![]() |
Sayın ayhan219; Ağaçlarınızın dikimi hayırlı uğurlu olsun. Eskiler dolunay zamanı dikilen, ekilenler tutar derler. Zamanlamanız harika...
Biz de kayınvalidemin bahçesindeki 20 civarında ağacı söküp paketledik. Ama bahçe halâ sürülmeyi bekliyor. Ben beklemekten tedirginim, eşim rahat bir şey olmaz kökler topraklı diyor. İnşallah tutarlar. Daha sökülecek ve alınıp dikilecek bir sürü ağaç var. Bahçeye 95 adet ağaç belirledik. Ben de yakında çizdiğimiz ağaç planını fikir ve tavsiye almak için paylaşacağım. Size kolaylıklar dilerim... |
Maşallah efendim,
Topoğrafik değişikliği, inşallah çok yakında uydudan da seyrederiz. Bereketi size, görüntüsü bize hayırlısı ile efendim. Sağlık içinde kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Sayın ayhan219 suyunuz artsın eksilmesin, fidanlarınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel ailenizle birlikte fidanlarınızın büyüdüğünü, meyve verdiğini görmenizi dilerim.
Fidanların dikildiğini okuyunca, aklıma bizim başlangıcımız geldi. Susuz tarlaya dikilmişti bizim fidanlar. Su gelince bahçeye hayat geldi. Siz 1-0 öndesiniz, fidanlarınız kısa sürede yol alırlar. |
Ağaçlarınız hayırlı uğurlu olsun.
Umarım meyvelerini yemek de nasip olur. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
Bahçeniz ve ağaçlarınız hayırlı, uğurlu ve verimli olsun..
Haritadan baktım; Kızılcahamam daha kuzeyde görünüyor...bahçenin bulunduğu yerin rakımı nedir acaba,,İklim nedir? Karasal mı..? Geceleri don yapıyorsa yeni fidanlar etkilenir mi?.. Ben de Gaziantep'te mevcut bahçeme 10-15 fidan ilave edeceğim... rakım 980 ve geceleri don yapıyor. Biraz karasal iklim... Acaba geç mi kaldım. Çünkü işim gereği ancak 24-25 Aralık'ta ancak dikebileceğim...Baharı mı beklesem acaba,...? NOT: Aile fotoğraflarınız beni çok etkiledi..ne kadar saf ve gerçekçi..tekrar tekrar dönüp baktım... Aynı zamanda başından beri gelişmeleri izliyorum ve izlemeye devam edeceğim. Selamlar, saygılar.. Selamlar |
Alıntı:
Evin manzarasına da bayılıyorum. Karşınızda tablo varmış gibi olacak. |
sayın ayhan219 çiftliğinizdeki çalışmalarınızı başından beri takip ediyorum,yazmak bu güne kısmet oldu öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun.inanın çifliğinizdeki uğraşlar sizlere çok iyi gelecek (tecrübeyle sabittir)suyun çıkmasına inanın çok sevindim su herkesin işine çok yarayacak bizim tabirimizle kurda, kuşa tüm canlılara.hele biraz işi ilerletip yerleşin birkaç kovande arı koyarız oraya.sağlıcakla kalın.
|
sevgili dostlar hepinize teşekkürler
buraya bakıp birilerinin mesajını okumak yapılan işlerin yorgunluğunu alıyor desem yeridir çok sağolun sevgili ağaç dostları bu dikilen ağaçlar hepimizin hepinizin emin olun biz bu duygularla çalışıyoruz doğaya yaptığımız bir teşekkür bir geri dönüş bir paylaşım çalışmalarımız uzaylı mrduran sdurul serkanhoca akifbingöl sevgili site yöneticileri hüseyindeniz ve bütün ağaç dostları hepinize teşekkürler baharda arı kovanlarına da geçelim Hüseyin bey çok isterim |
Alıntı:
öyle aralık 24 diye kışın önceden ağaç dikme tarihi olmuyormuş biz havaların ılık gittiği günleri kolladık şu günlerde Kızılcahamam ılık ve ara ara yağışlı ayrıca dikim işini üreticiye yaptırdım en fazla üstten 5-10 cm donma olur toprakta dedi taban ılık kalırmış ve kök suyunu almaya devam edermiş bizi ikna etti ve dikimi gündüz 10 derece gece 0-1 derece gibi güne denk getirdik bu bilgiler kesin değildir siz yine araştırın baharda dikmek garanti olur kışın dikmek ağaç tutarsa biraz daha hızlı büyür dediler selamlar saygılar bizden |
Alıntı:
sizler harika bir site kurmuşsunuz ve yönetiyorsunuz bizleri buluşturup birbirimizden haberimiz olmasını sağlıyorsunuz ne kadar önemli bir iş yapıyorsunuz sizlere minnettarım teşekkürler |
İyi günler Ayhan219,, ben toprağın 5 veya 10 cm üstten donacağını bilmiyordum. Bana göre taban daha çok donar zannediyordum. Yeni ve güzel birşey öğrendim. Teşekkürler..
Bahçenizi izlemeye devam edeceğim... Selamlar,, |
Sayın Ayhan Bey,
Fidanlarınız ve suyunuz hayırlı olsun,bizide bu süreçte ortak ettiniz pastada bizimde hakkımız vardı:) Saygılar... |
Handan hn. teşekkürler
sitede paylaşım yapan herkesin hakkı var gerçekten teşekkürler tekrar yazın çiftlikde hayat başladığında pastaya değil de bahçe ürünlerinden tatmaya bekliyorum sizi ve bütün ağaç dostlarını karpuz keseriz inşallah domates toplarız birer ikişer tane olan erik badem toplarız ... |
Sevgili ayhan219;
Susuzluğun ne demek olduğunu,sondaj esnasında su çıkıp çıkmayacağı stresini bilen birisi olarak Sondajın mutlu sonla bitmesi inanın beni de çok sevindirdi. Dilerim suyunuz hiç eksilmez.Bahçeniz sizlerin sayesinde bundan sonra daha çok güzelleşecek. Saygılar sevgiler |
Ayhan bey, suyunuz ve yeni yuvanız hayırlı olsun,
Acizane fikrim, gerçi biraz geç oldu belki ama, bahçeye dozeri sokmuşken, bir de bostan kuyusu hazırlattırın derim. 3x4 - 1.5 yüksekliğinde bir havuz sizin işinizi görecektir. Çünkü suyunuz derinden geldiği için soğuk olacak, yazın da sıcak toprağa verdiğinizde şok etkisi yapma olasılığı çok fazla, suyun dinlenmesi ve oksijeninin artması açısından da önemli... Siz artık zoru atlatmışsınız, kolay gelsin. |
Bahtiyar bey ve takorof ilginize teşekkürler
bir küçük su havuzu düşünüyoruz bu sene işin başına bir geçelim aklımda Bahtiyar hocam özelden mesaj atıyorum size |
Suyunuz hayırlı olsun .Sayın ayhan219
Ankarada yaşarken hafta sonları kaçıp bir nebze rahatlamak için,çoğunlukla eski yoldan kızılcahamam yönünde gider.Köy yollarına sapar bulduğumuz köy çeşmelerinin soğuk suları ile çay demleyip biraz rahatladıktan sonra Ankara ya dönerdim.Ankara cıvarında temiz havasıyla ,ağaçlarıyla ,buz gibi sularıyla en beğendiğim bölge Kazan ,Kızılcahamam bölgesiydi. Kolay gele. |
Yaşasın, suyunuz çıkmış. Bol bol aksın, bereket getirsin, mutluluk getirsin.
Bir su, bir de elektrik olunca işiniz çok kolaylaşacak. Birsen hanımı ve sizi kutluyorum, kzları da bu işe dahil edebilirseniz, ailecek çalışmanın keyfine değmeyin gitsin Kolay gelsin, bol ürünlü günler diliyorum. |
Sevgili Mandalinci teşekkür ederim
kızları da yaz tatilinde götürüp sevdirmeye çalışacağız Hafta sonu gidip 2 incir diktik incirleri unutmuştuk bir siyah bir de beyaz olmak üzere ikisinden de diktik. Ağaç satıcısı incir bodur olmaz dedi biz de inandık bodur ağaç dikmedik hiç, alan büyük olduğu için normal bildiğimiz ağaçlardan diktik. Aşağıda ağaç dikim çalışmalarını görüyorsunuz.Çamur ve yağmur varken biraz zor oldu. Ayhan bey ve sevgili görümcem Dilek hanım birer incir diktiler. |
Fotoğraf yüklemede bir hata oluştu başka bir bilgisayarda tekrar deneyeceğiz kusura bakmayın ilgilenen herkese teşekkürler
|
Alıntı:
Ankara ya yolunuz düşünce bekleriz artık su sorunu yok gördüğünüz gibi işlerinizde kolaylıklar dilerim |
Sondaj makınası çalışıpda hele bir kaç gün geçinçe Aile içindeki stresin sonrasında dalgıçmı?Tedaş dan enerji müsadesi almak için Kuyu ruhsatı istendiği anda Jeoloji mühendizinin havası nı,Bilen ve yapanlardanım.
Hayırlı Uğurlu olsun. |
Alıntı:
işler o kadar karışık ve yavaş ilerliyor |
ağaç dikimi
1 Eklenti(ler)
ağaç dikimi
|
Alıntı:
birer ikişer dediğiniz erikleri paylaşma isteğinde olmanız beni çok mutlu etti. MUTLU YILLAR |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ayhan bey resimleri yeni gördüm ellerinize sağlık güzel işler yapıyorsunuz takiptesiniz.yalnız çalışırken öyle sıkı giyinmeyin rahat bir şeyler giyin molalarda teriniz soğumadan üzerinize birşeyler alırsınız.çalışırken sorun olmaz soğuk.memleketin havası malum iş bitiminde mutlaka üzerinizi değişin.büyük nasihati :)))
|
Tavsiyelerinize teşekkürler Hüseyin bey
büyük sözü dinlerim ben saygılar |
|
Fidanlar dikerken Çilpi çekilmemiş gördüm.Şimdi doğru görürsünde ilerde çok eğri olur.Pişman olursun.Sağa ve sola Çilpi çek.Uzun ince bir yoldasın.Allah Yardımcın olsun.
|
Ayhan bey hadi bismillah. hayırlı uğurlu olsun.Allah meyvesini'de yemeyi nasip etsin.
|
Sağol Minarislim ve hk50
inşallah meyvelerini de yeriz sağlıkla afiyetle çilpi çekmek deyimine baktım boyalı ip çekerek kağıda iz düşürmek diyor yani ağaçları bir sırada dikmek için ip çek mek anlıyorum hk50 dostum doğru ip çekmedik ama 6*7 metre ve 6*6 metre aralıklarla kepçe ile ağaç yerleri açtırdım başında bulundum ve sıralı hizalı olmasına azami gayret ettim ağaç dikiminde de bulundum ağaçları diken işçilerin yine eğrilikler olmasın diye açılan ağaç dikme alanlarının hizasına dikkat ederek ağaçları yerleştirmelerine gayret ettim.Çünkü ağaç dikme alanı yaklaşık 70-80 cm genişliğinde alanlar idi ağaçları bu alanların uygun noktasına dikmek çilpi için önemli idi. 2 adet inciri unutmuşuz Ankara Demetevlerden geçerken alıp götürdük ve kazma kürekle yer açıp diktik mecburen ama yine de hizaya yani çilpi çekmek konusuna dikkat ettik artık "olduğu kadar" der babam bizimki de "olduğu kadar" İlginize teşekkürler |
Ellerinize sağlık,,, siz fidanları diktikçe ben burada heyecanlanıyorum...
Oralarda incir olur mu?..acaba,,incir sıcak memleket meyvesi çünkü.. Daha çok resim lütfen..... |
Sevgili ayhan219...ağaçlarınız hayırlı olsun...Ama ne ağacı olduğunu anlayamadım...yoksa gözümden mi kaçtı...Ankara armutu değildir inşaallah,:)) Çünkü yazlıkta komşu bahçede bir tane var kış kıyamet geçiyor armut bir türlü dalında olgunlaşmıyor...
Nasıl bir cins olduğunu kendileri de anlayamadı...20 senelik ağaçdan bir tane armut yenmiş değil...:)) sizin çalışmalarınızı takipteyim...Tanrı kuvvet versin..İnşallah bol ürünlü bir bahçeniz olacak.. Bu vesileyle yeni yılınızı kutlarım...Sevdiklerinizle birlikte hayırlı ve uğurlu yıllar olsun...:)) Seelam ve sevgiler.... |
Alıntı:
ağaçlar bu şekilde Ankara armutu da var tabii içinde Armut hak. bilgi vereyim eğer dalında olgunlaşmıyorsa sonbaharın sonunda toplayın ve bir süre bekletin eğer çok ve hemen tüketemeyecekseniz soğuk bir yere bırakın buzdolabı da olabilir yemeyi düşündüğünüzden 5-10 gün önce oda sıcaklığında yumuşayacak ve tatlanacaktır. Biz kış armutlarını böyle tüketiyoruz. Sizinde yeni yılınız kutlu olsun saygılarımla |
Akif bey merhaba
Ankara da incir oluyor hatta satıcılar ağaçta geçen yıl bir kaç meyve vardı dediler Ama lezzet nasıl olur göreceğiz Aydın Balıkesir incirleri gibi lezzetli olur inşallah Mutlu yıllar |
Yeni yılınız kutlu olsun
|
Yeni yılınız kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.
|
Alıntı:
sağlıklı ve mutlu günler dilerim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025