![]() |
4 Eklenti(ler)
geçen hafta yaptığımız sebze yatağına Birsen hanım birşeyler ekti
sebzelerden seçtiklerim Karşı komşu çiftliğin üzümlerinden bir kare |
3 Eklenti(ler)
bu günden sonra daha fazla ürün toplayacağımızı umuyoruz
|
2 Eklenti(ler)
barbunyalar
|
Bamyalara pek su vermeyin. Su verdikçe bitki boyu uzar verim düşer. 15-20 günde bir sulama yapın. Bakın bitki ne zaman solar o zaman sularsınız. Fasulyeleri de ilk başta çiçek açtırmaya yönelik fazla sulamayın ama çiçekler meyveye dönmeye başladıktan sonra sulamanız lazım bu sefer de susuzluktan çiçek dökerler.
|
4 Eklenti(ler)
sebze yastığından başka görüntüler
ve domatesler |
4 Eklenti(ler)
sebze görüntüleri
|
5 Eklenti(ler)
Bezelyeler ve kavunlar
bezelyelerin ilk yemeğini yedik tadı tarif edilemeyecek kadar güzel |
3 Eklenti(ler)
kırmızı ya yakın kıvırcık tohum takasdan geldiler
bu sene tohum alırız |
Alıntı:
tavsiyelerinize uyacağım ilginize teşekkürler |
Bol hasatlar gerçekten de görüntüleri bile iştah açıcı artık tadını siz düşünün. Afiyetle tüketin. ;)
|
Alıntı:
|
yeni fotolar
5 Eklenti(ler)
sebzeler
Kabak Hk50 niğdeli arkadaşın kabağını andırıyor biraz takip edeceğim |
2 Eklenti(ler)
sebzeler
|
kadir Gecesi İftar
3 Eklenti(ler)
Babam bütün aileye iftar yemeği verdi büyük yengem tatlıları ben yaparım dedi sonuç ortada
|
2 Eklenti(ler)
sebzeler
|
Bayramınız kutlu olsun
1 Eklenti(ler)
Sabah Bayram namazını kıldıktan sonra bir foto şansım oldu
|
Sayın ayhan219 yüreğinize emeğinize ellerinize sağlık
|
Alıntı:
ilginize ve güzel dileklerinize çok teşekkürler |
Domatesler çok verimli oldu
1 Eklenti(ler)
Biraz da fasulyeler verimli oldu
domates ve fasulye gerisi yiyecek kadar oldu işde der anadolu çiftçisi bizde de yiyecek kadar oldu hamdolsun devamı gelecek yıllara inşallah |
Ayhan bey çifliğinizi şöyle bir gezdim çok güzel herşeyi kalem kalem yazmanız bu hobiyle uğraşanlar için çok iyiolmuş herşey gölünüzce olsun güle güle yaşayın çifliğinizde kolay gelsin
|
Alıntı:
iyi dilekleriniz ve ilginiz için teşekkürler |
4 Eklenti(ler)
Tarhana
Kızılcahamamda Tarhana nasıl yapılır 2 kğ süzme yoğurt 2 kğ domates 1 kğ sivri biber 1 kğ kırmızı biber 1 kğ soğan aldığı kadar un(3 kğ civarı) sebzeler yıkanır ayıklanır rondodan geçirilir(eskiden rendelenir veya kıyma makinesinden geçirilirdi) büyük bir leğenin içine doldurulur üzerine yoğurt ilave edilir ve un ilave edilerek karıştırılır beklemeye bırakılır mayalandıkça kabaracaktır taşmaması için ara ara karıştırılır şişmiş olan karışım böylece toplanacaktır karıştırmazsanız taşar taşma işlemi durana kadar (2-3 gün)bekleyin ve sonra gölge bir mekanda temiz bez üzerine kaşıkla dökün 1-2 gün sonra bezden tarhana öbeklerini tek tek kaldırıp tersini çevirin kurudukça ufalayın tam kurumadan kevgirden geçirin veya rondo ile ufalayın sonra tekrar kurutun irilerini bir kavanoza ufaklarını başka kavanozlara doldurun işlem tamam |
2 Eklenti(ler)
Kurutma
Bu yıl meyve fazla değildi ama yine de Ankara Armudundan kurutma yapabildik kışın komposto bizim ağızla hoşaf yaparız |
Konserveler
3 Eklenti(ler)
Domates
Fasulye Kabak marmelat ve reçel çeşitleri raflarda yerlerini alıyorlar yavaş yavaş |
Salça
5 Eklenti(ler)
Kaynatmadan salça nasıl yapılır
Domatesler toplanır birkaç kez yıkanır bir bidona doğrayıp doldurulur birkaç gün güneşde bekletilir suyunu bırakmıştır suyu süzülür kevgirden elle geçirilir bez torbaya doldurulup asılır suyu damlaya damlaya katılaşması beklenir torbanın ağzı açılıp güneşde havalandırılır tuzu ilave edilip karıştırılır kavanoza doldurulup üstüne zeytinyağı konup kapak kapatılır işlem tamam biraz çekirdekli oldu |
Fidan yetiştirmek
4 Eklenti(ler)
Fidan yetiştirmek de ayrı bir hastalık oldu
meyve çekirdeklerini atamaz olduk hatta sokakta çöpte gördüğüm çekirdeklere üzülür oldum her türden meyve çekirdeklerini toplayıp kurutuyoruz makbül olan yabani meyve çekirdekleri imiş yabanisini buluyorum ama yinede yediğimiz meyve çekirdeklerinden de vazgeçemiyoruz Domates biber yani sebze çekirdeklerini de toplamadan olmuyor bu artık bir yaşam biçimi oldu bizim için |
Menekşeler
5 Eklenti(ler)
Yıllar önce çok menekşe yetiştirmişdik
sonra sonra hepsi bitdi derken geçen yıl 8.sınıfa giden kızımız çiçek yetiştirme ödevi almış resimde görüldüğü gibi yetiştirdi çok da başarılı oldu çok güzel oldu |
Ayhan bey,Allah bereketini artırsın.Çok güzel kışlıklar hazırlanmış.Bizde'de aynı hummalı çalışma devam ediyor.Tabiii'ki bu işler yalnız olmuyor hanımlarımız bu işlerin baş kahramanı.Haklarını ödeyemeyiz.Selamlar,sevgiler.
|
Armut kurusuna haymanada cir derler hosafida guzel olur
|
uzun Zamandır giremiyorum siteye .Baktım çok güzel gelişmeler olmuş bahçede.Bakarsan bağ olur deyimi tam karşılıyor sanırım sizin bahçenin halini.
|
güzel bahçe :)
|
sn Minarislim
Derya Hanım Fazmit İncirli ilginize dileklerinize teşekkür ederim saygılar |
3 Eklenti(ler)
Kavun karpuz ayçiçeği ve doğranmış domates
bahçeden |
artık gülbirsen çiftliğimiz hem gül'süz hem birsensiz kaldııı. hepimizin başı sağolsun. tam bir doğa dostuydu.
Başsağlığı |
Tanımıyordum ama bu genç yaşta...
Çok üzüldüm. Sevenlerine sabırlar diliyorum. |
Mekanı cennet olsun.sayın Ayhan219 ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.
Allahın rahmeti üzerine olsun. |
başınız sağolsun...
|
Sıfırdan bu günlere diyecekken... Acı haberi gördüm , çok üzüldüm. Başınız sağolsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025