![]() |
1 Eklenti(ler)
Turşudan devam ediyoruz
Saygılarımla |
1 Eklenti(ler)
acı biber ve kornişon
|
Sevgili ayhan219 ve gulbirsen, Ankara toplantısında gözler sizi aradı ama haftasonu fırsatı bulunca bahçeye kaçıyorsunuz galiba. :)
|
Sevgili Gilan haklısın hafta sonu bahçeye gitmeden edemiyoruz gerçekten çok kararsızlık geçirdik ama bahçeye gitmemiz gerekiyordu
gittiğimizde yaptıklarımızı görmek isterseniz aşağıda resimleri var... yağmurlardan önce toplanıp ayıklanması gerekiyordu forumdan Ankara toplantısını takip ediyoruz saygılarımızla... |
3 Eklenti(ler)
fasulye hasadı
|
Meyve fidanı yetiştirmek
4 Eklenti(ler)
Arazinin 1500 metre kadar alanını sürdürdük
çizgiler açtırdık toplam 16 sıra meyve fidanı tohumu ekmek için yer oluştu 8 sırasına elma armut vişne kiraz erik kayısı şeftali ceviz fıstık çam kestane ve ayva tohumları ektik elde hala çekirdek var ama biraz düşünüp danışalım bütün alanı birden doldurmayalım diye karar verdik yeni tohumlar elde edersek veya aklımıza gelmeyen meyve tohumları varsa diye önümüzdeki günlerde devamını ekeceğiz. Ekim işi şöyle oldu. Önce arazi sürüldü sonra çizgiler açıldı sonra çekirdekler 10-15 cm aralıklar ile fasulye eker gibi ekildi(resimdeki kasada poşetlerin içindeki çekirdekler) sonra ekilen alan sulandı. Bu mevsimde sulama olayı çekirdekler ıslanacak ve kışın kabuklar donup çatlayacakmış ilkbaharla filizler oluşacak inşallah Yaklaşık 2000(ikibin)fidan çekirdeği ekmişizdir. 2000 çekirdeklik daha alan var inşallah onuda tamamlayınca 4000 civarında meyve fidanı yetiştirmeye başlangıc yapıyoruz BURADA AMAÇ TAMAMEN TİCARİ FİDANLARI YETİŞTİREBİLİRSEK PAZARLAYACAĞIZ İNŞALLAH ağustos gibi aşılamaya başlarız sonrası kolay hadi hayırlısı... |
Meyve Çekirdekleri
1 Eklenti(ler)
1 Elma ve 2 Ayva dan
bu kadar çekirdek çıktığını biliyormuydunuz |
Alıntı:
Gördüğüm kadarıyla bu işleri traktörle değil de çapa makinası ile yaptırmışsınız. Müsaadenizle bir kaç sorum olacak. Çapa makinası ile 1500 metre ne kadar zamanda sürüldü? Ne kadara mal oldu? çapa makinasının gücü kaç bg. dir? Sonuçtan memnunmusunuz? Ben de çapa makinası almayı düşünüyorum. Henüz kafamda netleştiremedim. Size kolaylıklar dilerim, her şey gönlünüzce olsun. |
Alıntı:
bizimki biraz pahalı oldu başında pazarlık etmedik çok istedi mecburen ödedik 1500 metreye 150 tl istedi ödedik normalde dönümü 25-30 tl ye sürülürmüş 4-5 saat sürüyor 1500 metre çapa ile sürmek içinde ağaçlar olduğu için traktör le sürdürmedik çapa makinesi fena birşey değil eğer vücudunuza güveniyorsanız alın 7hp dizel makine ile sürdürdüm bir de denemekti amacım çünkü benim de aklımdan bir çapa makinesi geçiyor 7hp dizel ipli olanı ideal çin malı olanlar ark açma aparatı tekerleği dahil Ankara da 1500tl ye alınabiliyor hepsi 2 yıl garantili çok iyisini alıp 4-5 bin tl vermek gerekmez diye düşünüyorum ayrıca çalınma riskini de düşünmeli saygılarımla |
Sayın ayhan219;
Makina güzelmiş. Tıpkı benim istediğim gibi, tabbi hırsızlık olaylarını da düşünmek lazım. Sökülüp binek arabaya konabilecek bir makina düşünüyorum. Bunları satan bir arkadaş bana bunu önerdi. Bu makinalarda şanzıman çok önemli imiş. Bizim buralarda da çapa makinaları saat ücreti ile çalışıyor. Saati 30-35 TL. Bu durumda sizin bahçede 5 saat uğraştıysa, 150 TL. normal gibi geliyor. Başkalarına muhtaç olmaktansa küçük olsun, kendinin olsun. İstediğin zaman, istediğin kadar yeri sürersin. Bilgiler için teşekkür ederim. Kolay gelsin. Sağlıklı ürünler, bol kazançlar dilerim. |
Merhabalar herkese
Epeydir hareket yoktu birşeyler yazmadım bu sebepten dün çiftliğe gidip ceviz diktik Çorum lu bir satıcıdan ceviz alıp diktik meraklanıyorum meyve çekirdekleri bakalım nasıl bitecekler bahar da bizim çiftliğe 2 kere bahar gelecek inşallah |
2013 yılı resimlerini bekliyoruz, ağaçların son durumu nasıl olmuş diye merak etmedim değil
|
sizin çiftliğin özellikle ilk halleini inçeledim. bu çok hoş. biz de bu hafta sondajla başlayacağız inşallah. hayırlısıyla su da çıkar inşallah...
su her şey ya. ona göre devam edeceğiz. |
Alıntı:
yakında resimlerle başlayacağım ilginize teşekkürler |
Alıntı:
gerçekten su herşey umarım herşey istediğiniz gibi gerçekleşir |
Çifliğin ne aşamaya geldiğini merak ediyorum, yeşillenmeye başlamıştır umarım kolaylıklar diliyorum.....
|
Alıntı:
çiftlikte işler tekrar başladı bu sene biraz daha bilinçli ve sakin olacağız geçen hafta soğan tere maydanoz semiz otu domates biber tohumu ektik ayrıca kabak çeşitleri salatalık çeşitleri kavun karpuz çekirdekleri diktik. Erken diyenler oldu tohum var biriktirmişiz eş dost biriktirmiş tohum takas etkinliğinden gelenler var yani tohum var bitmeyenler olursa tekrar ekeriz diye ektik bakalım inşallah olur... ilgilerinize teşekkürler bende sizlerin bahçelerini dolaşacağım bakalım bahçeler ne durumda kim erkenci kim hızlı kim yavaş selamlar saygılar |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar
Kış görüntüsü duramayıp gitmişiz biraz dolaştık arıların üzerini kontrol ettik Birsen hanım kapıyı açıyor |
2 Eklenti(ler)
İlkbaharda gittiğimizde
tanıdık çoban köpekleri hoşgeldine geldiler bizi karşıladılar |
1 Eklenti(ler)
Çiğdemlerin açmasını bu sene de yakaladık
|
5 Eklenti(ler)
İlkbahar gelmiş
|
5 Eklenti(ler)
Çiçekler açmış
ne güzel ne güzel Bu yıl bir kaç ağaç çiçek açtı inşallah bir kaç da meyve verirler de ilk meyvelerini tadarız |
1 Eklenti(ler)
Bahçeye çeşitli tohumlar ektik ama
bir de evin balkonuna domates biber kabak salatalık tohumları ektik bakalım hangisi hızlı büyüyecek resimdeki miktar gibi 2 adet daha var eğer olursa dünyanın fidesi meydana gelir kısmet bakalım |
Arıların bahar bakımını yaptık
başarılı görünüyor haftaya arı kovanı ve arı resimlerini de yüklerim |
Kuyu çalışdı 1 saat kadar suyu boşa akıttık sonra evin deposunu doldurduk
arabayı yıkadık çay demledik yemek yedik hoş oldu |
Sonbaharda diktiğim meyve çekirdeklerinde bitenler var
sanırım başarılı olacak bu sene çok iş var çok |
Sonbaharda yaptığım aşılarda başarılı olanlar var
başarısızları yeniden aşıladım bunlarla ilgili fotoğraflarıda çekip yüklerim yeni sezonu açıyoruz sık sık yazacağım herkese saygılarımla |
Yeni sezon hayırlı olsun Ayhan.
Çooooo çalışman lazım çoook:D Bundan sonra genelde güzel günler olur. Güzel çalışmalarla iyi ürünler çıkacağına eminim. Su sorunu da yok Ooooh gel keyfim gel. Doğa için su en önemlisi. Suyun olması başarının olacağına delalet. Kolay gelsin. |
5 Eklenti(ler)
Aşı çalışmaları
ve ağaçlarda açan çiçekler |
2 Eklenti(ler)
sonbaharda ektiğimiz meyve çekirdekleri baş gösterdi
ince bir şerit gibi görünenler şeftali ve kayısı fidanlarının bebeklik hali |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025