agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Doğayla Barış / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26106.htm)

Doğayla Barış 12-07-2012 13:33

2 Eklenti(ler)
Karnı doyan kazlar hoooop denize...:)

jineop 12-07-2012 14:04

Doğayla Barış yapmaya ihtiyacı olmayan arkadaşım, nefis görüntüler için teşekkür ederim.
Yazmadan edemeyeceğim, ben kazlardan tırsarım. Bunlar pek zararsız görünüyorlar. Bu kadar masumlar mı?

Sevgiler...

Doğayla Barış 12-07-2012 14:58

3 Eklenti(ler)
Sevgili jineop genelde tehdit algılamadıkları sürece sakinler :)
Eklenti 317681
Eklenti 317682

Bu bakış yeterince tırsıtıcı mı :eek:
Eklenti 317683

Doğayla Barış 12-07-2012 15:14

2 Eklenti(ler)
Eşim bahçe sayfalarımı dolaşmış veee... bana bir fırça :mad:
Hani cangılın fotoğrafları, hani cangılın pelikanı, gözden ırak olanı hemen unutuyorsun diye saydırmaya başlamaz mı.
Oyuncu pelikanımın fotoğraflarını da bu arada paylaşalım. :o

Doğayla Barış 12-07-2012 15:17

2 Eklenti(ler)
Şeker mi şeker şımarık, bana boynu kırık numarası çekerek resmen duygu sömürüsü yaptı. ne özel çevre kaldı aramadığımız ne yaban hayatı koruma, akşama kadar beni parmağında oynattı.

Doğayla Barış 12-07-2012 15:27

2 Eklenti(ler)
Sahildeki otları gagasıyla geveliyor, açlık çekiyor gibi kıvranıyor, yanımdaki börekten verdiğim parçaları sanki yemeye uğraşıyor...
Meğerse marinada çalışan köyün gençleri balıkla besliyorlarmış. cangılı da kendine yuva yapmış. Benim yakınmalarımı duyan çocuklar yanıma geldiler ve üzülme abla sana oyun yapıyor bu yaramaz dediler de rahatladım.

Doğayla Barış 12-07-2012 15:34

3 Eklenti(ler)
Maalesef doğada ki canlıların evcilleşmesi, insana çok yakın olması kendilerini koruma içgüdülerini köreltiyor.
Bir seyahat dönüşümüzde şımarık ortalarda yoktu. Bir kaç gün sonra üzüntüyle öğrendim. Kendisine balık atan teknenin peşinde denize konup kalkarken teknenin pervanesine takılmış ve parçalanmış.

Geriye yaşanmışlıklar ve fotoğraflarımız hatıra kaldı.
Eklenti 317718
Eşim şımarık ve benim oynarken fotoğraflarımın yer aldığı 2 klasör kaydetmiş. Bahçemizin geçmişini ilgilendirdiği için bazılarını paylaşıyorum.
Eklenti 317717
Cangılın sahilindeki çiçekleri gagalamaya bayılıyordu.
Eklenti 317719

mbrain 12-07-2012 15:50

Çok güzel , telefon numaranızı verebilir misiniz bazı sorularım olacakta ? [/b]

Doğayla Barış 12-07-2012 15:54

Özelden mesaj atabilirsiniz.

Doğayla Barış 12-07-2012 18:49

3 Eklenti(ler)
Bu arada bahçemize destek için gelen Aydın ekibine gönül dolusu teşekkür ediyorum.
İki öğretmen aile,yanlarına elektrik ustası çiftçi dostlarını da alıp çocuklarıyla birlikte karavan minübüsleriyle bahçemizi ziyarete geldiler. Bu güzel insanları daha önce hiç tanımıyordum. Fırtına mağduruyuz ya, henüz sponsor da bulamadık, dostlar alet kutularını da yanlarında getirmişler. Barın enkazı arka bahçeye taşındı, yıkık dökük ne varsa elden geçti, tezgahlar yapıldı, hortumun uçurup götürdüğü eviye yerine yenisi takıldı, kopan sahil ışıkları onarıldı, barımıza kapı bile yapıldı :-)

Mutfak elden geçti, kapıları uçan duşların menteşeleri onarıldı, kapılar yerine takıldı. Sebze bahçelerindeki otlar yolundu, arklar yapıldı, arka bahçe ışıklandırıldı. Fidanlar dikildi. Henüz yıkılan çınara çare bulamadık :(

Doğayla Barış 12-07-2012 19:15

2 Eklenti(ler)
Elleriniz dert görmesin Veysel öğretmenim, Ayten öğretmenim, Hüseyin Bey, sevgili gençler Damla, Emre, Seher, ve bu güzel buluşmaya vesile olan Bülent arkadaşım. 3 günde bir dolu sorun çözüldü. Ayrılmak pek zor geldi.
Ayın 18 inde tekrar gelecekler, bu sefer yanlarında fidanlar, tohumlarla birlikte :D
Fidanlar dikiliyor. Yeni ve güzel dostluklar böyle doğuyor. :cool:

Doğayla Barış 12-07-2012 19:32

3 Eklenti(ler)
Gündüz müzik ekibimiz cırcır böcekleri...

Doğayla Barış 12-07-2012 19:38

1 Eklenti(ler)
Gece ateş başında keyif bambaşka...

Doğayla Barış 12-07-2012 19:44

Sevgili Neco gelir gelmez işe başladı. Önce tanıdık bir ustaya fotoğrafta gördüğünüz ateş şöminesini yaptırdı, bir de kocaman barbekü :cool:
Daha ne gizli cevherler var içinde zaman içinde göreceğiz amaaaa ben bu kampanyaya şapka çıkarıyorum. :cool:

SIĞLA EVİ KAMP BULUŞMASI | Facebook

Hızla tatil köyüne dönüş gerçekleşecek gibi görülüyor :D:D:D

Doğayla Barış 12-07-2012 20:05

Yaşadığımız aksaklıklar karşısında üzülüp sıkıldığımı gören dostlarım çok hoşuma giden şu hikayeyi anlattılar...

Gerçek Fakirlik

Günlerden bir gün gerçekten zengin bir baba oğlunu yakın bir köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler. Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,

“İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün mü?”
“Evet!”
“Ne öğrendin peki?”

Oğlu cevap verdi,

“Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar.”

Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi:

“Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!”

nuray topcu 12-07-2012 20:43

Paylaşmak güzeldir,ille keyif paylaşılacak değil ya...bir yeri keyifli hale getirmek için yorulmak da paylaşılır.

syuksek 16-07-2012 10:29

Sevgili Doğayla Barış,

İnsan yaşlandıkça büyüklerin sözlerini daha çok tekrarlıyor galiba : "Her şerde bir hayır vardır"...İşte fırtına sonrası ne güzellikler yaşamışsınız...Destek için yanınıza gelen tüm dostlarınıza hepimiz adına çok teşekkür ediyorum, keşke bizlerde uçup gelebilsek, bir çivi çaksak, bir fidan diksek...

Size ve tüm dostlarınıza sevgilerimle...

rhepsag67 16-07-2012 16:07

Şu anda işyerindeki bilgisayarımdan çok kısa bir kaçış yapıp sizin oralara geliverdim birden. O kadar rahatladım ki, o kadar yoğun geçen bir iş günümün sonunda:)
Bol oksijenli yemyeşil sığla ağaçları, insanı rahatlatan, negatif iyonların bol olduğu masmavi deniz kenarı, sevimli hayvancıklar, sizin gibi doğayı seven güzel insanlar...
Daha ne istenebilir ki... Doğal tedavi merkezi gibi :)
Kedicikleriniz ne kadar şekerler öyle... Kedilerin de negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirebildiklerini duymuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Köpeklerin de pozitif enerjiyi algıyabildiklerini... Ama otistik çocuklara, doktorların, hayvanların bulunduğu deniz kenarı gibi doğal ortamları tavsiye ettiklerini biliyorum. (2-3 sene evvel Datça gezimizde, sırf bu amaçla Datça'ya gelmiş, otistik çocuğu olan Azeri bir aile ile tanışmıştık.Hayvan buldukları yerde, deniz olmuyor, deniz buldukları yerde de hayvan bulamadıklarını, sonunda Datça'yı bulduklarını söylemişlerdi. Çocuk bir ayda çok büyük bir gelişme göstermiş, iyileşme yönünden)
Böyle yerlerin çoğalması dileğiyle...

Selamlar, sevgiler...
Sağlıcakla kalın...

s.serdar 17-07-2012 00:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 997543)
Gündüz müzik ekibimiz cırcır böcekleri...

http://www.agaclar.net/forum/attachm...52-circir3.jpg

Çok emin değilim ama biz bu böceklere cırcır değil çekirge diyoruz.

Ben mi yanılıyorum acaba. :(

YeniGine 17-07-2012 01:02

Merhaba; son sayfayı gördüm; görüntüler süper, İlk Sayfadan başlamak gerek diye düşündüm.

YeniGine 17-07-2012 01:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 869243)
Lale soğanları, rengarenk :D

Vallahi müthiş, süpeeer.

YeniGine 19-07-2012 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış (Mesaj 919407)
Bombus arılarımız çok güzeller ...

Çok güzeller, benim çiçeklerimin üzerinde de devamlı görüyorum. İsmini bilmiyor merak ediyor idim. Bombus Arı. Sayenizde öğrendim teşekkürler.

YeniGine 19-07-2012 01:06

Evet güzel bir gezinti oldu benim için. Herşey çook güzel. Paylaşımlarınız, sevginiz, ilginiz, gayretiniz, emeğiniz... Çook teşekkürler Doğayla Barış. Ellerinize sağlık.

Doğayla Barış 21-07-2012 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 999042)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...52-circir3.jpg

Çok emin değilim ama biz bu böceklere cırcır değil çekirge diyoruz.

Ben mi yanılıyorum acaba. :(

Hayır yanılmıyorsun sevgili s.serdar; bahçede en az 10 çeşit çekirge görüntüledim, istila altındayız, onca fotoğraf arasında yanlışlıkla cırcır yerine çekirge fotoğrafı eklemişim:rolleyes:
Fotoğrafları tararken göz yapısı çok ilginç gelmişti, etkilenmiş olabilirim;)
Cırcırlar pek yakında :)

Doğayla Barış 21-07-2012 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 999833)
Evet güzel bir gezinti oldu benim için. Herşey çook güzel. Paylaşımlarınız, sevginiz, ilginiz, gayretiniz, emeğiniz... Çook teşekkürler Doğayla Barış. Ellerinize sağlık.

Beğeniniz beni çok mutlu etti sevgili YeniGine; her zaman beklerim bahçemize. Sevgilerimle.

Doğayla Barış 21-07-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 998728)
Sevgili Doğayla Barış,

İnsan yaşlandıkça büyüklerin sözlerini daha çok tekrarlıyor galiba : "Her şerde bir hayır vardır"...İşte fırtına sonrası ne güzellikler yaşamışsınız...Destek için yanınıza gelen tüm dostlarınıza hepimiz adına çok teşekkür ediyorum, keşke bizlerde uçup gelebilsek, bir çivi çaksak, bir fidan diksek...

Size ve tüm dostlarınıza sevgilerimle...

Canım arkadaşım güzel dileklerine çok teşekkürler. Sahile vuran dalgalardan bahçemize ulaştırmak için balkonunda ve iş yerinde bir yığın güzellikler biriktirdiğini duydum . Demek ki bizimle birliktesin. Çok çok öpüyorum. Sevgilerimle

Doğayla Barış 21-07-2012 22:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rhepsag67 (Mesaj 998891)
Şu anda işyerindeki bilgisayarımdan çok kısa bir kaçış yapıp sizin oralara geliverdim birden. O kadar rahatladım ki, o kadar yoğun geçen bir iş günümün sonunda:)
Bol oksijenli yemyeşil sığla ağaçları, insanı rahatlatan, negatif iyonların bol olduğu masmavi deniz kenarı, sevimli hayvancıklar, sizin gibi doğayı seven güzel insanlar...
Daha ne istenebilir ki... Doğal tedavi merkezi gibi :)
Kedicikleriniz ne kadar şekerler öyle... Kedilerin de negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirebildiklerini duymuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Köpeklerin de pozitif enerjiyi algıyabildiklerini... Ama otistik çocuklara, doktorların, hayvanların bulunduğu deniz kenarı gibi doğal ortamları tavsiye ettiklerini biliyorum. (2-3 sene evvel Datça gezimizde, sırf bu amaçla Datça'ya gelmiş, otistik çocuğu olan Azeri bir aile ile tanışmıştık.Hayvan buldukları yerde, deniz olmuyor, deniz buldukları yerde de hayvan bulamadıklarını, sonunda Datça'yı bulduklarını söylemişlerdi. Çocuk bir ayda çok büyük bir gelişme göstermiş, iyileşme yönünden)
Böyle yerlerin çoğalması dileğiyle...

Selamlar, sevgiler...
Sağlıcakla kalın...

Sevgili arkadaşım , ne kadar doğru tespit, ve güzel bir paylaşım. Eğer etrafımda bu kadar pozitif enerji olmasaydı yaşadıklarım sonucu kahrımdan ölmem an meselesiydi.
Bahçemizde göz alıcı çiçekler salınmaya başladılar ya her sabah heyecanla hepsini tek tek dolaşıyorum. Ziyaretçilerin hışmından nasıl kurtaracağımı bilemiyorum. :(
Marmaris'ten gelen bir bayan, gözünün içine baktığım yaseminlerimi dozer gibi ezip geçmiş, bir demet toplamış avcuna, koklaya koklaya bahçede turluyor . Kan beynime sıçradı. Biz solacak diye koklamaya kıyamıyoruz siz nasıl koparırsınız hem de bir demet diye haykırışım kumsalı inletti...
Yüzsüzce " Kokusunu çok seviyorum" demez mi, zaten kokusu buram buram bahçeyi sarmış, hadi dayanamadın, koku için tek bir çiçek bile yeterli, vicdansız bütün bahçeyi talan etmiş.
Sağ bahçeyi kaktüs ve sukkulentlere ve narin bitkilere rehabilitasyon merkezi olarak ayırdım. Ziyaretçi girişini engellemek için de herkese tembihledim.
Bu seferde bizimkilerin gazabından kurtulamadım . Kaktüsleri hortumla sulayıp göllemişler, bir kısmı çürümüş. Kimse olayı üstlenmiyor, hemen saksılarını değiştirip kuru toprak ilave ettim. Necoya tembih üstüne tembih ediyorum çiçekler perişan, kimseyi sokma buraya diye. Başlarından ayrılmamak için ayda bir kez gittiğim evi boşaltıp sahile taşınmaya karar verdim.
Henüz ev yapamadık ama büyükçe bir depo yapmıştık, güvenlik için pencerelere demir yaptırıp buraya yerleşmeye karar verdim. Bu gün eşyaları taşımak için ayrıldım bizim seher gelmiş. Çiçekler fazla sudan baygın, bunlar çok kurumuş zannederek o da suya boğmamış mı.
Gelir gelmez gördüğüm bu manzara karşısında şok oldum. Hırsımdan kaç saat ağladığımı bilmiyorum.
Birisi " Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir" demiş. Ne kadar doğru, çocukların yeterli bilgiye sahip olmadan iyi niyetle yaptıkları eylem, bitkiler ve benim için cehenneme eş değerde. Kim bilir kaç kaybımız olacak...

Halbuki bu sabah muhteşem lila rengi lalegül aklımı başımdan almıştı, diğerleri tomurcukta, mutluluk sürekli olamıyor ne yazık ki :(
Fotoğraflar yarın...

Doğayla Barış 21-07-2012 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mbrain (Mesaj 997476)
Çok güzel , telefon numaranızı verebilir misiniz bazı sorularım olacakta ? [/b]

Neyin güzel olduğunu anlamadım'...Kedileri mi? , kazları mı? yoksa çiçekleri mi beğendi, özelden mesaj atın diye nazikçe uyardım.
Belli mi olur belki çıkma teklif edecek :) telefonumu vermeyi uygun görmedim ;)
Ama mesaj gelmedi...
Aynı gece Antalya Elmalı'dan yeni üye bir arkadaştan bir mesaj aldım.
Gelip çadır kurabilirmiyiz diye soruyorlardı. Telefonla görüşelim diye mesaj attım. Telefon etmediler, mesajıma da cevap vermediler veeeee...

Sabah erken saatte bahçe sularken bir araba komşunun bahçesine girip durdu ve bana el sallayıp "Nurşen hanııım" diye seslenmeye başladılar.
Tanıyamadım ve " Günaydın, sizi tanıyormuyum? " diye sordum.
Ağaçlar net demezler mi :D:D:D

Telefon edip adres almadılar, bahçede ki fotoğraflarımdan tanımışlar, adresi nasıl buldunuz diyorum fotoğraflardaki okalüptüs ağaçları ve karşısında ki ada ip ucu olmuş, bir de bahçe sulayan ben :-)

Biraz geç gelselerdi ev toplama telaşında olacağım için beni bulamayacaklardı...
Bitki dostu şirin bir aile, fotoğraflar yarın.

Lunlun 23-07-2012 07:06

Sevgili Doğayla Barış,

Acaba bitkilerin yanlarına levhalara asılsa , sulama bilgileri, el değmeme uyarıları vs, belki işe yarar. Sizin bahçe Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi gibi bir yer. Gelen giden belli değilse, çok sıkı disiplin kuralları koymanız ve bunları da uygulamanız gerekecek. Mesela NGBB'de soğanlı bitkiler koleksiyonunu herkes göremiyor. Ya da çimlere örtü serip oturamıyorsunuz, örtü getirmeden oturmanız gerekiyor.

Yaseminleri koparan misafir için ise diyecek bişey bulamıyorum, sahiplenme ve tüketme hislerimizi o kadar besledik ki gerisini düşünemiyoruz bile. Acaba öyle durumlar için "bitkilere zarar verenler , çiçek koparanlar vs o gün 3 saat boyunca ot temizleyecek veya bitki diplerini havalandıracak" gibi ceza değil ama sizin ne zorluklarla bahçeyi bu hale getirdiğinizi anlamaya yardım edecek işler yapsalar işe yarar mı ?

Güzel yüreğinizi bunaltmayın, üzmeyin kendinizi lütfen. Bakın bir mesaj yukarıda insanların sizi nasıl bulduklarını yazmışsınız. Güzel işler mükafatsız kalmıyor. Sevgiyle kalın, yeşil kalın efendim...

Doğayla Barış 02-08-2012 23:45

Çok haklısın sevgili lunlun, bahsettiğin tabelalar hazırlanacak ama işler o kadar çok ki henüz ona sıra gelmedi:(
Bu arada aşırı sıcaklar yüzünden bilgisayarlar kilitlendi dostlarla çekilen fotoğraflara ulaşamadım ilk fırsatta paylaşacağım.
50 dereceye yaklaşan sıcaklık benim devrelerim de dahil olmak üzere:) telefon ve bilgisayar ekranlarında arızalar oluşturdu. İletişim koptu bir süre...
Cennette cehennemi yaşıyoruz.
Hayat bizi zorluyor, efor testlerinden geçiyoruz sanırım ama dostların desteğiyle atlatacağız inşallah. Bu gün biraz yağmur yağdı havadaki elektrik boşaldı veee ekran açıldı nihayet, umarım yarın daha güzel olur.

Bahçede renkler çok hoş, mor salkım yeniden açmaya başladı. Sevgili Kamil beyin armağanı lisiler lila, mor ve beyaz renkleriyle görsel şölen sunuyorlar, oyalar pembe ve lila elbiselerine büründüler, bilgisayara giremediğim için fotoğrafları paylaşıma sunamadım, belki yarın...

Sevgilerimle...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025