![]() |
4 Eklenti(ler)
gecen hafta tomurcuklu olarak aldigim orkidelerim acti
yok böyle güzellik diyorum ve seyre davet ediyorum sizleri cok güzeller. |
3 Eklenti(ler)
menekselerim tomurcuk yarisinda bu aralar.
|
Bahçenizin her köşesi bir başka güzel. Evdekiler bambaşka. Orkidelere bayıldım. Ne kadar rengi varsa almışsınız. Alacağınız kaldı mı?. Menekşelerde çok güzeller. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Çiçeklerinizle ve sevdiklerinizle bir ömür boyu mutlu yaşayın.
|
Alıntı:
Bahceme hosgeldiniz... Bahcem henüz baslangic asamasinda...Busene daha güzel olacak insallah... Orkidelerim benim herseyim zaten dünya bir yana onlar bir yana...Daha alacagim cok cesidi var :D Güzel dilekleriniz icin cok tesekkür ederim. |
3 Eklenti(ler)
Yavas yavas bahce icin kollari sivama zamani geldi
disarisi her nekadar bembeyaz karla kapli olsada :D bugün aldigim Lilium soganlarim. |
Benim bahçeye girmeme daha 2 ay var :) Çok özledim toprağı ...
|
4 Eklenti(ler)
disarisi buz gibi ama orkidelerim bahari hic aratmiyor.
|
Alıntı:
bizim buralarda erzurumu aratmiyor inanin suan -11 dereceyiz bu yil hic yaz gelmeyecekmis gibi :( |
Sevgili zencefil çiçeği, gecenin bu saatinde çayımı yudumlarken, bir yandan da bitkilerinizi izledim. Hepside muhteşem,orkidelerinize bayıldım maşallah, köpük te çok tatlı.
Ellerinize sağlık, sevgiyle büyütün güzelliklerinizi. Selamlar |
Alıntı:
Sayfama hosgeldiniz seref verdiniz:) Güzel,icten dilekleriniz icin yürekten tesekkürler. |
keyifle gezdim sayfanizi :))
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu cicegin tohumunu aldim dün paketteki fotografini cok begendim
bahcesinde **** evinde bulunduran varmi acaba Paketin üzerindeki ismi (Strandflieder) Bu da fotografi |
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, bende var geçen yıl da ekmiştim, bu yıl da ektim, henüz çıkmadılar bekliyorum. türkçe ismi deniz lavantası. sevgilerimle |
Alıntı:
Bilgilendirmen harika oldu.Simdi kücük oglumla ekecegiz insallah :D |
merhaba,
Hiii sizde mii? dermişim.:eek: b:Dyalnız bu bitkinin boyu 80 cm yazıyor pakette geçen yıl benimkiler biraz daha uzun olmuşlardı haberiniz olsun dedim.;) ayrıca yarışmada başarılar dilerim, biz bugün itibariyle ilk tohumları attık toprağa..:D;) sevgilerimle |
Alıntı:
Benim pakette 60 santim yaziyordu ama bakalim büyüyünce görecegiz hep birlikte |
Sayın Zencefil cicegi çiçekleriniz bahçeniz çok güzel elinize saglık Saygılar.
|
Alıntı:
bahceme hosgeldiniz. |
5 Eklenti(ler)
orkideler canlanmaya basladi hepsi yeni yapraklar veriyorlar
birde cicek saplarini görebilseydim :D bebek vandamin da son durumu ne kuruyor nede yeseriyor bekliyoruz bakalim |
5 Eklenti(ler)
lilium soganlari da filizlendi
dün sabah kalktigimda saksilarin üzeri bembeyaz karla kapliydi iki gündürde sicaklik -5 -6 larda :( Lupin tohumlarimi aldim yine yine diyorum gecen sene 4 paket almistim direk bahceye ekmistim sümüklü böcekler sagolsun tohumlarimin kafasini kaldirmalarina izin vermeden cikani yediler bu sene ilk önce saksiya ekecegim daha sonra bahceye alacagim insallah. |
4 Eklenti(ler)
lupin,hüsnüyusuf tohumlarim ve dün aldigim cattleyam
hüsnüyusuf bir saksisi filizlendi bile hemde 6 yasindaki oglusum ekti tohumlari:D |
5 Eklenti(ler)
cimlenen tohumlarim
sabah sefasi,hüsnüyusuf,kücük sakasida deniz lavantasiymis sevgili arkadasim almanyali'dan ögrendim ismini. Gül 8 mart dünya kadinlar günü hediyem :) ve yeni cattleyam |
5 Eklenti(ler)
benim zahmetsiz kücük kizlarim ciceklenmeye devam ediyorlar
|
4 Eklenti(ler)
tohumlarin hepsi oglusumun minik ellerinden:D
|
3 Eklenti(ler)
Bugün sabah orkidelerimle konusuyordum ki birde ne göreyim
Allahiim nasil mutlu oldum nasil anlatamam bebek vandam yeni kök gelisimi göstermis. Bebislerde Kayseri'de köylü kadinlarin yaptigi bez bebeklerim paylasmak istedim sizlerle |
4 Eklenti(ler)
Tohumlarim cok yavas gelisiyorlar neden bilmiyorum nerede yanlis yapiyorum:(
Hüsnüyusufum cok ciliz büyüyor cam kenarinda duruyor bulundugu oda da oldukca sicak. Alttaki Sabah sefalarim sasirtilmayi bekliyorlar Lupine lerim yeni yeni uyanmaya basladilar. Üzeri pöset cekili olan biber tohumlarim haftasonu ektim onlarida 3 saksi bakalim sonuc nasil olacak Hüsnüyusuf'larimin böyle ciliz olmasi normalmidir acaba? |
4 Eklenti(ler)
öylesine renk olsun diye:D
|
Hüsnüyusuflarınız yeterince ışık almıyor görünen. Gövdeleri hem cılız hem de uzun. Daha fazla ışık almaları lazım bir de fazla sulamayın.
|
Maşallah bahçeniz ve çiçekleriniz. Çok güzel. Ayrıca bez bebekleriniz de renk katmış.
(Orkideler harika) |
Alıntı:
hos bu aralar aksam günesini dahi gördügümüz yok kar kis kiyamet hala buralar :( |
Alıntı:
güzel sözleriniz icin tesekkür ederim kizlarim adina :) sizde yorumunuzla renk verdiniz herzaman bekleriz saygilar... |
3 Eklenti(ler)
yeni sürgünler veren ludissa Color, kalanchoe, guzmania
ortadakinin Ismini bilmiyorum bir sukulent türü sanirim. Orkidelerim de bütün ciceklerini döktü yazi bekleyecegim artik :( |
Fideciklere fazla su vermeyin o zaman hava soğuk ışık da az zaten kuvvetli gelişme olmaz. En iyisi yavaşça büyümeleri. ;)
|
Bitkileriniz çok güzel ellerinize sağlık.
148 nolu mesajdaki ceylanınıza bayıldım maşallah nasılda canlı ... |
Alıntı:
merhaba, Sevgili zencefil çiçeği, okidekeriniz yine çok güzel maşallah elinize sağlık. Birşey dikkatimi çekti, sanırım hüsnüyusuf fideleriniz üşümüş saksılar pencere önünde aydınlık tamam ama, pervaz mermer değil mi? eğer pervazın altında kalorifer yoksa mermer soğuk oluyor bu nedenle fideleriniz üşümüş olabilir. Fark etti iseniz güneş birden çıkıyor ve yakıcı oluyor burada, çok kısa sürüyor ama o arada yeni çıkan fidelerin yapraklarını kavuruyor maalesef. Güneş çıkınca fidelere gelmesin dikkat edin, henüz çok inceler. Biberlerde terleme/ buhar fazla yok gördüğüm kadarı ile, ben benimkileri eker ekmez ağzını bantlayıp üç gün kaloriferin üstünde bırakıyorum, o zaman hemen çıkıyor ve normal yerlerine alıyorum, bu yıl da hepsi çıktı. toprak sıcak olunca tohumlar çabucak çıkıyor, sonrası aydınlık ve sıcak. Eğer eviniz yerden ısıtma ise saksıları yere koyun, böyle de inanılmaz hızlı çıkıyor v ısı hiç düşmüyor. Bebeklere bayıldımm çok güzeller, orkideniz iç saksıd değil mi ben mi yanlış gördüm? oğluşunuza da bin maşallah tombik elleri ile diktiği fidelerin çiçek açtığınıda görür inşallah. sevgilerimle |
Alıntı:
Ceylanim adina tesekkürler güzel sözleriniz icin:) |
Alıntı:
sevgili almanyali Hüsnüyusuflarimin bulundugu pencere pervazi mermer degil .Görünümü öyle sadece altinda da kalerüfer var ve oldukca sicak. Sicaklik konusunda pek Problem oldugunu düsünmüyorum aslinda ama tabi söylediginiz gibi belkide yeterli olmayabilir yinede . Biz 2 haftadir hic günes göremedik yakmasina raziyim :D suan lapa lapa kar yagiyor :( Alıntı:
terleme oluyor ama cok fazla degil acikcasi söylediginiz gibi kalerüfer üzerine alabilirim tesekkürler öneri icin. Alıntı:
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili zencefil çiçeği, bu mesajınızın ilk resmindeki orkide direkt olarak dış saksıyamı dikili? onu sordum. demek sizin orada kar var, çok şükür bizim burada bulutlu hava..dün biraz güneş vardı ama yarın da yağmur varmış..!! bu kış bizi terk etmeyecek galiba :(iki yıl önce de böyle olmuştu bütün yaz yağmurlu geçmişti..:mad:salyangozlar cirit atmıştı yollarda..:p |
Alıntı:
Ben bu yıla kadar, mart kapıyı aralar aralamaz, tohumlarımı bir heyecan ekerdim. Sonra uğraş dur, suyu ayarla terlemeye dikkat et, üstünü ört, olmadı aç:) Gecen yıl ben böyle uğraşırken, komşum nisan sonuna doğru bahceye ekti tohummlarını. Onun tohumlar 1 haftada harika fideler oldu. Tabii hava ve toprak ısındı. Bizim yapacaklarımızı doğa yaptı. Sağlıklı fideler oldu. Almanya bizim karadenizden daha soğuk. Size tavsiyem, tohumlarınızı daha geç ekin ki, uğraşmayın. Bahçenize verdiğiniz emeği alkışlıyor, sevgiler yolluyorum size. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025