillik işte başa bela...

Kore'de hasta olduğumda bu çiçeklerden çay yapıp içirmişlerdi ve hatta pirinç lapası bu çiçeğin haşlama suyu ile yapıp yediriyorlardı. 2 günde kendime gelmiştim. (orada bizdeki gibi kimyasal yapay ilaç kullanımı çok az.) çiçekleri solduğunda atmayın çayını yapıp tüketebilirsiniz soğuk algınlığına çok iyi gelir ^^

akçabardak 31-01-2016 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1436618)
Sayın Akçabardak; Çuha çiçekleriniz çok güzel bu çiçekleri görünce çok mutlu oldum içimi bir sıcaklık kapladı... Türkiye de bu çiçekleri yol kenarlarında görürdüm hiç önemsemez değersiz gelirlerdi adını bile bilmezdim. Hatta menekşe olduğunu düşünürdüm, cahillik işte başa bela...

Kore'de hasta olduğumda bu çiçeklerden çay yapıp içirmişlerdi ve hatta pirinç lapası bu çiçeğin haşlama suyu ile yapıp yediriyorlardı. 2 günde kendime gelmiştim. (orada bizdeki gibi kimyasal yapay ilaç kullanımı çok az.) çiçekleri solduğunda atmayın çayını yapıp tüketebilirsiniz soğuk algınlığına çok iyi gelir ^^

Çok teşekkür ederim Sayın dongyul, gerçekten de çok güzeller, insana sıcaklık verdikleri gibi faydaları da varmış, değerini şimdi daha çok anladım, ilk defa sizden duyuyorum faydalı olduklarını.

Sözünüzü tutacağım çiçekleri kuruyunca hepsini toplayıp dediğiniz gibi çayını denemek istiyorum. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

akçabardak 31-01-2016 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1436615)
Sevgili akçabardak'ım çuhalar harika ve ben çuhaları çok seviyorum. 4-5 senedir diktiğim çuhalardan Allah rızası için yani bir tane bile kalmaz mı?.. :( Yok kalmadı maalesef.... Yine mi alsam diksem acaba? Senin çuhaları görünce yine bak çuha alasım geldi valla...

Zaman zaman nedense kayboluyorlar sevgili YeniGinem ben de iki senede bir tekrar almak zorunda kalıyorum, sıcaktan mı etkileniyorlar nedir dertlerini bir türlü çözemedim.

Bu aldıklarımı bir de bahçede denemek istiyorum bakalım kalıcı olacaklar mı, çok güzeller ben de çok seviyorum onları, bence sen de al derim.

akçabardak 11-02-2016 18:37

1 Eklenti(ler)
Bahçemin 2016 yılı itibariyle ilk çiçeklerim
Kardelenciklerimmm

Eklenti 595321

akçabardak 11-02-2016 18:43

2 Eklenti(ler)
Hibiskusum tek tük te olsa bu zamana kadar hiç çiçeksiz bırakmadı beni :)
Yazın bir gün dayanan çiçeği, bu gün çiçeğinin 3. günü
Bu arada bir de 5-6 tane tohum kapsülleri var, bakalım tohum oluşacak mı...

Eklenti 595322

Eklenti 595323

zehra evin 11-02-2016 21:42

Maşallah çiçekleriniz çok güzel Sayın akçabardak.Hibuscus görünce içim gidiyor soğuktan donan çiçeklerim aklıma geliyor.Kardelenlerin sağ alt köşesindeki bitkinin adı nedir ?

akçabardak 11-02-2016 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zehra evin (Mesaj 1439397)
Maşallah çiçekleriniz çok güzel Sayın akçabardak.Hibuscus görünce içim gidiyor soğuktan donan çiçeklerim aklıma geliyor.Kardelenlerin sağ alt köşesindeki bitkinin adı nedir ?

Sevgili zehra evin üzülmeyin yine edinirsiniz soğuktan donanların yerine, yeter ki can sağlığı olsun. Kardelenlerin sağ alt köşesinde olan bitki Hazeran, yazın dökülen tohumlardan çimlenmiş, bahçenin her yerinde çimlenmişler, kıştan dondan falan etkilendikleri yok.

aleydi 11-02-2016 21:59

Ablacım bu aralar siteye giriyorum, bakamıyorum. Nasılsın, sağlığın nasıl. Pervoleler bitmiş çok güzel olmuşlar. Bu yıl bizde çok kış olmadı. Limonun umarım bir şey olmaz.Oğlun gelmiş gözün aydın. Çuhalar çok güzel güle güle büyüt. Hibiskusta çok güzel açmış. Sizden ayrı kalınca kendimi eksik hissediyorum. Çok alışmışım her şeyinize, özlüyorum:) . Sevgiler.

akçabardak 11-02-2016 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1439402)
Ablacım bu aralar siteye giriyorum, bakamıyorum. Nasılsın, sağlığın nasıl. Pervoleler bitmiş çok güzel olmuşlar. Bu yıl bizde çok kış olmadı. Limonun umarım bir şey olmaz.Oğlun gelmiş gözün aydın. Çuhalar çok güzel güle güle büyüt. Hibiskusta çok güzel açmış. Sizden ayrı kalınca kendimi eksik hissediyorum. Çok alışmışım her şeyinize, özlüyorum:) . Sevgiler.

Farkındayım, toplantı için koşuşturup duruyorsun ara sıra ben de takip ediyorum toplantı hakkında gelişmeleri, çok az zaman kaldı umarım çok eylenceli geçer, sabırsızlıkla fotoğraflarınızı bekliyeceğim.

Sağlığım çok şükür şimdilik iyi, ustalarla cebelleşmekten biraz yoruldum ama çok şükür bitti, bahçeleri epey toparladık, dağınıklıklar ortadan kalktı.

Bu sene bizde de fazla pek kış olmadı ama yağmurlar çok fazla yağıyor, iki defa da çok güzel kar yağdı ama en fazla bir gün kaldı eridi gitti, Limon ağacımız bu sene atlattı sayılır.
Evet oğlum geldi bir hafta kaldı bizi gezdirdi onun şansına havalar da çok güzeldi onun için de biraz değişiklik oldu, dinlendi.

Hayırlısıyla şu toplantıyı da atlatın bol bol tekrar bitkilerimizle dertleşiriz. Size iyi eylenceler.

salihcan 12-02-2016 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1439347)
Bahçemin 2016 yılı itibariyle ilk çiçeklerim
Kardelenciklerimmm

Eklenti 595321

Bakıyorum da karlar yağmış,çuhalar açmış ,bunlar kardelen mi ? :cool::o Akçabardak bunlar :D

Yine her zaman ki gibi HA-Ri-KA ve ben yine BA-YIL-DIM Ellerine sağlık ablacım ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025