![]() |
Konuya ilişkin talep ve önerileri dikkatlice okudum.
Sayın malina, son mesajında düşüncelerini çok daha net bir biçimde belirtmiş. Güler Hanım'da çok güzel örneklemiş. Üye olan olmayan herkesin, kolayca ulaşabilmesi için, bitkilere ilişkin birçok bilgi ve kazanımların, en azından bundan böyle ilgili başlıklardada ele alınması gerektiğine bende katılıyorum. Bu konudaki özen ve gayretleri nedeniyle, Kiraz ve limon'u takdir ediyorum. Zira bahçemdeki bir çok bitki ile ön bilgilere, onların açtığı ve işlevselleştirdiği başlıklarda ulaştım. Bahçelerdeki, içi boş, tek kelime veya cümlelik ''beğeni'' ve karşılığında ''teşekkür'' seremonilerini bende gereksiz buluyorum. Bir çok arkadaşımız gibi bende, özellikle şu uzun kış döneminde bahçelerin bazılarında sürdürülen, ''yarış'' gibi konulardaki takılmaları, sevimli ve sıcak buluyorum. Zaten dikkat edilecek olursa, bu diyalogların sonunda, arkadaşlarımız güzel sürpriz düzenleme ve aksesuarla karşımıza çıktılar. Sonuç olarak; Moderasyonun önerilerini olumlu buluyorum ve bahçemde uygulamaya özen göstereceğim. |
Kesinlikle beğen butonu olmalı ve mesaj sahibi kimlerin beğendiğini görebilmeli (bence ve mümkünse tabi)
Neden mi bunu diyorum ? Kendime ait sayfam yok ve belki buraya yazmamam gerekirdi ama yeri geldi sanki. Yeni sayılır olmama rağmen sitede çok bulunuyorum. İlgimi çeken konuları okumaya, araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Beğendiğim bir çok fotoğraf ve mesaj var. Sadece; çok güzelmiş, beğendim, harika demek için mesaj yazmak da istemiyorum açıkçası. (Sadece 1 kelime mesaj yazsam bile bu yukarıdan aşağıya yaklaşık 5-6 cm yer işgal ediyor) Bunları yazınca karşımızdaki kişi de cevap verme zorunluluğu hissediyor olabilir, vermezse de biz alınganlık yapabiliriz. Buton burada işe yarayacak ! (diye düşünüyorum) Sürekli takip etmeye çalıştığım sayfalarda sohbetler çok hoşuma gidiyor ama aradığımı bulamamak da canımı sıkabiliyor bazen. (Bazen forumda kaybolup, ben ne arıyordum ki dediğim çok oldu. Forumun maşallahı ! var çünkü, yok yok) Örn: Enzimin nasıl yapılacağını okuyup anlamaya çalışmama rağmen bana hitap eden net bir bilgi bulamadım ve sormak zorunda kaldım (iyi ettim, öğrendim çünkü ;) ) Kısacası önerim; beğen butonu. Konulardaki karışıklık nasıl çözülür ona ait bir fikrim :( |
Alıntı:
Sevgili Cemo, mayısa kadar bu sayfada seni göremezsem çok üzüleceğim:( En uzak mesafe ne Afrika'dır ne Çin, ne Hindistan, ne seyyareler ne de yıldızlar geceleri ışıldayan... En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir Birbirini anlamayan. CAN YÜCEL |
Alıntı:
Bir araya gelse, Dost Dosta ilaç olur , Bahçede güller tek tek bir şeye benzemez, Öbek öbek olunca, Bahara taç olur MEVLANA |
Merhabalar.Ben de Gülenmelek'in beğen butonu fikrine katılıyorum.siteye kaydım yeni olmasına rağmen ben de balkon sayfamı açmıştım.Ancak giderek bu sayfalara olan ilgim azaldı.Benim amacım aldığım bitkilerin bakımını en iyi şekilde yapabilmek.Bunun için bitki başlıklarını incelemeye başladım ancak bu sayfalarda da gereksiz sohbetler veya çelik istekleri arasında bu bilgilere ulaşmak oldukça yorucu.
|
Alıntı:
Sevgili cemo, gelişmelerden bizi habersiz bırakmaya hakkın olmamalı diye düşünüyorum. Alıntı yapılmazsa sevinirim. Daha sonra bu mesajımı sileceğim.:) |
Alıntı:
Mayıs çok uzun, sana bir hafta izin :) Sevgili Alcen ve sen "Mayıs ayına kadar yokum" diyorsunuz, önümüzdeki günlerde yavaş yavaş uyanır her şey, bunların sevincini paylaşmayacak mısınız bizimle :( |
Beğen butonun önemli olmadığını düşünüyorum.
"Çok güzelmiş, beğendim" demek dışında söyleyecek şeyiniz yoksa, ha yazmışsınız, ha beğen butonuna tıklamışsınız... Bir süre sonra bahçe sahibinin bile çok ilgisini çekmiyordur. Gerçekten beğenen duygularını klişe olmayan yollarla, karşı tarafa bazı ayrıntılar için soru sorarak ya da neyi neden beğendiğini ayrıntılı anlatarak belli eder. Bu tür yazılar kişiye ve onun sunduklarına özel olduğu için, herkesi dikkatlice incelemeyi gerektirir. Buna canımız kurban :) Dikkat ederseniz biz, bu emek ve özen olmadan, herkese, benzer kelimelerle yazılmış cümlelerin azalmasını istiyoruz. Konuyu açan kişi, konunun ne kadar görüntülendiğine bakıp, beğenildiği için okunduğunu anlayacaktır... Not: Beğen butonumuz var mı, yok mu bilmiyorum, uzaytek'e sorayım :) |
Canımı üzmüşler belliki kırılmış.
|
Moderetorlerin yükünü azaltmak amacıyla acaba bahçe sahiplerine, sadece kendi bahçe yazıları için olması kaydıyla diğer üyelerin mesajlarını silme yetkisi verilse olur mu?
Bu yolla bahar temizliği yaparken liste oluşturmalarına gerek kalmadan kendileri silebilirler. Bunu düzenli yapan üye bahçeleri de nispeten daha çok bilgi paylaşımına uygun hale gelmez mi? |
Alıntı:
|
Sevgili cemocum herkez herkezi anlıyacak diye bir şey yoktur önemli olan anlayanlarla birlikte olabilmek ve görüyoruzki sizi anlayan aynı dili konuşanlar ve sevenler çok önemli olanda bu gerisi boş boş çünki görüyorum hani şu çok mürekkep yalayan ama ama kibirden kaybolmuş insanlar bizlere eleştiri yaparken kırılmışız kırılmamışız umursamayan insanları sizde umursamayın sen çok güzel insansın.
Saygılar |
Sevgili Alcen,
Gelmesi boşluk dolduran değil, gitmesi boşluk yaratan güzel insanlardansınız... Mayısa kadar bu sayfada sizi de göremezsem çok üzüleceğim:( |
Sevgili cemo,
Gönül bahçenizin mayıstan önce yeşermesi ümidiyle, görüşmek üzere. |
bir öneri de benden,
yazdıkları mesajların arkasında durmayan üyelerin üyeliklerinin tekrar gözden geçirilmesini yönetimden rica ediyorum:) (alan da gaçan mı?) |
Sayın Malina ;)
Size katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum. Bundan sonra da sayfalarda, bahsettiğimiz minik ama önemli mesajlardan çok göreceğiz demek ki ;) |
Ben bu konuda yönetimin politikasına destek veriyorum. Bir bahçem yok, şimdilik olacak gibi de gözükmüyor. :(
Canım sıkıldıkça ara sıra sevdiğim bahçelere girip gezmek istiyorum ama arada o kadar "olmasa daha güzel olur" dedirten birkaç kelimelik bezginlik veren mesajlar var ki! Bilgiye de fotoğraflara ulaşana kadar canım çıkıyor, bilgisayar başında oturmaktan omuzlarıma ağrı giriyor. Sadece bahçelerde değil, forumun her tarafında bu mesaj kirliliği o kadar yoğun ki! Geçenlerde internette bir şey ararken bir forumda denk geldim (şimdi adını hatırlamıyorum) yorum yazanlardan biri diğer bir üyeye aradığı bilgi için bizim siteyi tavsiye etmiş, "aralardaki yazışmalara takılmazsan veya sabredip okursan" manasına gelecek sözler de ilave ederek. Bir üye olarak benim dikkatimi çekmesi normal ama dışarıdan birinin bile gözüne batacak kadar yoğunlaşmış mesaj kirliliği. Kendi adıma bu önümüzdeki zaman diliminde mesajlarımı tek tek kontrol edip gereksiz yer işgâl edenleri sileceğim. Yönetime de kolay gelsin hakikaten zor iş. Not: Başka şahsî olarak yapabileceğim bir şey varsa da yapmaya hazırım. |
İçinde bulunduğum başka bir forumda kullanılan bir yöntem var. Burada da rahatlıkla uygulanabilir. Her forumun standart yazılım uygulamalarındandır.
Rep denen bir tür üye beğeni puanı. Bir cümle eklenerek +, - bir puan verilebiliyor. O kısa tekrarlanan kelimeler ortadan kalkıyor. Ayrıca bu resimlere de uygulanabilir. Bir diğer yöntem de şu olabilir: Belirli bir süre, miktar paylaşım yapan nitelikli üyenin müstakil çalışmaları bir alt forum gibi tanımlanır, kendisine o alt forumu içeren kısıtlı yetki verilir. Siler silmez bilemem, ama derler toplar. Yönetim de yöneteni yönetir, mesaj yükü azalır. |
Sevgili Güler Hanım, bahçe hakkında arkadaşlarımızla bilgi alışverişi yapmak birazda espiri çeşnisi katılınca lezzeti daha farklı oluyor.Ben önce insana sonrada yapılan emeğe saygılı
olunmalıdır,düşüncesindeyim.Ben bu sitedeki arkadaşlarımdan bunu gördüm. Bizler farklı diyarlardayız ama yüreklerimiz aynı heyecanla doğa için atıyor. |
Sevgili kelebekçalısı, ben sizlere bahçelerinizde sohbet etmeyin diye bir tabir mi kullandım anlayamıyorum?
Bahçelerimizin bir nevi üyenin kahvehanesi gibi olduğunu ama çok güzel başlıklarımız olduğu halde bilgi içeren mesajların, ilgili başlıklarda olması gerekirken bahçe sayfaları arasında kaybolduğunu belirttim. Çok, çok uzun ve gereksiz yazışmaların da sayfa kirliliği yaptığını, bahçe sahiplerinin bir müddet sonra geri dönerek teşekkür mesajlarını silmelerini talep ettim. Kabul edilir veya edilmez, bu benim önerim. Kabul eden arkadaşlara da yardım edebileceğimi yazdım. Benim hangi mesajımda bahçesi olan bir üyemize saygısızlık ettiğimi düşündünüz de " Ben önce insana sonra da yapılan emeğe saygılı olunmalıdır düşüncesindeyim" dediniz? Ben de bunu anlamış değilim. |
Alıntı:
Sözünü ettiğiniz yazışmaların yapıldığı sayfaların adreslerini yazarsanız neler oluyor bakarız... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yazdıklarımı onaylıyor musunuz, onaylamıyor musunuz? Onaylamıyorsanız, ayrıntılı olarak çözüm önerilerinizi duymak isterim... |
Alıntı:
|
Sayın malina ben buraya sadece kullanışlı olacağını düşündüğüm bir öneri ile geldim. Kendimce nedenlerini de önceki mesajımda açıklamıştım. Bu böyle olsun diye diretemem. Öyle bir hakkım yok. Sadece işe yaracağını düşünüyorum. Size ve sizin yazdıklarınıza itiraz etmiyorum. Sonuçta bir uygulamanın iyi olup olmayacağına karar verecek olan yine sizlersiniz.
Alıntı:
Bu gün bir üyeye teşekkür etme ihtiyacı hissettim. Cevap vermesem yanlış anlaşılacak olabilirdi çünkü. Ve yine bir teşekkür 5 cm yer kapladı. Buton olsaydı buna gerek olmayacaktı. O üye de, mesajını okuduğumu ve beğendiğimi, sorun olmadığını anlamış olacaktı diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Bunlara katılıyor musunuz? Alıntı:
|
Uzaytek'e imdat dedim :)
Bakalım beğen butonuna nasıl çözüm bulacak :) |
Sadece katılmadığım cümleyi almadığım için kendime kızıyor,
Alıntı:
Alıntı:
|
Beğen dediğimiz teşekkür etmek ise bu konuda yazılımış eklentiler var ama teşekkür etmek isteniyorsa özel mesaj gönderilebilir, bir şey mi kaçırdım?
Reputasyon(tecrübe/seviye) puanları benzer şekilde teşekkür etmek için kullanılabilir, sanırım tartışma yarattığı için kapatmıştık hatırlamıyorum. İncelemek isterseniz eklenti adresi http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=165673 |
Beğen düğmesinin sadece teşekkür etmek için mi kullanılacağı düşünülüyor! :)
Çekişmelerin, kırgınlıkların artmasına; genelde gereksiz kullanımından dolayı işlevini yitirmesine; çekingen veya yeni üyelerin daha da zor foruma katılımına; gruplaşmaların olmasına, özellikle tartışma sırasında ve sonrasında farklı amaçlarla kullanılmasına sebep olabileceğini düşünüyorum. |
Sayın uzaytek verdiğiniz linkteki bilgileri ben anlamayacağım ama,
Sadece teşekkür etmenin yerine geçmeyecek bu buton. Yazacağımız; Çok güzel, Çok beğendim, Harika olmuş, Takdir ediyorum, Ellerinize sağlık, v.s gibi kısa ama beğenimizi dile getiren mesajlar yerine geçecek. Fotoğrafları, yorum yapmamız gereken haller dışında sadece beğendiğimizi göstermek için kullanabileceğiz v.s. Evet bir ara bu eklendi ve tam sevindim derken kaldırıldı. Sebebini bilmiyorum inanın, takip edemedim çünkü. Neyse, konuyu çok uzattığımı düşünüyor ve bundan rahatsızlık duyuyorum gerçekten. Topu size atıyor ve buton; foruma + yük getirmeyecekse, üyeler rahatsız olmayacaksa, sizi uğraştırmayacaksa ve gerçekten kullanışlı olacaksa (ben inanıyorum) ilave edilebilir diyorum. |
Beğenme olayı Facebook'tan gelen bir alışkanlık olsa gerek...
|
Alıntı:
Örneğin; ben sayın Halil Önen'in bahçesini sık sık izliyorum. Kendi bahçesinde elde ettiği bilgi ve deneyimleri o konu başlıklarında da mutlaka takip edip paylaşıyor. Yani veriyi konu başlığına (hastalık, ilaç, bitki, vb.) aktarıyor mutlaka. Kendi sayfasını yönetmesinde bir sakınca görmüyorum. Ama bir balkon sahibi için bu ne kadar geçerli olur, tartışılır... |
@üzüm reputasyon eklentisini o yüzden kapatmıştık galiba.
@gülenmelek bize ya da foruma yük getirmez, rahat olun, bir ara var olan ve kaldırılan vbseo yüklediğimizde gelen beğen linki mi? onu da şikayet üzerine kapatmıştım. @malina vbseo'nun beğen işlevini açayım mı? kapatmaya ne meraklıymışım... |
Alıntı:
Bahçenizde yazın ama bu bazı önemli bilgileri o konuyla ilgili başlığa da yazın. İki yere birden aynı şeyleri yazmak istemeyenler: 1. Bahçesindeki mesaj numaralarını ve olması gereken sayfayı bana iletebilir, onları kopyalarım. (aynı bilgi iki yerde birden olur) 2. Belli bir konuyla ilgili bahçesine yazdığı bilgilerin özetini, o bilgilerin olduğu sayfada kısaca özetleyip bahçesinin ilgili sayfasına/mesajına link vererek duyurur. 3. Bilgilerin olması gereken sayfada yazısını yazar, bahçesinde bu yazıdın söz edip, o sayfanın mesajın linkini yazar. İnsanda tümü kendine ait bilgilerin bir arada bulunduğu konuların (bahçelerin) önemini anlıyorum. Eğer olsaydı, bahçemde ne kadar çok şey yazdıysam kendimi o kadar iyi hissederdim ben de... Buna itirazımız yok ama çok sayıda işe yarar bilginin, onlarca sayfa arasında kaybolup gitmesine, o konuyla ilgili başlığa bakan kişilerin çok daha az bilgiyle karşılaşıp hayal kırıklığına uğramasını nasıl engelleriz? Nereden bilecek o başlıkta bilgi yok ama, şu, şu, şu üyenin kendi bahçelerinde tam aradığı bilgiler birinin 10., diğerinin 55., bir başkasının 89. sayfasında var... Alıntı:
Bahçe sahiplerinin yönetiminde bahçeler istemesek forumda böyle bir bölüm oluşturmazdım :) |
Alıntı:
Kısa bir deneme yapalım mı? Sakıncalarını görürsek yine kapatırsın... |
Açtım mesajın hemen altında Like/Unline linkleri görülüyor, bir de profil sayfasında bunların istatistiği ve linkleri var.
Şimdilik görebildiklerim bunlar. |
Yaa iyi hoş da, bu beğeniler bize mesaj olarak gelmek zorunda mı? :)
Her defasında açıp bakmak da zaman gerektiriyor :( |
Aradım ama ilgili bir ayar göremedim, evet mesaj olarak geliyor ve kapatma özelliği yok diyebiliriz.
|
Ben kendi adıma söylüyorum, Like'ı beğendim.
Mesela 2 mesaj üstte Sevgili selis, bir sorununu dile getirmiş. Sevgili feriha'da beğenmiş. Ben burdan şunu anlıyorum. Demek ki aynı sorunu düşünen 2 kişi var. 2 kişi de farklı kelimelerle ama ortak sorunu paylaşmaktansa 1 kişi paylaşıp diğeri beğendiği zaman da sonuç aynı oluyor :) Karışık mı oldu :( Bu bir örnekti sadece. Ben forumu biraz önce ilk açtığımda bana mesaj olarak gelmedi. Sayfanın en üst sağ tarafında "özel mesajlarınız" yazan yerde "bildirimler 1" olarak görünüyordu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025