agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   akçabardak / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/27028.htm)

münevver48 09-09-2017 21:03

:)Sevgili akçabardak abla, lisilerin salkım saçak açışları bile çok güzel görünüyor.benimkiler daha minicik fidan iken kurudular. abelyalar da yerlerde çok doğal duruyor. bazı bitkilere salaşlık yakışıyor. vangelyaların ikinci kez açmasına sevindim. darısı bizimkinin başına, benim kelebek çalısıda defalarca açtı şu sıralar sıcaklar biraz etkiledi .sanırım eli kulağında açmaya hazırlanıyor.kudret narlarında pek maşallah bereketliymiş ellerine sağlık. sevgiler:)

akçabardak 19-09-2017 12:19

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1517304)
:)Sevgili akçabardak abla, lisilerin salkım saçak açışları bile çok güzel görünüyor.benimkiler daha minicik fidan iken kurudular. abelyalar da yerlerde çok doğal duruyor. bazı bitkilere salaşlık yakışıyor. vangelyaların ikinci kez açmasına sevindim. darısı bizimkinin başına, benim kelebek çalısıda defalarca açtı şu sıralar sıcaklar biraz etkiledi .sanırım eli kulağında açmaya hazırlanıyor.kudret narlarında pek maşallah bereketliymiş ellerine sağlık. sevgiler:)

Sevgili münevver çok teşekkür ederim, mesajını yeni gördüm, bir hafta 10 gündür bir rahatsızlık geçirdim o yüzden foruma giremedim. Bu gün biraz daha iyi hissettim kendimi, şöyle bir bakayım ne var ne yok diye ve senin mesajını gördüm.

Lisilerinin fazla büyüyemeden kurumalarına üzüldüm ama yapacak pek bir şey olmuyor, çok güzeller ama çok nazlılar, sağlık olsun.

Vangelyam bana sürpriz yaptı ama çok az çiçek açtı, sadece bir dalında çiçeklenme oldu ama çiçeği uzun zaman üzerinde kaldı, o da bana yetti.

Abelya hala çiçeklenmede ve senin de dediğin gibi salaş olmaya devam ediyor, olsun, çiçek açıyor ya ben onun salaşlığına da razıyım :D

Kudret narımın bu sene gerçekten maşallahı var, 2 hafta önce kız kardeşim gelmişti, baktım iki tanesi olgunlaşmış hemen koparıp ona verdim.

Bu gün iki tanesi daha olgunlaşmış, onları da kopardım, bu ikisini bal ile ilaç olarak yapacağım inşallah. Sevgiler

Eklenti 657533

Sûz-i Dilârâ 19-09-2017 12:51

Bereketli olsun abla:D

Kudret narını ben de geçen sene çocukları gezdirmek ve -kendimi durduramazsam- yeni bitki almak için yakın bir seraya götürmüştüm. Orada geziyi bitirdikten ve bir iki bitki aldıktan sonra dönerken seranın çöpünde kırmızı kırmızı parlayan şeyler dikkatimi çekince yanına gidip baktım ne göreyim, kudret narı çekirdekleri:D "Çiğdem bak burası çöp, bu çekirdekleri alıyorum" deyip peçetenin arasına bir dolu toplamıştım. Birazını sümbülteber paylaşımında arkadaşlara gönderdim, bana da bir iki tane kalmıştı. Bu sene ekerim herhalde şu manzaradan sonra. :D

akçabardak 19-09-2017 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1518256)
Bereketli olsun abla:D

Kudret narını ben de geçen sene çocukları gezdirmek ve -kendimi durduramazsam- yeni bitki almak için yakın bir seraya götürmüştüm. Orada geziyi bitirdikten ve bir iki bitki aldıktan sonra dönerken seranın çöpünde kırmızı kırmızı parlayan şeyler dikkatimi çekince yanına gidip baktım ne göreyim, kudret narı çekirdekleri:D "Çiğdem bak burası çöp, bu çekirdekleri alıyorum" deyip peçetenin arasına bir dolu toplamıştım. Birazını sümbülteber paylaşımında arkadaşlara gönderdim, bana da bir iki tane kalmıştı. Bu sene ekerim herhalde şu manzaradan sonra. :D

Teşekkür ederim sevgili Sûz-i Dilârâ, kudret narını her sene ekerim ama bu seneki gibi randıman alamıyordum. Bu sene ki tohumlarım çok tazeydi, tohumları Antalya'dan bir seradan istemiştim. Bana hem tohum hem de pamuklar içinde 2 adet meyvesinden göndermişti.

Meyvelerden aldığım tohumları ektim ve başardım, meyveler hem iri hem sağlıklı ve hem de tamamen sararıncaya kadar hiç çatlama oluşmuyor.

Bu cinsi çok sevdim, daha önce edindiklerimin meyveleri hem küçük oluyordu hem de tam sararmadan çatlıyorlardı, üst kısmı yeşil kalıyordu.

Lonicera 19-09-2017 13:26

Sevgili akçabardak, gelip geçmiş olsun. Aman kendinize dikkat edin. Mevsimsel geçişlerin olduğu şu günlerde daha da fazla dikkat.

akçabardak 19-09-2017 13:38

Teşekkür ederim sevgili Lonicera, çok sağ olun sevgiler.

akçabardak 20-09-2017 12:40

4 Eklenti(ler)
Ruellia (Meksika petünyası)

Pembesi sanki diğerine göre biraz bodur bir tür, ya da saksıda olduğu için bilemedim.
Keşke beyazım da olsa, beyazı da çok güzelmiş, umarım bir gün ona da sahip olurum.

Eklenti 657614

arı da içerdeyken yakalandı
Eklenti 657615

Eklenti 657616

Bir metre boyunda, dağınık şekilde üzerinde bir sürü çiçekleri var.
Eklenti 657617

akçabardak 20-09-2017 12:48

2 Eklenti(ler)
Mavi kelebek bitkisi, nazlana nazlana bir karış boyunu ancak bulabildi,
şu günlerde keyfi yerinde gibi, yapraklar irileşmeye başladı, sararmalar durdu
ama bir türlü daha kelebek uçuşmadı :(

Ucundan sanki tomurcuk verecekmiş gibi ama her seferinde üçer üçer yaprak veriyor, üçüz çiçeği gibi :D
Eklenti 657619

Eklenti 657620

akçabardak 03-10-2017 11:53

2 Eklenti(ler)
Kışa dayanıklı olan Aster

Eklenti 658372

Eklenti 658373

akçabardak 03-10-2017 11:54

4 Eklenti(ler)
Güz çiğdemi(Göç göç çiçeği)

Karanfiller çiğdemlerin yerine göz dikmişler :mad:
Eklenti 658374

gariplerim aralarından başını çıkarıp, sanki biz dim dik ayaktatız dercesine
boylarını gösteriyorlar :dilli:
Eklenti 658375

Şunların şirinliğine bakarmısınız, ne kadar güzeller ;)
Eklenti 658376

Bu da tek başına takılanlardan
Eklenti 658377

akçabardak 14-11-2017 21:43

3 Eklenti(ler)
Bir sezonun daha sonuna geldik, dolayısı ile bahçelerde pek bir şeyler kalmadı. Domatesleri çoktan söküp yerlerine kışlık biraz bir şeyler ektim.

2 metre kare kadar yere ıspanak tohumu ektim, biraz yeşil soğan, marul ve maydanozlar. Biberler havaların güzel seyrettiğinden dolayı hala tek tük biber verdikleri için onları sökmedim.

Ispanaklar bir haftada çimlendiler.
Eklenti 660710

Maydanozları İlkbaharda ekmiştim havalar serinleyince çok güzelleştiler.
Eklenti 660711

2 Kasımda ekildiler, bir hafta içinde çimlendiler
Eklenti 661726

akçabardak 14-11-2017 21:44

4 Eklenti(ler)
Kudret narının son durumu. Bu sene yerini çok sevdi sanırım ;) bir kökten
sayısını unuttun, oldukça meyve aldım.

Bu 2 fotoğrafı yaklaşık 15 gün önce çekmiştim.
Eklenti 660712

Eklenti 660713

Bunlarda şu anki durumları
Eklenti 660714

hala çiçeği burnunda olanlar var ve yeni çiçekler açmakta.
Çok merak ediyorum bu çiçeği burnunda olanlar ne zaman büyecekler :dilli:
Eklenti 660715

akçabardak 14-11-2017 21:45

2 Eklenti(ler)
Alisyum,

Bu sene 3. senesi, adeta kışa meydan okuyor. bir tek kök, bahar başında
dibinden budama yapıyorum, yaz boyunca coştukça coşuyor, yine aldı başını
gidiyor :D 1 metre kare yeri kapladı.

Eklenti 660721

Eklenti 660722

akçabardak 14-11-2017 21:46

2 Eklenti(ler)
Yeni edindiğim Abutülon (Ağaç küpesi)

Eklenti 660723

Eklenti 660724

akçabardak 27-11-2017 14:00

2 Eklenti(ler)
Kasımpatılarımdan bal köpüğüm,

Eklenti 661703

Eklenti 661704

akçabardak 27-11-2017 14:01

3 Eklenti(ler)
Saçaklım :p

beyazı çok severim,
Eklenti 661705

Eklenti 661706

Eklenti 661707

akçabardak 27-11-2017 14:01

2 Eklenti(ler)
devam,

Eklenti 661708

Eklenti 661709

akçabardak 27-11-2017 14:02

3 Eklenti(ler)
Bodur yaz kasımpatım, Mayıs ayından bu yana hep çiçekli.
Çok yorulduk artık :)

Eklenti 661710

Eklenti 661711

Eklenti 661712

akçabardak 27-11-2017 14:02

2 Eklenti(ler)
Yazdan kalma kadifem,

Eklenti 661713

Eklenti 661714

akçabardak 27-11-2017 14:03

2 Eklenti(ler)
Güz güllerinden,

Eklenti 661715

Eklenti 661716

akçabardak 27-11-2017 14:04

4 Eklenti(ler)
Devam ediyorum,

İlk defa yetiştirdiğim ve çiçeğini çok merak ettiğim Mavi kelebeğimden gelişmeler, bu duruma çok sevindim.
Çalı şeklini almadan tek bir gövde olarak gelişen kelebeğim çiçek açmaya karar vermiş :dilli:

Gövde de yaprakların üçer üçer dizilişlerinden sonra çiçeklerindeki diziliş şekline de bayıldım.
İlk sırasında 6 çiçek sapı ve her sapta üçer çiçek tomurcuğu.

İkinci kattaki sıralamada 3 çiçek sapı ve yine her sapta üçer tomurcuk ;)
ve 3. katı da göründü.

Günde 10 defa başına gidiyorum ve sürekli gelişmeleri hayranlıkla izliyorum.

Boyumuz
Eklenti 661717

endamımız
Eklenti 661720

Tomurcukların ve çiçek saplarının şemsiye gibi dizilişleri :cool:
Eklenti 661718

ve tomurcuklar rengini belli etti, açtı açacak
Eklenti 661721

akçabardak 27-11-2017 14:05

2 Eklenti(ler)
Geçen sene pazardan aldığım yer elmaların kabuklarını ve 2-3 tane de bütün
olarak bahçemin bir köşesine toprak altına gömdüm.

Baharda filizlenip büyüdüler ve bol bol çiçek açtılar ama topak altında
meyve verecekleri aklımın ucundan bile geçmemişti.

Şu günlerde çiçekleri iyice soldu ve gövdelerini artık sökeyim dedim, birde
ne göreyim ;) çok sevindim ve hemen ne var ne yok irili ufaklı hepsini
topladım, sonra da en ufaklarını seçip tekrar toprağa gömdüm.

Eklenti 661722

Epi topu bukadarcık hasat ettim ve 2 defa mis gibi zeytinyağlı yemeğini pişirdim. Çok lezzetli oldu.
Eklenti 661723

Resulgur 27-11-2017 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1523622)
Geçen sene pazardan aldığım yer elmaların kabuklarını ve 2-3 tane de bütün
olarak bahçemin bir köşesine toprak altına gömdüm.

Baharda filizlenip büyüdüler ve bol bol çiçek açtılar ama topak altında
meyve verecekleri aklımın ucundan bile geçmemişti.

Şu günlerde çiçekleri iyice soldu ve gövdelerini artık sökeyim dedim, birde
ne göreyim ;) çok sevindim ve hemen ne var ne yok irili ufaklı hepsini
topladım, sonra da en ufaklarını seçip tekrar toprağa gömdüm.

Eklenti 661722

Epi topu bukadarcık hasat ettim ve 2 defa mis gibi zeytinyağlı yemeğini pişirdim. Çok lezzetli oldu.
Eklenti 661723

Sn. akçabardak benimde 2 kg civarında elimde yer elması var bir haftadır bekliyor. Yemeğini nasıl yaptınız merak ettim. Zahmet olmazsa tarif alabilir miyiz ;)

akçabardak 27-11-2017 16:12

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1523631)
Sn. akçabardak benimde 2 kg civarında elimde yer elması var bir haftadır bekliyor. Yemeğini nasıl yaptınız merak ettim. Zahmet olmazsa tarif alabilir miyiz ;)

Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
üzerini kaplayacak şekilde ılık su
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım

Hazırlanışı:

1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)

2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.

3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.

4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.

5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.

Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.

Son pişirdiğim yemekten çok az bir miktar kalmıştı, sizin için fotoğrafladım.

Eklenti 661734

Güler 27-11-2017 17:14

Çok iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık.
Daha sonra bu tarifi mutfak başlığına aktarması için Ozlem A ile irtibata geçer misiniz? Diğer arkadaşlarımız da faydalansınlar.

akçabardak 27-11-2017 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1523640)
Çok iştah açıcı görünüyor, ellerinize sağlık.
Daha sonra bu tarifi mutfak başlığına aktarması için Ozlem A ile irtibata geçer misiniz? Diğer arkadaşlarımız da faydalansınlar.

Çok teşekkür ederim sevgili Güler hanım, evet mutfak bölümünde olursa daha iyi olur, ben onu düşünemedim çok sağ olun.

Resulgur 27-11-2017 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1523636)
Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu
Tuz ve bir tutam dere otu, benim elimde dere otu yoktu onun yerine maydanoz doğradım

Hazırlanışı:

1. Yer elması, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğradım. (Yer elmalarının kabuklarını atmadım, toprağa gömdüm, ufak çıkıntıları olduğu için o çıkıntılardan yeniden filizlenme oluyor)

2. Tencereye zeytin yağını alıp biraz kızdırdıktan sonra soğan ve havuçları ekleyip soğanları biraz sararıncaya kadar kavurdum.

3. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırıp limon suyu, şeker, tuz ve ılık suyu sebzelerin üzerini kapatacak şekilde ilave ettim.

4. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bıraktım, daha sonra pişmeye yakın pirincini de ilave edip pişirdim.

5. yemeğin altını kapattıktan sonra doğradığım maydanozları üzerine ilave ettim.

Not: Ben tarifi internetten yardım aldım, bazı tariflerde pirinç yerine un, bazılarında pirinç yazıyordu, ben pirinci tercih ettim.

Eklenti 661734

Maşallah Sn. akçabardak elinize sağlık çok güzel görünüyor. Tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka denememiz gerekecek :)

bahtiyar02 01-12-2017 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1523643)
Çok teşekkür ederim sevgili Güler hanım, evet mutfak bölümünde olursa daha iyi olur, ben onu düşünemedim çok sağ olun.

Ellerinize sağlık. Tarifinizi en kısa zamanda uygulamak şart oldu.;)
Saygılar

akçabardak 02-12-2017 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1523996)
Ellerinize sağlık. Tarifinizi en kısa zamanda uygulamak şart oldu.;)
Saygılar

Teşekkür ederim,
Umarım beğenirsiniz.

akçabardak 03-12-2017 08:09

2 Eklenti(ler)
Her sabah yataktan kalkar kalkmaz doğrudan kapalı balkondaki bitkilerimin
başına gidip onları ziyaret ederim.
Ama bu sabah beni mavi kelebekler karşıladı ;) çiçeğini ilk defa gördüğüm
için görünce nasıl mutlu oldum anlatamam, yaşanır.

Nasıl da sıralanmışlar sanki folklor gösterisi yapıyorlar gibi, MAŞALLAH

Eklenti 661977

Pek te şirin şeyler
Eklenti 661978

Sûz-i Dilârâ 03-12-2017 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1523636)
Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet havuç (orta boy)
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Eklenti 661734

Abla bu tarifi "vegan" yemekler kısmına taşıtalım;) Bu arada çok güzel görünüyor, ilk defa yer elmasının yemeğini gördüm:D Ellerine sağlık.;)

akçabardak 03-12-2017 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1524127)
Abla bu tarifi "vegan" yemekler kısmına taşıtalım;) Bu arada çok güzel görünüyor, ilk defa yer elmasının yemeğini gördüm:D Ellerine sağlık.;)

Öncelikle ilgilendiğiniz dolayısıyla görüntü olarak da beğendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sevgili Güler hn. da bu düşüncede. Ben özelden
sevgili Özlem A ya konuyu ilettim ama sanırım mesajı henüz görmedi. Biraz daha bekleyelim, olmaz ise konu başlığı yoksa yeni bir başlık aça rız. Sevgilerimle.

Mesut Temiz 03-12-2017 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1524103)
Her sabah yataktan kalkar kalkmaz doğrudan kapalı balkondaki bitkilerimin
başına gidip onları ziyaret ederim.
Ama bu sabah beni mavi kelebekler karşıladı ;) çiçeğini ilk defa gördüğüm
için görünce nasıl mutlu oldum anlatamam, yaşanır.

Nasıl da sıralanmışlar sanki folklor gösterisi yapıyorlar gibi, MAŞALLAH

Eklenti 661977

Pek te şirin şeyler
Eklenti 661978

Bu çiçekleri ömrümde ilk defa görüyorum.. Gerçekten çok çok zarif ve güzellermiş.. Biliyorsanız bilimsel adını yazabilir misiniz acaba? Böylece bitki hakkında geniş bilgi edinme fırsatımız olur..

NOT: Sizden bitkinin ismini rica ettikten biraz sonra sitede ilgili sayfayı bulabildim:
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm

İnternette de biraz araştırınca her daim yeşil kalan bir çalı formunda olduğunu öğrendim..
Çiçekleri o kadar hoş ki, adeta Disney çizgifilmlerinde yeşil bir dala konmuş birer periyi andırıyorlar...
Güzel bitkinizle huzurlu mutlu günler diliyorum size....

akçabardak 03-12-2017 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1524149)
Bu çiçekleri ömrümde ilk defa görüyorum.. Gerçekten çok çok zarif ve güzellermiş.. Biliyorsanız bilimsel adını yazabilir misiniz acaba? Böylece bitki hakkında geniş bilgi edinme fırsatımız olur..

NOT: Sizden bitkinin ismini rica ettikten biraz sonra sitede ilgili sayfayı bulabildim:
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm

İnternette de biraz araştırınca her daim yeşil kalan bir çalı formunda olduğunu öğrendim..
Çiçekleri o kadar hoş ki, adeta Disney çizgifilmlerinde yeşil bir dala konmuş birer periyi andırıyorlar...
Güzel bitkinizle huzurlu mutlu günler diliyorum size....

Öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz Sayın Mesut Temiz, beğenmeniz ve güzel dilekleriniz beni mutlu etti, çok teşekkür ediyorum.

Bu bitki ile ben de bu sene ilk defa tanıştım, çiçeğini çok merak ediyordum. Bana yeni geldiğinde biraz solgun ve yaprakları sararmıştı, bir süre öylece gelişim göstermeden aylarca durdu.

Havalar serinlemeye başlayınca biraz kıpırdamaya başladı, derken... bu günkü halimiz ortada.

Bence her evde bu bitkiden bulunmalı.

akçabardak 20-12-2017 18:57

5 Eklenti(ler)
Bu gün ayvalık'ta ki Kipaya alış verişe gittik, kapıdan girer girmez çiçek reyonu beni adeta çağırıyordu :D doğrudan çiçek reyonuna gittim.

Öyle güzel çiçekler gelmişti ki, orkideleri çeşitli renklerde görünce dayanamadım
bu güzelim orkideyi alıverdim. biraz tuzlu oldu ama olsun.
Almadan eve gelseydim kendimi hiç affetmezdim :dilli: rengini çok sevdim ve
sadece bir tek kalmıştı.

Eklenti 662998

Eklenti 662999

Aynı renklerde birde Menekşe aldım ;)
Eklenti 663000

Eklenti 663001

ve her zaman ki gibi bu çuhalara da hayır diyemedim.
Eklenti 663002

A_NOMAD 20-12-2017 21:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1525856)
...Öyle güzel çiçekler gelmişti ki, orkideleri çeşitli renklerde görünce dayanamadım
bu güzelim orkideyi alıverdim...

Eklenti 662998...

Hepsi pek güzel, güle güle büyütün ama ben ilk fotoğrafta, orkidenin arkasından kameraya el sallayan sarı çiçeği çok merak ettim, nedir ki o? :rolleyes:

akçabardak 21-12-2017 11:03

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1525867)
Hepsi pek güzel, güle güle büyütün ama ben ilk fotoğrafta, orkidenin arkasından kameraya el sallayan sarı çiçeği çok merak ettim, nedir ki o? :rolleyes:

Teşekkür ederim, sizlerin o güzel menekşelerinizi gördükçe ben de heveslendim.

Merak ettiğiniz o el sallayan ise... bu evi aldığımızda hiç canlı çiçeklerim yoktu.

Canlı çiçek edinene kadar bu yapma çiçeklerle yetinmeye çalıştım :)
bu yapma çiçeğin adı Nilüfer çiçeği, çok severek almıştım onu.

Bu köşe üst kata çıkan merdiven boşluğu köşesi, Nilüfer çiçeğim de bu köşeye
güzellik kattığını düşünüyorum :) sağında ise mini bir merdiven altı deposu.

Umarım cansız Nilüferimi beğenmiş sinizdir;)

Eklenti 663015

Eklenti 663016

A_NOMAD 21-12-2017 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1525920)
...Umarım cansız Nilüferimi beğenmiş sinizdir;)

Hay Allah, onca çiçeğin arasından cansız olanı merak etmişim :D ama çok güzel görünüyor ve ben onu gayet canlı bir çiçek sanmıştım :rolleyes:

akçabardak 21-12-2017 11:21

Çok güldürdünüz beni öğlen öğlen, Allah ta sizi güldürsün emi...
Bazen evime gelen misafirler de soruyorlar bu canlı mı diye... ama o da gerçekten
canlıymış gibi görünüyor.

Sûz-i Dilârâ 21-12-2017 15:53

Ablacım, orkide maceranı okuyunca gülmekten bayılacaktım. "Nesi bu kadar komik" diyeceksin:D benimkiyle eş zamanlı alınmış olması ve alamasaydın kendini affedemeyecek olman tabi ki:D

Epeydir orkidelere bulaşmamak için yoğun bir gayret sarfediyordum:cool: İki haftadır burada bir sera var oraya dadandım:D İlk hafta kaktüslere baktım baktım bir iki aldım. Öbür tarafları da bi'gezeyim dedim.

Dönüşte çıkış kapısının yanında plastik bir pet bardak içinde küçük bir orkidecik gördüm. Diğerlerinin bakımlı, büyük saksılı haline rağmen onun perişanlığı içimi cız ettirdi, oracıkta epey savaştım kendimle ama sonunda "almadan" çıkmayı başardım.

Neyse sonraki hafta "inşallah yeni kaktüsler gelmiştir" diyerek büyük umutlarla tekrar gittim, yok gelmemiş, bir iki parça malzeme alıp kasaya gittim, ne göreyim! Bizim minik orkidecik orada beni beklemiyor mu kenara atılı! Hemen aldım konuşma aynen şöyle "Kıııııızz almadı mı seni kimseler, ay benim perişancığım, bitti çektiklerin hadi evimize gidelim":D

Orkide toprağı almamıştım çarşı içinde tanıdığım çiçekçi amcadan saksı ve toprağını da alıp eve geldim, acilen o sıkışık halinden kurtardım. Nasıl bakılacağına ilişkin tek cümle bilgim yok. İtinayla kaçtığım "Orkide" bölümü artık benim de yol geçen hanım olacak:D

Rengi seninkiyle aynı, seninki abla tabii, benimki tek dal, mini bir yavrucuk.;)

Güle güle büyütelim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025