agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   ayhan219 ve gulbirsen / Kızılcahamam'da Çiftlik (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24596.htm)

fazmit 06-04-2012 16:45

Valla bahçe güzel hal almaya başlamış.İlk görüntüleri hatırlıyorum şimdi ise yol katetmişsiniz.Su işini ben de düşünüyorum ama temellide biraz derinden çıkıyor dolayısıyla maliyette artıyor.Kolay gelsin.

ayhan219 17-04-2012 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 940001)
Ayhan bey çalışmalarınızı ilk sayfadan itibaren bir solukta izledim.Gayretleriniz çabalarınız takdire değer.Bundan sonraki projelerinizi takibe devam edeceğim.
Çalışmalarınızda kolaylıklar,başarılar diliyorum.

Adil bey ziyaretleriniz ve ilginize teşekkürler

ayhan219 17-04-2012 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 941909)
Valla bahçe güzel hal almaya başlamış.İlk görüntüleri hatırlıyorum şimdi ise yol katetmişsiniz.Su işini ben de düşünüyorum ama temellide biraz derinden çıkıyor dolayısıyla maliyette artıyor.Kolay gelsin.

Sn fazmit ilginize teşekkürler
bir araştırın belki yukarı da su vardır belli olmaz derim

ayhan219 17-04-2012 18:41

4 Eklenti(ler)
Bu cumartesi bir konteyner alıp götürdük artık yağmur yağınca içine girebileceğimiz bir sığınağımız var derken öyle bir yağmur yağdı içinden çıkamadık oysa bir sürü planımız vardı
yağmur durunca gök kuşağını keşfettik ben bu kadar büyük ve canlı gökkuşağına ilk defa şahit oldum sizlerle de paylaşmak istedim

yavaş yavaş ekim çalışmalarına başladık soğan sarımsak tere marul maydanoz domates biber mısır ayçiçeği her gidişimizde yeni birşeyler ekiyoruz çıkarsa diye

toprak henüz sürülmedi biz dozerin düzelttiği alandan yararlanıyoruz kavun karpuz ve fasulye de ektik kısmet artık

ayrıca yeni meyve ağaçlarından bir kaç dikim
ve Birsen hanımın forumdan sayın gtatas ın gönderip suda bekleterek yaprakları çıkan koz ceviz üzüm çubuklarını da diktik

komşunun budama yapıp bizim için suda beklettiği üzüm çubuklarından da diktik

manzarayı hepinize tüm www.agaclar.net üyelerine ithaf ediyorum saygılarımla

fazmit 24-04-2012 12:24

Manzara gercekten hoş.Geçen gün gittiğimde de aynı görüntüden oluşan harika bir gökkuşağı vardı.Geçen hafta olan fırtına etkilemişmi bahçenizi ?

hanndan 25-04-2012 11:53

Gökkuşağını çok güzel resimlemişsiniz.Harika...

uhuvvet1980 10-05-2012 08:45

Merhabalar Ayhan Bey;
Azmin zaferi dedikleri bu olsa gerek,Başından beri sayfanızı ve çiftliğinizi geziyorum mükemmel emek sarfetmişsiniz kesinlikle bu emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
Sizleri tebrik eder çifliğinizde sağlıklı,mutlu ve sevdiklerinizle beraber nice huzurlu günler geçirmeniz duasıyla..
Her daim takipçiniziz..

ayhan219 14-05-2012 17:41

Merhaba arkadaşlar
epeydir buralardan uzaktık çünkü çiftlikle uğraşıyorduk
Elektrik tamam su tamam öyleyse sürüp domates biber fasulye vb ekelim dedik aman Allahım bu işlerin içine giren kayboluyor Robinson gibi oldum beni gören korkuyor du
bir süre için toplum içine döndüm yağmurlar hergün yağıyor yapacak birşey yok şimdilik

ayhan219 14-05-2012 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fazmit (Mesaj 952688)
Manzara gercekten hoş.Geçen gün gittiğimde de aynı görüntüden oluşan harika bir gökkuşağı vardı.Geçen hafta olan fırtına etkilemişmi bahçenizi ?

Merhaba fırtına biraz konteyner i iteklemiş 5 cm kadar biz de korktuk şükür zarar vermemiş

ayhan219 14-05-2012 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 953407)
Gökkuşağını çok güzel resimlemişsiniz.Harika...

Merhaba Handan hanım
gerçekten manzara nefisdi

ayhan219 14-05-2012 17:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uhuvvet1980 (Mesaj 963125)
Merhabalar Ayhan Bey;
Azmin zaferi dedikleri bu olsa gerek,Başından beri sayfanızı ve çiftliğinizi geziyorum mükemmel emek sarfetmişsiniz kesinlikle bu emeklerinizin karşılığını alacaksınız.
Sizleri tebrik eder çifliğinizde sağlıklı,mutlu ve sevdiklerinizle beraber nice huzurlu günler geçirmeniz duasıyla..
Her daim takipçiniziz..

İlginize ve övgülerinize teşekkürler
Benim dualarım da sizin için Allah razı olsun sizden
ne güzel dilekde bulunmuşsunuz
Benim Allahtan dileklerim de bunlar

çifliğimizde sağlıklı,mutlu ve sevdiklerimizle beraber nice huzurlu günler geçirmek

mandalinci 14-05-2012 20:57

Ayhan Bey,

Çok güzel gelişmeler olmuş ben uğramayalı, suya da, konteynera da çok sevindim.

Gökkuşağı da size iyi dileklerini göndermiş.

Yalnız o nasıl fırtınaymış 5 cm de olsa oynatmış koca kütleyi:(

Birsen hanıma sevgilerimi iletin lütfen, umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir:)

hosseda 15-05-2012 17:52

Ayhan bey iyi gidiyorsunuz maşallah.

Size gelecek yıl budama zamanında asma çubuğu göndereceğim. Çardak yapacaksınızdır nasılsa, bu asma çardağı seviyor. Yayla üzümü, sizin rakım uygun. Diğer üzümler bitince bu üzüm olgunlaşıyor. Kışa doğru manavlarda buzhane kutularında satılan bir üzüm var açık kırmızı renkte. O üzüm sanırsınız ama lezzet ve dayanıklılık olarak mukayese bile edilmez.
Salkımlar kilodan aşağı çekmiyor. Köyde komşumda var, ben de aşılattım ve nasipse bu sene bir iki salkım yiyeceğiz gibi. Köylünün bu üzüme verdiği isim " tavşan böbreği".

bal kabağı 15-05-2012 18:54

Ayhan Bey,
Bütün hikayenizi okudum. Sizi tebrik ediyorum.
Dilerim ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar geçirirsiniz bahçenizde.
Araziniz büyük işleriniz hiç bitmeyecek ama hafta sonu gelse de çifliğe gitsem diye gün sayacaksınız.
Bu arada emeklilik tarihinizide öne çekmeyi planladığınızdan eminim. (Ben aynı durumdayım :) )

ayhan219 23-05-2012 08:31

Tarla dönüşü

3 Eklenti(ler)
TRT de bir proğram vardı eskiden akşam saatlerinde olurdu
bende tarladan döndüm biraz resim biraz haberle
ektik çıkanlar oluyor birgün fasulye birgün kabak patlıyor mısır patlaması gibi heryerden birşeyler patlıyor hatta aşı yapmıştım bir tane de olsa patladı gerisi başarısız

ayhan219 23-05-2012 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bal kabağı (Mesaj 966682)
Ayhan Bey,
Bütün hikayenizi okudum. Sizi tebrik ediyorum.
Dilerim ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar geçirirsiniz bahçenizde.
Araziniz büyük işleriniz hiç bitmeyecek ama hafta sonu gelse de çifliğe gitsem diye gün sayacaksınız.
Bu arada emeklilik tarihinizide öne çekmeyi planladığınızdan eminim. (Ben aynı durumdayım :) )

Temennileriniz için teşekkürler
emeklilik konusunda haklısınız baktım böyle zor bu ay itibari ile emekli oldum darısı tüm çalışanlara olsun

ayhan219 23-05-2012 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 966655)
Ayhan bey iyi gidiyorsunuz maşallah.

Size gelecek yıl budama zamanında asma çubuğu göndereceğim. Çardak yapacaksınızdır nasılsa, bu asma çardağı seviyor. Yayla üzümü, sizin rakım uygun. Diğer üzümler bitince bu üzüm olgunlaşıyor. Kışa doğru manavlarda buzhane kutularında satılan bir üzüm var açık kırmızı renkte. O üzüm sanırsınız ama lezzet ve dayanıklılık olarak mukayese bile edilmez.
Salkımlar kilodan aşağı çekmiyor. Köyde komşumda var, ben de aşılattım ve nasipse bu sene bir iki salkım yiyeceğiz gibi. Köylünün bu üzüme verdiği isim " tavşan böbreği".

çok teşekkürler İlginiz bizi memnun etti
Çardak yapacağız ve sizden üzüm çubuklarını bekleyeceğiz

ayhan219 23-05-2012 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 966188)
Ayhan Bey,

Çok güzel gelişmeler olmuş ben uğramayalı, suya da, konteynera da çok sevindim.

Gökkuşağı da size iyi dileklerini göndermiş.

Yalnız o nasıl fırtınaymış 5 cm de olsa oynatmış koca kütleyi:(

Birsen hanıma sevgilerimi iletin lütfen, umarım tüm dilekleriniz gerçekleşir:)

Birsen hanım ve ben ziyaretinizden memnun olduk
teşekkürler
eşinize de saygılarımızı iletin lütfen

hk50 23-05-2012 20:14

Hala kahverengi toprağı yeşile döndüremedinizmi?
Bahçen varmı?Derdin var.Sn ayhan219 vede gülbirsen.
Başarılar.

gilan 24-05-2012 01:33

Sevgili Birsen Hanım ve Ayhan Bey,

İlk defa fırsat bulup başlığınızı baştan sona okudum. Öncelikle tüm tecrübelerini paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :)

Birkaç sene sonra benzer işlere kalkışmayı umduğum için çok faydalı buldum, bir sürü şey öğrendim, bir sürü fikir edindim. Kadastrocusundan tel örgüsüne, DSİ'sinden dozerine, ilk etapta akla gelmeyen ne çok masraf kalemi varmış. İnsan kabaca hesap yaparken "Arsa şu kadar tutsa, ev inşaatı bu kadara mal olsa, bahçeye de şu kadar harcansa" diye düşünüyor ama benim evdeki hesap çarşıya pek uymuyormuş anlaşılan. :) Fiyatları da paylaştığınız için çok teşekkürler, gerçekten ilgilenenler için çok faydalı olmuş.

Umarım yeni sezonda bir sürü ilerleme kaydedip çiftliğinizde ileride keyifle geçireceğiniz günlerin temellerini atarsınız. Yolunuz açık, hasadınız bol, keyfiniz daim olsun. :)

Bu arada Ayhan Bey'in emeklilik haberine çok şaşırdım. Böyle cazip bir çiftlik meşgaleniz varken anlayabiliyorum ama yaşınız da emeklilik için çok genç duruyordu. Hayırlı olsun.

Bir de izniniz olursa arazinin maaliyetini de sorabilir miyim? İsterseniz özel mesajla yanıtlayabilirsiniz ya da hatta hiç yanıtlamayabilirsiniz de. :)

ayhan219 24-05-2012 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 971610)
Hala kahverengi toprağı yeşile döndüremedinizmi?
Bahçen varmı?Derdin var.Sn ayhan219 vede gülbirsen.
Başarılar.

Merhaba hk50
Yeşermeler başladı
yakında resimler çekip yüklerim inşallah

ayhan219 24-05-2012 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 971791)
Sevgili Birsen Hanım ve Ayhan Bey,

İlk defa fırsat bulup başlığınızı baştan sona okudum. Öncelikle tüm tecrübelerini paylaştığınız için çok teşekkür ederim. :)

Birkaç sene sonra benzer işlere kalkışmayı umduğum için çok faydalı buldum, bir sürü şey öğrendim, bir sürü fikir edindim. Kadastrocusundan tel örgüsüne, DSİ'sinden dozerine, ilk etapta akla gelmeyen ne çok masraf kalemi varmış. İnsan kabaca hesap yaparken "Arsa şu kadar tutsa, ev inşaatı bu kadara mal olsa, bahçeye de şu kadar harcansa" diye düşünüyor ama benim evdeki hesap çarşıya pek uymuyormuş anlaşılan. :) Fiyatları da paylaştığınız için çok teşekkürler, gerçekten ilgilenenler için çok faydalı olmuş.

Umarım yeni sezonda bir sürü ilerleme kaydedip çiftliğinizde ileride keyifle geçireceğiniz günlerin temellerini atarsınız. Yolunuz açık, hasadınız bol, keyfiniz daim olsun. :)

Bu arada Ayhan Bey'in emeklilik haberine çok şaşırdım. Böyle cazip bir çiftlik meşgaleniz varken anlayabiliyorum ama yaşınız da emeklilik için çok genç duruyordu. Hayırlı olsun.

Bir de izniniz olursa arazinin maaliyetini de sorabilir miyim? İsterseniz özel mesajla yanıtlayabilirsiniz ya da hatta hiç yanıtlamayabilirsiniz de. :)

Sevgili gilan ilginize teşekkürler
9.120 m2 olan araziyi 2010 yılı kasım ayında 40.000tl ye malettik
fakat uzun araştırmalar ve internetten takip sonucu hesaplı aldığımızı söyleyebilirim
komşu arazilerde şu an alıp satmalar oluyor 2-3000 m2 ler 40-50.000 tl ye gitmekte ve pazar hareketli
sizden sonra sizin gözünüzle birde ben bütün sayfaları gezdim
gerçekten çok yol aldığımızı fark ettim
saygılarımı sunuyorum

gilan 25-05-2012 23:31

Bu arada gelecek sene için işinize yarayabilir:
http://www.agaclar.net/forum/419590-post11.htm

Tura 26-05-2012 08:20

Kolay gelsin.
Bahçeniz güzel oluyor, gönlünüze göre olur inşallah.
Önümüzdeki ekim ayında eğer hatırlatırsanız bahçenize Reçellik Gül fidanı dikelim. Bahçe onsuz olmaz, eksik olur.
Saygılar.

gulbirsen 28-05-2012 16:57

Sevgili Tura güzel teklifiniz için çok teşekkür ederim. Bu yıl çok çırpındım gülüm olsun diye.Bir tane ısparta dikebildim.Ekim ayında inşallah reçellik gülümüz de olur sayenizde.
Saygılarımla.

Minarislim 29-05-2012 12:03

Suyunu ve elektriğiniz hayırlı olsun.Allah utandırmasın.kolay gelsin.

ayhan219 31-05-2012 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 973352)
Bu arada gelecek sene için işinize yarayabilir:
http://www.agaclar.net/forum/419590-post11.htm

çok teşekkürler işimize yarayacağından eminim
hatta diğer üyeler için de iyi bir link oldu

ayhan219 31-05-2012 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Minarislim (Mesaj 975340)
Suyunu ve elektriğiniz hayırlı olsun.Allah utandırmasın.kolay gelsin.

Sağol hemşerim
sana da kolay gelsin

ayhan219 31-05-2012 21:03

Sevgili mrduran çok kibarsınız bütün sayfaları incelediğinizi anlıyorum
beğenileriniz için teşekkürler
saygılarımla lütfen

gulbirsen 07-06-2012 20:56

fasulye sulanıyor

2 Eklenti(ler)
merhaba dostlarım
nihayet
yeşillikler ortaya çıkmaya başladı

fazmit 11-06-2012 08:53

Maşallah su da olunca daha verimli olur herşey.Güzel ürünler alırsınız inşallah.

hk50 11-06-2012 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulbirsen (Mesaj 981229)
merhaba dostlarım
nihayet
yeşillikler ortaya çıkmaya başladı

Sn gulbirsen
Fasulyelere suyu sondajdan çıktığı gibi verme.Mümkünse su hiç olmazsa 6 saat dinlensin .Yani dinlenmiş suyu verin.

gulbirsen 11-06-2012 15:10

Sn hk50, şimdilik direk vermek zorundayız. Henüz depo edinemedik.Depo işini halleder halletmez herşey daha güzel olacak.

gulbirsen 25-06-2012 14:39

http://www.agaclar.net/forum/et-tavu...ri/16116-4.htm

Arkadaşlar Çiftlikte tenekede tavuk yaptık
forumda
Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri
bölümünde paylaştım burada da bahsetmeden geçemeyeceğim
çok lezzetli oluyor tavsiye ederim

ayhan219 25-06-2012 15:11

yeşil görüntüler

4 Eklenti(ler)
Merhabalar nihayet yeşil sebzeler ortaya çıktı hergün başka bir sebzede değişiklik farkediyoruz biberler domatesler çiçek açtı kabaklar kalem kadar oldular tere marul yeşil soğan yeniyor kavun karpuz kabak çapa yapıldı yeşil fasulyelere değnek dikildi
böyle uğraşıyoruz 10-15 günde ağaçları suluyoruz
bu arada konteynerin altı takozda olmadı ve kaldırıp beton temel attık
çok uğraştık çok
hala da uğraşıyoruz
hepinize sevgi ve saygılarımla kolaylıklar diliyorum

ayhan219 25-06-2012 15:21

temel atma

4 Eklenti(ler)
konteyneri önce aceleye getirmiş takozların üzerine koymuştuk
araştırdım bilen birisine verip yaptırmayı 7000 işçilik ve kalıp malzemesine istediler 6000-7000 de demir çakıl beton plastik dediler yuvarlak hesap 100 m2 temel bize 14000 tl civarında malolacaktı

araştırırken bu işi kendim yapabilirim dedim araştırdım internetten yararlandım satıcılarla konuştum bir komşum var marifetli onunla oturduk konuştuk sonunda babam ben ve komşum birlikte kotardık sonuç başarılı

işin dökümü şu şekilde oldu

ayhan219 25-06-2012 15:32

Temel Atma Maliyeti dökümü

1-vinç getirdik konteyneri kaldırıp ileri bir noktaya taşıdı 200tl
2-kepçe getirttik yeri biraz tesviye etti foseptik çukuru açtı kablo kanalı ve pis su bağlantıları kanallarını açtı 250tl
3-kalıp tahtası ve kereste aldık 500tl
4-plastik borular 285tl
5-keser çivi 30tl
6-hasır demir 100m2 430tl
7-foseptik büzleri 120tl
8-nakliye 70tl
9-çakıl taş taşıma 200tl
10-usta 200tl
11-beton c20 doz 14m3x110tl=1540tl
12-vinç ile konteyneri yerine oturtmak 200tl
toplam 4025tl
bu arada yorulduk tabii
akşamları kızılcahamam a gidip termal havuza girerek dinlendik bunu maliyete dahil etmiyorum

ayhan219 25-06-2012 15:38

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulbirsen (Mesaj 989588)
http://www.agaclar.net/forum/et-tavu...ri/16116-4.htm

Arkadaşlar Çiftlikte tenekede tavuk yaptık
forumda
Evim, Evim; Güzel Evim :) > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri
bölümünde paylaştım burada da bahsetmeden geçemeyeceğim
çok lezzetli oluyor tavsiye ederim

bir resim de burada olsun isterseniz

Minarislim 26-06-2012 08:40

Ayhan bey maaşallah .Hayırlı uğurlu olsun. Allah güle güle oturmak nasip etsin.Bahçe gün geçtikçe yeşeriyor, güzelleşiyor.Allah kolaylık versin.

Buguuu 26-06-2012 09:21

merhaba, bahçenizi aşama aşama görmek bizi bile heyecanlandırdı kim bilir siz ne heyecanla çalışıyorsunuzdur! son halini merakla bekliyoruz, kolay gelsin...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025