agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Mete Tiren / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/25190.htm)

Mete Tiren 29-06-2012 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 991436)
Sevgili Mete, sizi forumda pek çok yerde okuyordum ama bahçe sayfanızı okumak bugüne nasip oldu. Çok güzel keyifli bir tur oldu. Anlatım tarzındaki hikayeleştirme ve espritüel yaklaşımlarını çok beğendim. ;) Çalışmalarında başarılar dilerim.

Hasan Dede ve ninene Allah uzun ömürler versin, çok şekerler. Telgraf çiçekleri mi onlar öyle, ilginç bir uygulama olmuş, ilk kez böylesini gördüm. Bu arada bizim de var bir Hasan dedemiz. 86 yaşında ama doğadan, çiçekten, böcekten kopamayan bir insan. Köyde oturuyor, her baharda şehir merkezine çiçekçilere gelir kasa kasa çiçek alır, evinin önünü süsler. Yanlız bildiğinden şaşmaz, baharda ona kaktüs çeşitlerimden götürdüm. 'Dede bunları çok sulama çürürler yoksa' dedim ama 'sen karışma bana' dedi. :pHer ziyarete gittiğimde bakıyorum, kaktüs saksıları çamur gölü. ;) Ama ne hikmetse onlarda çürümeden duruyorlar işte... ;)

Hocam sayfaya hoş sefa geldiniz. Bazen güldürmek gerekiyor en azından bir teessüm ettirebildiysek ne ala ;)

Aynen hocam onlar telgraflar eş metreye kadar uzadıkları oldu sonra zorlanıyor biraz buduyoruz neyapalım bizde. merak etmeyin hocam yaşı belli bir sınırı geçen her insan bildiğinden şaşmama eğiliminde gidiyorlar. Bizim de ne olacağımız belli değil yani ;)

Bazen gözünün içine baktığımız her şey gidiyor işte ama umursamadığıız her şey yanımızda dedemizde dikkat etmeden bildiği gibi yapıyor kaktüslerde onun verdiği suyla değil sevgisiyle büyüyüyorlar. Bizim görmediğimiz şey her şey maddi sebeplere bağlı değil bir ilgilenmek bir tebessüm yetiyor belkide çiçeklere aynı insanlarda olduğu gibi...

Sayfama her zaman beklerim Saygılar :)

Mete Tiren 05-07-2012 20:13

Resimler
 
4 Eklenti(ler)
Dostlardan fırça gelmeye başlayınca mecburen fotoğrafları yüklemeye devam ediyoruz :)

Büyük menekşe üstadı menekşecibaba'dan anneme gelen hediyeler diğeri öteki balkonda onu da sonra fotoğraflarım :)

Eklenti 315844

Üstad Zafer İnandıklı abimden geçen sene hediye gelen tek gecelik gelin işte yavru kraliçe ve geçen sene iki yaprak gelen kraliçe :)

Eklenti 315845
Eklenti 315846
Eklenti 315847

Mete Tiren 05-07-2012 20:18

5 Eklenti(ler)
Tecrübelerin meyvesi en az 6-7 yıllık tecrübenin sonucunda doğru yetiştirmeyi bu sene becerdim. 3 kat üstten çekilen fotoğrafta dahi nasıl heybetli duruyorlar değil mi ?

Eklenti 315853
Eklenti 315854
Eklenti 315855

Ve narlarımız meyveye başlar :)

Eklenti 315856
Eklenti 315857

Mete Tiren 05-07-2012 20:25

4 Eklenti(ler)
Kanna (tesbih çiçeği) yapraklarından dolayı ürettiğim bir tür ne kadar da hoş görünüyor gözüme...

Eklenti 315860

Ege tropical Tufan abiden hediye gelen pasiflora caurella aldı başını gidiyor bey efendi :)

Eklenti 315873

Bu arkadaşta bana budamayı öğreten bonsai adayımız.

Eklenti 315862

Arbequna (harf hatası yapmış olabilirim) üzerinde 10 tane zeytin var önümüzdeki sene büyük bir varile alınıp büyümeye devam edecek. Bu bıdırıkta Tufan abiden hediye geldi.

Eklenti 315863

Mete Tiren 05-07-2012 20:30

3 Eklenti(ler)
Bir başka bonsai adayımız sanırım formu gözüme çok hitap edecek tamamlandığında.

Eklenti 315874

Alg tankı ürüyor hiç durmadan artık o kadar alıştım ki üremesine bazı yerlerde tonluk kafesler yapıyoruz :)

Eklenti 315875

Sn Jineop abla ımm fırça yermiyim bilmiyorum ama bu kadar büyüdü ama keyfi yerinde sanırım uzuyor gidiyor alıştık birbirimize ama :)

Eklenti 315876

Mete Tiren 05-07-2012 20:35

5 Eklenti(ler)
Bu sene neden mi sarmaşıkları bahçem olasıya kadar rafa kaldırdım sadece içler acısı durumadan tek bir kare yükleyeceğim neredeyse her akşam durum bu daha ne diyebilirim ki. Mecbur kaldım taşıyabilmek için ama sorunların ardı arkası kesilmedi işte.

Eklenti 315880

İşte benim obezlerim. İlk resimde Selçuk44 den öğrendiğim yöntemle uçlarını aldığım ve gövde yapısını geliştirerek dallanma sağladığım iki bitki var.

Eklenti 315881

Bunlarda diğer sağlıklı obezciklerim :)

Eklenti 315882
Eklenti 315883
Eklenti 315884

Mete Tiren 05-07-2012 20:39

3 Eklenti(ler)
Bu bıdırıklar da plumeria adeniumlarla aynı çatıyı paylaşıyorlar.

Eklenti 315885

Gövde kalınlığındaki kıyasıya yarışa bakarmısınız :)

Eklenti 315886

Adeniumları bu kadar rahat büyütmemin sırrını açıklıyorum manzara. İzmiri ayaklarının altına serdim daha mı ya :)

Eklenti 315887

Şimdilik bu kadar diyelim dostlar Saygılar.

Mete Tiren 05-07-2012 21:16

2 Eklenti(ler)
Son fotoğraf dedim dedim de pişman oldum burdaki bıdırık beni yayınla diye çığlık atınca mecbur onuda eklemek zorunda kaldım :)

Eklenti 315906
Eklenti 315907

Adalet Yağcı 05-07-2012 21:23

Maşallah sevgili Mete, bir çoklarına örnek oluyorsun, demek ki insan isteyince bir yol buluyor.

Sarmaşıklarla ilgili mesajını anlayamadım :(

Alıntı:

Bu sene neden mi sarmaşıkları bahçem olasıya kadar rafa kaldırdım sadece içler acısı durumadan tek bir kare yükleyeceğim neredeyse her akşam durum bu daha ne diyebilirim ki. Mecbur kaldım taşıyabilmek için ama sorunların ardı arkası kesilmedi işte.
Sanırım bahçeyi bekleyeceksin sarmaşık yetiştirmek için, elindeki tohumlar bayatlayacak.
Bence bahçeyi beklemeden devam et, taze tohumun olur elinde.

Şu alg konusunun yabancısıyım, ne çok şey var öğrenilecek, birini öğreneyim derken diğerini unutuyorum :)
Uzun zamandır alg denemesi yaptığını, ilk zamanlarda başarısız olduğunu yazmıştın, görünüşe göre bu defa iş tamam.

Sana kolaylıklar diliyorum, her konuda.
Ve, en kısa zamanda hayalindeki bahçeye kavuşursun inşallah.

Mete Tiren 05-07-2012 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 994693)
Maşallah sevgili Mete, bir çoklarına örnek oluyorsun, demek ki insan isteyince bir yol buluyor.

Sarmaşıklarla ilgili mesajını anlayamadım :(



Sanırım bahçeyi bekleyeceksin sarmaşık yetiştirmek için, elindeki tohumlar bayatlayacak.
Bence bahçeyi beklemeden devam et, taze tohumun olur elinde.

Şu alg konusunun yabancısıyım, ne çok şey var öğrenilecek, birini öğreneyim derken diğerini unutuyorum :)
Uzun zamandır alg denemesi yaptığını, ilk zamanlarda başarısız olduğunu yazmıştın, görünüşe göre bu defa iş tamam.

Sana kolaylıklar diliyorum, her konuda.
Ve, en kısa zamanda hayalindeki bahçeye kavuşursun inşallah.

Ablacım sarmaşıklar konusunda madurum. Geçen sene saksıları sabitledim ve belli bir yere sarmaşıkları sardırdım çok laf duydum yeter bu sene seyyar yapacağım derken daha da batırdım. Saksılar ayakta durmuyor. Ben kaldırdıkça onlar düşüyor.

Sadece tek bir tür çiçek açtı geri kalanlarda çiçek te yok ve dallar paramparça onlara bu eziyeti çektiremem. Tohum alınacak yerleri üç aşşağı beş yukarı öğrendim özel nadir tohumları bir şekilde üretip başka üretim yapmayacağım.

Dediğiniz gibi bahçe nasip olursa o zaman almayı planlıyorum. Tohumlar bayatlasın bazı üyelerimize dağıtıyorum rica ederim eh bir tane tohum verirler sanırsam vermezlerse de canları sağ olsun alacak yer çok :)

Ablacım alg konusuna gelirsek şu anda tabiri caiz ise alglarla oyun oynuyorum. Geçen sen son Uzaylı'nın bahçesine gittiğimde 1 tonluk bir alg aşılaması yapmıştım Mete güllere verdik canlılıkları fark ediliyor dedi.

Kargo çok zor oluyor bilhassa İstanbul'daki üstadlara önümüzdeki ay içinde sanırım elden ulaştıracağım. Yücel Canpolat'ı ziyarete geleceğim sanırım bir gün daha kalır bizi kabul edecek bir iki üstada birer selam verir biraz alg verir ürettikçe diğer dostlarla paylaşmasını rica ederim.

Ablacım teşekkürler ediyorum fırsatım olursa İstanbul'dayken seninle de tanışmak isterim Saygılar Teşekkürler

Türkan 07-07-2012 15:45

senin bidiriklar cok guzelmis gule gule buyut

marjinalmenekse 07-07-2012 16:16

sayfanızı baştan sona gezdim,,,ne kadar samimi bir dille anlatmışsınız ,,, ayrıca sabah sefalarının bu kadar çeşitli olduğunu bilmiyordum ,,, sizin sayfanızda öğrendim,,, İnşallah gönlünüzden geçenlere kavuşursunuz ,sonuna kadar hakediyorsunuz ,,, sizden baya bir şeyler öğrendim ,,sağlıcakla kalın

Safranlı 07-07-2012 17:14

Metecim su alg yapma işini başyan itibaren güzelce anlatmanı rica ediyorum
sayfanı okudum parça parca olunca kafam karıştı
veya yeni bir sayfa açıp bizleri aydınlatsan....
Senden ricamızdır....

Mete Tiren 07-07-2012 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 995375)
senin bidiriklar cok guzelmis gule gule buyut

Sn Türkan hanım o bıdırıkların anısı çok yazısını belki okumuşsunuzdur bir iki sayfa geride ben onlara bakmayayım da hangi bitkiye bakayım ;) Bu gün bir dalı rüzgardan kırılmış onu ektim ama bakalım sonuç ne olacak göreceğiz. Saygılar

Mete Tiren 07-07-2012 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi marjinalmenekse (Mesaj 995386)
sayfanızı baştan sona gezdim,,,ne kadar samimi bir dille anlatmışsınız ,,, ayrıca sabah sefalarının bu kadar çeşitli olduğunu bilmiyordum ,,, sizin sayfanızda öğrendim,,, İnşallah gönlünüzden geçenlere kavuşursunuz ,sonuna kadar hakediyorsunuz ,,, sizden baya bir şeyler öğrendim ,,sağlıcakla kalın

Sn marjinalmenekse hoş sefa gelmişsiniz sayfama bir iki bilgi verebildim ise ne âlâ. Samimiyet konusuna gelince sofraya oturduk mu fasülyeye ekmek banıp soğanı yumruklayarak yiyen insanlarız. Eh bu yazı dilimize de yansıyor.

Zaten hoşuma giden şey de tam olarak burada. İnsanlar yapmacık olmayacak bazen he gurban diyecek bazen gözüm diye seslenecek. Ben böyle gördüm böyle devam ederim. Beton yığınlarının arasında bunu yaşatabiliyorsam ne mutlu bana.

İyi dileklerinize ve samimi mesajınıza karşılık derim ki

Dosta dost gerek
Posta adam gerek
Misafir varmışsa haneye
Hoş sohbet gerek....

Her zaman hoş sohbetlerde olmanız temennim ile :)

Mete Tiren 07-07-2012 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 995405)
Metecim su alg yapma işini başyan itibaren güzelce anlatmanı rica ediyorum
sayfanı okudum parça parca olunca kafam karıştı
veya yeni bir sayfa açıp bizleri aydınlatsan....
Senden ricamızdır....

Söz vermiştim aksattım hop uyarı geldi :)

Elbet hocam alg üretimi diye bir başlık var az biraz bir derleme yapıp oraya benim gibi sıfırdan başlayacaklar için en basit üretme yöntemi nedir onu yazacağım. Bu akşam misafir gelmez ya da ben misafirliğe gitmez isem yazarım çok geç saate kalırsa yarına ya da bir kaç güne yayınlarım linki buraya eklerim. Saygılar hocam

Mete Tiren 10-07-2012 08:32

Dostlar diğer başlıkta yazımı yayınladım buraya da alıntı yapıyorum dilediğiniz yerden okursunuz...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 996424)
Yosun (alg) Gübresi Üretimi

Algler bir çok ortamda yaşayan su canlılarıdır. Ayrıntılı bilgi elde etmek isterseniz yardımcı olabilecek iki site linki veriyorum ; DENİZ YOSUNLARININ ORGANİK TARIMDA KULLANIM OLANAKLARI - organikgubre - Blogcu.com ve Egebiyoteknoloji | Algergy .

Benim ilgilendiğim konu alglerin çoğalması hakkındadır. Diğer bilgilerim tamamen okumaya ve teorik bilgiye dayalıdır. Bu canlıları mikroskop altında incelemedim.

Alg gübresinin üretimi;

Kendi edindiğim pratik yöntemler ve çalışmalar sonucu gözlemlediğim sonuçları sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle yetiştireceğimiz ortam bol ışık alıyor olmalı ya da bu mevsimlerde sabah güneşinden fazla güneş görmez ise iyi olur suyun sıcaklığı çok artabilir bu da içindeki canlı alg sayısına ve üremeye direk olarak olumsuz etki yapacaktır. Ortalama sıcaklık 20-30 arasında olsa iyi olur.

Evde basit bir üretim yapacağımızdan dolayı oksijen ve karbondioksit oranını dengeli tutabilmek için çoğaltma yapacağımız kabın ağzının açık kalması iyi olur. Tabi bu sırada havadaki bakteriler suya geçmesi çok normal. Ağzı kapalı olarak ta günde bir defa havasını almak kaydıyla güzel sonuçlar alınabiliyor.

Ortamdaki ışık miktarı gece gündüz ile aynı olmalıdır. Gece de florasan ya da başka bir kaynak ile ortama ışık verilirse oksijen zehirlenmesi olayını suda yaşar ve alglerimizi öldürürüz. Yani çatı, teras, tarla, bahçe gibi gece lambanın yanmadığı ortamlar bizim işimiz için çok ideal.

Üretim sırasında ortama başka algler girmesin diye dinlenmiş çeşme suyu kullanılması tercih sebebebimdir. Artezyen suyu kaynatılıp soğutulunca aynı işi çok iyi bir şekilde görür.

Ben besin olarak NPK 15 15 15 + İz Element sıvı gübreyi kullanıyorum. Ayda bir 30-40 cc gazı alınmış doğal maden suyu da eklenebilir.

Kabın büyüklüğü yeni başlayacaklar için önemli bir unsur. Çok besin verilmesinden dolayı bazı elementler zehirleyici etki gösterebiliyor. Bunun için kullanacağımız gübre kadar bir üretim kabı tercih etmek en iyisidir. Fazla besin ekleyip ortamı zehirleme gibi bir şansınız en aza inmiş olur.

Besinler ilk üretim ortamı oluşturulduğunda ve her su değişimi yapıldığında ve akabindeki her haftada 5 litrelik bir tank için bir çay kaşığı NPK 15 15 15+ İz E. gübre eklemeniz yeterli gelecektir.

Hasat süresi aldığı ışık ortam sıcaklığı ortamdaki ilk üremeye başlayan alg ve besin oranına göre değişkenlik gösterecektir. Nasıl olduğunu anlarız diyorsanız birkaç resim ekleyip hemen hemen o renge gelmesini beklemenizi önereceğim.

Hasat işlemini bir dahaki üretim sürenizi göz önünde bulundurarak yapınız. Tankın dibinde kalacak 5 – 10 damla sudan da bu alg ürer şişenin 1/5 kısmını bıraksanız da. Kullanılan tankın 1/10 kadar kısmının bir daha ki üretime maya olarak kalması taraftarıyım.

Hasat işlemi de gerçekleştikten sonra kullanım aşamasına geldik. Oran sorularını cevapsız bırakacağım. Bence bu oran kullandığınız topraktaki organik madde miktarına, besin değerlerine, bitkiye göre değişkenlik gösterecektir.

Ben bazı tek yıllık çiçek fidelerimi direk elde ettiğim saf algle suladım sorun olmadı. Ama adeniumlarda uygulama yaptığımda ½ oranında sulandırmama rağmen ağır geldi. Elde ettiğiniz gübreyi direk en değerli bitkinizde kullanın demiyorum. Üretim esnasında verilen besin gördüğü güneş içinde çoğalan bakteriler gibi her ihtimal birleşip sizin gübrenizin gücünü ortaya koyuyor. Bunu üretiminizi gerçekleştirdikçe tek yıllık sebze ya da gübreyi seven bitkilerinizde deneyerek ne kadar kullanacağınızı saptayabilirsiniz.

Olayın en basit ve kısa hali beş litrelik su şişesini alırsınız içini çeşme suyu ile doldurur bir gün dinlendirirsiniz ardından içine bir çay kaşığı NPK gübre ekler ve alg mayanızı ilk seferinde ortama eklersiniz. Şişe tamamen kuru kalmadığı sürece her hasattan sonra yeniden eklediğiniz su ve besinlerden üreyecektir.

Alg gübreniz oldu çalkaladınız dibinde bir ya da yarım santim su bıraktınız üzerine dinlenmiş su eklediniz ve gübreyi de eklediniz üretime devam edersiniz.

Dibinde tortulaşma olması iyiye işarettir korkmanıza gerek yok.

Peki ilk alg mayasını nereden alacağız derseniz ben üniversiteden çok zor olarak aldım derim en iyisi bunun üretimini yapan birisinden almak. Yok ben üniversiteden alırım derseniz hidrobiyoloji bilim dalından bulabilirsiniz bu ürünleri su ürünlerinde bulabilirmisiniz bilmiyorum.


Yazdığım yazı bilimsel bir çalışma olmadığını unutmayın ama onlarca deneme sonucu benim sizlere aktarabileceğim bilgiler bunlar. Belki atladığım söylemeyi unuttuğum noktalar olmuştur ve ya yazımda anlaşılmayanlar olmuştur gerek başlıktan gerek özel mesaj olarak hangisini uygun görürseniz sorabilirsiniz. Saygılar


Mete Tiren 21-07-2012 21:54

4 Eklenti(ler)
Dostlar sadece kudret narlaının keyfi yerinde bir kaç fotoğraf ekleyeyim benim bile keyfim kaçtı o garibanlar ne yapsın :)

Bunlar İzmir sıcağına dayanamayan küçük fideler çok geç çimlendiler ve sonuçları büyük hüsran
Eklenti 320227

Bunlarda kudret narlarımız kızaran Sn mrduranın hediyesi cüce kudret narı diğeri yıllardır yetiştirdiğimiz olan :)

Eklenti 320228
Eklenti 320229
Eklenti 320230

Buyurun afiyet olsun dostlar pek güzel bir tadı yok ama şifa niyetine :)

Mete Tiren 22-07-2012 23:06

Dostlar bu hafta kargoya gideceğim alg mayası isteyen varsa ya şimdi söylesin ya da bir diğer kargoya kadar sussun :) Sadece alg mayası da değil var ise benden istediğiniz bir şey göndereyim. Gerçi elimde sadece kudret narlarım kaldı ya neyse buna da şükür nar tohumlarını isteyecek dostlar biraz daha sabretsin alg gübresi isteyen varsa yollayayım. Saygılar

Mete Tiren 26-07-2012 23:30

Şeftali Reçeli
 
4 Eklenti(ler)
Bu gün annemle beraber şeftali reçeli yapalım dedik hadi bismillah kolları sıvadık. Annem resimlerimi çekmiş en doğal hallerimi yayınlamaya çalışıyorum öyle yapmacık fotoğraflar bana göre değil ne o öyle hiii gülümsüyorum felan olmuyor öyle :)

Karizma cayırt diye çizilecek ama ne yapalım yav elimden geliyor işte yapmıyayım mı yani :) Buyurun reçele dostlar...

Şeftalileri annem dilimliyor ben soyuyordum anneme sordum anne nasıl dilimliyorduk bunları annem de birde utanmadan resim çektiriyor diyince tutamadım kendimi nedem :)

Eklenti 321454

Anneee yeter mi bu kadar şeker

Oğlum sen ölçmedin mi boşaltsana hepsini sonra tatsız oldu dicen bana haydaa :)

Eklenti 321455
Eklenti 321456

Güneşlenmeye bırakılmadan önceki son hali bu köpükleri al al bitmedi yahu :)

Birde limon tozu ekledim diri kalması için mutlaka gerekli.

Eklenti 321457

Hadin afiyet olsun dostlar :)

Türkan 27-07-2012 09:55

aaa cok guzelmis.sendede ne maharetler varmis.canim cekti valla.mmmmm

Halil Önen 27-07-2012 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1002760)
...
Karizma cayırt diye çizilecek ama ne yapalım yav elimden geliyor işte yapmıyayım mı yani :) Buyurun reçele dostlar...

Seni alan kız yaşadı valla Mete'cim... ;)

Ama yine de de arkandayız; 'Delikanlı Mete mutfağa girdi, recel yaptı' dedirtmeyiz...:D

Mete Tiren 27-07-2012 10:35

Ablacım ne demek dilersen adres ver yollıyayım ama burdan oraya kadar gelirmi bilmem hani :)

Halil abi sende olmasan varya kıs kıvrak yakalayacaklar beni :) Beni alan kız pekte yaşamadı şimdilik sadece öyle denemeler yapıyorum hiçte fena olmuyor hani. Ama evlendiğimde pek mutfağa filan bulaşmam hanımın işi ne :)

Eee daha neler yapıyorum dersen abi fazla bir şey bilmem sodalı börek (yalancı su böreği) sonra pizzama güzel derler birde pratik yapım bir kek var o kadar yemekleri saymıyacağım sonra kız arkadaşım görürse yazıları yandığımın resmidir :D

peyyide 27-07-2012 11:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1001179)
Dostlar bu hafta kargoya gideceğim alg mayası isteyen varsa ya şimdi söylesin ya da bir diğer kargoya kadar sussun :)

Kargoya gittiniz mi? Ona göre susacağım:o

Mete Tiren 27-07-2012 11:06

Tembellik bu sıcakta kim çıkacak dedim pazartesine ertelediydim ekleme yapabilirim hani :)

peyyide 27-07-2012 11:20

Ben de adresimi gönderebilir miyim hani?:)

Dünyalı 27-07-2012 22:23

Ellerine sağlık Mete'ciğim.
Reçelin görüntüsü çok güzel, umarım tadı dahada güzeldir. Ellerine sağlık. Bana sorarsan "Elinden her işin geldiğini herkese belli etme" derim. Ne olur, ne olmaz.
... :D

hk50 27-07-2012 22:57

Türkiye Kılıbık partisi genel başkanlığı koltuğu boş.

Mete Tiren 27-07-2012 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1003165)
Türkiye Kılıbık partisi genel başkanlığı koltuğu boş.

Hay hay hocam buyurun oturun izin istemeye gerek yok :)

TaşevliBahçe 27-07-2012 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1003169)
Hay hay hocam buyurun oturun izin istemeye gerek yok :)



Acı biber savaşı bitmeden birde koltuk savaşımı başlattın ..:D:D

Hemen de buluyorsun her konuda kendine bir rakip , Fazla yorma bence kendini bu kadar ...:D

Senin uykuya ihtiyacın var birazda unutma...:D

Mete Tiren 27-07-2012 23:21

Abi anlaşılan santiniler sende derin izler bırakmış bulduğun her konuya atlıyorsun :) :)

Yok hayır şuna üzülüyorum pisi pisine gideceksin üstadım kolla kendini sen bize lazımsın yoksa bize alevera dalevera yapacak kim var başka neşe kaynağımızsın sen :D

Sen olmasan bu kadar gülermiydik bu sene santiniymiş yok salatalıkmış acurmuş derken bu sene harbi çok damarına bastığıma inanıyorum abi ne edeyim genç sandım atışır sandım eh ihtiyarladığının farkına geç vardım kusura bakma abi her gün bir bardak süt öneriyorum kemik erimesine felan mazallah birde şu santinilerden gördüğüm bir olay alzaymır bir doktora gözük abi aman sakın aksatma :)

TaşevliBahçe 27-07-2012 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mete Tiren (Mesaj 1003181)
Abi anlaşılan santiniler sende derin izler bırakmış bulduğun her konuya atlıyorsun :) :)

Yok hayır şuna üzülüyorum pisi pisine gideceksin üstadım kolla kendini sen bize lazımsın yoksa bize alevera dalevera yapacak kim var başka neşe kaynağımızsın sen :D

Sen olmasan bu kadar gülermiydik bu sene santiniymiş yok salatalıkmış acurmuş derken bu sene harbi çok damarına bastığıma inanıyorum abi ne edeyim genç sandım atışır sandım eh ihtiyarladığının farkına geç vardım kusura bakma abi her gün bir bardak süt öneriyorum kemik erimesine felan mazallah birde şu santinilerden gördüğüm bir olay alzaymır bir doktora gözük abi aman sakın aksatma :)

Eeee Mete'cim öğrenmenin yaşı yok demişler , insan her yaşta bişiler mutlaka öğreniyor.

Alevera dalevera yapmak ta bir sanattır , herkesin harcı değildir. Hele karşıdan (acı biber gibi )atıp tutmaya benzemez. Ya destekli atacan veya yapamıcan şeylere atlamıcan..

Ben santinileri ve tahi biberleri afiyetle yiyorum , Sanada sözüm var unutmadım merak etme tahi biberlerden sanada mutlaka yedircem ..:D

Gençlik güzel olduğu kadar da tehlikelidir. Ben Gençliğimdede şimdide hergün bir tane tahi biber yerim ama her gün bir tane yerim ..;)

devamı benim sayfada acele yoookk ölee ....:D

Mete Tiren 28-07-2012 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TaşevliBahçe (Mesaj 1003194)
Eeee Mete'cim öğrenmenin yaşı yok demişler , insan her yaşta bişiler mutlaka öğreniyor.

Alevera dalevera yapmak ta bir sanattır , herkesin harcı değildir. Hele karşıdan (acı biber gibi )atıp tutmaya benzemez. Ya destekli atacan veya yapamıcan şeylere atlamıcan..

Ben santinileri ve tahi biberleri afiyetle yiyorum , Sanada sözüm var unutmadım merak etme tahi biberlerden sanada mutlaka yedircem ..:D

Gençlik güzel olduğu kadar da tehlikelidir. Ben Gençliğimdede şimdide hergün bir tane tahi biber yerim ama her gün bir tane yerim ..;)

devamı benim sayfada acele yoookk ölee ....:D

Şimdi Rafet abi kıvırmanın inceliklerini gene öğretiyorsun bana :) O biberin adı tahi değil thai sonra o biber yok deyince ben thai demedim tahi dedim diyeceksin tabi kendine açık kapı bırakıyorsun insan bu kadar sıkışınca normal tabi :)

Şu Çanakkale dandinilerine hiç girmiyorum bile ...

Halil abinin bahçede bhut jolika var bir gün geldiğimde bir biber getireyimde bari ikiye böler yeriz abi ne dersin iddaalısın ne de olsa şu acı konusunda :)

Devamını göklere dahi yazsan noktayı ben koyacağım ondan problem yok hocam kolay gelsin :)

Mete Tiren 02-08-2012 11:39

1 Eklenti(ler)
Rafet abi artık acı biber konusunda da polemiğe girmeyeceğim icraatın yok atıp tutuyorsun :D Bhut yerken ki fotoğraflarımı ekleyeyim de biraz gözün biber görsün gerçi sen hayatında gördün mü onuda bilmiyorum ya :) Bilenlere baktır bakalım ne diyecekler hehe

Bu arada o bardak ne ya rakı gibi duruyor tövbe tövbe oruç açarken bilen bilmeyen ne diyecek :D

Halil abi bunlar hepsi senin suçun var ya bir bardağın yok isimsiz felan :)

Eklenti 322893

selis 02-08-2012 11:49

Mete bir de belli olmasın diye sulandırmamışsınız, sek içiyorsunuz :p
Bu kadar konuşacağınıza gelirken Halil Bey'e hediye bardak takımı getirin. her hafta eliniz bomboş geliyorsunuz, olmaz ki canım.. :D

Türkan 02-08-2012 11:56

abicim şimdi biz nerden bilicez senin o biberi isirdigini.belki fotograf cekerken agzina tuttunda sonra cikardin.belki bir videoyla ikna olabiliriz dimi:))))))).bu arada tekrar ozur dilerim :-((.bu arada allah tum tutanlarin orucunu kabul etsin)))))))

TaşevliBahçe 02-08-2012 12:02

Mete kardeşim ben resimde ne görüyorum onu söleyim , bence diğer arkadaşlarda yorum yaparsa sevinirim..

Biber diyorsun ya , hani senin şu meşhur biberin , bizim bilmediğimiz cahil olduğumuz Bhut biberi . Resimde nerde o şu anda ?:D Hani elini ağzında tutuyorsun da biz bişey göremiyoruz . Çok mu küçük nedir..:D

Hem Sofra ne kadar büyük , ordu falan iftara mı geldi? Yoksa küçücük biberi yiyebilmek için bir tencere yemek , bir çanak yoğurt , su dolu bardak , Allah bilir senin şu meşhur reçelinden bile kavanoz dolusu yanında getirmişindir.

Aldatma resimlerle dalavere yapıp sayfaları kirletme bence.:D:D

jineop 02-08-2012 12:02

Metecim, bhut biberiyle sek rakı içebilseydin alemin kralı yaparlardı seni:)
Şaka şaka senin oruçlu olduğunu biliyoruz. Bhutun tohumlarını kuruttun mu?

Tura 02-08-2012 12:35

Efe adam acı yer, tatlı konuşur.

Böylece acıya tat gelmiş olur.

Mete Tiren 02-08-2012 13:08

Tabi ya sek içmek bizim şanımızdandır suya başka bir şey karıştırmayız :) Bardak dayanmıyor ki Halil abiye futbol topu gibi önce yere atıyor sonra tekmeyi basıyor ee ne de olsa eski Menemensporlu...


Şimdi gelelim bibere ya diyorum şöyle bir araya gelelim hep beraber yiyelim yok kimseden tık çıkmıyor. Acep düşünüyorum benden biber kalmayacak diye mi gelmiyorlar yoksa acep hayatında hiç acımı yememişler :)

Rafet abi bırak video olayını ya karşılıklı yiyelim o zaman çekeriz bakalım kaç tane yiyebilcen senin şu süs biberlerinden bende senin yediğini 2 ile yok yok 3 ile çarpalım o kadarını yiyeceğim hodri meydan :))


Ablacım biber tohumları heyecanla miğdeyi boyladı sorma ama pek dayanıklı bir biber değildi çok bodur kalmış sanırsam hastalıklı bitkiden almışlar bu sene tohum alacağımız bir kaç yer var ondan bende rahat rahat yedim mi desem ateş mi bastı desem ne desem anlamadım :) Ama kurusu daha lezzetli bu tazesini sevmedim bir de közlemesini denemek lazım.

Abi buralarda efelik kavramı ikiye ayrılıyor bir yerine göre efeler bir gerçek efeler. Şu yerine göre efeler evli olanlar dışarıda atıp tutarlar asar keserler eve gelince efelik evin hanımına geçer birde bekar efeler vardır ki her yerde asar keserler daha evlenmediğim için ikinci efeler takımına giriyorum.

Şimdi bir biber efeliğimize gölgemi düşürecek yansak ta ölsek de tatlı konuşur gene de belli etmeyiz ;)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025