agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Mete Tiren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25190.htm)

Mete Tiren 02-08-2012 23:22

Gece

3 Eklenti(ler)
Nereden çöktü bu hüzün üstüme bilmiyorum ay bana hasret ben aya hasret kalmışım anlaşılan dertleşmeye çıktım her zamanki gibi...

Eklenti 323100

Bir fincan kahvede bizi yalnız bırakmadı ama bu gece bu kahve acı olması lazımdı aynı kendime itiraf edemediğim şeyler gibi... Kahveyi acı yapmamış gibi birde yanına bir parça çikolata eklemişim ne bileyim el alışkanlığı sanırsam bana sade kahve lazım sade...

Telefon sende çalmıyorsun yanımda olsan neye yarar yalnızız işte sus ötme de zaten melankolia ortamım bozulmasın yanımdaki saksıların ıslaklığından toprak kokusu burnuma geliyor kahvemi beni içiyor ben mi onu anlayabilen var mı?

Eklenti 323101

Ah İzmir senide çok sevsem de her zaman anlaşamıyoruz işte ne yapalım yalnız koydun beni kalabalıklar içinde... Niye bu kadar uzağım ki sevdiğime? Söylesene bunca insanı ayırdın da nasıl oldu da sabır ettiler? Anlatsana bana niye gavur derler sana bu acımasızlığından mı?

Eklenti 323102

Ay sen konuşsana bu şehirle aramız bozuk bu gün neden nefes alamı bile istemiyor buralar? Neyse bakışmalarımız yetsin gene her zaman ki gibi sen beni ben seni anlıyoruz ne de olsa. Çal sende radyo neşeli değil gecemiz gibi hüzünlü çal ey umut çek git buralardan ben sadık yarim hüzünle baş başa kalmak istiyorum hadi sana güle güle ...

10 karmate nayino 21.02.2011 şevval sam ile pazar ertesi - YouTube

Neyse bu gece gene sabahçıyım ayaklarımı uzatayım da sessizlikle dolunayın keyfini çıkarayım... Hadin iyi geceler dostlar

Halil Önen 03-08-2012 02:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1005459)
Nereden çöktü bu hüzün üstüme bilmiyorum ...

...
Ah İzmir senide çok sevsem de her zaman anlaşamıyoruz işte ne yapalım yalnız koydun beni kalabalıklar içinde... Niye bu kadar uzağım ki sevdiğime? Söylesene bunca insanı ayırdın da nasıl oldu da sabır ettiler? Anlatsana bana niye gavur derler sana bu acımasızlığından mı?

Eklenti 323102...

...'keşke' lerle dolu bir hayat olmasın diye, vazo ile saksının farkını soruyor kalbin; İzmir' in sucu yok, çiçeğe sormalısın...;)

nil burak izmir- YouTube

...senin için umut gizlidir 'gece', bu gece yıldızları bir bir söndür bir parça kopar güneşten 'o' nun için, at gecenin karanlığına; yaşlı gözlerle geleceğe bakmadığını.... görecektir...

s.serdar 03-08-2012 03:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1005498)
nil burak izmir- YouTube

...senin için umut gizlidir 'gece', bu gece yıldızları bir bir söndür bir parça kopar güneşten 'o' nun için, at gecenin karanlığına; yaşlı gözlerle geleceğe bakmadığını.... görecektir...

Ritmi ve vuruşları ile tam bir rumba dans parçası. Ancak arabersk yorumu fazla ağır basıyor. İlk defa duyup dinlediğim bu parçayı netten mp3 olarak indirip Rumba dans müzikleri arşivime ekledim. İlk fırsatta eşime dinletip, bu parça ile eşli lantin dansı olan rumbayı yapmaya çalışacağız. ;)

Türkan 03-08-2012 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1005459)

hayat sevince guzeldir metecim.insallah en yakin zamanda sevdigine kavusursun.
:)

Adalet Yağcı 03-08-2012 18:57

Sevgili Mete;
Aşkı yaşatan ayrılıktır, yanında olsaydı bu kadar şair olur muydun?

Mete Tiren 03-08-2012 20:08

Ah ablacım yıllar önce kamış misali söktüler vatanımızdan o vatan neredeydi ben ne zaman oradan söküldüm bilmiyorum...

İranlı bir şair sesleniyor nefesi yetesiye: Aşka uçarsan kanatların yanar
Mevlana Celaleddin cevap veriyor: Aşka uçmayan kanatlar neye yarar ?
Son söz bizim Yunus Emre'de: Aşkı bulduktan sonra kanatı kim ne yapar?

Uçmaya çalışırken kimse söylemedi bize kanatların yanar diye, yandı diye durduk kimse haykırmadı kanatlar yanmaya yaradıldı diye, tekrar havalandı gönül çırpınmakta acep bu yolun sonu nereye varmakta ?

Bazen bazı şeyleri anlatmak için susmak gerekiyor öyle yapıyorum derin bir susmak. Gerçi artık konuşmayıda beceremiyorum ya bakalım zaman ne gösterir ...

kalambaklı 03-08-2012 20:28

Sen bizim göz bebeğimizsin.

Tura 04-08-2012 08:16

Aşk...bu değillllll....yapma Mete.
Sen İnsanı.....

(Ay dolunay halindeyken eline kahve falan alıp dışarı çıkma. Eğer dışarı çıkarsan yalnız olma...Ay dolunayken kimse dayanamadı... bilesin.)

Mete Tiren 04-08-2012 09:52

Üstadım insan çıra misali bir kere ateş görüp is olduktan sonra kıvılcım yetiyor her şeye...

Yıllar önce bir ateş yaktı yüzümüzü
Boş koydu gitti gözümüzü
Ardından gelen ateş taa yaktı özümüzü

Hal kalmaz yanan tende bitap
Kalbe değil git vefasızlara çat
Yaktığın ateşin içine gir de yat

Olduğu kadar olmadığı kader dedik
Olacakla öleceği ne bildik ne önleyebildik
Fırtınadan kaçarken tufana girdik

Nice sevdalıyız diyenler gördük
Acep bu denizde sade biz mi kördük
Bu ateşin içinde ne öldük ne güldük

Zaman gelir gençlik gider elden
Ateş söner yel kaldırır külü yerden
Acep haber gelir mi sevenden sevilenden ?

Gönül nidaya başladı mı ta can evinden
Susar nebatat bile dinler yanık sesinden
Bir can üflesene en kor ateşinden

Yürür her nefs mecbur ateşe
Fazla kelam su döker yüreğe
Vakit susma vaktidir artık yüreğe
Mete Tiren

Üstadım böyle bir yangını ay mı söndüre güneş mi güldüre ne dersin ?

Türkan 04-08-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1005863)
Üstadım böyle bir yangını ay mı söndüre güneş mi güldüre ne dersin ?

metecim.senin yanginini sondurecek olanda .yuzunu guldurecek olanda sevdigindir.ayla gunesi bence rahat bırakmalisin.cunki onlara baktikca acilarin azalmaz,sadece artar.
ciceklerini bizimle biraz daha paylasmazsan onlarda bunalima girebilir haberin olsun.;)

selis 04-08-2012 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1005863)
Üstadım insan çıra misali bir kere ateş görüp is olduktan sonra kıvılcım yetiyor her şeye...

Sn. Mete şimdi acıyor ama, sonra geçecek.. Aya yıldıza ah etmeyi bırakın.. Bu duyguların yerini her yaşınızda başka sevdalar alacak ve şimdikiler komik bir anı olacak..

Bunca acı yerseniz yanarsınız demiştim, çikolataya bandırınız demiştim, kahve deva olmaz demiştim, bedduanızı mı aldım nedir :p
İntikamınız acı oldu ya, aklıma düşürdünüz o meçhul yeri.. Tüm gece rüyamda orayı aradım durdum.. Yılanlarla sarmaşıklarla boğuştum, alacağınız olsun.. :rolleyes:

Mete Tiren 04-08-2012 17:49

Ehm öhm ya ayrıldığım felan yok bu arada :) Sadece 6 aycık oldu görüşmeyeli onuda bayramda hem İstanbullu üyeleri ziyarete gideceğim hem büyük patronu :)

Eh yani ne güneşle sorunum var ne ayla :)

Ablacım daha çokk rüyalarını kaçırır o emin ol onun yerini bilen bir ben varım :)

Ee bir kaç üyeyle telefonla görüştüm ama sadece bir kaç kişi bir sürü dostlar var kim müsayit bilmiyorum ama müsayit olan tüm üyelerle görüşeceğim sanırsam :)

selis 05-08-2012 13:46

6 ay çok uzun bir zaman.. Yazık kıza.. :) Bayrama 1 ay var, eti mi 7 ay.. Bu kadar beklenir mi yahu? ;)
Daha çoook ay ışığında çikolata yersiniz siz :p

Meçhul yer için, okul açılınca bol bol vaktim olacak beklerim efendim :)

Mete Tiren 09-08-2012 22:18

Vatan

Dostlar hani bardak dolar da taşar ya aynı o durumdayım durumdayız...

Her şeyi bir kenara bırakıp yazıyorum bu yazıları bir insan olarak bu her santimi kanla sulanmış vatanın bir evladı olarak... Acının ve ölümün dili dini aşireti ve meshebi yok ve olmayacaktır. Her yüzde ve tende ölüm aynı ölüm adı başkadır ancak tadı aynı...

Biz şehit dedik vatan uğruna toprağa düşen canlara bir başka din bir başka bir şey. Ben şehit diyorum öldüler kelimesini dahi kullanmıyorum zira onlar ölmediler ve ölmeyecekler.

Her görüşe ve fikre saygı duyuyorum onlarında benim görüşlerime saygı duydukları gibi. Ama toprağa düşe her cana verilen 20 senelik emek aynı emek her ananın döktüğü göz yaşı aynı yaş her babanın bıraktığı uyku aynı uyku.

Terör belasının şehrini bulamadım ben bir oğlu dağda bir oğlu askerde olan babalar gördüm gözü yaşlı. Nice analar gördüm yarım yamalak iki dilde yaktığı ağıtlarla. Duvara bayrak asmakla milliyetçi olunmuyor veya şehit verildiğinde iki gün bağırıp çağırmakla.

Mete dile kolay diyorsanız abim dediğim yoldaş bellediğim Selami abim daha yeni geldi askerden onunla beraber uyudum uyandım tam 1 sene saç döktüm onunla beraber şafak saydım anasıyla babasıyla her gün keder...

Mete on gün yemek yiyemedim geçen yok bulamadık iftarımı onuncu günün akşamı açtım dediğimde haram oldu o lokmalar bana kim ne derse desin 110 kilo gönderdiğim dağ gibi adam 60 kilo geldi geriye aslanım Irak 2 kilometre İran 3 kilometre en yakın Türk köyü 22 kilometre bırak başka şeyi suya hasrettik berrak bir damla suya dedi canımı benden söktü de gitti o telefon.

Kendisi de doğunun bir şehrinden ben buralardanım ama kardeşiz ve bu millet uğruna aylarca her şey VATAN için dedi kelle koltukta yattı uyuyamadı uyuyamadı.

Şimdi oturduğunuz yerden bağırıp çığırıncağımıza zamanında çomağı vermeyecektik bazı insanların eline çomağıda biz verdik bu adamların eline o adamlarıda biz getirdik oraya. Ya nasıl konuşuyorsun Mete derseniz biz son sözümüzü Çanakkale'de söyledik ve ne dediğimizi tüm dünya iyi anladı.

Bizi biz yapan değerleri gerek televizyon gerek şu bu ile elimizden aldılar ve geriye ne kaldı biliyormusunuz ? Hiç bir şey... Nerede o mezun veremeyen Galatasaray lisesinin öğrencileri nerede bizler. Kimileri dine dil uzatıyor kimileri başka şeylere kendine dönüp bakan yok. Bunlara sebep olan benim diyen yok ama ben söylüyorum suçlu benim edep ahlak saygı ve gelenek göreneğime sahip çıkamadığım için bunlar oluyor.

Beğenselerde beğenmeselerde dedelerim Allah Allah diye çıktı er meydanına Allah diye diye yaşadı hayatı boyunca dünyaya Osmanlılar dediği zaman herkesin yüzünün rengini değiştireceği bir ün bıraktı ve bizlerde onların torunlarıyız ve özümüze döndüğümüz sürece biz oluruz !

Beni hemen hemen herkes yazılarımdan nasıl bir insan olduğumu anladı ve ben özümüzü kaybetmemek için televizyonu dahi evimden attım gerici diyen örümcek kafalı diyenler çok oldu eyvallah görüşündür saygı duyarım dedim ama diyenlerin çocuklarını da görüyoruz.

İşin özü illaki saldırı olduğunda milliyetçi olmayalım ben hayatıma işledim milliyetçiliğimi yaşayışımla özümle sözümle devam ettirmeye çalışıyorum saldırı olsa da olmasada ben bu vatanın asli evladıyım ne zaman bana lazım olunursa ben buradayım ve hep olacağım askerlikten nasıl kaçarım düşüncelerinde değil burada......

Terörün dili dini ırkı ve milleti yok acı her yerde aynı acı ağlayan her yerde benim anam en azından bir insan ve anne rengi ırkı ne olursa olsun bir anne. Küçükken büyüyüp asker olacak diye ninniler söyleyen mehmedim benim diye mehmetçik yetiştiren her ana babanın ellerinden öpüyorum bu vatan size yüz yıllardır minnettar ve öyle kalacak VATAN SAĞOLSUN

günebakan 09-08-2012 23:09

Yüreğine ağzına sağlık Mete.

Polovniya 10-08-2012 00:14

elinize sağlık hepsi güzel fakat sulamanız biraz fazla mı ?

limon_sever 10-08-2012 10:28

Mete çok duygulandırdın beni.

Kısmetse 3,5 ay sonra gidiyorum.

Safranlı 10-08-2012 11:58

metecim yüregine sağlık
bizlerede tercüman oldun...

Mete Tiren 13-08-2012 20:30

Helva

4 Eklenti(ler)
Bu gün canım tatlı istedi acep gönlüm acıyken ağzım tatlansa gönlüm de tatlanırmı diye deneme yapayım dedim haydi ocakbaşına. Dedem çok iyi helva yapar keyfim yerinde olursa onun gibi bende döktürmeye çalışırım sırrı kaşığı attığınızda bıçakla kesilmiş gibi çıkmasındaymış öyle öğrendim öyle satarım ben :)

Haydi bismillah malzemeler tamam tereyağ ve irmik tencerede buluştu yansın ateş.
Eklenti 325214

Böyle zamanlarda saçıma bandana bağlarım saçlarım dökülebiliyor en nefret ettiğim olaylardan birisidir. Bandanamızında çok ihtişamlı bir hikayesi var bir kere şehit görmüş bir bandana o bile paha biçilmez olması için bir sebep... Koklayarak anlarım görüntü beni hep aldatır.

Eklenti 325215

Sen kızarma kızarma ben birazdan seni hallederim diyor şekeri boca ediyorum üstüne :)

Eklenti 325216

Helva demlenmeden tadına bakmak için çıkartılırsa böyle oluyor işte yani ustalık işine uymuyor ama heralde şu anda demlenmiştir gidip ikram edeyim ev ahalisine.

Eklenti 325217

Sonuç ne mi oldu gönlünüz acıysa değil baklava helva dünyayı yeseniz gene acı gene acı....

Selam ile dostlar buyurun afiyet olsun Allah gönül tadı versin o yeter.

Sudenur 14-08-2012 16:07

Sevgili Mete, bugün de sizin bahçenizi gezmeye niyetliydim ancak anlatım tarzınızda ki hikayeleştirme ve uslubunuz öyle hoşuma gitti ki mesajlarınıza göz gezdireceğim diye bahçeyi gezmeye vakit bulamadım, iftardan sonra kısmetse..

Yalnız bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Helal olsun size kardeşim. Bu genç yaşta nasıl bir doğa sevgisidir bu? Disiplinli, azimli, çalışkan, üretken beyninize sağlık, bilgi birikiminize ve duyarlığınıza hayran kaldım, bu günlere gelmenizi sağlayan ebebeylerinizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum, lütfen iletin. Ben okuduklarımdan ve gördüklerimden çok memnun oldum, Allah ta sizi memnun etsin. Sevgilerimle.. ;)

jineop 14-08-2012 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı (Mesaj 1005754)
Sen bizim göz bebeğimizsin.

Çok kıskandım şimdi...:cool:

Mete Tiren 15-08-2012 00:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1008980)
Sevgili Mete, bugün de sizin bahçenizi gezmeye niyetliydim ancak anlatım tarzınızda ki hikayeleştirme ve uslubunuz öyle hoşuma gitti ki mesajlarınıza göz gezdireceğim diye bahçeyi gezmeye vakit bulamadım, iftardan sonra kısmetse..

Yalnız bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Helal olsun size kardeşim. Bu genç yaşta nasıl bir doğa sevgisidir bu? Disiplinli, azimli, çalışkan, üretken beyninize sağlık, bilgi birikiminize ve duyarlığınıza hayran kaldım, bu günlere gelmenizi sağlayan ebebeylerinizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum, lütfen iletin. Ben okuduklarımdan ve gördüklerimden çok memnun oldum, Allah ta sizi memnun etsin. Sevgilerimle.. ;)

Hocam hoş sefa gelmişsiniz dostane gelecek herkese kapımız açık gerçi biz kapımızı düşmanımıza dahi tam kapatmıyoruz ya orası ayrı bir mesele :) O yazım tarzını elde etmek için çok kişinin kafasını ütüledim esen rüzgara şiir yazdım aynadaki lekeye öykü yazdım ama becerebildiysem bir şeyleri ne ala...

Hayatta bazen sorular soruyorlar insana bana soru dahilik mi delilik mi diye geldi sonradan vaz geçtiler delilik mi delilik mi diye sordular anladılar benden dahi neym olmayacağını bizde bize biçilen delilik rolünü oynuyoruz işte. Kah tava tencere helva yaparız kah kazma kürek çapa bakalım bu yolun sonu nereye vara. Adam kıtlığında adam olanlardanız anlaşılacak olan gerçek adamlar gelesiye kadar da bu rolü bize bıraktılar galiba ;)

Dilerim böyle bir gecede hepimiz mutlu ve memnun oluruz dost dostla memnun dost dostla na memnun olur...

Jineop hocam sizin mesaja gelince biz sizin bahçedeki tek dalı kıskanırız siz 18 lik bir toyu bu işe ne akıl erdirdim ne sır :) Ben mi yanlışım dostlar rüya gibi bir bahçedeki o masumane bitkilerin içinde rahat rahat yaşamak varken aceminin birisini kıskanmak heh espiri güzelmiş :)

Selam hürmetlerimle

Mete Tiren 16-08-2012 22:16

1 Eklenti(ler)
Dostlar dostlar yollar gözüktü bize şöyle küçük bir Ege Marmara turu yapıp geleceğim önce Bursa sonra İstanbul...

Eklenti 325839

Hem dostları hem üyeleri hem eş dost akrabayı görmek en azından bir saat dahi olsa az ayak üstü sohbet için yollara düşüyorum...

Yücel Canpolat alacakaranlik manolya omer ve daha bir çok dostla tanış olup tanış olduklarımızla da hoş sohbete gidiyorum. Mete tanış olalım diyen çok dostlar vardı tek tek mesaj atıp programlarını bozmak istemiyorum bayramın son günü ve ertesi günü doluyum sonraki bir kaç içinde İstanbul'da olacağım. Hani Musa Eroğlu diyor ya yolun sonu görünmüyor aynen öyle bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete :)

Elimde alg gübremle dolaşacağım görüşeceğimiz dostlar şişesiz gelmesin ona göre ;)

Ve buradan görüşüp görüşemedeğimiz tüm gönül dostlarına selamlar olsun biliyorum ki hangi milletten hangi renkten hangi dilden olursak olalım kardeşliğin tek dili tek ırkı ve tek dili vardır hepsi tebessümden geçer gönüllerimizden bu tebessüm eksik olmasın herkese selam olsun Saygılar Hürmetler

mrduran 17-08-2012 23:18

Hayırlı gezmeler, sağlıkla git sağlıkla gel inşallah.

Dostlarına/dostlarımıza selamlar, saygılar lütfen.

Halil Önen 18-08-2012 02:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1010097)
...
Dostlarına/dostlarımıza selamlar, saygılar lütfen.

Benden selamlar söyle Mete'cim dostlara; bayramı kutladığımızı unutma...

Mete Tiren 18-08-2012 03:04

Başım üzerine birazdan yolculuk başlıyacak haydin selametle kalın :)

Dünyalı 18-08-2012 15:19

Hayırlı yolculuklar ve hayırlı bayramlar dileriz. Tüm sevdiklerinle...

Mete Tiren 26-08-2012 09:21

Gezi

5 Eklenti(ler)
Dostlar illede vatan diyor ya insan döndük işte kendi muhitimize. Kokusunu bile özlemişim buraların ama bu bayram rüya gibi geçti tüm dostlarla tanış olduk hepsine buradan selam yolluyorum Halil abi bol bol resim çek ötelerde neler varmış görelim dediydi aynı zamanda İsmail üstadımın tam istediği gibi bir bahçe yakaladım eniştemin bahçesi buyurun gezelim bakalım bu garip bayramda ve sonrasında neler yapmış...

Bu bahçe babamın halasının kızının bahçesi köyün içinde bir ev bahçeden nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor eriğin yanında fasulye onun yanında mısır oradan pat tavuk çıkıyor İsmail abi tam senlik tam :)

Eklenti 327339

Pembe domateslere sadece bir defa tavuk gübresi şerbeti verilmiş ama domatesler ayakta dururken zorlanıyorlar ondan mecburen ip gerilmiş şöyle domates böyle domates yetiştiriyorum diyenlerle yarışacak bir domates topluluğu ....

Eklenti 327340

Bence fazla söze gerek yok resim konuşuyor sanki :)

Eklenti 327342

O böğürtlen deryasından sadece bir iki tane yedim alışık olmadığım bir tat babam ohh aman ne güzel diye diye iki tabağı götürdü iki üç gün içinde ama ben alışamadım :)

Eklenti 327341

Bahçeden nereden ne çıkacağı belli olmuyor bu sanırım hosta yetiştirmediğimden isminde emin olamadım ama çok hoşuma giden bitkilerden birisi orada öyle kendi başına bir adacık oluşturmuş....

Eklenti 327343

Mete Tiren 26-08-2012 09:29

Gezi

4 Eklenti(ler)
Meşhur Bursa şeftalisi salına salına büyüyor ama meyveler yormuşa benziyor fidanı fidana bakın birde meyveye Halil abi Mete fazla atıyorsun şeftali konusunda galiba dedi bende resimledim büyük ağaçlardan çekemedim bahçeden bayağı uzaklardı ama yarım kg civarındalar o bir gerçek :)

Eklenti 327344
Eklenti 327345

İncir konusu gene havada kalmıştı Halil abi buyur dediğim gibi bizim oraların kara inciri herkes üzülüyordu bu sene kurak gitti büyüyemediler diye birde :)

Eklenti 327346

Birde gece gece misafirimiz olmuştu lambanın etrafında gürültülü gürültü dolaşan eh bir poz vermeden kaçmadı sağolsun :)

Eklenti 327347

Gezimizin Bursa durağı burada nihayet buluyor haydin İstanbul'a ...

Mete Tiren 26-08-2012 09:41

Gezi

5 Eklenti(ler)
Bayramın 3. günü Yücel üstadın yanındayım kendisine ve o günü beraber geçirdiğimiz tüm dostlara selam olsun kim kimmiydik buyurun resimlere :)

Daha önce böyle bir sofraya oturmadığımı söylemeliyim ama önemli olan sofra değil etrafında buluşan tebessüm dolu yüzler şen şakrak yapılan şakalar ...

Eklenti 327348

Herkesle ilk defa tanışmamıza karşın 40 yıllık dostlar gibiydik eh benle uğraşmayan kalmadı o bir şey değil çay servisi bile yaptırdılar yahu :)

Eklenti 327349

Ada konseyi toplandı aman korkmak lazım buradan alacakaranlık üstadın elinde o meşale şeysi var başıma vurmasın diye uzak duruyorum :)

Eklenti 327350

Sabiha abla fotoğraf çekerken fotoğraf olacağını nereden bilebilirdi ki bende orada hazır bulmuşum yeşilliği meditasyon yapıyorum ımmmmm mı diyecektik burada ne :)

Eklenti 327351

Vallahi bu fotoğrafa hasta kaldım birisi lostun gala gecesindeki gibi bir resim dediydi ama lostu bilmiyorum sanırım bir film her ne ise 10 üzerinden 12 almış bir fotoğraf işte ...

Eklenti 327352

Mete Tiren 26-08-2012 09:48

Gezi

3 Eklenti(ler)
Ağır toplar arkadan gelir diye bir söz vardır bizim buralarda işte bize bu muhteşem günü yaşatan Yücel Canpolat ustam aramızdaki dostluk ebedi olsun çünkü bu samimiyet her şeye değer tekrar her bir şey için teşekkürler...

Eklenti 327353

Abdussamet abi yani alacakaranlık bak Mete'cim orkide böyle yetiştirilir diye hava atıyor ama bu orkide de hava atılmayacak gibi bir şey değil ki :)

Eklenti 327354

Benim sevdalarımdan bir tanesi lithopslar üstad iyi bak onlara çok hoş duruyorlar ya :)

Eklenti 327355

Mete Tiren 26-08-2012 09:57

Gezi

3 Eklenti(ler)
Bu sofra bu yüz işte solucanların şahı Kadir abi namı diğer Epsody o gün o mindere çakıldım kaldım yerimden kalkmak istemedim biliyormusunuz o kadar hoş sohbet zaten biraz zor kalktım en az o tabaklar 3 defa önümüze aynen öyle dolu dolu geldi 5-6 saat içinde en az 2 kilo aldım yahu hele birde nişasta kurabiyeleri var ya oy oyy öldüm öldüm :)

Eklenti 327366

İşte bu mutevaziyet bu tevazu başka insanlarda bulunamayacak bir haslet ortada da alg gübremiz çok özel projelerimiz var çok eh bundan sonra korkun bizden diyorum işte :)

Eklenti 327367

Bu da o solucan mucizesine bir işaret bu bir ağaç değil bildiğimiz kabak ama kalınlığı hayret verici bizim buralarda da şunu derler adam biliyor yav bende öyle diyorum Kadir abi bunu biliyor üstadım solucan konusunda ve fermantasyon konusunda öğreneceğim çok şey var senden...

Eklenti 327368

Mete Tiren 26-08-2012 10:21

Gezi

4 Eklenti(ler)
Ve gelelim İstanbul'un tarihi turistlik yerlerine bu geziyi bana Ömer üstad yaşattı rehber olsa böyle güzel bir gezi olmayacağına kalıbımı basarım...

Nerede hangi yer gezilir oranın nesi meşhurdur yemek en güzel nerede yenir İstanbul kurdu olan birisi bu kadar bilgiyi zor bilir bence son günümüz harikaydı...

Mısır çarşısı diye tutturdum direk gittik ama öyle zorlu bir çarşıki burası insan nereye bakacağını şaşırıyor yahu sanırım ülkemde böyle bir yer daha bulmak imkansız.

Eklenti 327369

Tam o sırada beni kalbimden vuran söz çıktı Ömer abinin dudaklarından Mete Zafer abini tanıyormusun ziyarete gidelim mi ne dersin ? Şoka girdim desem yeri vardır nefessiz hemen diyebildim ilk duraklamamdan sonra çünkü gelmeden çok öncelerden yazışmıştık fakat rahatsız ederim diye mesaj yazamadığım üstadlardan birisiydi eh kız kulesini görmeden önce ikinci bayram oldu bana ...

Eklenti 327370

Zafer üstad evde yokmuş ama eşiyle tanışma fırsatımız oldu dünyalar iyisi bir ablam olarak onuda gönül defterimize kaydettik kahveler için birde buradan teşekkür edeyim :) Ablama bir adet kanayan kalpler sözüm var en kısa zamanda yerine getireceğim. Ama Zafer abiyede kırıldım doğrusu bu muhteşem bahçeyi gözlerimizden uzak tutuyor üstadım şöyle tek tek resimleseniz gözümüz gönlümüz feraha erse olmuyor mu ?

Eklenti 327371

Ve kalbimin küt küt attığı yer kız kulesi bir hatıra fotoğrafı olmadan olmazdı ama buraları Ömer abiyle gezmek ayrı bir heyecan veriyor insana bence İstanbul'u Ömer abiyle gezmek bir ayrıcalık Halil abi gidecek olursan ona göre hıı :) Son durağımız böyle neşe ve heyecan dolu oldu işte soluk soluğa geçen bir gezi oldu benim için görüştüğümüz görüşemediğimiz tüm dostlara selam olsun...

Eklenti 327372

alacakaranlik 26-08-2012 10:57

istanbula gelmenden ve seninle tanışmaktan oldukça mutlu oldum. Lakin fotograf çekiyorsun, arkadakı pvc leri photoshop lasaydın iyiydi :) :)

Mete Tiren 26-08-2012 12:22

Ben öyle gizleme saklama taraftarı değilim öyle pat diye hepsini paylaşırım :)

Adalet Yağcı 26-08-2012 12:59

Sevgili Mete, harika bir bayram tatili olmuş, fotoğraflarla da çok güzel anlatmışsın.
Dilerim kalbindeki yangını biraz unutturmuştur sana :p

Şu babanın halasının kızının bahçesindeki hostaya bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş maşallah.
Bana yeni fikirler verdin Mete, sağolasın.

Mete Tiren 26-08-2012 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1011965)
Sevgili Mete, harika bir bayram tatili olmuş, fotoğraflarla da çok güzel anlatmışsın.
Dilerim kalbindeki yangını biraz unutturmuştur sana :p

Şu babanın halasının kızının bahçesindeki hostaya bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş maşallah.
Bana yeni fikirler verdin Mete, sağolasın.

Ablacım yürek yangını dindi iki sefer buluştuk en nihayetinde :o Ama resim çektirmediğimizden koyma fırsatı olmadı :(

Hostalara bende hayran kaldım enişteden rica ettim galiba kışın söküp soğan yollayacak ama hayırlısı yeni yeni fikirlerin akıllara gelmesi ne güzel bazen ben aylarca arıyorum da en olmadık zamanda geliyor aklıma ondan yeni fikir meselesine sevindim eh ablacım dilim döndüğü kadar da anlatmaya çalıştım anlatabildiysem ne mutlu :)

kalambaklı 26-08-2012 17:57

Sevili arkadaşım süpersin, ne mutlu ki bana seninle tanıştım.

Mete Tiren 26-08-2012 18:51

Bende seninle tanıştığıma çok memnunum üstadım o muhteşem bonsailerin görüntüleri daha zihnimde çakılı unutmadım :) Bu arada üstadım yakında ziyaretine geleceğim eh şu han kengaiyi Mehmet abiden alabilirsek iyi olur ya :)

mrduran 26-08-2012 22:49

Merhaba can Mete ,

Seyahatname gibi oldu bu anlatımın. Eksiksiz diyecem... demedim.

Kız kulesi resminde ''kız'' yok, PVC leri sobelersin, ata bindirmemiş Yücel bey seni, eyer öylece sana sen de ona bakmışsın:))).
Ama gönlümdeki bahçeyi çok iyi bellemişsin. Ve de şiirsel anlatımın ile ne güzel betimlemişsin gezdiğin yerleri.

Selâmları aldık kabul ettik sayende.
Sen yanlış yöne daldın, Halil bey 'e değil Rafet bey 'e göstereceksin domatesleri. Hem şeftaliler sanki çakma idi. Yarım kiloymuş, hıhh!, tartıdan bihaber oldun gönül yangını nedeniyle herhal. Elifi mertek sanmadan bile daha ötelerdesin can kardeşim:))).

Seni çok seviyoruz, can sın kardaşsın, samimisin, tez canlısın, hele hele tatlı dilin yokmu.

ALLAH' tan niyazım; inşallah sağlık içinde mutlu ve başarılı olmandır.

Helecan yapma yeter, siga siga....:))).

Getirdiğin selâmlar için tekrar teşekkürler, herkese bilmukabele selam ve saygılar bizden de.

Bursa ve İstanbul seyahatine, fiilen veya bu sayfa nedeniyle katılan cümle dost üyelere sağlık ve sevdikleri ile mutlu başarılı hayatlar dilerim.

Saygılarımla lütfen.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025