![]() |
1 Eklenti(ler)
Bahçede iş çok... burası çalışma alanımız, ortalık karışık, pet şişeler, kutular, bakalım bir süre sonra karşınıza nasıl çıkacaklar. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Şirinler iş başında :)
Sevimli tavşan Alina ve benim alçılı fokum Deniz. Deniz adı gibi deniz sevdalısı. Kolunda 4 kırık var ama kıpır kıpır, her şeyi yapmak istiyor :) |
Doğayla Barış
1 Eklenti(ler)
Sahilde Kano keyfi ;)
|
2 Eklenti(ler)
Hava çok sıcak...41-42 derece gölgede, nefes bile almak zorlaşıyor ve çiçekler su istiyor...
Eklenti 312922 Bir taraftan da konuşmasa daha iyi olacak ama :D |
3 Eklenti(ler)
Gençler kano keyfi yapıyor, miniklerle biz de atalım kendimizi denize...minik alçılı fok dalma meraklısı,hayırlısıyla bu kırıklar kaynasa diyorum :p
Eklenti 312927 Eklenti 312928 Kumsalda hayat güzel :-) |
2 Eklenti(ler)
|
Çok şeker...
|
2 Eklenti(ler)
Çeri domateslerim...
Eklenti 312934 Boyuna bakmadan üzerinde 8-9 meyve, bu sevgi değil de nedir :D Eklenti 312935 |
2 Eklenti(ler)
Yan bahçeden denize doğru bir bakış.
|
2 Eklenti(ler)
Bu rüya gibi güzeller için Kamil beye sonsuz teşekkürler.
|
Ben bu bahçeyi çok seviyorum :)
Çok teşekkürler, bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için. Yardımcılarınız sevimli tavşan ve alçılı fok da çok şekerler bu arada:) Ne kadar çok, güzellikler saklıymış meğer o güzel bahçenizde, ortaya çıkmayı bekleyen... Şairini bilemediğim, 20 sene önce bir köşeye not almış olduğum SAKLAMBAÇ şiiri gibi... SAKLAMBAÇ Geminin yarısından çoğu, suyun içinde gizli, Ağacın kökleri toprağın içinde, boyundan büyük, gizli. Geceler gündüzlerden uzun, karanlık zifiri, gizli, Sır tutan kişi gizli, namuslu kişi gizli. Alan gizli, veren gizli, Desene saklambaç oynamaya gelmişiz bu dünyaya... Sevgi ve selamlarımla... |
DOSTLUK
Dostluk bir sarı ceylan Yemyeşil ormanlarda ürkerek koşan. Kimi zaman bir yunus Engin denizlerde özgürlüğe yelken açan. Çoğu zaman bir martı Bembeyaz yüreği masmavi göklerde sevgiyle çarpan. ..................................... demişim bir kitabımda :) ekleme yapıyorum... Şimdilerde ...Hafif hafif esen ılık bir meltem :) Yorgun ruhumu sevgiyle kucaklayan. Ben de siz güzel dostlarımı seviyorum :cool: |
Alıntı:
Fazla büyümeyen dolma kabağı, yaprakları kavuna ya da hıyara benziyor ama karpuz değil. Alıntı:
Ben bu bitkiye hayranım, sıcak iklimi sever, çiçeklerinin rengi ve formu çok güzel. Bahçemde saksı içinde, her yıl üst dalları donar, baharda yeniden sürgün verip bir kaç çiçeği ile sevindirir beni. Sevgili Doğayla Barış; İkiz mavişlere bayıldım, harika görünüyorlar. Aslında en çok Deniz kızlarına bayıldım, keyifleri bol, neşeleri daim olsun. Kırıklar için geçmiş olsun, yaşı küçük çabuk kaynamıştır. Bu hali ile bile bitkilerle uğraştığına göre, çekirdekten yetişmiş belli ;) |
Sevgili adalet hanım bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Acaba topan kabak dedikleri tür bu mu? eğer öyleyse çok gülerim, her yerde aradım bu cinsi tohum bulamamıştım.
Tam sürpriz oldu benim için :p Kabak çeşitlerine ait tohumlar rahmetli anneciğimden kalan özel hobim. Bahçenin her yanından rengarenk değişik kabaklar sarksın istiyorum :D Deniz kızları tatile gelen dostların torunları, yaz boyu buradalar ben de torun özlemini böyle gideriyorum, çocuksu yanım güçlü sanırım, çocuklarla iyi geçiniyorum ;) |
Alıntı:
Şiir sahibi : Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Saklambaç (Dol Karabakır Dol), İş Bankası Kültür yayınları Sevgiler |
Sevgili Doğayla Barış,
Çalışmalarınızı ve bahçenizi okudukça hem mutlu oluyorum hem mutsuz... Çok mutlu oldum, sizin gibi sevgi ile doğaya adanmış hayatlar, kararlı mücadeleci ruhlar, her yaştan sizi seven ve destek olan dostlarınız karşısında insanın yüreğinin ısınmaması ve umutla dolmaması imkansız. Mutsuz oldum, çünkü son 3-4 yıldır tatillerimizi genellikle sizin yaşadığınız bölgelerde geçirdik, daha önce sizi, bahçenizi farketmediğim, en azından bahçenizde sizi ziyaret edemediğim, bahçenize tohum ve fide olarak katkıda bulunamadığım için mutsuz oldum. Umarım tekrar yolumu oralara düşer bir şekilde sizleri ziyaret edebiliriz. Sizin için balkonda ve işyerimde tohum çimlendirme çalışmalarıma başladım kendi çapımda ;) Sığla yağı ile ilgili mesajıma bu denli sıcak yanıt verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Size ve ailenize sağlıklı uzun bir hayat diliyorum. Sevgilerimle, |
Alıntı:
Ben topak kabağa benzettim, hiç yetiştirmedim ama pazarlarda sıkça rastladım. Dilerim topak kabaktır. Çocuksu yanınız hemen fark ediliyor zaten, ben de öyleyim :) Yaşa başa bakmıyor, enerjimizi her yaşa göre ayarlayabildiğimizde, büyükle büyük, küçükle küçük olabiliyoruz. Torun sevgisi ise bambaşka bir duygu, hiç bir şeye benzemiyor. Bir gün sizin de bu mutluluğu tadacağınız zaman gelecektir inşallah. Sevgilerimle. |
Datça Aktur'da koruma altında ki sığla ağaçları:
2 Eklenti(ler)
Sevgili Doğayla Barış;
Artık nerede sığla ağacı görsem aklıma bilin bakalım kim geliyor ? |
Alıntı:
Barış beye selamlar,onun adı da değişti mi? |
Çok tatlısın :)
Seni tanıyorum ve düşüncelerini biliyorum ama ara sıra da olsa yazsan fena olmaz değil mi eski dostum. Bahçemizde her şey yavaş yavaş yerine oturuyor . :p Doğaya ve bulunduğumuz iklime uyum sağlama çabaları, deneme yanılma yöntemiyle doğruyu bulma arayışları sürüyor, henüz bahçede bu 2.yılımız. Kendimizle yarışıyoruz. Gönlü güzel dostlarımızın desteği ve sevgisiyle yol alıyoruz, sitemizde yer alan 8-10 yıllık güzelim bahçelerin sahibi ustaların gözleri ve elleri hep üzerimizde. Şimdilik onların bahçelerini kendi bahçemiz gibi geziyor dolaşıyor mutlu oluyoruz. Dostlardan aldığımız destekle de ilerliyoruz. 2-3 yıl sonraki halini hayal etmek bile çok hoş :D Sen doğa abla demeye devam edebilirsin;) Henüz Barış beyin adı değişmedi, ama o zaten dünyayla barışık :cool: |
Alıntı:
Mutsuz olacak bir şey yok biz buradayız :p İlk tatil programınıza köyümüzü alın, şimdilik çadır kurarsınız ( keyfine doyum olmaz, çocuklarımız küçükken denemiştik) Kasım ayından itibaren de bir aksilik olmazsa kendi tesisimizde misafir ederiz. Sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Kgursan'ın armağanı liliumlar görsel şölene devam ediyor. :cool:
Kokuları inanılmaz derecede büyüleyici. Eklenti 314699 Eklenti 314700 Çok sıcak yanıyoruzzzz :( Eklenti 314701 Çok sıcak günde hepsi birden açtı ve kavruldu maalesef, sanırım bu tür diğerlerine göre daha narin. |
1 Eklenti(ler)
Kocaman bir tabak gibi. Maşallah :-)
|
3 Eklenti(ler)
Bayazlar...:cool:
Eklenti 314708 |
2 Eklenti(ler)
İmdat...canavar saldırısı :(
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin her tarafında renk renk boy boy çekirgeler :mad:
Sebzelerimi, çiçeklerimi yiyorlar, ne yapabilirim :eek: |
1 Eklenti(ler)
Ceylanlarım açmaya devam ediyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025