agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Adil / bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/24527.htm)

hanndan 18-02-2013 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1103840)
Handan hanım hoşgeldiniz.

Şimdi yaptığım bu alana çiçekleri dikeceğim günü iple çekiyorum.
İlkbaharda özlediğim güzellikleri görmem dileğiyle.

Hoşbuldum ,,,
eminim bu günler uzak değil.

Adil 19-02-2013 16:01

Şimşir dikimi.

3 Eklenti(ler)
Yeni yaptığım duvarın arkasına ,parelel olarak ,düzgün şekilde ,eşit aralıklarla geçen yıl dallardan köklendirdiğim, şimşir fidelerini diktim.

Adil 19-02-2013 16:17

papatya.

3 Eklenti(ler)
komşudan aldığım papatyayı duvarın köşesine diktim.

Adil 19-02-2013 16:20

biberiye ve enginar.

2 Eklenti(ler)
Biberiyeleri saksıdan yere aldım .Enginarlar herzamanki gibi kökten çoğalmaya devam ediyorlar.

Adil 19-02-2013 16:23

Avusturalya dutu çelikleri..

3 Eklenti(ler)
İri avusturalya dutundan aldığım çelikleri yere yatay diktim ve hepsi filizlendi.İnşallah köklenmeye başlamışlardır.

Adil 19-02-2013 16:26

Meleklerin boruları.

3 Eklenti(ler)
Bu yıl donmadan koruyabildik.Hepsi filizlenmeye başlamış.Tohumlar hala daha üzerinde yeşil olarak duruyor.
Yeni yaptığım duvarın üzerine hepsini dikeceğim.

Adil 19-02-2013 16:29

çiçeklik.

3 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk bahar tez gelecek galiba lilyumlar hızla büyüyor.Toprakta canlanma başladı.

Adil 19-02-2013 16:31

şebboy.

3 Eklenti(ler)
Şebboylar ve diğer çiçekler hareketlenmeye başladı.

Adil 19-02-2013 16:32

yenidünya.

2 Eklenti(ler)
yenidünya baharı çoktan getirmiş.

Adil 19-02-2013 16:36

Kompos.

4 Eklenti(ler)
Geçen yıl yapraklardan ve otlardan hazırladığım kompos tam kıvamına gelmiş.Bir torba Hazır tavuk komposuyla karıştırarak daha zengin hale getirdim.Fideler çıkınca bu komposla dikim yapılacak.
Bu yılki yeni kompos yaprak yığını da hemen yanında seneye hazırlanıyor.

Adil 19-02-2013 16:39

yeşil soğan.

3 Eklenti(ler)
Seranın içinde kalan yeşil soğanlar sökülerek temizlendi ve poşetle buzdolabına koyuldu.Seranın içindeki o alan işlenerek fide dikimine hazır hale getirildi.

_Esin_ 19-02-2013 16:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1104498)
Seranın içinde kalan yeşil soğanlar sökülerek temizlendi ve poşetle buzdolabına koyuldu.Seranın içindeki o alan işlenerek fide dikimine hazır hale getirildi.

İki saksı soğanım var taze yaprak tüketimimi karşılıyor. Sizce onları artık sökmelimiyim biraz daha kalabilirlermi?

Adil 19-02-2013 16:48

Fidelik.

4 Eklenti(ler)
Bu yıl biraz daha erkenci davrandık.Geçen yıl biraz geç kalmıştık.
Domates7 çeşit.Salatalık 4 çeşit.patlıcan 2 çeşit,biber 2 çeşit,kabak 1 çeşit,Karpuz ve kavun birer çeşit diktim.

Adil 19-02-2013 16:54

Pepino.

5 Eklenti(ler)
Saksıya aldığım pepino üzerinde 1 adet meyve vardı.Şubatın 19 unda dalından meyve koparıp yemek çok hoş.
Gerçekten pepinonun lezzeti tadı kokusu harika.İçinin görüntüsü bile çok güzel.
Vazgeçemeyeceğim bir meyve.Tam sararıp olgunlaşmasını mutlaka beklemek lazım.Sonra harika bir kavun lezzet ve kokusunda bir meyveye sahip olursunuz.

berrinb 19-02-2013 16:57

Bu kış kıyamette.....Alkııışşş...alkıışşşşşş....Gerçekten tebrikler ederim....Harika işler çıkardınız ...:) Tanrı sağlık ve bereketler versin size de bahçenize de....Herşey çok güzel olmuş...Baharda dahada güzel olacaktır...:))

Melek borularının tohumları hala kurumamışlar...şaşırdım...:)Duvar diplerine dikilenler hatmi gibi geldi bana ... Ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler...

Adil 19-02-2013 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _Esin_ (Mesaj 1104508)
İki saksı soğanım var taze yaprak tüketimimi karşılıyor. Sizce onları artık sökmelimiyim biraz daha kalabilirlermi?

Esin hanım .
Yeşil soğan çiçek sapını verene kadar durabilir.Eğer çiçek açarsa yapraklar tazeliğini yitirir.
Ortadan, çiçek yumrusu olan bir sap görünene kadar bekletebilirsiniz.

Adil 19-02-2013 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 1104520)
Bu kış kıyamette.....Alkııışşş...alkıışşşşşş....Gerçekten tebrikler ederim....Harika işler çıkardınız ...:) Tanrı sağlık ve bereketler versin size de bahçenize de....Herşey çok güzel olmuş...Baharda dahada güzel olacaktır...:))

Melek borularının tohumları hala kurumamışlar...şaşırdım...:)Duvar diplerine dikilenler hatmi gibi geldi bana ... Ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler...

Berrin abla çok teşekkür ederim.
Elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz.İnşallah herşey güzel olur.
Meleklerin boruları köke kadar kuruyordu bu yıl yeşil kaldılar ve erkenden filiz atmaya başladılar.Tohumların hala daha yaş olarak üzerinde durmasına bende sizin kadar şaşırdım.Olgunlaşıp kuruyuncaya kadar beklemek lazım sanırım.
Evet onlar yeni hatmi çeşidi olanlar .Şaşırtmalardan çıkarıp ortaya diktim.
Onların arkasından şimşir fidelerini sıraladım.Dikkatli bakılınca arka kısımda görülebiliyor.Fidanlar biraz küçük.:)
İnşallah hepsi tutar.
Saygılar selamlar.

gülenyüz 19-02-2013 19:16

Vallahi söylenecek tek kelime var mükemmel.Bende hangi arkadaşımın bahçesini gezsem hayran kalıyorum.Her birinizin bahçesi birbirinden güzel ve bir o kadar bereketli.Ellerinize sağlık.Bu işi biliyorsunuz siz.Ben ancak sizin yanınızda stajer olurum galiba...Sevgi ve Saygılar...

Adil 20-02-2013 17:23

Sayın gülenyüz.
Siz değerli dostlarımızın bu güzel mesajları bizleri motive ediyor.
Sizin bahçeniz de çok güzel.Sizde fena sayılmazsınız bu konuda.
Yok aslında birbirimizden bir farkımız.:)
Saygılar selamlar efendim.

Adil 20-02-2013 18:14

Bahçe duvarı yapımı.

5 Eklenti(ler)
sıva işlemi.

Adil 20-02-2013 18:16

Bahçe duvarı yapımı.

5 Eklenti(ler)
Sıva süngerle yumuşatılıyor.

Adil 20-02-2013 18:19

Bahçe duvarı yapımı.

5 Eklenti(ler)
akşama kadar bu kadar yapabildik.Eksik yerler uygun bir zamanda düzeltilecek.
Fena sayılmaz.:)

Benol Hazaroğlu 20-02-2013 18:25

Çok güzel oldu Adil. Bahçe şimdi daha düzgün görünüyor. Sen bu bahçeyle daha çok işler çıkarırsın. Projenin sonu yok.

Gelirken bana biraz kompost getirsen çok sevinirim.

Adil 20-02-2013 18:54

Çok teşekkür ederim Benol abla.
Aslında yeni projelerim var fakat bahçe işleri başladığından bu yıl ara veriyorum.
Allah nasip ederse gelecek yıl.
Cuma günü kompos getiririm.

perimar 20-02-2013 19:24

Adil bey ne diyeyim ki... Emek emek işlenmiş bir bahçe... Setlemeleriniz, düzenlemeleriniz çok güzel olmuş.Görünce bende bahçemi özlediğimi o kadar güçlü hissettim ki,yazı iple çekiyorum.

tuya 21-02-2013 14:25

bahçe harika olmuş adil bey ellerinize sağlık her şey çok güzel tamamen bitip yaz gelincedaha güzel olacak kolay gelsin

Adil 21-02-2013 17:37

Sayın Perimar.
Biraz yorulduk fakat yorgunluğumuza değdiğini düşünüyorum.:)
Size bu özlemi hissettirebildiysek ne mutlu bize.
Saygılar selamlar.

Adil 21-02-2013 17:40

Sayın Tuya.
Çok teşekkür ederim.
En fazla Meleklerin borularını hayal ediyorum.Bugün duvarın 50cm arkasına sıra halinde karma renklerde dikim yaptım. Bu görüntüleri az sonra yükleyeceğim.

Adil 21-02-2013 17:55

Meleklerin boruları.

5 Eklenti(ler)
Sera içinde soğuklardan koruduğum meleklerin boruları fidelerini sarı ,pembe,beyaz olarak duvarın 50cm arkasına diktim.
Filiz atmaya başlamışlar.Yazın bu duvar çok güzel görüntüler sunacağını düşünüyorum.
Zeminde yüyürken meleklerin borularının o güzel çiçekleri başımın üstünde bir tünel oluşturacaklar.Kokularıda ayrı bir güzellik.
Zaten kamelya ve seranın etrafında elimden geldiğince kokulu güller sarmaşıklar ve soğanlı çiçeklerle doldurdum.
Şu an nergisler ve kafkas gülleri yetiyor.Sakayıklar,lilyumlar ,yaseminler,leylaklar,Limon çiçekleri,güller ve adını bilmediğim kokulu çiçeklerimle yaza mis gibi kokularla girmeyi düşünüyorum.

tekomusti 21-02-2013 19:55

Adil abi merhaba
Dut çeliklerine herhangi bir işlem yaptınmı yoksa direk topraga dikim mi yaptın abi
Saygılar

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025